Todisteet Wuhanin laboratoriosta karanneesta viruksesta ylivoimaisia

Videot ma 05.04.2021 18:39

WHO:n "neuvoa-antavan komitean" Jamie Metzlin mukaan teoria Wuhanin virologian instituutissa tapahtuneesta COVID-19 vuodosta on mahdollisesti "todennäköisempi" kuin nykyinen työhypoteesi eläintartunnasta.

Tämä tutkimus julkaistiin sen jälkeen, kun Maailman terveysjärjestö julkaisi raporttinsa viruksen alkuperästä, jonka mukaan virus olisi siirtynyt ihmiseen eläimistä.

Raportissa jätettiin kokonaan huomiotta teoria Wuhanin virologisen instituutin vuodosta.

Metzl kertoi Sky Newsille, että WHO ei itse tehnyt tutkimusta, vaan se oli ostettu "riippumattoman neuvoa-antavan komitean yhteinen tutkimus" Maailman terveysjärjestölle ja heidän "kiinalaisille kollegoilleen".

Hänen mukaansa tutkimus ei "huomioinut kaikkia hypoteeseja", joten sitä ei voida pitää luotettavana.

"Keskeistä on, että pandemian alkuperän tutkimisessa on tutkittava perusteellisesti kaikki mahdolliset alkuperähypoteesit", Metzl sanoi.

"Ei voi olla uskottavaa, että tarkastelemme vain zoonoottisia hyppyjä ja kylmäketjuja, emmekä tee yhtään mitään tutkiaksemme laboratorion vuotohypoteesia. Se ei ole tiedettä."

Metzl sanoi, että laboratorion vuototeorian tukena olevat välilliset todisteet ovat "ylivoimaisia", mukaan lukien se, kuinka kyseinen lepakkolaji - joka tunnistettiin SARS-CoV-2 -viruksen geneettiseksi lähteeksi - elää Etelä-Kiinassa.

"Wuhan on selvästi niiden lepakoiden alueen ulkopuolella, Wuhanissa ei ole kyseisiä lepakoita", hän sanoi.

"Mutta Wuhanissa on Kiinan ainoa neljännen tason virologinen tutkimuskeskus, jolla on maailman suurin lepakoiden koronavirusten kokoelma."

"En voi väittää 100% varmasti, että SARS-CoV-2 alkoi vahingossa tapahtuvasta laboratorion vuotamisesta, mutta välilliset todisteet sen puolesta ovat ylivoimaisia."

"Tämän lisäksi Kiina aloitti alusta alkaen massiivisen peittelyn, johon sisältyi näytteiden tuhoaminen, tietokantojen ja muiden tietueiden piilottaminen ja toimittajien vangitseminen."

 

 

Jukka Rahkonen ma 05.04. 18:39

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01