"Rokotepassin" vaarat

Videot la 12.06.2021 11:51

"Rokotepassin" tai digitaalisen rokote-sertifikaatin nimellä ihmisille kaupitellaan järjestelmää, jonka tarkoitus on vähitellen - pienin askelin - perustaa Kiinan sosiaalisen pisteytysjärjestelmän kaltainen totalitaristinen vallankäytön väline. 

Turvallisuuden, terveyden ja talouden nimissä ihmisiä on helppoa johtaa harhaan tässä asiassa ja harvat huomaavat mikä todellinen vaara "rokotepassin" käyttöönottoon ja hyväksymiseen liittyy. 

Mikään ei estä eri maiden hallituksia liittämästä "rokotepassiin" vähitellen muitakin tietoja ja ehtoja, jolla ihmisten oikeuksia liikkua, käydä kauppaa, osallistua äänestyksiin ja yhteiskunnan palveluihin voidaan rajoittaa mielivaltaisin "asiantuntija"-perustein. 

Keskustelu asiasta on vasta lähtökuopissaan ja suurin osa poliitikoista ja kansalaisista ei ole edes miettinyt asiaa ja sen mahdollisia vaikutuksia vapauksiensa vähittäiseen rajoittamiseen.

Esimerkiksi Nyt-liike ja Kokoomus valitettavasti katsovat "rokotepassi"-asiaa pelkästään lyhytnäköisesti talouden näkökulmasta ja eivät selvästikään ymmärrä asiaan liittyviä vakavia yksilöiden vapauteen liittyviä ongelmia.  Tämä on pitkään vallinnut ongelma suomalaisten "oikeisto"-puolueina pidettyjen politiikassa: he eivät todellisuudessa ymmärrä paljoakaan varsinaisesta oikeistolaisen ajattelun perusteista: yksilön vapauksien tärkeydestä ja valtion vallan rajoittamisesta vain olennaiseen.

Talous ei tarvitse mitään passeja elpyäkseen turvallisesti - tästä todisteena ovat mm. Texas ja Florida, joissa jo kuukausia sitten luovuttiin kaikista rajoitteista ja koronalla peloteltujen yllätykseksi näissä osavaltioissa covid-tartunnat ja -kuolemat kääntyivät jyrkkään laskuun.

Kannattaa vielä kerran tarkistaa oman ehdokkaansa kantaa yksilönvapauksien tärkeyteen ja siihen ymmärtääkö ehdokas millä tavoin vapauksia voidaan ihmisiltä viedä vähitellen ja vedoten voimakkaisiin sanoihin kuten "turvallisuus". 

 

 

Jukka Rahkonen la 12.06. 11:51

blogit

Mikko Paunio

Taas meni sensuuriin Usarissa - V-media jakaa CNN:n valenarratiivia suomalaisille

ti 20.07. 17:30

Olli Pusa

Uusinta vuodelta 2015?

ke 14.07. 12:26

Heikki Porkka

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) antaa väärän todistuksen lähimmäisestään

ke 14.07. 12:01

Juha Ahvio

Bidenin USA radikaalin kumouksen kourissa

la 19.06. 09:03

Laura Huhtasaari

Jonkinlainen huimaus meitä vaivaa, kun emme itsenäisyyttä puolusta

ke 16.06. 18:19