Hannity: Putinin heikoin kohta

Videot la 26.02.2022 20:26

Ukrainan kansan taistelutahto ja moraali on korkealla. Presidentti Zelensky on yllättänyt monet ja osoittautunut todelliseksi johtajaksi, jonka aikomuksiin ei kuulu antautuminen eikä pakeneminen.

Bidenin hallinto yritti jälleen murentaa Ukrainan rivejä tarjoamalla Zelenskylle evakuointia. Zelensky vastasi, että "taistelu on täällä, tarvitsen ammuksia - en kyytiä". 

Obama omalla vahtivuorollaan toimitti Ukrainalle pelkkiä vilttejä ja kriisiruokaa kun Venäjä otti Krimin. Nyt Bidenin hallinto näyttää jatkavan Putinin pussiin pelaamista. 

Trump onneksi ehti toimittaa Ukrainalle Javelin panssarintorjuntaohjuksia sekä Stinger ilmatorjuntaohjuksia. Molemmat yhden miehen kannettavia ja laukaistavia automaattisesti maaliin ohjautuvia erittäin tuhovoimaisia aseita. Näitä oli ilmeisesti kuitenkin liian vähän ja nyt Ukrainan kansa olisi niitä tarvinnut kiireesti lisää, mutta Bidenin hallinto on kuin jäässä. 

Putinin heikko kohta on kuitenkin talous: öljy, maakaasu ja hiili. Trumpin aikana Putinilla oli vaikeaa taloudellisesti, koska Trumpin politiikka piti öljyn hinnan pohjalukemissa ja siten myös Putinin talouden kuralla. Trump lisäksi varoitti euroopan maita ostamasta energiaa Venäjältä, koska se vahvistaa Putinia ja ajaa euroopan maat vaikeaan asemaan ja riippuvaisiksi Venäjän mielivallasta. Varoitukset menivät kuitenkin kuuroille vihreille korville ja esim. Saksan energiasta suurin osa tulee nyt Venäjältä. Saksan energiavarastot ovat tyhjät, talvea on vielä jäljellä, ydinreaktorit ajettu alas, aurinkopanelien ja tuulimyllyjen energia ei talvella riitä mihinkään - joten oliko ihme, että Saksa käytti nyt Vetoa ja esti asettamasta Putinille kovimpia pakotteita.

Bidenin energiapolitiikka vahvisti Putinia ja mahdollisti hyökkäyksen. Samassa vastuussa tilanteesta ovat myös euroopan omat ilmastotavoitteita realiteeteista välittämättä ajavat johtajat. 

Putin voidaan ajaa nurkkaan edelleenkin energiapolitiikalla. Sodankäynti on kallista ja ajamalla Venäjän talous alas, vaikeutuvat sotatoimetkin nopeasti. Tuntuvin keino on palauttaa Trumpin energiapolitiikka ja lopettaa ostamasta öljyä, kaasua ja hiiltä Venäjältä välittömästi. 

Lisäksi Ukraina tarvitsee nyt nopeasti lännen apua asetoimituksissa. Parasta ja tehokkainta kalustoa heti. Ukrainalla on itsellään tarvittava miehistö ja tarvittava taistelutahto, vain kalustoa puuttuu. DailyMailin arvion mukaan Ukrainan täytyisi sinnitellä vain noin 10 päivää, niin Putinilta alkaa loppua resurssit, Venäjän armeijalta motivaatio ja Venäjän kansalta tuki. 

 

EDIT 20:44:  Saksa on luvannut toimittaa Ukrainalle 1000 panssarintorjunta-asetta ja 500 Stinger ohjusta.

 

Jukka Rahkonen la 26.02. 20:26

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01