Yrittääkö vasemmisto estää ruoka-apua Vantaalla?

Videot su 18.04.2021 09:38

Sosiaalidemokraatit yhdessä Kokoomuksen tuella ovat laittamassa kapuloita rattaisiin vapaaehtoistyönä tehtävälle ruoka-avulle Vantaalla. 

Sosiaalidemokraatit eivät ilmeisesti halua, että vaapaehtoisjärjestöt tekevät pyyteetöntä avustustyötä omalla ajallaan vapaaehtoisesti. Vasemmiston idea yleensä on, että valtio ja kunta palkkaavat kovalla rahalla työntekijöitä, jotka tekevät työtään klo 8-16 ja että kaikki mahdollinen avustustyö tulee vain ja ainoastaan valtiolta. Vapaaehtoinen avustustyö, johon monet ihmiset laittavat omaa aikaansa ja työtänsä ilman korvausta tulee vasemmiston mielestä kieltää tai vähintäänkin sitä tulee haitata mahdollisimman paljon.

Vasemmistoa ei ilmeisesti tälläkään kertaa kiinnosta avun saajat vaan ainoastaan politiikka ja se kuka saa avustamisesta poliittisia pisteitä. Muutenhan he olisivat tuolla yhdessä auttamassa ilman poliittisia tunnuksia eivätkä yrittäisi estää toimintaa.

On vaikea välttyä ajatukselta, että kyseessä on lähestyvät kuntavaalit ja pelko siitä, että tämä pyyteetön ja yli 20 vuotta jatkunut avustustyö voisi sataa persujen laariin, koska jotkut vapaaehtoisista ovat julkisesti myös Perussuomalaisten tai KD:n toiminnassa mukana.

 

Onko vasemmiston ja Kokoomuksen yhteinen unelma kenties valtion luoma tarkasti kontrolloitu avustusluukku, jossa verovaroin palkatut työntekijät työskentelevät ja jakavat avustusta vain niille, jotka esittävät voimassaolevan "rokote"-passin luukulla - ja vain mikäli tässä digitaalisessa passissa ei ole jotain poliittista niskurointimerkintää?

Onko kyseessä vasemmiston ikivanha juoni: estetään kaikki vapaaehtoistyö tai tehdään siitä vähitellen ylivoimaisen vaikeaa esim. viemällä kaikki tuki tai jakamalla niitä vain "omille" ja luomalla vähitellen valtion omistama ja tiukasti kontrolloima avustusmonopoli, jonka tarkoitus on ensin kuihduttaa vaihtoehdot ja muu toiminta täysin ylivoimaisella kilpailulla. Ja kun kaikki vaihtoehdot ovat kuolleet, niin lisätään vähitellen ehtoja avustukselle tai käytetään sitä omien poliittisten agendojen ajamiseen. Lisää kontrollia ja kuristava valta kaikkiin, jotka ovat kaikkein heikoimmassa asemassa. 

Vasemmistoa tyypillisesti kiinnostaa auttaminen vain jos siitä saa palkkaa ja mikäli se palkka ja kaikki muut siihen tarvittavat varat otetaan ensin toisten taskuista - mutta vielä sitäkin tärkeämpää vasemmistolle on auttamiseen ja sen avun/palvelun saamisen ehtoihin liittyvä valta.

Tämä sama ongelma on periaatteessa kaikessa valtion ja kuntien järjestämissä palveluissa. Ne tappavat muut toimivat vaihtoehdot verovaroin rahoitetulla ylivoimaisella  kilpailuasemalla  ja  lopulta saavutettu monopoliasema valjastetaan omien agendojen runnomiseen läpi yhteiskunnassa. Tästä hyvä esimerkki on nykyinen peruskoulujärjestelmä ja osittain julkinen terveydenhuoltokin.

 

Jukka Rahkonen su 18.04. 09:38

blogit

Mikko Paunio

Tuppurainen haluaa kivihiililauhdevoimaa ja WOKE Helsinki haluaa pistää kiinni tehokasta kivihiilellä tuotettua sähkön ja lämmön yhteistuotantoa

Klo 07:48.

Olli Pusa

Venäjän toiminta

ti 09.08. 08:48

Vieraskynä

Alistamisemme menetelmät

ma 08.08. 23:48

Heikki Porkka

Pahimmat ministerit palkitaan - mistä löydämme tulevaisuudessa Marinin ja Tuppuraisen?

to 21.07. 12:58

Tapio Puolimatka

Douglas Farrow: Kehittyvä Nowa Huta - globaali yhteiskunta, jossa kansalaiset ovat vain biometrisiä datapisteitä

to 07.07. 09:23