Ken Timmerman: Election hacking

Videot ke 11.11.2020 23:16

Election Heist on kirja, joka kuvaa kuinka vaalit voidaan varastaa tietomurtojen avulla. Kirjan kirjoittaja Ken Timmerman kertoo, että se mitä nyt näemme, on kuin suoraan hänen kirjastaan. 

Dominion-niminen äänestyslipukkeiden laskentakone, kuten useat muutkin vastaavat järjestelmät näissä vaaleissa, käyttävät Windows 7 käyttöjärjestelmää. Windows 7 on julkaistu 2009 ja se saattaa olla tietoturvan näkökulmasta yksi historian heikoimpia käyttöjärjestelmiä ja sen tuki ja päivitykset Microsoftilta on lopetettu jo jonkin aikaa sitten. 

Ken Timmerman kertoo, että vaalijärjestelmien ohjelmistoa oli useissa paikoissa päivitetty vielä vaalipäivän aikana tai vain päivää ennen. Näitä päivityksiä on saattanut tulla myös muualta kuin ohjelmiston alkuperäiseltä toimittajalta. FBI ja Trumpin lakimiehet ovat tutkimassa asiaa. 

Useissa vaalipiireissä on löydetty ohjelmiston toiminnasta virhe, jolla Trumpin ääniä on vaihtunut Bidenille tuhansittain. Vielä ei tiedetä varmuudella, onko kyseessä ohjelmistoon jätetty takaportti, jossa on tällainen kytkin kolmannelle taholle. Eli jostakin muualta käsin on voitu peukaloida tulosta ohjelmallisesti tai ajastettuna, antamalla päivityksen tai verkon kautta käsky. Havaitut tuhansien äänien virheet ovat tapahtuneet ainoastaan yhteen suuntaan: ääniä on siirtynyt Trumpilta Bidenille isoja eriä kerrallaan. Toiseen suuntaan tapahtuneita virheitä ei ole havaittu.

Tämä kaaos, mikä Yhdysvaltojen vaalien ääntenlaskentaan nyt liittyy, on vakava varoitus sekä elektronisten äänestysjärjestelmien, että postitse tapahtuvien äänestysten riskeistä ja alttiudesta manipuloinnille.

 

 

Jukka Rahkonen ke 11.11. 23:16

blogit

Heikki Porkka

Sukupuolittunutta ja harhaanjohtavaa viestintää Marinin hallituksen tapaan

Klo 13:30.

Olli Pusa

Kun kulissit romahtavat

ke 03.03. 11:26

Henna Kajava

Johtaako Helsingin vuokra-asuntojen ylitarjonta keskustan kiihtyvään etnistymiseen?

ti 02.03. 23:39

Mikko Paunio

Petteri Orpo lopaali vaan ei lokaali ilmastosoturi

la 27.02. 17:50

Juha Ahvio

USA:n presidentinvaalit 2020, vaalivilppi ja sen todisteet

su 07.02. 23:54