Tähdet, tähdet -ohjelman tuomaristo tyrmäsi Mamban: "Kyseenalaisia yhteiskunnallisia kommentteja"

Jon-Jonin esittämä Mamban kappale ei sopinut MTV3:n poliittisesti korrektiin genreen

Kotimaa ma 11.02.2019 18:24
Mamba, Tero Vaara, Alfa-TV:n haastattelussa

"Onko maailma valmis Mamballe ja Mamban uudelleen tulemiselle? Muutama vuos' sitten tää Mamban Tero Vaara rupes antaan hyvin kyseenalaisia yhteiskunnallisia kommentteja ja mulle henkilökohtaisesti Mamba pilaantui siinä, joka on tietysti tosi surkeaa."

Näin julisti sunnuntaina MTV3-kanavalla Tähdet, tähdet -ohjelman toisessa lähetyksessä tuomarina istuva toimittaja-juontaja Maria Veitola Jon-Jon Geitelin esityksen jälkeen.

Näyttelijä, ääninäyttelijä ja muusikko Jon-Jon Geitelin kappalevalinta oli Mamban läpimurtohitti Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä, joka oli "osa Jon-Jonin lapsuuden soundtrackiä".

Sunnuntaisin klo 19.15 MTV3-kanavalla esitettävän Tähdet, tähdet -ohjelman tuoreimmalla kaudella genret on jätetty menneisyyteen.

Lähetyksen teemana kuultiin lapsuuden klassikoita ja esiintyjät kertoivat pienen tarinan avulla, millaisen lapsuuden he elivät ja niiltä ajoilta poimivat mieleen jääneen jonkin merkittävän laulun, jonka he esittivät suorassa lähetyksessä.

Maria Veitola korosti tuomaroidessaan Jon-Jonin kappalevalintaa, että hänen on "nyt vaikea suhtautua" muuta kuin "suurella ymmärryksellä ja yhteisellä rakkaudella" Jon-Jonin päällä olleisiin farkkuhaalareihin, jollaiset Veitola sanoi itsekin omistavansa.

Jon-Jon yritti välillä selittää, että "biisithän ei siitä miksikään mene", viitaten ohjelmassa juuri esille nostettuihin Tero Vaaran "vääriin mielipiteisiin" ja hänen asettamiselleen mustamaalauskampanjan ja maalituksen kohteeksi.

Toisena tuomarina Tähdet, tähdet -viihdeohjelmassa toimiva rockklubi Tavastian toimitusjohtaja, musiikkialan vaikuttaja ja liikemies Juhani Merimaa arvioi omalla kommentointivuorollaan musiikin vaikutusta "ihmisten väliseen ymmärrykseen" ja painotti olevansa "ihmisten välisen tasa-arvon ja kansainvälisen ja monirotuisen ymmärryksen lisääjä".

"Aina tulee mieleen nää Tero Vaaran avaukset tältä osin...", Merimaa sai sanottua.

Suositun Mamba-yhtyeen solistin Tero Vaaran maahanmuuttokriittiset kommentit ovat kuumentaneet jo monia vuosia keskustelua, mutta myrskyn silmään Vaara joutui varsinaisesti vuonna 2013 kirjoittaessaan blogin, jossa hänen mielipiteensä maahanmuuttajista levisivät laajasti netissä.

"Mikä sun on, Tero?" Jari Sarasvuo hiillosti Nelosen Sarasvuo-ohjelmassa vuonna 2013 Tero Vaaraa.

Tero Vaara ei pidättele sanomisiaan ja hän puolustaa rohkeasti sananvapautta. Hän on ansiokkaasti vastustanut poliittista islamia ja kommunismin ihailua jo ainakin vuodesta 2011.

Hän on verrannut monikulttuurisuutta kommunismiin ja ihmettelee kommunismin ylenmääräistä romantisoimista muun muassa törmätessään Che Guevaran kuvaan kaikkialla.

"Kommunismi oli kokeilu, joka jätti jälkeensä satoja miljoonia vainajia", Tero Vaara muistutti Ylelle vuonna 2011.

Tero Vaaran mielestä ihmisten pitää pystyä sanomaan ääneen, että joku asia ei ole omasta mielestä oikein. Hänen mukaansa suomalaisen miehen on pystyttävä sanomaan ajatuksensa julki:

"Minua hämmentää yhden totuuden hyssyttelevä Suomi ja käveleminen käsi taskussa, nyrkkiin puristettuna."

Vaaran mielestä suomalaisten pitäisi olla ylpeitä suomalaisesta identiteetistä eikä hän ymmärrä sitä, että isänmaallisista tunteista on tehty kiellettyjä ja noloja tai että Suomessa leijona-tunnusta ja sinivalkoista lippua hävetään.

"Ei kukaan voi kuvitella, että amerikkalainen taittelisi jenkki-lippunsa piiloon."

Tähdet, tähdet -ohjelman viidennellä tuotantokaudella nähdään kolmantena vakiojäsenenä tuomaristossa Maria Veitolan ja Juhani Merimaan ohella uusi tuomari, joka on Raptorista tuttu Ismo ”Izmo” Heikkilä. Hän työskentelee nykyään Bauer Median luovana johtajana.

Ismo Heikkilä ei suoranaisesti ottanut kantaa Tero Vaaraan Jon-Jonin esityksen jälkeen, mutta osoitti "poliittisen värinsä ja korrektiutensa" keskusteluun sanomalla "kollegojen hienosti kertoneen biisin kontroversiaalisuudesta" ennen häntä.

Jon-Jon on mukana myös Roope Salminen & Koirat -nimisessä yhtyeessä ja on nähty useissa elokuvissa, muun muassa Helmiä ja sikoja ja Supermarsu sekä vuonna 2017 ensi-iltansa saaneessa elokuvassa 95 Saku Koivun roolissa. Elokuva kertoo ensimmäisestä Suomen voittamasta jääkiekon maailmanmestaruudesta vuonna 1995. Televisiosarjoissa Jon-Jon Geitel on näytellyt Kotikadulla, Robassa ja parhaillaan esitettävässä Ratamossa.

Muina kilpailijoina Tähdet, tähdet -ohjelmassa nähdään Jon-Jonin lisäksi Petra, Ressu Redford, Heidi Kyrö, Ilta, Samae Koskinen, Kyösti Mäkimattila, Aurora, Jonna Geagea ja Jussi Rainio.

Neljännellä tuotantokaudella vuonna 2017 kilpailijana ollut laulaja Tomi Metsäketo joutui jättämään kisan kesken, kun MTV päätti pudottaa kilpailusta hänet ennen kolmatta jaksoa hänen ympärillään olleen naisten ahdistelukohun vuoksi. Myös Mamma Mia -musikaalista tuli potkut.

Tomi Metsäketo voitti kuitenkin "Me too -käräjät" ja neljä naista sai rikostuomion kunnianloukkauksesta.

Metsäketo kertoi viime syksynä, että noin 90 prosenttia hänen töistään peruuntui nettikirjoittelun ja häirintäsyytösten takia.

Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsin vertasi viime lokakuussa osuvasti Metsäketoa ja amerikkalaistuomari Brett Kavanaughin tapausta toisiinsa, joissa molempia yhdisti syytös seksuaalisesta ahdistelusta.

"Länsimaisiin oikeusvaltioihin on pesiytymässä pelottava toimintamalli, jossa rangaistus tulee jo ennen tuomiota. Elinkautinen", kirjoitti Appelsin.

Huippujuristi Brett Kavanaugh valittiin Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomariksi, valtaisasta kohusta ja raivoisasta vastustuksesta huolimatta.

Saa nähdä jatkossa, millaisen hinnan Jon-Jon tulee maksamaan valittuaan lapsuusmuistoistaan rakkaan Mamban kappaleen, joka ei ehkä sovikaan MTV3:n poliittisesti korrektiin genreen.


 

Tytti Salenius ma 11.02. 18:24

Pääuutiset

blogit

Petteri Hiienkoski

Miksi Yhdysvallat haluaa Suomen ja Ruotsin Natoon?

pe 20.05. 17:31

Juha Ahvio

Suomi liittyy ylpeästi NATO:n jäseneksi

ti 17.05. 23:26

Heikki Porkka

Li Andersson ja Petteri Orpo - notkeaselkärankaiset

ma 16.05. 19:32

Mikko Paunio

WEF:n Klaus Schwabin ja Yuval Hararin humpuukiajattelu esti terveysviranomaisia saavuttamasta korkeaa koronarokotuskattavuutta ympäri maailmaa

su 15.05. 13:00

Laura Huhtasaari

Riittävän ajoissa pois EU:sta

pe 13.05. 12:27

videot