Korkeimman oikeuden isku antaa vain lisää pontta Trumpin kannattajille

Videot su 13.12.2020 15:52

Korkeimman oikeuden päätös jättää Texasin nostama kanne käsittelemättä oli ennenkaikkea symbolinen. Korkeimman oikeuden vastineessa ei kumottu kanteen varsinaisia meriittejä eli esitettyjä syytteitä ja niiden todisteita millään tavoin. Päätös perustui siihen, että KO tulkitsi ettei Texas itse ole varsinaisena vahinkoa kärsineenä osapuolena. Tosinsanoen ei KO:n tulkinnan mukaan ei ole Texasin asia miten Georgia, Pennsylvania, Michigan ja Wisconsin omat vaalinsa järjestää tai tunaroi. KO ei millään tavalla ilmaissut etteikö perustuslakia olisi näissä osavaltioissa selvästi rikottu. 

Steve Turleyn mukaan päätös oli kuitenkin selvä viesti kaikille, että Korkein oikeus ei halua ottaa vastuuta näistä vaaleista ja niiden tuloksesta. He haluavat että vastuu pysyy osavaltioiden omilla lainsäätäjillä ja oikeusistuimilla tässä vaiheessa. Voi olla myös, että tuomarit yksinkertaisesti pelkäävät. Vasemmisto tunnetaan väkivallastaan ja uhkailuistaan ja heidän rikollinen mafiatyylinsä - ja suoranainen terrorisminsa - saa monet pelkäämään itsensä ja perheensä puolesta.

Kokonaisuutena Korkeimman oikeuden päätös ei kuitenkaan muuta Trumpin tilannetta mihinkään suuntaan. Yhdysvaltojen kansalaisille on selvinnyt - ja tämä ymmärrys kasvaa koko ajan - että vaalitulos perustui petoksiin ja Trump voitti vaalit ylivoimaisesti. 

Kymmeniä tuhansia Trumpin kannattajia kokoontui eilen Washington DC:ssä Freedom- ja Jericho-marsseille. Kannatus Trumpille vain lisääntyy jatkuvasti. 20 osavaltiota, 16 osavaltion syyttäjää ja 126 kongressin jäsentä ehti liittyä mukaan Texasin nostamaan kanteeseen. 47% Yhdysvaltalaisista epäilee vaalitulosta ja vaalien olleen vilpilliset - ja luku on ollut jatkuvasti vain kasvussa Rasmussen mielipidemittaustoimiston mukaan. 53% georgialaisista uskoo, että Georgiassa tapahtui tuloksen muuttanut vaalipetos. Kannatus Trumpille vain kasvaa - ja Korkeimman oikeuden päätös vain kiihdyttää Trump-liikkeen nousua.

Asioita analysoitaessa on aina vähintään kaksi tasoa: 1. uutisotsikot ja 2. niiden takana olevat yksityiskohdat. Suurin osa ihmisistä saa sosiaalisessa mediassa tietoonsa vain otsikot ja ehkä lyhyet saatesanat, joissa vain vahvistetaan otsikkoa ilman syvempää analyysiä. 

Vasemmistomediassa ja somessa jaetuista otsikoista suurin osa kuulutti "Korkein oikeus hylkäsi ja heitti yksimielisesti roskiin Trumpin ja Texasin kanteen - lopullinen isku Trumpille". 

Tuomareista Alito ja Thomas olisivat halunneet ottaa kanteen käsittelyyn, mutta kanne jätettiin ottamatta vastaan yllä kerrotuista syistä. Kanteessa olleet syytteet ja todisteet ovat edelleen voimassa ja ne tuodaan oikeusistuimiin muita reittejä. 

Rudy Giulianin tiimi oli hyvin tietoinen tästä Texasin kanteen ainoasta puuttesta ja he olivat varautuneet siihen, että Korkein oikeus juuri tällä perusteella jättää sen ottamatta. He jättivät välittömästi saman kanteen kaikkien neljän osavaltion oikeuteen Trumpin nimissä, jolla on perusteet hakea oikeutta, koska on asiassa kärsinyt osapuoli. Näitä kanteita ei enää voi hylätä samalla perusteella.

Somessa on myös levitetty valeuutisia siitä, että yli 50 Trumpin oikeusjutuista olisi hylätty. Trumpin lakitiimin jättämistä kanteista vain 3 on torjuttu, osa ilman laillisia perusteita vasemmistotuomareiden poliittisin päätöksin. Muita kanteita ovat tehtailleet yksityiset toimijat, joista osa saattaa olla tehnyt kanteita hyvinkin huolimattomasti. Trumpin tiimin jättämistä kanteista suurin osa on edelleen vireillä ja käsittely kesken. 

Wisconsinin korkeimmassa oikeudessa vireillä oleva kanne on kenties yksi vahvimmista. Wisconsinin laki postiäänestyksestä on erittäin tiukka ja uudelleenlaskennassa, jonka tarkoitus oli nimenomaan tarkistaa postiäänten laillisuus, löytyi yli 221 000 laitonta ääntä. Tämä käsittely on kesken. Michiganissa, Georgiassa ja Pennsylvaniassa kaikissa on kanteiden käsittelyjä kesken. 

Korkeimman oikeuden päätös voi myös olla Trumpille eduksi. Se on selvä viesti osavaltioiden omille lainsäätäjille ja oikeusistuimille, että ottakaa vastuu oman osavaltionne asioista, älkää lähettäkö niitä Korkeimpaan oikeuteen vaan hoitakaa oma vastuunne. Se voi olla merkittävä seikka nimenomaan osavaltioiden lainsäätäjille joilla on perustuslain mukaan täysi oikeus lähettää valitsijoiksi kenet vain päättävät - vastuu on heillä. 

Perustuslaissa on juuri tällaista massiivista vaalipetosvyyhtiä varten pykälät, jotka antavat osavaltion lainsäätäjille (legistlators) suvereenin oikeuden valita itse valitsijat jos heillä on painava syy epäillä että vaalien tulos ei ole luotettava. Nyt tällainen tilanne on ainakin kuudella osavaltiolla: Arizona, Nevada, Georgia, Pennsylvania, Michigan ja Wisconsin. Heille kaikille on pidetty kuulemisia ja esitetty riittävästi todisteita toimia näin.

Washingtoniin on jo lähetetty virallisia kirjeitä joissa vedotaan, että älkää hyväksykö mitään muita valitsijoita kuin ne, jotka osavaltioiden lainsäätäjät itse ovat valinneet.

Jos näiden osavaltioiden republikaanienemmistöiset lainsäätäjät saavat rohkeuden toimia oikein, niin valinta menee kongressin edustajanhuoneelle, jossa osavaltioilla on kullakin yksi ääni ja nykyisen arvion mukaan siellä Trump voittaisi valinnan äänin 30-20.

Tärkein viesti on kuitenkin, että vaalit eivät ole edelleenkään ohi, päinvastoin. Tilanne on vain kärjistymässä entisestään. Trump ja hänen kannattajansa eivät tule luovuttamaan laittomuuden edessä. He tulevat vaatimaan oikeutta ja laillisuutta aina. Perustuslakia on rikottu ja vaalitulos varastettu. Todisteita vaalipetoksesta on enemmän kuin koskaan Yhdysvaltojen historiassa.

Tilanne ei ole ohi ennenkuin 20.1.2021 presidentti on vihitty virkaansa - ja hyvin todennäköistä nyt jo on, ettei se ole silloinkaan ohi. 

Texasin Republikaanipuolueen pj Allen West ehdottaa, että kaikki lakia noudattavat osavaltiot  muodostaisivat oman unioninsa ja eroaisivat Yhdysvalloista. Allen Westin ajatukset kuvaavat hyvin sitä, mitä yli 80 miljoonaa Trumpin kannattajaa ajattelee juuri nyt kun kokevat etteivät saa oikeutta. He pohtivat onko jotain laillisia keinoja vielä välttää avoimeksi sisällissodaksi kehittyvä tilanne. Yksi asia on varmaa: he eivät tule antautumaan ja Biden/Kamala ei koskaan tule olemaan laillinen presidentti. 
  

 

Lähde: Dr. Steve Turley, NewsmaxTV, The Epoch Times, Tim Pool

 

 

Jukka Rahkonen su 13.12. 15:52

blogit

Olli Pusa

Pieniä virheitä???

to 02.02. 15:30

Heikki Porkka

Trump otsikoissa - Yle uutisoi ristiriitaisesti ja pimittää jälleen olennaista tietoa

to 26.01. 11:14

Tapio Puolimatka

Translain uudistusesitys ajaa miesten etuoikeuksia

ke 18.01. 15:42

Mikko Paunio

Helsingin kaupunki priorisoi kielitaidottomien ja somalinkielisten hammashoitoja kantaväestön maksaessa pitkälti tarvitsemansa hammashoitonsa itse

ti 17.01. 13:32

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01. 14:49