Blogi: Heikki Porkka, to 20.12.2018 18:25

Luottamus

 

1. Juha Sipilän hallituksen maahanmuuttopolitiikan tuloksia:

Vapaaehtoisesti ja vastoin kansainvälisiä sopimuksia toteutumaan päästetty, vuonna 2015 alkanut invaasio on tuottanut toistaiseksi terrori-iskun, terrori-uhan kasvun, ainakin kolme murhaa ja yhden tapon sekä yli 140 raiskausta, joista osa törkeitä lapsiin kohdistuneita raiskauksia, yli 2 000 pahoinpitelyä, yli 100 laittoman maahantulon järjestämistä, ryöstöjä ja varkauksia.

2. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafille myönnettiin 4.12.2018 palkinto tietosuojan ja tietoturvan eteen tehdystä työstä.

Viisi päivää myöhemmin, 9.12.2018, Trafi julkaisi kaikkien ajokorttitiedot, joiden perusteella oli mahdollista selvittää kenen tahansa henkilötunnus kokonaisuudessaan. Lisäksi tiedetään, että Trafi on jakanut ihmisten tietoja, vaikka nämä ovat nimenomaan kieltäneet tietojensa jakamisen. Trafi ei kertonut asiasta tietojensa luovuttamisen kieltäneille kansalaisille.

3. Oulun poliisi pimitti tietoa lapsiraiskausvyyhdestä, vaikka tiedon salaamisella ei ollut enää tutkinnan kannalta merkitystä toisin kuin paikallisen poliisin edustaja väitti. Tapaus oli jo edennyt vangitsemisoikeudenkäyntien asteelle ja epäillyille asetetut syytteet olivat julkisia.

Yksittäinen oululainen kaupunginvaltuutettu sai sattuman kauppaa tiedon lapsiin kohdistuneista useista törkeistä seksuaalirikoksista, joita ulkomaalaismiehet, nimistä päätellen muslimimiehet, olivat toteuttaneet usean kuukauden ajan.

Seuraavassa vaiheessa Oulun poliisi mokasi viivytellessään kansainvälisen pidätysmääräyksen antamisessa. Julkisuuteen on annettu monenlaisia selityksiä, jotka ovat yksi kerrallaan kumoutuneet uuden selityksen ilmaantumisen yhteydessä. 

Lisäys: Uusimman poliisin antaman tiedon mukaan miehestä oli annettu Schengen-alueella näkyvä etsintäkuulutus. Lisäksi uusin tieto kertoo, että Oulun poliisi on tulkinnut Saksasta saatua tietoa väärin. Melko vivahteikkaalta vaikuttaa Oulun poliisin tiedotustoiminta, jota aiotaan tulevaisuudessa vähentää vain "välttämättömän" kertomiseen, koska netissä on poliisin mukaan jaettu väärää tietoa. Hassua, minä olen kuvitellut tähän asti, että väärän tiedon leviäminen ehkäistään parhaalla tavalla jakamalla oikeaa tietoa viranomaisten taholta. 

4. Oulun kaupunginvaltuuston ryhmät (kok, kesk, sdp, vihreät, kd, vas), lukuun ottamatta perussuomalaisia ja asyl-ryhmän edustajaa, kieltäytyivät julkisesta turvallisuuskeskustelusta Oulun valtuustossa, kun perussuomalaisten edustaja esitti sitä valtuuston kokouksen alussa. Valtuuston jäsenet reagoivat esitykseen vihamielisesti, osa selkeästi halveksuen.

Seuraavassa vaiheessa Oulun valtuuston ryhmät, jälleen perussuomalaisia ja asyl-ryhmän edustajaa lukuun ottamatta, yrittävät estää kansalaisia seuraamasta turvallisuustilanteesta käytävää keskustelua.

5. Valtamedia pimitti tietoa Oulun lapsiraiskauksista usean päivän ajan, vaikka sen edustajat ovat yleensä hanakkoja tarttumaan facebook-seiniltä löytyvään tietoon, joka leviää kansalaisten keskuudessa kulovalkean tavoin. Tällä kertaa päätoimittajat laittoivat tulpan tiedonkululle.

Olisiko syynä ollut rikoksesta epäiltyjen nimien kirjo, joka viittaa vahvasti islamiin? Kuten tunnettua, islam nauttii poliittisen eliitin ja valtamedian erityissuojelua.

6. Poliisin resursseja tuhrataan edelleen vihapuheen tarkkailuun, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että poliisin merkittäväksi tehtäväksi on tullut sananvapauden rajoittaminen.

Suomessa on jo annettu useita tuomioita kirjoittelusta, jonka väitetään olevan kiihottamista kansanryhmää vastaan.

”Väärien” tosiasioiden kertomisesta on tulossa yhä selvemmin merkittävä rikos, joka tarkoittaa sitä, että Suomi on siirtymässä Neuvostoliitosta ja DDR:stä tuttuun totalitarismiin viittaavaan malliin, jossa vain sopivat ajatukset ovat sallittuja.

Poliisin merkittävä politisoituminen alkoi jo sisäministeri Anne Holmlundin (kok) kaudella, kun hän piti lokakuun lopussa vuonna 2009 Etelä-Suomen poliisipäällystöpäivillä puheen, josta seuraava lainaus:

"Turvapaikanhakijoiden määrä on viime vuosina noussut voimakkaasti ja turvapaikkahakemusten käsittelyajat ovat pidentyneet. Turvallisuusviranomaisten kannalta keskeinen haaste on maahanmuuttovastaisuuden vähentäminen …..”

Tuolloin heräsi kysymys mistä syystä poliisin tehtäviin kuuluu keskeisesti maahanmuuttovastaisuuden vähentäminen?

Noudatetun maahanmuuttopolitiikan vastustaminen ei ole laitonta toimintaa, joten miksi poliisi velvoitetaan toimimaan poliittisesti, hallituksen haluaman poliittisen agendan mukaisesti? Poliisin tehtävä ei ole ottaa kantaa maahanmuuttoon vaan huolehtia kansalaisten turvallisuudesta yhteiskunnassa.

Holmlundin puheesta tuli mieleen Neuvostoliitosta tuttu malli, jossa kansalaiset pakotetaan ajattelemaan myönteisesti jostain itselleen epämiellyttävästä asiasta.

7. Suomen hallituksen edustajat, kaikki kansanedustajat sekä valtamedian päätoimittajat ja toimittajat ovat alusta pitäen tienneet, kuinka vaarallista islaminuskoisten määrän nopea kasvu on länsimaiselle yhteiskunnalle. Kukaan edellä mainituista ei ole voinut olla havaitsematta mitä Ruotsissa on tapahtunut jo usean vuoden ajan.

Nähtävästi poliitikkojen ja valtamedian piirissä on luotettu valittuun linjaan, jonka mukaan sellaisia ongelmia ei ole, joista ei kerrota. Suomalaisen median uutisointi Ruotsista ja Saksasta on ollut täysin ala-arvoista jo vuosien ajan.

8. Kun Suomessa on toteutunut ikäviä asioita juuri maahanmuuttopolitiikan seurauksena, ei yksikään vastuullinen ole pyytänyt anteeksi saati eronnut tehtävistään. Mitä se kertoo heidän moraalistaan? 

Ainoastaan yksi eduskuntapuolue on jo vuosien ajan pyrkinyt saamaan tolkkua noudatettuun politiikkaan, mutta minkäänlaista vastakaikua ei ole löytynyt toistaiseksi.

Viimeisimmän näyttönsä eduskuntapuolueet antoivat pari päivää sitten, kun yksikään puolue ei allekirjoittanut perussuomalaisten turvallisuuteen liittyvää välikysymystä, joka raukesi kannatuksen puutteessa.

Seuraavassa vaiheessa kaikki eduskuntapuolueet, perussuomalaisia lukuun ottamatta, kieltäytyivät budjettia koskevissa äänestyksissä maahanmuuttopolitiikkaan esitetyistä tiukennuksista, joita perussuomalaiset esittivät turvallisuuden ja talouden nimissä.

9. Viimeiset kaksi vuosikymmentä ovat osoittaneet kuinka nopeasti hyvinvoiva valtio menettää yhtenäisyytensä samalla, kun se menettää oikeuden päättää omista asioistaan.

Euroopan unionin mukanaan tuomasta avoimien rajojen politiikasta on muodostunut Suomen eduskunnan enemmistölle ”pyhä lehmä”, joka on arvokkaampi asia kuin ihmishenki.

10. Luottamus on sana, jolla pitäisi olla arvo ja merkitys. Luottamus muistetaan myös neuvostoaikana usein käytettynä terminä, jolla viitattiin valtioiden, Suomen ja Neuvostoliiton luottamuksellisiin väleihin.

Mieleen tulee tässä kohdin, kuinka syvällisenä ja aitona voi pitää luottamusta, joka varmistettiin valmiudessa olevilla lyhyen kantaman ydinkärkiohjuksilla, jollaisia Neuvostoliitto oli sijoittanut esimerkiksi Helsingin suuntaan Viron rannikolle?

Henkilökohtaisesti en luota Suomen hallitukseen ja eduskuntaan sentin vertaa, kun ajattelen yhteiskuntarauhaa ja turvallisuutta. En voi käsittää millaisia ihmisiä ovat päättäjät, jotka eivät reagoineet viimeistään terrori-iskun jälkeen. Toisin kuin olisi olettanut, terrori-iskun jälkeinen poliittinen reaktio osoitti ainoastaan pyrkimystä haudata koko asia mahdollisimman nopeasti.

Eniten ihmetystä herättää se, miksi suomalaiset äänestävät vaaleissa poliitikkoja, jotka eivät tunnu piittaavan tuon taivaallista omien kansalaistensa turvallisuudesta.

Brysselistä on muodostunut suomalaispoliitikkojen enemmistölle neuvostoajan Moskovan veroinen kumarruksen kohde. Kansalaisia ja poliitikkoja, jotka esittävät faktoihin perustuvaa kritiikkiä, syytetään venäjämielisyydestä, vaikka ensimmäistäkään näyttöä ei väitteiden tueksi kyetä antamaan, koska sellaisia ei yksinkertaisesti ole olemassa.

Poliittinen eliitti ei tunnu vieläkään ymmärtävän, että kansalaisten jättimäinen enemmistö rakastaa enemmän elämää ja rauhaa kuin sitä, kuinka hienolta näytämme Brysselissä tahtipuikkoa heiluttavan puliukon ja hänen poliittisen orkesterinsa silmissä.

Heikki Porkka to 20.12. 18:25

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Yle, Trump, Orban, Salvini, "islamismi" ja Tynkkynen

ti 14.05. 12:56

Korruptiota se on pienikin korruptio

su 12.05. 13:52

Gallup elää - mikä on politiikan suunta?

pe 10.05. 11:56

Kärkihankkeena maailmanhalaus

to 09.05. 13:40

Tuolileikin kautta verohelvettiin?

ke 08.05. 15:29

Pedofiilien ja terroristien kultamaa

ti 07.05. 13:44

Äänestäjän kuluttajansuoja Suomessa

ma 06.05. 11:00

Suojelupoliisi ongelmien keskiössä

to 02.05. 22:00

Sdp (Hussein al-Taee) turvallisuusuhkana

ti 30.04. 13:23

Demokratia - Virossa toteutuu, Suomessa halveksitaan

ke 17.04. 10:07

blogit

Vieraskynä

Suomalaisille jatkossakin maitoa ja bensaa!

to 16.05.2019 22:33

Juha Ahvio

Mistä vuoden 2019 europarlamenttivaaleissa on kyse?

ma 06.05.2019 23:38

Professorin Ajatuksia

EU-vaalien tärkeät asiat

la 18.05.2019 09:46

Marko Hamilo

Kuinka muutosta äänestetään - miksi oikeistolaisen kannattaa äänestää perussuomalaisia

su 14.04.2019 09:35

Jukka Hankamäki

Suomelle tärkeät europarlamenttivaalit

to 09.05.2019 22:08

Petteri Hiienkoski

Arkkipiispan tuella sananvapautta vastaan

la 18.05.2019 16:09

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Euvostoliiton purkaminen alkaa vihdoinkin!

ke 01.05.2019 16:15

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Kansallismielisten vietävä ympäristöagenda vihreiltä

ti 14.05.2019 23:15

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Mitä termi "vihervasemmisto" tarkoittaa?

pe 24.08.2018 09:42

Arto Luukkanen

Kentän hyytävä viesti kepun johdolle: emme äänestä...tai äänestämme persuja

ke 15.05.2019 23:40

Mika Niikko

Somekampanja käänsi tuhansien turvapaikkavaeltajien suunnan

su 07.04.2019 23:11

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Maailman muovin kierrätys totaalikaaoksessa Uusi raporttini julki Lontoossa

ke 15.05.2019 20:55

Heikki Porkka

Yle, Trump, Orban, Salvini, "islamismi" ja Tynkkynen

ti 14.05.2019 12:56

Tapio Puolimatka

Itsemäärittelyyn perustuva sukupuolikäsitys luo turvattomuutta

to 16.05.2019 22:24

Olli Pusa

Kokoomuksen ristiretki sananvapautta vastaan

pe 17.05.2019 23:40

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Chile ja media

to 04.04.2019 21:30

Reijo Tossavainen

Mitä sinä haluat?

pe 17.05.2019 21:13

Jessica Vahtera

Säästöjä ammattiylpeyden hinnalla

to 04.04.2019 19:27

Pauli Vahtera

SDP valehtelijoiden klubi

pe 03.05.2019 21:34

Timo Vihavainen

Leikin uudet säännöt

la 18.05.2019 09:47

Matti Viren

Anekauppa

la 18.05.2019 10:00