Blogi: Mikko Paunio, ti 11.07.2017 19:53

Sisäpiiri yritti heittää pelastusrenkaan Pekka Haavistolle

Vihreiden presidenttiehdokkaan Pekka Haaviston kolme sisäpiiriläistä saivat härslaagin fb:ssa, kun eräällä prominentilla media fb-sivustolla postattiin Oikean Median Blogini Pekka Haaviston kepposesta, josta hän hyötyi noin puolimiljoonaa euroa.

Muistettakoon, että Pekka Haavisto mainosti itseään köyhäksi presidentien vaalien alla.

Nämä mielensä pahoittaneet vihreät dignitaarit olivat Pekka Haaviston kampanjapäällikkö Riikka Kämppi, vihreä historiantutkija Jukka Relander ja Pekka Haaviston edellisten vaalien kansalaisvaltuuskunnan jäsen ja merijuristi Harri Ruohomäki. Kaikki creme de la creme vihreää eliittiä.

Keskustelu oli valtavan pitkä ja suureksi osaksi se täyttyi  vihreän kaaderiston päivitellessä Oikean Median fasistisuutta ja sitä, että mikään mitä tämä fasistinen valemedia julkaisee ei voi olla totta. Minä olin tietenkin epähenkilö ja kammottava valehtelija ja jollen nyt ihan fasisti niin melkein fasisti. 

Vahva tausta joukko oli kuitenkin puolellani, vaikka he käyttivät paljon vähemmän puheenvuoroja. He eivät löytäneet mitään moitittavaa tekstistäni. Eihän siitä voi löytää mitään moitittavaa, koska se on täysin dokumentoitu.

Laitan tässä keskustelun striimiä jonkinlaisessa ajallisessa järjestyksessä. Lopuksi vastaan ja kokoan keskustelun yhteen vastauksessani Harri Ruohomäelle, joka väitti minun valehtelevan, koska Oikean Median pari linkkiä ei toiminut kunnolla.

Dignitaarien puheenvuorot blogistani

Aluksi Jukka Relander oli tuohtunut, koska en muka arvosta työssä meritoitumista.

Mikko Paunio: "Tässä oikeastaan tämän asian psykologinen ydin on. Haavisto ei itse arvosta työssä meritoitumista ylioppilaana mahtavan uran ulkoasianhallinnossa tehneen Max Jacobssonin tapaan. Kerropa Jukka Relander, mikä saa ihmisen kertomaan itsestään tällaisia fantastisia asioista?"

Jukka Relander: "Väitteesi ovat perättömiä, joten kysymyskin ontuu,"

Mikko Paunio: "Jukka Relander kaikki mitä kirjoitan on totta. Ainoa mistä spekuloin, on syy sille, miksi Haavisto jättää mainitsematta EU:n ulkoasiain neuvostolle koulutuksensa, kun oli ehdolla Darfur-suurlähettikkääksii. MInusta motiivi - raha - on päivänselvä,"

Jukka Relander: "Väitteilläsi on analoginen suhde totuuteen."

Jukka Relander: "No nää jutut on selvitetty sulle jo 6v sitten mutta analogisten totuuksien soturi nousee näköjään haudasta aina pressavaalien alla."

Mikko Paunio: "Jukka Relander on tietenkin minulle ollut suuri kunnia että hyvisten kerma alentui keskustelemaan kanssani, mutta en usko että sinun argumenttisi tässä keskustelussa on edistänyt P Haaviston asiaa vaan argumenttisi köykäisyys on käynyt selväksi monelle prominentille figuurille, jotka ovat keskustelua seuranneet."

Tähän on pakko laittaa välikommentti, koska tällä väitteellään Jukka Relander laittaa itsensä historiantutkijana kyllä kovin outoon valoon.

Jukka Relander: "Paunio on myös "tutkinut" vihreiden aatteiden sukulaisuutta natsien ja antroposofien suosimaan mystiikkaan. Ehkä tästä vielä lisää?"

Jukka Relander: "Mikko Paunio käyttämälläsi analogisella metodilla tästä saa rakennettua yhteyden myös roomalaiseen mithran kulttiin, 1800-luvun preerioiden intiaanikapinoihin ja Qin dynastian pyrkimyksiin ulottaa valtapiirinsä keltaisen joen laakson ulkopuolelle."

Mikko Paunio: "Jukka Relander kuule käytin vuonna 1989 Sosialistisessa Aikakauslehdessä jutussani "Eikö historia opeta meille mitään - johdatus vihreän ympäristökritiikin kritiikkiin" pettävää analogiamenetelmää. Uudessa kirjassani dokumentoin kaiken tarkoin käyttäen lähteitä. Yksilötasolla kykenen osoittamaan, kuinka vanhat natsit veivät soihtua eteenpäin ymmärtämättömille uusvasemmistolaisille.

Mitä helvetin analogiaa siinä on kun August Haussleiter kirjoittaa kuuluisat vihreät teesit vuonna 1979 Offenbachissa, kun Saksan Vihreät perustettiin. Hän toimi tuolloin Saksan vihreiden viikkolehden päätoimittajana. Oli muuten sotakirjeenvaihtaja Kolmannessa Valtakunnassa ja vaimo natsien tyttöjärjestön aluejohtaja.

Valokuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa Jukka Relander." http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/212684-vaarallinen-valokuva-maailman-vihreille

Jukka Relander: "Muistutko yhteydet myös vapaamuurareihin, salaisiin jesuiittajärjestöihin ja punaiseen prikaatiin?"

Riikka Kämppi: "Tähän (myös otsikon) väitteeseen en löydä mitään lähdettä "Darfur-valinnan yhteydessä Pekka Haavisto jättää kertomatta EU:n ulkoasiainneuvostolle toimittamassa nimikirjassaan (CV) koulutuksensa."

Riikka Kämppi: "Painion jutun otsikointi perustuu tähän lauseeseen, jolle en löydä mitään syytä/lähdettä: "Darfur-valinnan yhteydessä Pekka Haavisto jättää kertomatta EU:n ulkoasiainneuvostolle toimittamassa nimikirjassaan (CV) koulutuksensa." Mitä tulee vaikutelmaasi, niin linkkaamani HS juttu kertoo (alkuperäiseen lähteeseen viitaten), että Bristolin yliopisto käyttää nimitystä "Benjamin Meaker Visiting Professor"."

Riikka Kämppi: "Pyysit selvittämään pitävätkö Paunion väitteet paikkansa. Tämä sama professori-väite nousi esille kuusi vuotta sitten ja silloin selvitin perusteellisesti miten Haavisto itse on itseään tituleerannut ja miten muut ovat tituleeranneet. Tuo HS artikkeli on hyvä kiteytys selvityksestä. Paunion jutussa on yksi uusi väite eli "asiakirjakepponen", jolle en löydä mitään lähdettä. Jos joku lähde löytyy niin selvitetään sekin."

Jukka Relander:  "Ainahan se on ikävää jos joku ottaa elämäntehtäväkseen valehdella selän takana niin paljon kuin ehtii, kuten tämä Paunio. Myönteistä tässä taas on se että kerrankin hehkutat demaria!"

Riikka Kämppi: "Vielä kerran yritän kertoa mikä Paunion tekstissä ei ole totta: 1) Pekka Haavisto suurenteli systemaattisesti lähes myyttisiin mittoihin CV:tään 2) Darfur-valinnan yhteydessä Pekka Haavisto jättää kertomatta EU:n ulkoasiainneuvostolle toimittamassa nimikirjassaan (CV) koulutuksensa. Kumpikaan väitteistä ei ole totta ja kuten Lauri edellä toteaa, visiting professor on kansainvälisesti käytetty termi. Kirjoitin omat kommenttini, koska pyysit selvennyksiä ja mielestäni on kohteliasta yrittää tällaisia toiveita toteuttaa.

Riikka Kämppi: "1.1.2012 Euroopan unionin neuvosto ja Saksan kestävän kehityksen neuvosto sekä valtakunnansyyttäjänvirasto + suomalaiset ja saksalaiset tiedotusvälineet vastaanottivat nimettömän suomalaisen kirjeen, jonka sisältö on pääpiirteissään sama kuin Paunion tuoreen blogin. Kirjeessä "väitetään Pekka Haaviston esittäneen vääriä tietoja oppiarvostaan Euroopan Unionin Sudanin erikoisedustajan (EUSR) ja Saksan kestävän kehityksen neuvoston toiminnassa käytetyn vertaisarvioijan (a peer reviewer) valintamenettelyissä" (sitaatti valtakunnansyyttäjän päätöksestä). Asia tutkittiin valtakunnansyyttäjänvirastossa, joka 13.1.2012 antoi päätöksen "ei anna aihetta toimenpiteisiin". Samaan aikaan myös NRA kertoi suomalaisille tiedotusvälineille tehneensä tutkintapyynnön, mutta sitä ei koskaan toimitettu viranomaisille. Toimitin silloin runsaasti materiaalia myös medialle ja olen säästänyt koko aineiston. Oma väitteeni "Haavisto ei ole antanut virheellistä tietoa" on siis dokumentoitu ja dokumentit tallessa."

Jukka Relander: "Ratkaisun täytyy olla myös kantelijan tiedossa. Paunio siis käyttää karvahattumediaa voidakseen valehdella tietoisesti."

Riikka Kämppi: "Valtakunnansyyttäjän viraston päätös dnro 3/92/12 ei kerro asiakirjan julkisuudesta enkä löydä virka-ajan ulkopuolella tietoa voinko julkistaa päätöksen. Jos haluat perehtyä aiheeseen (valeprofessoriepäilyn käsittely mediassa ja sosiaalisessa mediassa) niin lue mitä Jussi Lähde kirjoitti Sydänten presidenttiin. Olen todella iloinen, että niin monet ihmiset ovat tässä ketjussa keskustelleet asiallisesti ja peukuttaneet kommentteja, mutta samalla tietoinen siitä, että algoritmien vuoksi asia saa yhä suuremman huomion. Kaikella kunnioituksella toivon, että voisimme jatkaa keskustelua tarvittaessa yksityisesti."

Kari Kuusisto: "Akateemisia suorituksia 27 (vanhentuneen) opintoviikon verran."

Mikko Paunio: "Riikka Kämppi tuossa jutussani on linkki Solana esittelymuistion liitteeseen eli Haaviston CV:hen."

Mikko Paunio: "Harri Ruohomäki ne linkit pitää copy peistata sitten net toimivat. Kokeilin äsken. Joo kyllä jos oikein äärimmilleen venyttää "totuutta" niin voisi melkein olla totta herra Haaviston luonnehdinta "useiden kv-instituutioiden tutkija ja professori" itsestään 9. Saksan kestävän kehityksen vertaisarvioinnissa, mutta se ei millään muotoa kuvasta todellisuutta, se on vain Haaviston absurdi ja fantastinen Munchhausen kuvaus itsestään.

Ei kukaan tolkuissaan oleva ihminen ilman mitään akateemisia ansioita kertoisi itsestään mitään noin hölmöä.

Huomaa myös, että noissa linkeissä hän luonnehtii itseään huonolla englanninkielellä vice governor of World Bank ilman määreistä artikkelia ja näin hän antaa ymmärtää olevansa eksekutiivi pankissa. Kun luet Javier Solanan Darfur esittelymuistiota, siinä on sanamuoto oikea eli vice governor to the World Bank, joka on se luottamustoimi, joka kehitysministerillämme on kerran vuodessa Bretton Woods instituutioiden kevätkokouksessa. Varsinainen Maailmanpankin Suomen kuvernööri on valtionvarainministeri.

Jos kerran on niin kuin Harri Ruohomäki väität, että Haaviston kuvaus itsestään 9. Saksan vertaisarvioinnissa on oikein, miksi hän ei uudelleen kuvaa itseään samalla tavalla Saksan 13. vertaisarvioinnissa?

Miksi Haavisto ei mainitse virallisessa CV:ssään tuon blogini valokuvan tapahtumia?

Miksi hän ei koskaan Suomessa ole kertonut olevansa useiden kv instituutioiden luennoitsija ja professori?

Oletko nähnyt Harri Ruohomäki kenenkään suomalaisen valtionvarainministerin kertovansa ulkomailla olevansa Maailmanpankin kuvernööri?

Kaikkein vakavin asia kuitenkin on se, että hän jättää mainitsematta koulutuksensa hakiessaan Darfur-suurlähettilään virkaa. Hän kyllä mainitsee kaikki olemattomat akateemiset ansionsa ja varakuvernööiydet mutta ei sitä, että hän on ylioppilas. Tämä kepponen toi hänelle noin puoli miljoonaa euroa.

Oletko Harri Ruohomäki nähnyt koskaan CV:tä, josta puuttuu henkilön koulutus?

Vastaukset kysymyksiini ovat niin ilmiselvästi Haavisto kompremettoivia, että en usko että lähdet tätä asiaa puimaan kanssani."

Tuo Riikka Kämpin mainitsema valtakunnansyyttäjäasia ei ole tosiasiallisen keskustelun kannalta miltään osin oleellinen, koska ei Suomen valtakunnan syyttäjällä käsittääkseni toimivaltaa EU:n ulkoasiain neuvoston päätöksistä.

Darfur-nimitys oli myös EU:n petosviraston Olafin mukaan poliittinen ja näin Pekka Haavisto ei ole juridisesti syyllistynyt rikokseen. Se ei kuitenkaan vapauta häntä ja hänen edusmiestään eli silloista vuonna 2005 Suomen ulkoministerinä toiminutta Erkki Tuomiojaa poliittisesta vastuusta. Tosin luulen, että Tuomioja ei tiennyt Pekka Haaviston olleen vain ylioppilas, kun hän toimitti Pekka Haaviston hakupaperit Javier Solanalle. Tämä tuli suurelle yleisölle tietoon vasta viime presidentin vaalien yhteydessä.

 

Mikko Paunio ti 11.07. 19:53

Mikko Paunio

Kirjoittaja on helsinkiläinen terveydenhuollon erikoislääkäri ja Helsingin yliopiston epidemiologian dosentti. Hän oli SDP:n jäsen vuodesta 1977, kunnes liittyi Perussuomalaisiin 2021. Hänen työnantajiaan on vuosien varrella olleet mm. Helsingin yliopisto, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki.

tuoreimmat

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Valtamedia joutuu nyt myöntämään, että USA:lla on muistisairas presidentti

la 10.02. 14:04

Maailman johtavan suurvallan rajasota syvenee - Texasilla on oma armeija, joka nyt rekrytoi sotilaita ympäri USA:ta rajavalvontaan

su 28.01. 09:46

USA:han kohdistettu tarkoituksellinen ihmisinvaasio pidetty suomalaisilta piilossa - FBI:n entiset korkeat vastavakoiluviranomaiset nyt kauhuissaan

la 27.01. 13:59

The ghost gang of Davos envisions eternal world power

ti 23.01. 07:36

Oula Silvennoinen EI ole Helsingin yliopiston penaalin terävin kynä

su 21.01. 15:04

Davosin haamujengi tähtää ikuiseen maailmanvaltaan

la 20.01. 10:31

Maahanmuutosta aiheutuvat Helsingin SOTE-kustannukset ovat tähtitieteelliset

to 11.01. 16:52

YK yrittää tuhota kansallisvaltiot GCM-pakolaissopimuksella - USA räjähdyspisteessä laittoman maahanmuuton vuoksi

to 04.01. 18:32

blogit

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04.2024 17:57

Juha Ahvio

USA:n ääretön valtionvelka ja keskuspankkirahoitus

la 11.05.2024 19:26

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04.2024 15:30

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03.2024 13:04

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04.2024 22:16

Olli Pusa

Kompassi hukassa?

su 05.05.2024 00:58

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44