Halla-aho SuomiAreenassa: Meneillään olevassa kulttuurivallankumouksessa sallittuja ajatuksia yhä vähemmän

"Nykyisen kulttuurivallankumouksen heijastumia ovat Elokapina, Black Lives Matter, sukupuoliaktivismi ja intersektionaalinen feminismi"

Kotimaa to 15.07.2021 10:15

Perussuomalaisten puheenjohtajan tehtävästä ensi kuussa luopuva ja vast'ikään käytyjen kuntavaalien ylivoimainen äänikuningas Jussi Halla-aho puhui maanantaina 12.7.2021 SuomiAreenan Politiikan puheet kesäillassa -ohjelmassa MTV:llä.

Jussi Halla-ahon puheesta on uutisoinut Suomen Uutiset.

"Nykyään puhutaan usein kulttuurisodista. Itse puhuisin mieluummin käynnissä olevasta kulttuurivallankumouksesta, jossa ei ole kahta ääripäätä, vaan ainoastaan yksi", Jussi Halla-aho aloitti oman neljä minuuttia kestävän puheenvuoronsa.

Halla-aho muistutti maailman nähneen kulttuurivallankumouksia aiemminkin ja nosti esimerkiksi natsismin ja stalinismin 30-luvulla, Kiinan kulttuurivallankumouksen 60-luvulla, punakmeerit Kambodzassa 70-luvulla ja Talibanit Afganistanissa 90-luvulla.

"Kulttuurivallankumoukselle on ominaista yhteiskunnallisten instituutioiden valtaaminen ja valjastaminen omiin käyttötarkoituksiin", hän selvensi ja luetteli "nykyisen kulttuurivallankumouksen heijastumia" olevan ihmisten mustavalkoinen jakaminen hyviin ja pahoihin, menneisyyden sensurointi, muistomerkkien tuhoaminen ja historian uudelleenkirjoittaminen, hysteerinen ja paranoidi harhaoppisten metsästys, Elokapina, Black Lives Matter, sukupuoliaktivismi ja intersektionaalinen feminismi.

"Niidenkin vihollisia ovat yksilö ja yksilönvapaudet, tieteellinen objektivismi ja ihmisten välinen mahdollisuuksien tasa-arvo - sanalla sanoen länsimainen sivilisaatio", Halla-aho alleviivasi.

Halla-aho näkee tilalle tarjottavan esimerkiksi oppia siitä, että ihminen voi itse määritellä sukupuolensa sen mukaan, miltä tuntuu tai uhripisteisiin perustuvaa kastijärjestelmää, jossa synnynnäiset ominaisuudet, kuten sukupuoli tai ihonväri, määrittelevät sen, kuka saa sanoa ja mitä ja kenelle.

"Suurin osa ihmisistä kokee, että tämä on sairasta, kuten se onkin. Pieni mutta äänekäs ja aggressiivinen kulttuurivallankumouksen etujoukko on kuitenkin onnistunut tehokkaasti pelottelemaan muut hiljaiseksi tai oman agendansa äänitorveksi.

Ihmiset ja yritykset eivät halua joutua maalitus- ja boikottikampanjoiden kohteeksi." 

Halla-aho nosti esille nykypäivän keskusteluilmapiiriä myrkyttävän cancel-kulttuurin. Cancel-kulttuuri viittaa ilmiöön, jossa tavoitteena on rankaista ”vääriä” mielipiteitä esittävää ihmistä internetissä eri tavoilla, esimerkiksi painostamalla työnantajaa, jotta canceloinnin kohteeksi otettu henkilö menettäisi työpaikkansa.

"Poliittisten vastustajien fyysinen tuhoaminen ei enää nykyään ole muotia, mutta sen tilalle on tullut ihmisten sosiaalinen ja taloudellinen tuhoaminen - cancel-kulttuuri, kuten sitä kutsutaan", Halla-aho korosti.

Halla-aho totesi 70- ja 80-luvuilla vasemmiston olleen huolissaan angloamerikkalaisesta kulttuuri-imperialismista. 

Siitä Halla-ahon mielestä "olisi paljon enemmän syytä olla huolissaan tänä päivänä". 

Kulttuurivallankumoukseen kuuluu myös käsitteiden uudelleenmäärittely ja kielen muokkaaminen.

Halla-aho huomautti, että vasemmiston koko käsitteistö, ongelmanasettelu ja terminologia on kopioitu sellaisenaan ja kömpelösti suomennettuna amerikkalaiselta ja brittiläiseltä vasemmistolta:

"Puhutaan mies- ja naisoletetuista, turvallisesta tilasta, vihapuheesta, haavoittuvista ja hauraista ihmisryhmistä, rodullistetuista ihmisistä, dekolonisaatiosta, toksisesta valkoisuudesta ja valkoisesta etuoikeudesta."

Halla-aho näkee, että englantilaisilla ehkä onkin syytä pohtia itsekriittisesti siirtomaa-aikaa ja amerikkalaisilla mustien kokemia historiallisia vääryyksiä, mutta hän peräänkuulutti:

"Onko todella myös meillä?

Me olemme entinen siirtomaa. Aivan todellako meillä on jotakin anteeksipyydeltävää keneltäkään? Tekeekö ihonvärimme meistä syyllisiä muiden samanväristen tekemiin rikoksiin?"

"Jos vasemmistolaisilta kysytään, joka puolella on nykyään vihapuhetta, natseja ja taantumusta. 

Tämä näköharha johtuu siitä, että sallittujen ajatusten putki on koko ajan kapeampi ja kaikki mikä on tämän putken ulkopuolella, on vihapuhetta, natsia ja taantumusta", Jussi Halla-aho päätti puheensa. 

Perussuomalaisten puheenjohtajuuden pian jättävän Jussi Halla-ahon pitämä puhe käynnissä olevasta "kulttuurivallankumouksesta" maanantai-iltana 12.7.2021 SuomiAreenassa Helsingin Allas Sea Poolilla on saanut runsaasti kehuja ja sitä on pidetty jopa hänen "tärkeimpänä puheenaan".

Aatemaailmaltaan sitoutunut Lassi Lappalainen Riihimäeltä kirjoittaa Uuden Suomen Puheenvuorossa muun muassa seuraavasti:

"Meneillään on todella kulttuurivallankumous Kiinan tapaan. Siellä lapset saattelivat vääriä mielipiteitä esittäneet vanhempansa leireille ja teloituskomppanioiden eteen. Nyt painostetaan yrityksiä irtisanomaan vääriä mielipiteitä esittäviä ihmisiä ja tuhoamaan heidän elämänsä.

Halla-ahon pointti puheessaan oli nimenomaan sananvapauden kaventuminen."

Puhe on arvatenkin myös herättänyt ärtymystä ja kimpaantumista niin valtamedioissa kuin sosiaalisessa mediassa.

Iltalehti ja MTV Uutiset ovat luonnehtineet Halla-ahon puhetta "kärjekkääksi". 

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson kommentoi ärhäkkäästi Twitterissä:

"Kuinkakohan moni tunnistaa omasta arkielämästään tällaisia mahtipontisia uhkakuvia 'kulttuurivallankumouksesta' ja väärien mielipiteiden sanktioimisesta, verrattuna esimerkiksi sellaisiin arkisiin huoliin kuin köyhyys, työttömyys tai terveysongelmat?"

Apu-lehden blogisti Uuninpankkopoika Saku Timonen puolestaan villiintyi pilkkaamaan   puhetta "teoreetikon testamentiksi" ja väitti siinä palattavan takaisin Jussi Halla-ahon nettikirjoituksiin: "Scriptan ja Vieraskirjan hämärään maailmaan".

"Halla-ahon kannattajat riemuitsevat tuttuun tapaan, kuinka Mestari taas tyhjensi pajatson, jauhotti kaikki ja sai muut puolustuskannalle. Tokkopa heistä kovinkaan moni edes ymmärsi Halla-ahon puheesta muuta kuin että sukupuolivähemmistöt ovat sairaita, mutta se riittääkin heille. 

Omat ennakkoluulot saavat vahvistusta. Heille Halla-aho saisi sanoa vaikkapa vain 'Halipatsui ja huh-hah-hei', niin he ylistäisivät sanojen osuvuutta", Saku Timonen ilkkuu Apu-lehdessä Halla-ahoa ja hänen maanantai-iltaista loistavaa puhettaan SuomiAreenassa, kun ei Uuninpankkopoika muutakaan osaa.

Politiikan puheet -tilaisuudessa kuultiin myös vihreiden puheenjohtajan, sisäministeri Maria Ohisalon ja keskustan varapuheenjohtajan Riikka Pakarisen puheet.

Jussi Halla-ahon puhetta seurasi keskustelu, jossa sekä Politiikan puheet kesäillassa -ohjelman juontajat eli MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki ja MTV3:n toimittaja Nina Rahkola että keskustan varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen ja vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo suorastaan hiiltyivät ja puhuivat Jussin päälle tämän avatessa tarkemmin puheenvuoronsa sisältöä.

Eeva Lehtimäki tivasi Jussilta, mihin tämä perustaa väitteensä, että meillä on käynnissä tällainen suuri kulttuurivallankumous ja suurin osa suomalaisista kokee nämä hänen nostamansa aiheet, esimerkiksi sukupuolivähemmistöihin liittyen, sairaiksi.

"Puoluettanne kannattaa kuitenkin tällä hetkellä vain tuo vajaat 18 prosenttia. Mihin faktoihin tämä nyt oikein perustuu?" Lehtimäki puuskahti.

Halla-aho totesi suurimman osan ihmistä olevan konformisteja, joka tarkoittaa yhdenmukaisuuspyrkimystä, kun yksilö mukautuu enemmistön mielipiteeseen, arvoihin tai käyttäytymiseen. 

"He seuraavat ajan trendejä, usein mukautuvat niihin. Ihmisellä on synnynnäinen, luontainen tarve olla samaa mieltä kuin miten hän kokee, että mitä mieltä kaikki muut ihmiset ympärillä ovat.

Meillä on sanktioitu niin voimakkaasti vääränlaisten mielipiteiden esittäminen monista tämän päivän kuumista teemoista, että ihmiselle tulee helposti sellainen olo, että hän on ajatuksineen yksin, jos hän kokee, että hän ei jaa tätä ajattelua ja 'kouhotusta'", Halla-aho painotti.

Halla-aho uskoo, että tämä "näennäinen mukautuminen päivän trendeihin" ei välttämättä kerro kuitenkaan aivan koko totuutta siitä, mitä ihmiset omissa oloissaan niistä ajattelevat.

Lehtimäki vaati Halla-aholta vastausta myös siihen, miten perussuomalaiset kohtelisi edellä mainittuja ryhmiä - tarkoittaen ilmeisesti seksuaalivähemmistöjä - jos puolue olisi hallituksessa ja heillä olisi valtaa.

Halla-aho vastasi jo puheenvuorossaan todenneen, että perussuomalaiset ei halua sellaista intersektionaaliseen feministiseen ajatteluun perustuvaa kastijärjestelmää, jossa ihmisen puheoikeus, ihmisen oikeus tehdä ja sanoa asioita on kiinni siitä, minkälaisiin uhrikategorioihin hän kuuluu.

"Ja tämä on nimenomaan se pohjarakennelma tässä tämän päivän kulttuurivallankumouksessa, kuten sitä kutsun", Halla-aho tarkensi.

Ottaessaan kantaa Jussin puheenvuoroon Maria Ohisalo sen sijaan pysytteli täysin keskusteltavana olevan asian ulkopuolella ja esitti olevansa huolissaan siitä, jos yhteiskunnassa ei saa puhua siitä, että ihmisen sukupuoli vaikuttaa asioihin.

"Meillä on suurin osa asunnottomista valkoisia miehiä. Miehiä, joilla on päihde- ja mielenterveysongelmia. Sukupuoli vaikuttaa siihen ja meidän pitää tunnistaa se", Ohisalo sanoi ja jatkoi harhailuaan pois puhuttavana olevasta kulttuurivallankumouksen aiheesta kertomalla olevan paljon poikia, jotka jäävät koulunkäynnissä vaille sitä erityistä tukea, mitä he voisivat tarvita oppimisessa.

"Onko perussuomalaiset sitten tekemässä sellaista politiikkaa, jossa koskaan sukupuolesta ei saa millään tavalla puhua? En tiedä. Huolestuttaa ihmisten yhdenvertaisuuden näkökulmasta kyllä tosi paljon tämä puhe", Ohisalo jatkoi monologiaan. 

Keskustan varapuheenjohtaja Riikka Pakarisen päästessä ääneen hän vaikutti olevan aivan kuutamolla Jussi Halla-ahon terävä-älyisestä puheesta eikä osannut kommentoida mitään järkevää. Hän kuitenkin kuvaili Halla-ahon puhetta "surulliseksi". 

"Kyllä tuo Jussin puhe oli aika surullista kuultavaa. Se oikeastaan osoitti sen, että myös politiikassa arvoilla on merkitystä", Pakarinen yritti keksiä fiksua sanottavaa.

"Huomaan sen, että meidän arvomaailmat, meidän puolueemme pohjimmaiset arvomaailmat ovat kyllä hyvin kaukana toinen toisistamme."

Jussi Halla-aho vastasi napakasti keskustan varapuheenjohtaja Riikka Pakarisen esittämiin syytöksiin ja piti Riikan puheenvuoroa "täysin käsittämättömänä".

"Sen (Riikan puheenvuoron) voi ymmärtää vain, jos olettaa, että Riikka on opetellut sen etukäteen ulkoa tietämättä, mitä aion tässä puheenvuorossani sanoa", Halla-aho hymähteli.

"Minä nimenomaan totesin, että yksilöiden välinen mahdollisuuksien tasa-arvo on keskeinen  osa länsimaista sivilisaatiota.

Me nimenomaan vastustamme kaikenlaista suosimista, sekä negatiivista että positiivista. Ihmisille on annettava samat mahdollisuudet nimenomaan yksilöinä riippumatta siitä, ketä he ovat, mikä heidän sukupuolensa on", Halla-aho väänsi rautalangasta yhteen ääneen kaakattavalle naisnelikolle.

Kun MTV:n toimittaja Nina Rahkolan vuoro tuli nokkia Jussi Halla-ahoa, hän esitti oman kysymyksensä näin:

"Sinua selvästi vaivaa se, että ihmiselle voitaisiin joko syntymässä tai myöhemmässä vaiheessa elämässä määrittää jokin muu sukupuoli kuin esimerkiksi mies tai nainen. Miksi tämä vaivaa sinua niin paljon?" Rahkola piikitteli Halla-ahoa.

Halla-aho huomautti, ettei hän usko niidenkään, jotka kovasti puhuvat tästä sukupuolten moninaisuudesta, aivan pohjimmiltaan uskovan siihen itsekään.

"Tämä näkyy siinä, että aina kun mennään käytännöllisiin sovelluksiin, esimerkiksi sukupuolten edustukseen erilaisissa päätöksentekoelimissä, kukaan ei kysy, onko niillä kaikilla 38:lla sukupuolella edustus vaikkapa kaupunginhallituksessa ja eduskunnan valiokunnissa", Halla-aho sivalsi takaisin.  

Vaikka naisjuontajakaksikko pyrki jatkuvasti Jussi Halla-ahon argumentointia keskeyttämään, perussuomalaisten puheenjohtaja teki selväksi senkin, että sukupuolia on vain kaksi.

Halla-aho kiteytti:

"Näissä käytännön asioissa palataan aina binääriseen mies-, naisjaotteluun, joka vastaa myös meistä suurimman osan kokemusta siitä, minkälainen tämä maailma on: sukupuoli on biologinen tosiasia."


 

Tytti Salenius to 15.07. 10:15

Pääuutiset

blogit

Mikko Paunio

Pekka Haavisto: "Mea Culpa" "I confess my guilt" - This is the story of how Pekka Haavisto got slyly his lucrative job as an EU Special Representative for Sudan

su 06.10. 13:57

Vieraskynä

Tp-Utva historian polttopisteessä

to 03.10. 15:30

Heikki Porkka

Kultamunat ovat kuoriutuneet - Pisa-tutkimus paljastaa

ti 01.10. 14:12

Juha Ahvio

Suomen ulkopolitiikan sateenkaariagenda

pe 27.09. 20:07

Olli Pusa

Käännytyslaki ratkaisevassa vaiheessa

pe 28.06. 10:23

videot