Blogi: Vieraskynä , ma 09.07.2018 12:55

Trump ja liberaalien epätoivo

Presidentti Trump nostattaa myös Euroopassa liberaalivasemmiston vihaa. Trumpin valinta oli katkera kolaus voittoon jo tuudittautuneille demokraateille Yhdysvalloissa, ja uusvasemmistolle Euroopassakin hän edustaa isoa uhkaa globaalille agendalle, niinpä vasemmistolaiset valmistautuvat mielenosoituksiin kun Trump saapuu NATO-kokoukseen ja Helsingin Putin-tapaamiseen. Trumpin vasemmistovastustajien menetettyä henkistä tasapainoa on alettu kutsua termillä Trump derangement syndrome eli TDS, mikä tarkoittaa Trumpista johtuvaa sekavuusoireyhtymää. Trumpin persoona ärsyttää levottomuuteen ja vainoharhaisuuteen saakka niin, että demokraatit ja vasemmistoa sympatiseeraavat sortuvat ylilyönteihin ja kiusantekoon vastustajiaan kohtaan. Republikaanien sananvapautta yliopistoilla rajoitetaan. Trumpin kannattajia ahdistellaan. Demokraattien kongressiedustaja Maxine Waters jopa kehotti häiritsemään republikaani-virkamiehiä heidän työssään. Kehotusta pidettiin yleisesti kiihottamisena väkivaltaan. Trumpin lehdistöpäällikkö ajettiin pois ravintolasta, mikä työllisti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä, jotka eivät koe Trumpin empatiaa vähemmistöjä kohtaan riittäväksi. Yksi kiipesi Vapauden patsaan jalustalle, Peter Fonda kirjoitti törkytwiitin…Virkakauden alusta asti feministit ovat osoittaneet mieltään milloin hijabiin verhoutuneena, milloin vaaleanpunaisiin vaginapipoihin sonnustautuneina.

Harvardin oikeustieteen professori Jack Goldsmith löytää syyn liberaalien huonoon käytökseen Trumpista itsestään ”Trumpin pahuuden neroutta on, että hän kykenee korottamaan itsensä pudottamalla arvostelijoidensa käytöksen oman esiintymisensä tasolle”, tämä kuitenkin vaarantaa jo demokraattien kannatusta seuraavissa vaaleissa. Hillary Clintonin vaalitappio tuli puun takaa, ja alkoi kiihkeä taistelu vallitsevan identiteettipolitiikan, avoimien rajojen, ilmasto-ohjelman ja   kaikenlaisen moninaisuuden puolustamiseksi. Trumpin nationalistinen näkökanta rajaturvallisuuden saavuttamiseksi massamaahanmuuttoa vastaan, kansallisen ekonomisen hyvinvoinnin ja kulttuurisen perinteen turvaamiseksi vaaransi vallitsevan status quon. Kun Trump alkoi toteuttaa vaalilupauksiaan, demokraatit alkoivat kutsua häntä tyranniksi. Sosiaalinen vandalismi, pelottelu ja uhkaukset kertovat liberaalien epätoivosta, ja todistavat Trumpin edustavan todellista muutosta. Trumpin hyvistä saavutuksista, työllisyyden kohentumisesta ja maailmanrauhan puolesta tehdystä työstä ollaan yleensä hiljaa.

Humanismista ja suvaitsevaisuudesta saarnaavat ovat olleet eri areenoilla häiriköimässä vastustajiaan, ja kun älyllinen argumentaatio kuivuu pelkäksi hyvesignaloinniksi ja ideologisiksi fraaseiksi, eikä vastustajista sen kummempaa analyysia kyetä esittämään kuin leimata heidät rasisteiksi ja natseksi, niin polarisaatio on tosiasia, ja Trumpin kannatus kansan keskuudessa vahvistuu. Liberaalit kuvittelivat jo saavuttaneensa sosiaalisen ympäristön hallinnan, mikä liukuu heidän käsistään edelleen vallitsevasta näennäisestä valta-asemasta huolimatta: valtavirtamedia, järjestelmäpoliitikot ovat yhä heidän puolellaan, mutta populismin syvät virrat vetävät yhä useampia kansalaisia kansallismieliseen suuntaan ja sosiaalisen median (etno)nationalistiset kannanotot ovat yhä suositumpia. Viherpunaliberaalit varjelevat kritiikiltä etnisiä, uskonnollisia ja seksuaalisia vähemmistöjä kutsuen näihin kohdistuvaa kielteistä kommentointia vihapuheeksi.  Omassa keskuudessaan ilmeisesti kiusaamisesta on tullut niin yleistä, että he tilaisuuksissaan nimittävät keskuudestaan häirintäyhdyshenkilöitä ja perustavat turvahuoneita.

Liberaalien epätoivon ja häiriköinniksi taantuneen käyttäytymisen ymmärtää kun tarkastelee miten onnistuneesti he ovat hallinneet yhteiskunnallista ja kulttuurikeskustelua määritellen itsevaltaisesti sen lähtökohdat ja ylläpitäneet sitä esittäen ikäänkuin he olisivat nykytilanteen haastaja ja oppositio-asemassa, vaikka tosiasiassa noudattavat täysin vallitsevaa politiikkaa palvellen valtakoneistoa, ja sen ohjelmassa olevaa monikulttuurista globaalia agendaa. Tanskalainen journalismin opettaja Kristian Tørning  on kirjoittanut kirjan Egohumanisterne og deres totalitære identitetsprojekt, jossa hän käsittelee tämän punavihreän sukupolven utopiaa ja yhteiskunnalliseksi ongelmaksi muodostunutta poliittisen, moraalisen ja kulttuurisen tilan yksipuolista haltuunottoa.

Identiteettipolitiikan edistäminen alkaa määrittelemällä kieltä uudelleen, omilla sanoillaan he työntävät toimintaa tiettyyn suuntaan tarvitsematta itse osallistua tuloksen tekemiseen. Paperittomien ihmisoikeudet on kehotus muille hoitaa asia, jonka he kokevat tärkeäksi. Moninaisuuden rakastaminen merkitsee, että kulttuuri, seksuaalisuus, perhemuodot, työelämä, lainsäädäntö kulkekoon tuon rakkauden käskyn innoittamana. Vain heillä on oikeus tuntea muilta kiellettyä tunnetta: vihaa. He suojelevat vihallaan globaalia moraalijärjestystä ja oikeudenmukaisuutta. Moraalinvartijoina heillä on oikeus nähdä itsensä puhtaina, koska heidän ideologiansa antaa heille ylemmän eettisen ja empaattisen ominaisuuden kuin mitä muilla on. Etuoikeutettuna ryhmänä he katsovat olevansa kutsuttu huolehtimaan muiden moraalista. Egohumanisteille maailma on parempi paikka kuin kotimaa, he unelmoivat rauhanomaisesta maailmanyhteisöstä, missä valta on keskitetty kansainvälisille organisaatioille ja instituutioille.

Kun alkaa menettää määrittelyvaltaa sosiaalisessa kanssakäymisessä ja keskustelussa, epätoivo valtaa alaa. Narsistinen viha kääntyy niitä vastaan, joiden kuvittelee vieneen itseltään oikeuden edistää globaalia tasa-arvoa. Trumpin matka Eurooppaan antaa tilaisuuden olla taas esillä ”pahuuden” vastaisessa rintamassa. Massahysterian vallassa Englannissa puhallettiin valtava Baby-Trump ilmapallo, jolle pormestari Sadiq Khan antoi luvan lennellä parlamenttitalon yllä, samainen herra, joka on suhtautunut erittäin kielteisesti elävän Trumpin vierailuun. Trumpin vastaisiin mielenosoituksiin ovat ilmoittautuneet Brexitiä vastustavat, palestiinalaisia kannattavat, ilmastonmuutoksesta huolestuneet, vegaanisuutta edistävät, transsukupuolisuudesta tiedottavat ja muut postmodernit yhdistykset, joilla omasta mielestään on tarkoitus huumorin keinoin taistella rasismia ja fasismia vastaan. Monet ovat kuitenkin sitä mieltä, että ilmapallo on vain Trumpin ja hänen kansallisen ohjelmansa halventamiseksi puhallettu. Positiivisuus on kadonnut vihervasemmiston tekemisistä ja se on hankkimassa itselleen maineen suvaitsemattomana häirikkönä.

Steve Turley puhuu videoillaan, kuinka maailma on jo torjumassa globalismin ja politiikan, missä globalismi tarkoittaa ainoastaan avoimia rajoja. Ihmiset eivät siedä enää tilannetta, missä laittomat siirtolaiset saavat niin paljon erityishuomiota ja -palveluja että omat jäävät vain maksajan osaan. Ylilyönteihin syyllistyneet Trumpin aggressiiviset vastustajat keräävät kielteistä huomiota ja ajavat ihmisiä republikaanien leiriin. 

 

Lähteitä:

Barone, Michal, Democrats’ dangerous case of Trump Derangement Syndrome. RealClear politics 4.5.2018.

Reupload: Trump Baby Blimp to Fly over London: Derangement syndrome hits UK before July visit. By Simon Harris  6.7.2018

Maxine Waters and the dying Democratic Party.  By Steve Turley 25.6.2018.

Red Wave! Dems committing suicide ahead of midterms. By Steve Turley 30.6.2018.

 

Kirjoittaja on Hilkka Axelsen, eläkkeellä oleva kirjastonhoitaja, FM yleinen historia.

Vieraskynä ma 09.07. 12:55

Vieraskynä

Oikean Median vieraskynä -blogiin poimitaan mielenkiintoisia kirjoituksia henkilöiltä, jotka kirjoittavat harvemmin tai eivät voi omalla nimellään kirjoittaa valitsemistaan aiheista.

tuoreimmat

Kansallismielisten liittouma ry/188 -kukkavirta - terrori-iskun uhrien muistokulkue Turussa

ma 08.07. 22:05

Alexandria Ocasio-Cortez ja punavihreä vallankumous

ke 03.07. 23:00

Kirkko ja Pride - Miksi homoteologiset argumentit eivät vakuuta

to 27.06. 00:12

Päivi Räsäsen avoin kirje arkkipiispa Luomalle

ti 18.06. 23:56

Globalisti Paavi ja kapinalliset papit

ma 10.06. 23:35

Ei palata pakkoruotsiin, vaan tähdätään tulevaisuuteen

ma 03.06. 23:35

Hölmöläisten hommaa

su 02.06. 12:34

Maahanmuuttoahdistus koskettaa monia suomalaisia

to 23.05. 01:36

Suomalaisille jatkossakin maitoa ja bensaa!

to 16.05. 22:33

Kadonnut maskuliinisuus ja puolustuskyvytön kristillinen länsi

pe 26.04. 00:01

blogit

Vieraskynä

Kansallismielisten liittouma ry/188 -kukkavirta - terrori-iskun uhrien muistokulkue Turussa

ma 08.07.2019 22:05

Juha Ahvio

Pride-sateenkaarilippu julistaa vallankumousta ja kapinaa

la 29.06.2019 00:01

Professorin Ajatuksia

Tuhoaako poliittinen korrektius ilmaston?

pe 19.07.2019 22:42

Marko Hamilo

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

pe 05.07.2019 00:00

Jukka Hankamäki

"Turvallinen" ja "totuudenmukainen" EU-Suomi

to 18.07.2019 23:25

Petteri Hiienkoski

Käsitys ihmisoikeuksista hämärtynyt

la 29.06.2019 22:22

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

EU:n huippuvirat

ke 03.07.2019 14:39

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Filippiinit on lapsipornon ykköstuottaja - Suomen toimittava!

su 21.07.2019 04:29

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Pitäisikö puoluejohtajien tenteissä olla sarjat?

ti 16.07.2019 23:09

Mika Niikko

Väärinajattelijoiden oikeudet

ma 08.07.2019 21:55

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Maailma valitsee lopulta edistyksen vihreän dystopian sijaan

to 04.07.2019 15:38

Heikki Porkka

Ohjaaja Aku Louhimies vastaan päätoimittaja Jouko Jokinen (yle)

pe 05.07.2019 13:39

Tapio Puolimatka

Nuorison parissa leviävä vaarallinen muoti-ilmiö

ti 09.07.2019 22:18

Olli Pusa

Ilaskivi vastaan Rinne

ke 03.07.2019 11:12

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Ev.-lut kirkosta vasemmiston kivakerho

ti 18.06.2019 13:42

Reijo Tossavainen

Punavihreys on politiikan muotiväri, josta myös persut hyötyvät

su 14.07.2019 08:50

Jessica Vahtera

Sananvapauden puolesta on taisteltava

ma 24.06.2019 10:45

Pauli Vahtera

Mansikanpoimintaa ja sokerijuurikkaan harvennusta

su 14.07.2019 21:43

Timo Vihavainen

Suomi Venäjän mediassa

la 20.07.2019 20:26

Matti Viren

Mitä on köyhyystutkimus, osa 2

to 27.06.2019 22:39