Blogi: Arto Luukkanen, ke 23.05.2018 12:28

Sipilän "vihaan ihmisiä" hallitus?

Tapasin Järvenpää-Helsinki junassa nuoren miehen, joka harrastaa jääkiekkoilua. Rupesimme matkalle Helsinkiin keskustelemaan ja aihe luisui vähän synkälle puolelle.

Miksi Suomessa ei enää synnytä tarpeeksi? Miksi syntyneiden lukumäärä on alhaisempi kuin se on ollut kertaakaan viimeisen sadan vuoden aikana – onko näin, että meillä suurina nälkävuosinakin meillä syntyi enemmän suomalaisia?

Mikä tässä maassa on vikana?

Tätä oli mielenkiintoista pohtia tämän harvinaisen fiksun nuoren kaverin kanssa. Jäin miettimään ongelmaa senkin jälkeen kun hän lähti junasta.

Tilastot eivät valehtele

Historiassa tällaiset väestönkadot ja vapaaehtoiset syntyvyyden säännöstelyt ovat harvinaisia. Ehkä syynä ovat ympäristömyrkyt ja lisäaineet, dioksiinit, jotka näyttävät vaikuttavan vielä, joiden yhteisvaikutusta ei pirukaan tiedä –mutta ehkä joku vaikutus on saanut suomalaistenkin hedelmöityskyvyn jo heikkenemään? Ehkä väestön liikakasvu vaikuttaa syntyvyyteen, joidenkin geenien yleistymiseen tai ihmisten sukupuolikäyttäytymiseen. (https://www.svt.se/nyheter/uutiset/ymparistomyrkyt-ovat-romahduttaneet-s...).

Kannattaa myös katsoa tilastoja. Ne eivät valehtele. Niiden valossa Juha Sipilän hallitus on äärimmäisen poikkeuksellinen hallitus. Se valtakautena ihmisten eliniän kasvu lopahti negatiiviseksi ja syntyvyys romahti. Tilastoja tutkiessa voisi päätyä siihen lopputulokseen, että Juha Sipilän hallitus ei pidä ihmisistä. Ehkä se vihaa ihmisiä? Ehkä se on hitaan sukupuuton hallitus?

Katsokaa tilastokeskuksen sivuja:

SIIS:  2015-  55 472    syntynyttä                 52 492 kuollutta

         2016-   52 814     syntynyttä                53 923  kuollutta

         2017-   50 321     syntynyttä                53 792 kuollutta

 

Toivottomien, sydämettömien, ja tolkuttomien Suomi

Näiden puhtaasti kliinisten syiden lisäksi pohdin tämän nuoren miehen omaa käsitystä asiasta.

Hänen mukaansa ihmisiltä on mennyt toivo. Hänen mukaansa nuoria pidetään syrjässä ja sivussa aivan kuten käytettyjä junia ratapihoilla. Mahdollisuus päästä elämän suuresta pyörästä kiinni vähenevät dramaattisesti vuosi vuodelta.

Edellisten hallitusten aikana on syntynyt ns. häviäjien Suomi, jossa ei pilkahda toivoa eikä tunneta empatiaa.

Köyhät ovat köyhiä ja se on niiden oma syy. Häviäjien Suomen syntyminen näkyy parhaiten ehkä juuri syntyvyyden romahtamisessa. Toisaalta, joka on monimutkainen matemaattinen rakennelma, on pysynyt lähes samana 1,8-1,6 vuodesta 1990 lähtien, eikä ole estänyt väestön kasvua Suomessa. EU:n keskiarvo on se sama 1,6.

Mutta se mikä on järkyttävää, on se, että nyt lapsia syntyy kuin 1800-luvun nälkävuosina. Perheitä ei perusteta eikä tulevaisuutta rakenneta. Kun ei ole toivoa. Kun on kokoomus ja keskusta.

Suurin ongelma on se, että on syntynyt nuorten pitkäaikaistyöttömien miesten armeija, jossa kieltäydytään lasten hankinnasta köyhyyden vuoksi. Kun tätä ilmiötä pohditaan tulevaisuudessa, kääntyvät tulevaisuuden tutkijat väistämättä sen aikaisen hallituksen puoleen.

Mikä siinä Sipilän hallituksessa oli niin pahasti vikana, kun se salli tämän?

Miehitetty Suomi

Historiasta tunnemme tällaisia tilanteita vähän. Etelä-Amerikan intiaanit pidättäytyivät suvunjatkamisesta kun espanjalaiset conquistadorit ottivat heidän maansa ja orjuuttivat alkuperäisasukkaat. Toivonsa ja tulevaisuutensa menettäneet intiaanit tekivät loogisen mutta heille traagisen ratkaisun.

Mekin elämme miehitysaikaa. Ei pelkästään siten, että meillä on keskuudessa niitä, joilla maksetaan kaikki ja vielä enemmänkin mutta myös siksi, että Suomi on tällä hetkellä henkisesti miehitetty maa ja ennen kaikkea meiltä on riistetty toivo.

Hallitus saarnaa alistumisen evankeliumia ja köyhyyden lakia

Toivon ryöstämisen lisäksi on selvää, että pitkäaikainen köyhyys vie toivon ja halun tehdä lapsia. Meidän lamatalkoidemme maksajat ovat olleet köyhiä ja keskituloisia, joille on tolkutettu vähentämisen, elintasonlaskun ja kurjuuden onnea jo yli 10 vuotta.

Hallituksien ainoat viestit ovat liittyneet siihen, että tavallisten ihmisten on tingittävä omasta elämästään. Kun 1990-luvun lamassa ihmiset tekivät itsemurhia, niin meillä tehdään nyt vapaaehtoista syntyvyydensäännöstelyä tekemällä säästämisestä kansallinen uskonto.

Kataisen-Stubbin tai Sipilän hallituksella ei ole ollut mitään toivon sanomaa tai edes lohdutuksen sanaa.

Nyt sitten SDP ehdottaa omistamisen ja yrittämisen ankarampaa verottamista samalla kun hallitus ehdottaa yksityistämistä ja valtion varallisuuden myymistä pilkkahintaan. Malliin ”Berner tuli, näki ja vie kaiken!”

Susanna Koski - hallituksen kylmän sydämen mannekiini

Kansanedustaja Susanna Kosken ja työttömän sairaan keskustelu keväinen keskustelu televisiossa avasi monien silmät. Kyseessä oli havainnollinen esitys siitä, miten järkyttävän vähän sydäntä ja empatiaa hallitsevalla kokoomuspuolueella on. Koskea on kovasti arvosteltu mutta toisaalta hän havainnollisti terävästi, mitä tässä on tapahtunut kokoomuksen valtakaudella.

Susanna Koski on kokoomus ilman vaatteita. Hän on kokoomus. 

Porvarihallituksien aikana ahneuden ja itsekkyyden arvot on nostettu tärkeimmiksi motiiveiksi. Maata hallitsee kalvinismista ja lestadiolaisuudesta tuttu predestinaatio-oppi. Se on ajatus siitä, että osa kansasta tuhoutuu ja että vain pieni osa pelastuu. Koska kyse on Jumalan valinnasta, niin näistä kadotetuista ei kannata pitää meteliä.

Uliskoot!

City-liberaaleille predestinaatio-oppi käy -  he kannattavat nykyajan darwinismia, jossa ”heikompi aines” saa lapsia liikaa ja kuluttaa sosiaalivarat eikä tee mitään. Terveen yhteiskunnan ei pidä pitää kenestäkään huolta vaan väkevien voitto on luonnon valinta. Näiden kovasydämisten kokkareiden kasvatus on kylvetty kokoomuksen legendaarisissa ”sikajuhlissa ”. Voidaan otaksua, että kokoomuksen nuoret on marinoitu kepeässä itsekkyydessä ja riemukkaissa sikajuhlissa nautittavaan viiniin on tungettu ajatus siitä, että toisista suomalaisista ei tarvitse välittää.

Hallituksen päämäärä: kantisten sukupuutto?

Käytännössä tämä sydämettömyys näkyy siinä, että perusturvaa leikataan, laiskoja työttömiä kuritetaan, lorvailevia opiskelijoita kiusataan opintorahan vähentämisellä, samalla kun näytteleviä sairaita aktivoidaan lääkekorvauksien karsimisella ja korvauksettomilla sairauspäivillä.

Sydämettömyys on kuningas! Koulutus maksaa ja siitä pitää tinkiä. Pahinta ovat tietysti työttömät, jotka makailevat kotonaan: heidän on tehtävä voltti! Osoitettava aktiivisuutensa.

Tässä toivottomien, sydämettömien ja tolkuttomien Suomessa: turhikset ja pudonneet tönitään hyödyttömien ratapihalle. Siellä he seisovat näkymättöminä. Tähän kaatoluokkaan halutaan työntää vanhusten, lasten ja työttömien lisäksi myös kantisnuoret, jotka eivät saa elämän syrjästä kiinni.

Rikkaiden Susanna on siksi mainio hallituksen mannekiini. Tämän kovasydämisen kaunottaren minkkikaulus ja jalokivet eivät väiky turhaan vaan kielivät siitä ajasta kun Suomi meni rikki.

SDP:n lääke: Harakka haluaa verottaa meidät kuoliaaksi

Mitä sitten vaihtoehdoksi?

SDP ja kansanedustaja Harakka haluavat verottaa meidät kuoliaiksi. Kyse ei ole kuitenkaan siitä, että he haluaisivat verottaa suuria yhtiöitä tai kansainvälisiä korporaatioita. Niihin ei saa koskea.

Kohteena ovat tavikset, joilla on velkainen asunto tai jotain muuta omalla työllä ja vaivalla ansaittua omaisuutta. Tai kohteena ovat yhdistykset, jotka tekevät yleishyödyllistä yhteiskunnallista työtä. Eivät tietenkään SPR. Samalla kun vuokran maksu tekee Ay-miljonäärejä, voisi SPR:n pomon palkalla työllistää 5 duunaria.

Lopuksi:

Me tarvitsemme toivoa, lämmintä sydäntä ja tolkkua.

Nuorille, vanhuksille ja sivuraiteille ajetuille tarvitaan toivoa ja tulevaisuutta.

Ahneuden synti ja tauti on taltutettava.

Myös rikkaiden, ja ennen kaikkea kasvottomien jättiyritysten, on maksettava veroa.

Me tarvitsemme sydäntä niitä kohtaan, jotka ovat aidosti hädässä.

Ja ennen kaikkea me tarvitsemme sydäntä, tolkkua ja järkeä.

Se on sitä oikeata isänmaallisuutta ja nationalismia.

Arto Luukkanen ke 23.05. 12:28

Arto Luukkanen

Dosentti Arto Luukkanen toimii Venäjän ja Itä-Euroopan yliopistolehtorina Helsingin yliopiston Renvall-instituutissa. Vuonna 1964 syntynyt Luukkanen on väitellyt vuonna 1994.

tuoreimmat

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02. 13:58

Sota-Lintilän horinat - Taivaan lahja Putinille?

su 11.09. 13:29

Löfvengate - kun Suomen valtiovalta luovutettiin suullisesti Ruotsille

ke 18.11. 17:19

Miljardien Sanna! Miljardien Matti!

su 25.10. 23:07

Marinin hallitus petti omat sanansa ja lopulta hallituskumppaninsa

su 27.09. 22:58

Päivi Räsäsen maalittaminen uskonnon yo-kokeessa

ma 21.09. 22:45

Puhtain asein puhtaan asian puolesta - avoin kirje Mikko Kärnälle ja Oula Silvennoiselle

su 13.09. 23:00

Lusikat jakoon! Kirkon perinteisten arvojen junttaus uhkaa uskonnonvapautta

ke 09.09. 22:28

Sanna Marin saa ihmiskunnan kalleinta koulutusta

ti 01.09. 22:56

Minskin "suutari" - vallankumous ei tule pelkästään kävelemällä

ma 24.08. 22:22

blogit

Vieraskynä

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12.2023 22:32

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02.2024 17:41

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02.2024 12:33

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03.2024 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03.2024 08:51

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02.2024 14:01

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44