Blogi: Heikki Porkka, pe 07.12.2018 18:45

Nollatoleranssi ja arvopohja

 

Eikö luulisi, että aidosti turvaa hakemaan tullut henkilö ei tee missään nimessä mitään rikollista odotellessaan tietoa siitä, annetaanko hänelle turvapaikka?

Ja eikö luulisi, että turvapaikan saanut henkilö noudattaisi erittäin huolellisesti turvaa antaneen maan lakeja ja käytäntöjä osoittaakseen kiitollisuutta saamastaan avusta?

Todellisuus on kuitenkin jotain aivan muuta. Seuraavassa esitellyt luvut ovat poliisin tilastoista löytyviä tietoja rikoksista, joissa epäiltynä on turvapaikanhakija.

"Turvapaikanhakijoiden rikollisuuteen on kiinnitetty paljon huomiota. Poliisin tammikuussa 2016 julkistamien tilastojen mukaan 926 turvapaikanhakijaa oli epäiltynä rikoksesta vuonna 2015. Yleisimmät rikosnimikkeet olivat pahoinpitely (278 epäiltyä), näpistys (177), lievä pahoinpitely (83), laiton uhkaus (64), varkaus (45). Turvapaikanhakijoita epäiltiin myös seksuaalirikoksista. Yleisimmät rikosnimikkeet olivat seksuaalinen ahdistelu (22 epäiltyä), raiskaus (13), törkeä raiskaus (12) ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö (11) (Laitinen et al. 2016 lähteenään PolStat)." Lähde, sivu 15

Vuosien 2015, 2016 ja 2017 sekä vuoden 2018 ensimmäisen kuuden kuukauden aikana turvapaikanhakijat ovat olleet epäiltynä sadoista rikoksista:

1769 pahoinpitelyä, 1326 näpistystä, 431 lievää pahoinpitelyä, 433 laitonta uhkausta, 373 varkautta ja yhteensä 491 seksuaalirikosta, josta 124 raiskauksia (mukana lukuisia törkeitä raiskauksia).

Edellä kerrottujen lisäksi turvapaikanhakijat ovat olleet epäiltyinä useista muista rikoksista, kuten liikennerikkomuksista, ajoneuvon kuljettamisesta oikeudetta, laittomien maahantulojen järjestämisistä (yli sata kappaletta) ja vahingonteoista.

Huomionarvoista on, että vuoden 2018 osalta tilasto kertoo vasta ensimmäisen vuosipuoliskon (tammi-kesäkuu) tiedot.

Turvapaikanhakijoiden tekemien raiskausten määrässä on nähtävissä selkeää nousua kuluvan vuoden osalta, sillä vuonna 2015 tilastoitiin 25 raiskausta, vuoden 2016 osalta löytyy 36, vuonna 2017 hiukan vähemmän, 31 kappaletta, mutta vuoden 2018 ensimmäisellä puoliskolla (kuuden kuukauden aikana) jo 34 raiskausta.

Vuosien 2016, 2017 ja 2018 osalta tilastotiedot on poimittu Ylen artikkelista

Tilastojen ja ulkomailta, kuten Ruotsista kantautuvien esimerkkien perusteella on tiedetty jo pitkään, että kielteisen päätöksen saanut turvapaikanhakija saattaa muodostaa turvallisuusuhan suomalaisille, joten miksi heitä ei ole alusta pitäen siirretty säilöön odottamaan kotiutumista, jos henkilö ei poistu maasta välittömästi päätöksen saatuaan?

Edellä kerrottuihin rikostilastoihin on lisättävä vielä kaikkein tuhoisimmat, kuten terrori-isku, jossa turvapaikanhakija murhasi kaksi naista ja haavoitti kahdeksaa henkilöä, joista suurin osa oli naisia.

Ennen terrori-iskua Sipilän hallituksen aikana maahan saapuneet kaksi turvapaikanhakijaa surmasi Kajaanin Otanmäessä viattoman suomalaismiehen. Terrori-iskun jälkeen turvapaikan jo saanut henkilö murhasi Porissa naisen. Poliisin mukaan murha on ollut erittäin raaka.

Ja kuten keskusrikospoliisin edustajat ovat jo moneen kertaan vihjanneet, ulkomaalaisten järkyttävän korkean seksuaalirikosten määrän johdosta valtiovallan pitäisi hiljalleen tehdä jotain. Oulussa paljastuneet lapseen ja tyttöihin kohdistuneet seksuaalirikokset eivät olleet ensimmäinen kerta, kun keskusrikospoliisin edustaja nosti aiheen esiin.

Vuoden 2017 alussa keskusrikospoliisi julkisti järisyttävän tilaston, jonka mukaan ”vuonna 2016 tuhatta Suomessa oleskelevaa irakilaista kohden oli 12,9 seksuaalirikosepäilyä. Afganistanilaisten vastaava luku oli 10,9. Tuhatta Suomen kansalaista kohtaan vastaava luku oli 0,3”.

Keskusrikospoliisin antama tieto tarkoittaa, että trendin jatkuessa samanlaisena irakilaisten todennäköisyys syyllistyä seksuaalirikokseen on 43-kertainen ja afgaanien 36-kertainen suhteessa suomalaisiin.

Juha Sipilän hallituksella - erityisesti kaikilla hallituksessa istuneilla sisäministereillä (Petteri Orpo, Paula Risikko, Kai Mykkänen) - sekä kaikilla hallintovaliokunnassa istuvilla kansanedustajilla on ollut vähintään yhtä hyvät tiedot kuin minulla, joten kymmeniä suomalaisia poliitikkoja voi hyvällä syyllä syyttää järkyttävästä piittaamattomuudesta omaa kansaa kohtaan.

Entä mitä pitäisi ajatella valtamedian toimittajista, jotka esittelevät turvapaikanhakijoihin liittyviä rikostietoja ikään kuin ei olisi lainkaan ihmeellistä, että TURVAA HAKEMAAN tulleet henkilöt syyllistyvät rikoksiin, joista osa on erittäin vakavia?

Kuten suomalaiset hyvin tietävät, Sipilän hallitus on saanut holtittomalle turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikalleen vankkaa tukea opposition punavihreiltä, sosialidemokraateilta (sdp), vasemmistoliitolta ja vihreiltä sekä ruotsalaiselta kansanpuolueelta (rkp).

Vihreiden, vasemmistoliiton ja rkp:n edustajat eivät ole ainoastaan tukeneet hallituksen löysää linjaa vaan ovat olleet aktiivisia myös sen suhteen, että kielteisen päätöksen saaneita ei onnistuta poistamaan maasta. Räikeimpänä esimerkkinä vihreiden eduskuntaryhmän lainsäädäntösihteerin Aino Pennasen yritys estää lentokoneen lähtö Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Miten on syytä suhtautua poliitikoihin, jotka rakentavat uusia houkuttimia Suomeen tulolle, kuten erilaisia turvajärjestelmiä laittomasti maassa oleskeleville samaan aikaan, kun vastustavat maasta poistamisia? Helsingin kaupunginvaltuusto antoi vihreiden, vasemmistoliiton ja sdp:n johdolla malliesimerkin muille kaupungeille.

Vihreiden apulaiskaupunginjohtajan Sanna Vesikansan tukemana Helsingin kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan (29.11.2017) kertoa maailman kehitysmaalaisille ja köyhille, että Helsinki palvelee heitä ilmaiseksi eli antaa laajahkoa terveydenhoitoa ja taloudellista tukea toimeentulotuen muodossa.

Alkuperäisen aloitteen laittomien (paperittomien) terveydenhuollon laajentamisesta teki vasemmistoliiton Veronika Honkasalo, joka iloitsi historiallisesti päätöksestä twitterissä: ”Onnellisimpia iltoja valtuustossa tähän asti!!!!”.

Honkasalon aloitteen muut allekirjoittajat olivat vihreiden Leo Stranius ja sdp:n Thomas Wallgren.

Suomen sisäpolitiikkaan vastoin valtaoikeuksiaan puuttunut presidentti Sauli Niinistö totesi median haastattelussa kesällä 2017, että ei ole havainnut aktiivista katumista Jussi Halla-aholta.

Minua ja monia muita suomalaisia kiinnostaa valtavasti tieto siitä, mistä syystä Halla-ahon pitäisi katua?

Siksikö, että hän on kertonut suomalaisille vuosien ajan satoja kertoja mitä tuleman pitää, jos leikitään hyvää ihmistä sen sijaan, että suojellaan omaa maata ja sen kansalaisia.

Joten, eikö hiljalleen ole syytä odottaa aktiivista katumista niin presidentiltä kuin ministereiltä ja kansanedustajilta, jotka ovat omilla toimillaan ja lausunnoillaan tukeneet poliittista päätöksentekoa, joka on aiheuttanut valtavan määrän kärsimystä suomalaiselle yhteiskunnalle?

Jokainen suomalainen päättää itse mitä puoluetta ja ketä henkilöä äänestää seuraavissa eduskuntavaaleissa. Koska valtamedia on demonisoinut aktiivisesti yhtä eduskuntapuoluetta, on todettava, että juuri se valtamedian demonisoima puolue on ollut ainoa eduskuntapuolue, joka on pitänyt suomalaisten puolta ja yrittänyt muuttaa turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikan suuntaa sekä pyrkinyt tiukentamaan Suomen kansalaisuuden saamista (linkki ja linkki ja linkki). 

Vastapainoksi sdp:n Pilvi Torsti esitti 19.9.2017 useiden sosialidemokraattien, vihreiden ja ruotsalaisen kansanpuolueen (rkp) edustajien tukemana, että Suomen perustuslakia muutetaan sitten, että presidentin ei tarvitse olla syntyperäinen Suomen kansalainen.

Oulun järkyttävien tapahtumien paljastumisen jälkeen suomalaiset ovat saaneet kuulla hallituksen suunnasta puheita, joiden mukaan maahanmuuttopoliittisia tiukennuksia ollaan tekemässä. Hassua, juuri nämä samat puolueet ja henkilöt ovat tähän asti pyrkineet kaikin tavoin ESTÄMÄÄN hallituksen OMAN maahanmuuttopoliittisen ohjelman toteuttamisen. Sisäministerinä ollessaan eduskunnan nykyinen puhemies Paula Risikko (kok) painotti erikseen, että hallitusohjelmassa olevia tiukennuksia ei ole edes aikomus toteuttaa.

Ja jotta kuvio olisi täydellinen, on hyvä muistaa, että sdp:n ensi kevään vaaleja varten valmistellun muistion sisältämän maahanmuuttopolitiikan toteutuminen tekisi esimerkiksi maasta poistamisesta entistä hankalampaa. 

Antti Rinne (sdp) on painottanut puolueensa arvopohjaa yhdessä kokoomuksen Petteri Orpon kanssa. Kumpikin ilmoitti ensimmäisessä puolueiden puheenjohtajatentissä, että niiden arvopohja eroaa niin paljon perussuomalaisten arvopohjasta, että ne eivät hyväksy perussuomalaisia samaan hallitukseen. Kyse oli nimenomaan maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaan liittyvistä arvoista. Tai pitäisikö sanoa ”arvoista”.

Suomalaisilla on edelleen kaikki valttikortit käsissään, mutta osaako ja ymmärtääkö politiikkaa vain toisella silmällä tai ei lainkaan seuraava suomalainen toimia oikein halutessaan turvallisemman Suomen, jossa poliittinen johto asettaa oman kansan etusijalle poliittisessa päätöksenteossa?

Sen tulemme näkemään vasta keväällä ääntenlaskennan jälkeen.

Heikki Porkka pe 07.12. 18:45

(Kaikki OM:n osoitteet vaihdettiin turvallisiksi https- osoitteiksi 28.10.2018. Muutos nollasi osan vanhoista FB peukutus- ja jakolaskureista)

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Arvopohjista ja pedofiliasta

to 17.01. 10:50

Me tiesimme, mutta emme estäneet

ke 16.01. 14:28

Helsingin huuhaat, Turun tollot ja Oulun pöljät

ti 15.01. 14:21

Valtamedia islamin asialla

ma 14.01. 10:57

Sanna Marin, sdp ja oululaiset päättäjät

su 13.01. 10:38

Kai Mykkänen - haitallisen maahanmuuton vastuuministeri

la 12.01. 13:28

Tämä maa on Suomi - seinähullujen paratiisi

pe 11.01. 16:15

Kahden päivän fb-vierailu, osa 2

ke 09.01. 10:14

Kahden päivän fb-vierailu

ti 08.01. 20:34

Paula Risikko - trollaava kokoomuslainen

la 05.01. 19:28

blogit

Vieraskynä

Vihapuhe on ihmisoikeus

ke 09.01.2019 17:44

Juha Ahvio

Oulun seksuaalirikokset ja avointen rajojen maahanmuutto

su 20.01.2019 10:52

Professorin Ajatuksia

Miksi puhumme maahanmuuttajien, mutta emme kantaväestön seksuaalirikoksista?

su 20.01.2019 10:31

Jukka Hankamäki

Valloitettujen valtioiden ja totalitarismien tunnusmerkkejä

pe 18.01.2019 23:42

Petteri Hiienkoski

Pääministerin falskit selitykset

ma 14.01.2019 00:14

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Digitaaliset oikeudet ja sananvapaus

su 20.01.2019 16:27

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Orpo uhrasi lastemme turvallisuuden tietoisesti

to 17.01.2019 20:00

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Mitä termi "vihervasemmisto" tarkoittaa?

pe 24.08.2018 09:42

Arto Luukkanen

Tapaus Hedayatullah Safi ja kansliapäällikkö Nerg

su 20.01.2019 10:34

Mika Niikko

Itsekkyyden naamiaiset

ma 02.07.2018 00:54

Musta Orkidea

Viimeisen muurin takana on totuus

ke 14.02.2018 10:55

Mikko Paunio

Elina Grundström on maineriski JSN:lle

to 20.12.2018 16:13

Heikki Porkka

Arvopohjista ja pedofiliasta

to 17.01.2019 10:50

Olli Pusa

Uutta turvapaikanhakija-aaltoa valmistellaan

to 17.01.2019 22:31

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Kuinka paljon puolue vastaa kannattajakuntaansa ?

la 22.12.2018 19:13

Reijo Tossavainen

On sinisten kotiinpaluun aika

la 19.01.2019 18:54

Jessica Vahtera

Työpaikkoja ei synny tilastotempuilla

pe 27.04.2018 12:59

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Tavallinen tapaus

su 20.01.2019 10:32

Matti Viren

Taas se Impivaara

ma 06.08.2018 22:40