Putin ajautumassa pitkään sissisotaan

Videot su 27.02.2022 13:58

On yksi asia ottaa kaupunki sotilaallisesti haltuun ja on toinen asia valloittaa se pysyvästi. Vuosia jatkuva sissisota on jo nähty Afganistanissa ja Syyriassa.

Näyttää siltä, että Ukraina on valmis taistelemaan vapaudestaan loppuun saakka, eikä vähiten rohkean presidenttinsä Zelenskyn ansiosta. Biden yritti murentaa kaikin tavoin Ukrainan taistelutahtoa ja tarjosi Zelenskylle evakuointia, mutta Zelensky ilmoitti: "taistelu on täällä, tarvitsen aseita, en kyytiä". 

Ukrainalaisia on melkein 50 miljoonaa. Kiovassa heistä on noin 3 miljoonaa. Kun koko kansa on valmis taistelemaan viimeiseen saakka vapauden puolesta venäläistä hyökkääjää vastaan, ei tarvita kuin riittävää ase- ja huoltoapua niin hyökkäys muuttuu pitkäksi ja kalliiksi sissisodaksi. 

Pitkä sissisota tarkoittaa kymmeniä tuhansia kuolleita venäläisiä sotilaita jotka tulevat sinkkiarkuissa kotiin. Se romuttaa venäläisten tuen Putinin toimille nopeasti. Emme voi olettaa, että kaikki venäläiset olisivat niin tyhmiä, etteivät ymmärtäisi kumman syytä venäläiset ruumiit ovat: Putinin vai Ukrainan ja lännen. 

 

Mikäli Putin aloittaa Kiovan totaalisen moukaroinnin koko voimallaan, niin se tarkoittaa noin kolmen miljoonan ukrainalaisen teurastamista, jonka jälkeen muihin kaupunkeihin ja myös Kiovan raunioille jää vain entistä motivoituneempia miljoonia sissitaistelijoita, jotka tulevat saamaan ase- ja huoltoapua länneltä pitkään. 

Miljoonien ukrainalaisten murhaamisesta Putin ei tule selviämään - eikä myöskään pitkästä sissisodasta. Nyt alkaa olla selvää myös ettei Putinin ole mahdollista asettaa mitään toimivaa omaa hallintoaan Ukrainaan, jota kansa tottelisi ilman jatkuvaa sotilaallista pakottamista. Onko Putin seonnut vai onko jotain odottamattomia suunniteltuja siirtoja vielä tulossa?

Voi olla, että Putin vielä roikkuu hirressä tämän katastrofin jälkeen.

 

 

Jukka Rahkonen su 27.02. 13:58

blogit

Olli Pusa

Venäjän idea 1

Klo 13:52.

Tapio Puolimatka

Asiantuntijalausunto liittyen hallituksen esitykseen laiksi sukupuolen vahvistamisesta (HE 189/2022 vp)

pe 02.12. 22:26

Heikki Porkka

Epäluottamuksen tunne sisäministeriä, Yleä ja Poliisihallitusta kohtaan on terve ilmiö

su 27.11. 11:17

Henna Kajava

Espoon virkamiehet kieltävät jengiytymisilmiön

su 27.11. 03:41

Juha Ahvio

Yhteiskunnan perustus on perhe

pe 25.11. 19:47