Afganistanin vainottuja kristittyjä ei tule unohtaa

Tavio: "Jos pakolaisten vastaanottamista jatketaan, tulisi laittaa etusijalle vainotut kristityt"

Kotimaa su 05.09.2021 21:03

Talibanien valtaannousu Afganistanissa keskeytti pitkäaikaiset ponnistelut maan koulutusmahdollisuuksien, tasa-arvoisuuden ja turvallisuuden eteen. Taliban aloitti välittömästi puhdistukset ja vihollistensa etsinnät.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Mika Niikon (ps.) mukaan Talibanin todennäköisenä tavoitteena on eliminoida edellistä hallitusta tukeneet henkilöt ja palauttaa maahan sharia-lakiin perustuva yhteiskuntajärjestys.

"On itsestään selvää, että olen huolissani Afganistanin naisten ja lasten tilanteesta, mutta he eivät ole ainoa ahdinkoon jäävä ryhmä. Myös kristityille on luvassa kovat ajat ja heidät tulisi priorisoida kärkeen puhuttaessa suojelua tarvitsevista ihmisryhmistä", toteaa Niikko.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio toivoo, että Suomessa tiedostetaan Afganistanissa ja useissa muissakin maissa käynnissä oleva kristittyjen vaino.

"Jos pakolaisten vastaanottamista jatketaan, tulisi laittaa etusijalle vainotut kristityt", Tavio sanoo.

Afganistan on islaminuskoinen maa, jossa suhtaudutaan kristittyihin vihamielisesti. Talibanin kerrotaan jo etsineen tunnettuja kristittyjä. Kaiken kaikkiaan Afganistanissa on noin 5 000–8 000 kristittyä. Erityisen suuressa vaarassa ovat käännynnäiset, joita voi kohdata kuolemantuomio islaminuskosta luopumisen vuoksi.

Perussuomalaiset painottaa Afganistanista pakenevien auttamista lähialueilla pakolaiskiintiön nostamisen asemesta.

"Afganistanin tapahtumien vuoksi Suomen pakolaiskiintiötä ei tulisi nostaa, mutta vastaanotettavien pakolaisten valinnassa se tulisi huomioida. Apua tarvitsevat naiset, lapset ja vähemmistöjen edustajat on priorisoitava. Afganistanin vainottuja kristittyjä ei tule unohtaa. Heidän hengenvaaransa Taliban-hallinnon alaisuudessa on otettava tosissaan", painottaa Niikko.

Jukka Rahkonen su 05.09. 21:03

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot