Blogi: Heikki Porkka, ke 26.12.2018 21:05

Sisäinen turvallisuus ja maahanmuutto

 

1. Hallitusohjelma 29.5.2015:

”Suomi on maailman turvallisin maa asua, yrittää ja tehdä työtä.”

Todellisuus:

a) Ennen Juha Sipilän (kesk) hallitusta

Vuoden 2014 maailmanlaajuisessa Global Peace Index –vertailussa, jossa valtiot listataan turvallisuuden mukaan, Suomi oli sijalla kuusi (6). Tulokset ovat linkin sivulla viisi

b) Sipilän hallituksen alkutaival

Vuosi 2016, Iltasanomat 24.6.2016: ”Suomi putosi kymmenen kärjestä, kun maailman turvallisimmat maat listattiin jälleen.
Suomi on tuoreen Global Peace Index-vertailun mukaan maailman 11. turvallisin maa. Viime vuonna ja toissa vuonna Suomi oli vastaavassa vertailussa kuudes.”

c) Sipilän hallitus loppumetreillä

Vuoden 2018 tilastossa Suomi on pudonnut sijalle 15 (linkin sivu 8

2. Hallitusohjelma 29.5.2016:

”Maahanmuuttajat vahvistavat Suomen innovaatiokykyä ja osaamista tuomalla oman kulttuurinsa vahvuuksia osaksi suomalaista yhteiskuntaa.”

”Maahanmuuton tulee olla hallittua.”

Todellisuus Sipilän hallituksen aikana toteutuneesta maahanmuutosta:

a.  MTV 14.5.2016: ”Keskusrikospoliisin tiedusteluosaston päällikön Sanna Palon mukaan vastaanottokeskuksista teille tietämättömille lähteneisiin turvapaikanhakijoihin liittyy vakavia uhkia.
Vastaanottokeskuksista on viime ja tämän vuoden aikana kadonnut jo noin 2500 turvapaikanhakijaa.”
Viimeisin arvio ”teille tietämättömille lähteneistä” on noin 4 000.

b.  Mikko Paatero, ex-poliisiylijohtaja, Yle 7.9.2016

”-vastaanottokeskuksissa on alettu järjestäytyä – vaarallisesta ilmiöstä vaietaan”

”– tietyn tyyppiset turvapaikanhakijat ovat alkaneet järjestäytyä vastaanottokeskuksissa. He ovat luoneet järjestelmiä, joiden johtajat pitävät kokonaisuuden tiukasti käsissään”

”- viranomaiset antavat silotellun ja liian positiivisen kuvan tämän hetken tilanteesta vastaanottokeskuksissa”

”- sisäministeriön virkamiesjohto antaa silotellun kuvan tilanteesta”

c. Turvaa vuoden 2015 syksystä alkaen hakemaan tulleet tappo- ja terrorihommissa

- 10.9.2016 Kajaani. 52-vuotias suomalaismies surmattiin Kajaanin Otanmäessä. Taposta ja ryöstöistä vangittiin kaksi irakilaismiestä, Qasim Hammood Beni Zaid Ali ja Ali Ahmed Hussein. He olivat tulleet Suomeen turvapaikanhakijoina.

- 18.8.2017 Turku. Terrori-isku, jossa kaksi suomalaisnaista murhattiin ja kahdeksan muuta henkilöä haavoittui, osa vakavasti. Iskun tekijänä oli turvapaikanhakijana Suomeen saapunut marokkolainen Abderrahman Bouanane.

- 16.9.2018 Pori. Turvapaikanhakijana Suomeen saapunut 28-vuotias irakilainen Albu-Salih Alaa Kadhim Mahdi surmasi porilaisnaisen erityistä julmuutta osoittaen.

- 4 – 5.12.2018 Loimaa ja Uurainen. Turvapaikanhakijoina Suomeen saapuneet miehet yrittivät suistaa linja-auton vastaantulevien kaistalle. Terrorismia ei ole tapauksiin liitetty, mutta se ei välttämättä tarkoita, etteikö niillä olisi mitään tekemistä terrorismin kanssa.

Salaisuus ei ole, että jo ennen invaasion alkua turvaa hakemaan tulleista turvapaikanhakijoista ja pakolaisista monet ovat syyllistyneet vakaviin rikoksiin.

Voitaneen puhtain sydämin todeta, että suomalaisen ihmispolon hengellä ja terveydellä ei ole paljon virkaa, kun Suomen poliittinen johto rakentaa yhdessä valtamedian mogulien kanssa monikulttuurista Suomea.

Joku tätä kehitystä haluaa, mutta haluaako suomalaisten enemmistö? Rohkenen epäillä.

d. Turvapaikanhakijat seksuaalirikollisina

Poliisin ja Tilastokeskuksen tietoihin perustuva vuotta 2017 koskeva tilasto kertoo muslimimiesten karmeasta yliedustuksesta seksuaalirikollisuuden saralla.

10 000 henkeä kohti afganistanilaiset saavat seksuaalirikosten osalta suhdeluvun 138,12, irakilaiset 133,86, syyrialaiset 41,49 ja turkkilaiset 40,77.

Suomalaiset ovat kaukana perässä, sillä heidän kohdallaan luku on 3,33.

Tarkemmat tiedot tilastosta löytyvät Iltasanomien artikkelista.

Joulukuun alussa vuonna 2018 Oulussa paljastui muslimimiesten ylläpitämä raiskausrinki, joka oli käyttänyt kuukausien ajan seksuaalisesti hyväksi noin kymmenvuotiasta tyttöä.

Raiskausringin lisäksi Oulussa paljastui samaan aikaan yksittäisiä alaikäisiin kohdistuneita seksuaalirikoksia, joihin turvaa hakemaan tulleet ovat syyllistyneet.

Kuinka monta turvapaikanhakijoiden lapsiin kohdistamaa seksuaalirikosta on aiemmin pimitetty suomalaisilta, sitä eivät tiedä kuin muutamat poliitikot ja poliisit sekä ne toimittajat, joilla on oma ”luottopoliisi”.

e. Lyhyesti kylmää faktaa

Vuonna 2015 Sipilän hallituksen avustuksella alkanut ja toteutunut invaasio on tuottanut toistaiseksi terrori-iskun, terrori-uhan kasvun, ainakin kolme murhaa ja yhden tapon sekä yli 140 raiskausta, joista osa törkeitä raiskauksia, yli 2 000 pahoinpitelyä, yli 100 laittoman maahantulon järjestämistä, ryöstöjä ja varkauksia.

3. Sisäministerin (kok) alainen poliittinen poliisi

Suomen poliisijohto on yrittänyt pimittää maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden tekemää rikollisuutta useaan otteeseen viimeisten vuosien aikana. Pimityksessä ei ole ollut kyse tutkinnallisista syistä vaan poliisijohdon toteuttamasta poliittisesta ohjeistuksesta.

Poliisihallitus toimii sisäministeriön alaisuudessa, toisin sanoen sisäministeri on ylin vastuullinen poliittinen päättäjä poliisin kaikessa toiminnassa.

Juha Sipilän (kesk) hallituksessa sisäministerin paikka on ollut alusta pitäen kokoomuksella (Petteri Orpo, Paula Risikko, Kai Mykkänen).

Sisäministerillä on mahdollisuus vaikuttaa kaikkeen poliisin harjoittamaan toimintaa, joten todellista sylttytehdasta etsivien kannattaa katsoa - paitsi hallitusta johtavan Juha Sipilän suuntaan - erityisesti kokoomuspuolueeseen, jolla on myös Suojelupoliisi hallussaan Paula Risikon serkun Antti Pelttarin toimiessa Supon johtajana.

Pelttari on aiemmin ollut sisäministerinä vaikuttaneen Anne Holmlundin (kok) poliittisena valtiosihteerinä.

Lokakuun lopussa 2009 sisäministeri Holmlund piti Etelä-Suomen poliisipäällystöpäivillä puheen, josta seuraava lainaus:

"Turvapaikanhakijoiden määrä on viime vuosina noussut voimakkaasti ja turvapaikkahakemusten käsittelyajat ovat pidentyneet. Turvallisuusviranomaisten kannalta keskeinen haaste on maahanmuuttovastaisuuden vähentäminen …..”

Aamulehden aiemmin julkaiseman, sittemmin sivuiltaan poistaman Holmlundin puheen jälkeen heräsi ihmetys, miksi poliisin tehtäviin pitäisi kuulua maahanmuuttovastaisuuden vähentäminen.

Maahanmuuttopolitiikan vastustaminen ei ole laitonta, joten miksi poliisi velvoitetaan toimimaan hallituksen tai kokoomuksen poliittisen agendan mukaisesti? Poliisin tehtävä on huolehtia kansalaisten turvallisuudesta, ei asetella kansalaisia eriarvoiseen asemaan heidän yhteiskunnallisten kannanottojensa vuoksi.

Käytännössä Holmlund puhe toimi merkittävänä lähtölaukauksena poliittisen poliisin toiminnan nousulle Suomessa.

Helsingin poliisin operatiivisena yleisjohtajana viiden vuoden ajan ennen kevään 2011 eduskuntavaaleja toiminut kansanedustaja Tom Packalen (ps) valaisi poliisin tiedotusohjeistusta blogissaan 8.10.2014

Jo tuolloin [ennen vuotta 2011] maahanmuuttajajengien kantaväestöön kohdistamat hyvin raa’at pahoinpitelyt olivat arkipäivää. Niistä piti kuitenkin tiedotusohjeen mukaan puhua vain tavallisina väkivaltarikoksina ja erityispiirteet piilottaen, koska tekijät kuuluivat vähemmistöön. Kantaväestöön kuuluvien rasistisista rikoksista olisi sen sijaan saanut ja pitänytkin erikseen tiedottaa. Sellaisia ei Helsingissä kuitenkaan juuri ilmennyt.”

Kentällä toimivia poliiseja ohjeistettiin uudelleen lokakuussa 2015, tällä kertaa pimittämään turvapaikanhakijoiden rikollisuutta. Uusi Lahti 21.10.2015

”Keskustelua on herättänyt mm. poliisilaitoksen päivittäistiedottamista koskeva ohje, jonka mukaan rikoksista uutisoitaessa ”ei mainita epäillyn asemaa turvapaikanhakijana”. Ohjeistuksessa tätä määräystä perustellaan sillä, että turvapaikka-asiat ovat laajasti salassa pidettäviä ja lainmukaista perustetta turvapaikanhakija-statuksen ilmaisuun ei pääsääntöisesti ole.

Linjaus ihmetyttää laitoksen henkilöstöön kuuluvaa pitkän linjan poliisia. Hän epäilee, onko salassapidon tulkintaa venytetty tarpeettoman pitkälle.

- Eihän kenenkään henkilöllisyys paljastu sillä, että hänen sanotaan olevan turvapaikanhakija.

Viestintäohjeistuksessa on myös perusteltu uusia määräyksiä. Viestinnän tavoitteeksi mainitaan turvallisuuden ja yhteiskuntarauhan edistäminen. Viestinnällä halutaan myös vahvistaa luottamusta poliisin toimintaan ja ehkäistä radikalisoitumista ja rasistisia ilmiöitä.”

Käytännössä poliisin pimittävä ”tiedonvälitys” vaaransi radikaalilla tavalla kansalaisten turvallisuutta sekä turvallisuuden tunteen kokemisen että konkreettisen turvallisuuden kannalta.

Kuten historiasta hyvin tiedetään, Neuvostoliitossa ja natsi-Saksassa oli myös poliittinen poliisi, joka piti huolen, että väärät mielipiteet ehkäistään tehokkaasti ja hankalia asioita esiin nostavat kansalaiset pysyvät ruodussa tai heidät eliminoidaan tavalla tai toisella.

Sisäministeriin ulottuvan poliisin hierarkisen käskytysketjun ja Anne Holmlundin aikana esiin nousseen poliisin politisoimisen myötä on hyvä ymmärtää, että kenttämiehillä ei ole mitään tekemistä poliisijohdon harjoittaman pimittävän tiedotustoiminnan kanssa.

Julkinen tieto on myös se, että muutama vuosi taaksepäin poliisikoulutukseen pyrkivien kohdalla ryhdyttiin kiinnittämään erityishuomio pyrkijöiden ”suvaitsevaisuuteen”, joka puolestaan tarkoittaa käytännössä, että poliisin ammattiin halutaan saada poliittisesti ”oikein” ajattelevia henkilöitä.

6. Johtopäätöksiä

Selvää on, että Sipilän hallitus on epäonnistunut täydellisesti eräässä valtionhallinnon tärkeimmistä tehtävistä – maan sisäisestä turvallisuudesta huolehtimisesta.

Sipilän hallitus on hallitus, jonka aikana terrorismi saapui Suomeen ja jonka aikana terrorismiuhka kasvoi ja kroonistui.

Lisäksi Sipilän hallituksen aikana ulkomaalaisten tekemien seksuaalirikosten absoluuttinen ja suhteellinen määrä kasvoivat ylivoimaisiin ennätyslukemiin kautta aikain.

Vähäisenä saavutuksena ei voi myöskään pitää yhteiskunnan tilaa, jossa kansallinen koheesio on huonommalla tolalla kuin vuosikymmeniin.

Heikki Porkka ke 26.12. 21:05

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Turkkilainen espoolainen, marokkolainen helsinkiläiseno ja muita kiellettyjä aiheita

pe 16.08. 15:29

Kööpenhaminassa ja Ruotsissa räjähtelee, Suomessa raiskataan lapsia

ma 12.08. 12:02

"Haaveilen vahvasta ja urheasta kansakunnasta, joka kukistaa painajaisen nimeltä monikultturismi"

ti 30.07. 12:34

Viina oli ennen kortilla, nykyisin kahlitaan sanoja

ma 29.07. 14:08

Arvoton [Länsi-] Eurooppa

to 25.07. 11:55

Ohjaaja Aku Louhimies vastaan päätoimittaja Jouko Jokinen (yle)

pe 05.07. 13:39

Nationalismi ja kansallismielisyys ovat isänmaan ystävien aatteita

ma 01.07. 12:57

ISIS-lapsista

pe 28.06. 10:50

Lapset Ylen propagandan välineinä

to 27.06. 19:27

Facebook rakastaa minua

ke 26.06. 21:53

blogit

Vieraskynä

Tanskan sosiaalidemokraattinen hallitus lipsuu lupauksistaan

to 25.07.2019 21:43

Juha Ahvio

Sananvapaus on entistäkin uhatumpi Suomessa

pe 16.08.2019 00:09

Professorin Ajatuksia

Rinteen hallitus on marokkolaisen enon ja turkkilaisen espoolaismiehen kaltaisten asialla

la 17.08.2019 22:06

Marko Hamilo

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

pe 05.07.2019 00:00

Jukka Hankamäki

Kant: monikulttuurisuuskriittinen filosofi ajallemme

ma 29.07.2019 23:29

Petteri Hiienkoski

Kunnioitetaanko koululaitoksessa enää ihmisoikeuksia?

ti 13.08.2019 00:15

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Rauhan projekti ei etsi vihollisia omistaan

ti 30.07.2019 17:12

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Monikulttuurisuus lisää rikollisuutta

su 18.08.2019 04:14

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Toverien valkopesu

la 17.08.2019 22:10

Mika Niikko

Väärinajattelijoiden oikeudet

ma 08.07.2019 21:55

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Hussein Al Taee, Taqiya ja muslimipoliitikkojen perimmäiset lojaliteetit

su 18.08.2019 09:12

Heikki Porkka

Turkkilainen espoolainen, marokkolainen helsinkiläiseno ja muita kiellettyjä aiheita

pe 16.08.2019 15:29

Tapio Puolimatka

Asetun ehdolle Suomen Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajaksi

ma 12.08.2019 22:21

Olli Pusa

Uusi Eurooppa tuhoon tuomittu?

su 18.08.2019 11:57

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Ev.-lut kirkosta vasemmiston kivakerho

ti 18.06.2019 13:42

Reijo Tossavainen

Toimittajien mielestä mediat tarkoituksella vääristelevät!

to 08.08.2019 20:22

Jessica Vahtera

Tapaus vihreä poliisi

to 15.08.2019 14:00

Pauli Vahtera

Mansikanpoimintaa ja sokerijuurikkaan harvennusta

su 14.07.2019 21:43

Timo Vihavainen

Vaikea tapaus

la 17.08.2019 22:07

Matti Viren

Väärään suuntaan

la 17.08.2019 22:11