Blogi: Mikko Paunio, ma 01.08.2022 09:04

Uusi Suomi sensuroi - taas: Helsingin kaupungin sosiaalitoimen, KELA:n ja Traficomin autojen haltijatiedot on linkattava

"Hei. Kirjoituksenne Helsingin kaupungin sosiaalitoimen, KELA:n ja Traficomin autojen haltijatiedot on linkattava on piilotettu Uuden Suomen ylläpidon tarkastettavaksi, koska se mahdollisesti loukkaa palvelun sääntöjä."

Myöhemmin ilmoittivat: 

"Olet saanut varoituksen asiattomasta sisällöstä Uuden Suomen blogipalvelussa. Varoitus koskee sisältöäsi: Helsingin kaupungin sosiaalitoimen, KELA:n ja Traficomin autojen haltijatiedot on linkattava"

Uusi Suomi uutisoi 5.7.2022 Ruotsin valtaviksi paisuneista sosiaalitukien väärinkäytöksistä ja otsikoi uutisensa seuraavasti:

"Kokoomusjohtaja: Ruotsin valtiolta huijataan joka vuosi 1,9 miljardia euroa sosiaalitukia – Jyrähti myös jengirikollisuudesta"

Artikkelin mukaan sosiaalitukien huijaukset ovat keskeinen vaaliteema Ruotsin ensi syksyn valtiopäivävaaleissa.

Viime vuoden vaihteen tienoilla olin tapani mukaan lauantaipäivänä parkkeeraamassa autoa Kontulan ostoskeskuksessa. Olen pitänyt tärkeänä olla tietoisena siitä, mitä maassa tapahtuu maahanmuuton rintamalla. Tähän antaa Kontulan ostarin vuosien mittaan tapahtunut muodonmuutos hyvää osviittaa. En ole koskaan nähnyt siellä ns. poliittisen eliitin edustajia. Hämmästykseni oli suuri, kun en tahtonut löytää parkkipaikkaa.

Po. päivänä oli jonkinlaiset 2015 Suomeen saapuneiden siirtolaisten "kokoontumisajot". Parkkipaikka on täynnänsä järeitä uusia mersuja ja audeja, oli tuliteriä porscheja, jaguaareja, bemareita ja eräs upouusi Range Rover'kin, jonka "omistaja" ilmaisi kansallisuutensa erikoisrekisterikilvellä ja maansa lipulla. Tarkastin auton hinnan. Se oli lähemmäs 200 000 euroa. Otin lopulta valokuvan normiteslasta. Pidin huolen, että kuvassa ei näkynyt auton rekisterinumeroa.

Postasin Facebook'ssa Teslan valokuvan ja laitoin saatteeksi ihmetykseni siitä, kuinka tänne 2015 saapuneiden varattomien ihmisten autokanta on komistunut. Sain yli 1000 tykkäystä ja satoja kommentteja, joissa ihmiset olivat tehneet samanlaisia havaintoja ympäri Suomea.

Aion tehdä syksyllä aloitteen Helsingin valtuuston perussuomalaisten 1. varavaltuutettuna ja SOTE-lautakunnan jäsenenä, että KELA:n (perustoimeentulotuen ja asumistuen saajien tiedot), Helsingin kaupungin sosiaalitoimen (täydentäviä toimeentulotukia saavien tiedot) ja Traficomin autojen omistajuus- ja haltijuustiedot sekä tekniset tiedot autoista linkataan. Viimeeksi mainituista tiedoista voidaan helposti arvioida autoiluun kuukausittain tarvittava tulovirta.

Laitoin eilen Kontulan ostarin parkkipaikalla ja Itäkeskuksen parkkihallissa kuuden auton rekisterinumerot ylös muistiin. Nämä autot ovat olleet matkustajien ulkonäön perusteella 2015 Suomeen saapuneiden ja oleskelulupia saaneiden perheiden omistuksessa.

Olen tänään tarkistanut Traficomista pientä maksua vastaan autojen rekisterinumeroiden perusteella julkisesti saatavat tiedot autoista, niiden omistajista ja haltijoista. Mikäli tilaat nämä tiedot kännykälläsi hintaan 5,9 euroa per pyyntö, saat myös haltijan osoitteen. Tietojen käyttämisen ainoa keskeinen rajoite on, että omistajien/haltijoiden tiedot eivät loukkaa yksityisyyttä. Olen myös tuhonnut Traficomilta saamani tiedot eli minulla ei ole näistä tiedoista muodostettua rekisteriä.

Kaikki kuusi autoa oli rahoitusliikkeen omaisuutta ja niiden arvo vaihteli 10 000:sta 50 000:een euroon. Yleisin hinta oli noin 20 000 euroa. Kolme autoista oli dieselvoimaveron piirissä, josta lankeaa 500-700 euron maksu vuodessa. Kaikkien autojen huoltajat asuivat vuokra-asunnoissa pääkaupunkiseudun kaupunkien tai institutionaalisten vuokranantajien vuokraamissa asunnoissa, joiden vuokrataso vaihteli 800 eurosta 1500 euroon. Kalleimman auton haltija oli hankkinut auton haltijuuden vuosi sitten ja hän asui Helsingin kaupungin vuokra-asunnossa.

Eniten tietoa sain 2010 vm ökymaasturin (hinta noin 20 000 euroa) haltijasta. Hän ja hänen monilapsinen perhe asui institutionaalisen vuokranantaja kolmiossa, jonka kuukausivuokra oli 1 500 euroa. Po. kolmio oli institutionaalisen vuokranantajan tietojen mukaan varattu sellaiselle varattomalle perheelle, joka on pakko asettaa etusijalle ja jonka vuokran takaa Suomen valtio. Kolmiossa oli nollan euron vuokravakuusehto.

Edessä on kovat ajat meille suomalaisille. On tärkeää, että sosiaalitukien varassa olevien tänne tulleiden maahanmuuttajien tulovirrat sekä sosiaaliviranomaisille ilmoittamatta jätetyt omaisuuserät selvitetään, jotta voidaan ehkäistä sosiaalitukien huijauksia. Ensimmäinen merkittävä askel tähän suuntaan olisi em. KELA:n, Helsingin kaupungin sosiaalitoimen ja Traficomin omistajuus- ja haltijatietojen linkkaus. Tällaista ehdottamaani tietojen linkkausta ei käsittääkseni ole tehty?

En ymmärrä, miten todennäköisesti usein täysin varattomiksi sosiaaliviranomaisille ilmoittautuneet ihmiset voivat ajaa keskimäärin suomalaisia paljon hienommilla autoilla?

Sosiaaliviranomaiset eivät käsitykseni mukaan maksa näiden autojen pääomakuluja (215 - 950 euroa per kuukausi) ja muuttuvia kustannuksia (polttoaine, huollot, korjaukset, vakuutukset, katsastukset ja dieselvoimavero), vaikka monen kansalaisen keskuudessa vallitsee tällainen uskomus.

Pelkästään pintaa raapaisemalla eli tekemäni pienen selvityksen perusteella voidaan päätellä, että monella täysin yhteiskunnan turvin elävällä maahanmuuttajalla on sosiaaliviranomaisille ilmoittamatta jääneitä tulovirtoja ja omaisuutta. Toivottavasti emme puhu Ruotsia lähestyvistä sosiaalitukien huijausluvuista? Siksi em. tietojen linkkaus on tehtävä nopeasti, jotta edes jonkinlainen luottamus voi säilyä viranomaisia kohtaan Suomessa.

Kommentti eräässä Facebook-ryhmässä Uuden Suomen sensuroimaan blogiini:


”Olen harrastanut liki 10 vuotta huutokauppoja ja eräs asiaan liittyvä tullut huomioitua: alan ykköstoimijan kulta-ja koruhuutokaupassa on viime vuosina näkynyt Aasian, Lähi-idän ja Afrikan kulttuuriin kuuluvia merkittävän arvokkaita kultatuotteita, joiden kultapitoisuus likipitäen 99%. Yhdestä tuotteesta saatu käteinen raha ilman kysymyksiä on ollut n.1000-8000t euroon. Näiden tuotteiden olemassaoloa maahamme saapuessa tai myöhemminkään kysellä missään vaiheessa ja jo 1 naisella mukanaan tietysti koko setti (ranne, sormus, kaula, nilkka ja jopa vyökorut) normaaliin tapaan, saattaa tällainen kultaomaisuus olla kymmeniä tuhansia. Mikään viranomaistaho ei siis missään vaiheessa tästä omaisuuslajista ole kiinnostunut, toisin kuin kantaväestöltä em.tavarat ulosmitattaisiin taloudellisen dramaattisesti tilanteen muuttuessa huonompaan. Tässä siis yksi vaihtoehto toimeentulotuilla elävän perheen komeisiin autoihin ja kodin sisustuksiin. tässä esimerkki tämän hetkisestä huudettavana olevasta kultakorusta, muitakin löytyy tuhansittain vuosien ajalta huutokaupoista: https://huutokauppa.pantti.fi/huutokauppa/763/721-korut-myyntiera-721”

Toinen tärkeä kommentti: 

Jos Tanskasta hakee turvapaikkaa on lain mukaan lupa ottaa pois yli 10.000 kruunun edesta omaisuutta, myös kultaesineita, jotka valtio voi ottaa sosiaaliturvan myöntämisen ehtona.
Lakia ei sovelleta muihin eikä myöskään ukrainalaisiin. Vihkisormuksia ei oteta.

 

 

Mikko Paunio ma 01.08. 09:04

Mikko Paunio

Kirjoittaja on helsinkiläinen terveydenhuollon erikoislääkäri ja Helsingin yliopiston epidemiologian dosentti. Hän oli SDP:n jäsen vuodesta 1977, kunnes liittyi Perussuomalaisiin 2021. Hänen työnantajiaan on vuosien varrella olleet mm. Helsingin yliopisto, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki.

tuoreimmat

Hyvät Helsingin yliopiston edustajat (cc. Helsingin Sanomien Noona Backgren ja Pekka Paunio),

ti 21.03. 16:29

Olin Life Siten päätoimittajan John Henry Westenin ja Frank Wrightin podcast-haastattelussa

to 16.03. 19:33

Tämän vuoksi en lue Helsingin Sanomia

su 12.03. 12:15

Apulaispormestari Nasima Razmyar (sd) on piittaamaton vammaisten lasten perusoikeuksista

to 02.03. 10:28

Helsingin kaupunki priorisoi usein veroa maksamattomien ulkomaalaisten hammashoitoja kantaväestön maksaessa pitkälti tarvitsemansa hammashoitonsa itse

ti 17.01. 13:32

Kun hyvyys muuttui pahuudeksi - ESG-kapitalismin ja WOKE-totalitarismin nousu länsimaissa

to 29.12. 08:48

Wille Rydmanin ajojahdin käynnistänyt HS:n toimittaja on tuomittu 9 törkeästä talousrikoksesta - Sanoma Oy:n vastuullisuusimago säpäleinä

la 17.12. 12:07

Hups, Maailman Talousfoorumin (WEF) dystooppinen Suuri Resetti taisi juuri sortua omaan näppäryyteensä?

su 20.11. 14:41

Kun valeuutiseni muovin kierrättämisen mahdottomuudesta muuttui oikeaksi uutiseksi

su 30.10. 12:01

The World Economic Forum is a Dangerous Religious Cult

pe 07.10. 15:28

blogit

Vieraskynä

Alistamisemme menetelmät

ma 08.08.2022 23:48

Juha Ahvio

Kapitalismi on markkinatalouden turmeltunut muoto

ti 07.03.2023 13:21

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Kansalaiset vaarassa! Nyt tarvitaan hätätilahallitus!

su 19.04.2020 22:47

Jukka Hankamäki

Kotouttaminen ei tunnu onnistuvan

ke 18.11.2020 16:56

Petteri Hiienkoski

Jos Venäjän vastainen sotapolitiikka ei olekaan menestys?

su 19.03.2023 01:43

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Kokoomus ei ole talouspuolue sen enempää kuin muutkaan

ti 14.02.2023 12:04

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Hyvät Helsingin yliopiston edustajat (cc. Helsingin Sanomien Noona Backgren ja Pekka Paunio),

ti 21.03.2023 16:29

Heikki Porkka

Kokoomus - turvallisuuden vai turvattomuuden edistäjä Suomessa?

to 09.03.2023 11:31

Tapio Puolimatka

Eduskuntavaalit 2023 ovat vaalit perheiden tulevaisuudesta

su 12.03.2023 05:13

Olli Pusa

Eläkkeet ja hallitusohjelma?

pe 10.03.2023 19:05

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Jessica Vahtera

Kuuden euron kohtuus missä palkkatasa-arvo?

ma 11.05.2020 17:17

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Suurista erehdyksistä

to 23.02.2023 21:02

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44