Pentagon ei päästä Bideniä osallistumaan tiedotustilaisuuksiinsa

Videot la 19.12.2020 01:23

Pentagon on perunut Bidenin varjohallinnon kanssa sovittuja tiedotustilaisuudet toistaiseksi, kertoo Axios verkkojulkaisu.

Vasemmisto ja Bidenin lähipiiri yrittivät pitää tästä mahdollisimman matalaa profiilia, mutta Axios uutisoi asiasta näkyvästi. 

Yhdysvaltojen presidentti Donald J. Trump erotti puolustusministeri Mark Esperin marraskuun alussa. Esper oli osoittanut suurta heikkoutta kesällä mellakoiden vaientamisessa ja Trump tarvitsi puolustusvoimiin luotettavan ja lujan johtajan - Chris Millerin. 

Miller on vahva johtaja ja se näkyy nyt otteissa. Miller siirsi heti ensimmäisinä toiminaan Yhdysvaltojen erikoisjoukot omaan suoraan siviilihallinnon alaisuuteensa, pois armeijan komennosta.

Nyt Miller perui kaikki Esperin sopimat siirtymäkauden tiedotustilaisuudet Bidenin tiimin kanssa. Syitä on spekuloitu laajasti, mutta yksi viesti on varma: Trump ei ole luovuttamassa vaan päin vastoin, valmistautuu toiseen kauteensa ja myös käymään yhä kovempaa ja suorempaa taistelua niitä tahoja vastaan, jotka ovat sekaantuneet vaalipetokseen. 

Lisäksi yli 500 eri isänmaallista siviiliarmeijaryhmittymää, joista Oath Keepers on suurin, on liittoutumassa paikallisen esivallan kanssa. Tämä on uusi asetelma, jossa patriootit liittoutuvat virallisesti yhteen paikallisen poliisin kanssa. Perinteisesti näiden isänmaallisten siviiliarmeijaryhmien tarkoitus on ollut olla tarvittavana vastavoimana paikallisille järjestyksenpitäjille jos ne korruptoituvat. 

Koko poliittinen kenttä on kokenut Trumpin ensimmäisen vaalikampanjan aikana uudelleen asemoinnin. Se mikä ennen oli demokraatit vastaan republikaanit tai vasemmisto vastaan oikeisto - on nyt muuttunut muotoon: tavalliset kansalaiset vastaan korruptoitunut poliittinen luokka. 

Trump on onnistunut ainutlaatuisella tavalla kokoamaan tavalliset ahkerat ja yritteliäät amerikkalaiset perheenisät ja -äidit yhdeksi rintamaksi korruptoitunutta poliittista statusquota tai establishmenttia vastaan.

Sekä demokraateissa että republikaaneissa on ollut enemmistö ammattipoliitikkoja, joiden tehtävänä on ollut pitää asiat suunnilleen yhtä korruptoituneena kuin aina ennenkin ja ajaa vain omien lahjoittajiensa ja lobbareidensa etua. Trump on ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin saanut ajettua tavallisten kansalaisten parasta ja koonnut taakseen yli 80 miljoonaa uskollista kannattajaa kaikista eri identiteettiryhmistä, jotka eivät ole luovuttamassa vaan vasta aloittamassa taistelun.

 

 

Jukka Rahkonen la 19.12. 01:23

blogit

Heikki Porkka

Kun demari (sdp) puhuu, vastuu siirtyy kuulijalle

ke 03.03. 21:24

Olli Pusa

Kun kulissit romahtavat

ke 03.03. 11:26

Henna Kajava

Johtaako Helsingin vuokra-asuntojen ylitarjonta keskustan kiihtyvään etnistymiseen?

ti 02.03. 23:39

Mikko Paunio

Petteri Orpo lopaali vaan ei lokaali ilmastosoturi

la 27.02. 17:50

Juha Ahvio

USA:n presidentinvaalit 2020, vaalivilppi ja sen todisteet

su 07.02. 23:54