Isku poliittiselle korrektiudelle Italiassa - Salvinilta suorat sanat jouluseimen kieltäneelle rehtorille

"Idiootti! Kyse ei ole vain uskonnosta, vaan historiasta, juurista ja kulttuurista. Eläköön perinteemme!"

Ulkomaat to 06.12.2018 13:07

Italian medioissa on marraskuun puolesta välistä lähtien keskusteltu kiivaasti Koillis-Roomassa Ternin kaupungissa sijaitsevan koulun rehtorin päätöksestä kieltää perinteinen jouluseimi, koska se "loukkaa koulussa olevia eri uskontojen oppilaita".

Italian sisäministeri Matteo Salvini puuttui jälleen kerran heti asiaan ja kutsui Facebookissa jouluseimikieltoa "emerituksen typeryydeksi" , kun näin joulun lähestyessä "koulujen johtajat ilmestyvät jälleen estämään lapsille suunnattuja esityksiä".

"Kyse ei ole vain uskonnosta, vaan historiasta, juurista ja kulttuurista.

Eläköön perinteemme, en anna periksi! Levittäkäämme tietoa!" Salvini julisti.

Myös Italian opetusministeriö vastasi koululle samalla mitalla takaisin ja ilmoitti "jouluseimen olevan identiteettimme eikä koulujen pidä piilottaa sitä".

Italian opetusministeriö puolustaa kristittyjen symbolien merkitystä kouluissa ja käytännössä se tarkoittaa krusifiksien ja jouluseimien palauttamista kaikkiin Italian luokkahuoneisiin.

"Ristiinnaulitun kuva on minulle historiamme, kulttuurimme ja perinteidemme symboli", opetus-, yliopisto- ja tutkimusministeri Marco Bussetti puhuessaan katolisten koulujen vuosikongressissa Roomassa.

"En ymmärrä, miten se voi aiheuttaa ärtymystä koululuokissamme - päinvastoin se voi auttaa lapsia pohtimaan historiaamme", Bussetti painotti.

Bussetti sanoi kannattavansa seimiasetelmien tai "jouluseimen" esille laittamista kouluihin jouluna, koska "ne ovat osa identiteettiämme".

Ternin koulu väitti kiellon olleen "esimerkki integraatiosta ja suvaitsevaisuudesta".

Ternin kaupunginvaltuutettu ja Liiga -puolueen edustaja Valeria Alessandrini Ternin koulun tilanteen italialaisten tietoon ja sanoi:

"Vain kunnioittamalla omia perinteitämme... voimme saada muut ymmärtämään, että kaikki ovat vapaita harjoittamaan omaa uskoaan, mutta lisäksi on velvollisuus myös kunnioittaa sen maan historiaa ja kulttuuria, jossa elää.

Toivon, että koulun lapset ja nuoret saavat jakaa luokkatoveriensa ja heidän vanhempiensa kanssa joulun kauneimpia, syvimpiä ja merkityksellisimpiä hetkiä."

Jo vuosia on "muiden kulttuurien kunnioittamiseksi" italialaisista kouluista yritetty poistaa kaikkia kristinuskon ilmenemistapoja. Vuonna 2009 Euroopan ihmisoikeustuomioistuin kielsi krusifiksit italialaisissa luokkahuoneissa.

 

 

Tytti Salenius to 06.12. 13:07

Pääuutiset

blogit

Arto Luukkanen

Keskusteluja Suur-Pormestarin kanssa ihmisarvosta

ma 22.04. 22:09

Timo Vihavainen

Vapaa ajattelu

ma 22.04. 22:06

Professorin Ajatuksia

Väkivaltaisen sarjaseksuaalirikollisen ihmisoikeudet

ma 22.04. 22:05

Henna Kajava

Perussuomalaiset ei ole oikeistopuolue

ma 22.04. 17:25

Reijo Tossavainen

SDP romahtaa pysyvästi. PS pysyy vahvana

su 21.04. 08:16

videot