Blogi: Heikki Porkka, to 02.05.2019 22:00

Suojelupoliisi ongelmien keskiössä

 

Mediassa tänään kerrotun tiedon mukaan Hussein al-Taeen tapaus on poliisin tutkinnassa. Lisäksi on tiedotettu, että al-Taee on sairaalahoidossa. Seuraavien rivien tarkoitus ei ole lyödä lyötyä vaan tarjota lisää tietoa, jolla on yhteys suojelupoliisin melko leväperäiseltä vaikuttavaan toimintaan viime vuosina.

Tiistain (30.4.2019) blogitekstissä kerroin, millä tavoin al-Taee johti suomalaisia harhaan (valehteli) väittäessään Helsingin Sanomien joulukuun 2015 ja Yleisradion maaliskuun 2016 haastatteluissa, että ei ole olemassa todisteita, joiden mukaan Isis lähettää terroristeja turvapaikanhakijoiden seassa Eurooppaan. Tosiasiassa EU:n terrorismiasiantuntija, Saksan kansallisen tiedustelupalvelun päällikkö sekä useat ulkomaiset tahot (diplomaatit, poliitikot, tiedusteluorganisaatiot) ja mediat olivat kertoneet ja varoittaneet jo pitkään muslimiterroristien tulosta Eurooppaan turvapaikanhakijoiden mukana.

Al-Taee on pyrkinyt hämärtämään turvapaikanhakijoiden virtaan liittyvää todellisuutta myös muulla tavoin. Brysselin terrori-iskujen (22.3.2016) jälkeisenä päivänä al-Taee viesti Ylen ruotsinkielisille uutisille käsitystä, jonka mukaan Isis tai joku muu taho pyrkisi terrori-iskujen myötä syyllistämään turvapaikanhakijoita kärjistääkseen yleistä ilmapiiriä ja aiheuttaakseen lisää epävakautta Eurooppaan.

Hommaforumin nimimerkki Roope kirjasi talteen al-Taeen sanat, jotka hän lausui 23.3.2016 ruotsinkieliselle Ylelle:

"Eli onko se, että sinne lähtee paljon pakolaisia, niin pystytäänkö sillä kyykyttämään Eurooppaa, onko se se agenda sillä hetkellä? Vai onko se se, että sitten kun pakolaiset ovat siellä, niin kärjistetään se tilanne? Heitetään se väärennetty passi Pariisissa sinne yhdelle pommin räjähdyspaikalle, mahdollisesti syyrialaisen henkilön väärennetty passi, mukamas pakolaisen passi, syyllistetään pakolaisia tästä tilanteesta."

Tosiasia on, että Pariisin iskuihin osallistunut terroristi saapui Eurooppaan pakolaisten seassa käyttäen hyväkseen väärennettyä passia, mutta faktat eivät ole ennenkään häirinneet suvaitsevaisiksi itseään katsovia henkilöitä tai ihmisiä, jotka haluavat jostain syystä vähätellä turvapaikanhakijoiden tuloon liittyviä vakavia riskejä.

Hussein al-Taeen takaa paljastuneiden tietojen valossa asettuu suojelupoliisi (supo) merkilliseen valoon. MTV:lle 23.4.2019 antamassaan haastattelussa supon viestintäpäällikkö Jyri Rantala (ex-Yle-uutiset) kertoo, että ”tähän mennessä edes julkisia some-päivityksiä ei ole hyödynnetty turvallisuusselvityksissä”.

Rantalan mukaan ei ole selvää salliiko laki julkisten some-tilien tutkimisen.

Tällaisen pöljyyden edessä loppuvat sanat vilkasluonteiseltakin ihmiseltä. Peruspoliisi kyttää netissä kansalaisten somekirjoittelua ja kutsuu sen myötä suomalaisia vihapuhekuulusteluun, sen sijaan suojelupoliisissa mietitään voiko julkisia some-tilejä tutkia turvallisuusselvitysten yhteydessä. Tämän on pakko olla unta?

Totta se kuitenkin on, eikä sinänsä edes ihmeellistä, kun tiedostaa millä tavoin supo on tyrinyt aiemmin turvallisuusasioissa, kun mahdollisella turvallisuusriskillä on ollut jotain tekemistä islamin kanssa.

MTV3 uutisoi 18.3.2014 radikaalin muslimisaarnaajan Bilal Phillipsin saapumisesta Suomeen. Kutsun Phillipsille oli esittänyt Suomen islamilainen akatemia.

MTV:n mukaan Helsingin muslimit oli jo aiemmin esittänyt Phillipsille kutsun, mutta perunut sen, koska yhdistyksessä oletettiin, että Phillips ei saa maahantulolupaa. Phillipsillä oli Suomeen tulonsa aikana maahantulokielto ainakin Yhdysvaltoihin (Barack Obama presidenttinä), Australiaan, Britanniaan, Saksaan ja Keniaan.

Supo ei katsonut Phillipsiä niin vaaralliseksi, että hänen tulonsa olisi estetty. Suojelupoliisin edustaja totesi MTV:n toimittajalle: ”Olemme tietoisia hänen tulostaan, mutta siihen ei ole erityisellä tavalla varauduttu.”

Alle puoli vuotta Phillipsin vierailun jälkeen Iltasanomat otsikoi 2.9.2014:”Terroristien riveihin lähtenyt suhteessa eniten suomalaisia”.

Suomi oli maailmanmestari mitä tulee terroristien riveihin matkanneiden henkilöiden määrän suhteeseen maassa asuvien muslimien lukumäärään.

Kuinka moni lähti siksi, että supo salli Phillipsin vierailun, jonka aikana hän on nähtävästi kiihottanut muslimeja osallistumaan pyhään sotaan kalifaatin muodostamiseksi?

Supon edustaja kommentoi Suomen kyseenalaista maailman kärkisijaa seuraavasti, Iltasanomat 2.9.2014: ”Se on sitten jo vähän vaikeampi kysymys arvioida, minkä takia tällainen lähtö tapahtuu. Siinä voi olla erilaisia sosiaalisen tutkimuksen aiheita, mutta ehkä Syyria vaan vetää tällaisia taisteluun haluavia henkilöitä tällä hetkellä.”

Vuotta ennen Phillipsin tuloa supo ei nähnyt ongelmaa myöskään toisen islaminuskoisen radikaalisaarnaajan Anjem Choudaryn saapumiselle Suomeen maaliskuun lopussa 2013. Choudaryn mukana Suomeen matkasi useita muita erittäin radikaaliksi mainittuja muslimisaarnaajia. 

Choudary muistetaan Suomessa lausunnostaan, jonka mukaan eduskuntatalon salossa liehuu vielä joskus islamin lippu. Choudary on tukenut avoimesti islamilaista Isis-terroristiorganisaatiota, jonka lisäksi hän pitää islamilaista shariaa ainoana oikeana lakina, jota tulee kunnioittaa.

Syyskuun 6. päivänä 2016 Choudary sai Britanniassa viiden ja puolen vuoden vankeustuomion tuen keräämisestä Isis-organisaatiolle. 

Torstaina 27.7.2017 julkaisin blogitekstin ”Pahimmat viholliset tulevat keskuudestamme” , joka käsitteli muutamien päättäjien ja ”asiantuntijoiden” suomalaisvastaista toimintaa. Lyhyt lainaus kirjoituksesta:

”Muslimimiesten tuloa seurannut järkyttävä seksuaalirikollisuuden kasvu, suomalaismiehen surmaaminen ja terrorismin uhkatason nousu eivät nähtävästi ole riittävä syy rajavalvonnan aloittamiselle? Entä millaisen uhan kansalaisille muodostavat teillä tietämättömillä olevat tuhannet turvapaikanhakijoina saapuneet henkilöt?”

Kansainväliset sopimukset, kuten EU-direktiivi ja Schengen-sopimus olisivat mahdollistaneet rajavalvonnan aloittamisen välittömästi, kun tuhansien tuntemattomien henkilöiden virta saapui Suomen Ruotsin vastaiselle rajalle.

Schengen-sopimuksessa (2.artikla, kohta kaksi) todetaan:

”Jos kuitenkin yleinen järjestys tai kansallinen turvallisuus sitä edellyttää, sopimuspuoli voi neuvoteltuaan muiden sopimuspuolten kanssa päättää, että sisärajoilla suoritetaan rajoitetun ajan tilanteen edellyttämiä kansallisia rajatarkastuksia. Jos yleinen järjestys tai kansallinen turvallisuus edellyttää välittömiä toimia, kyseinen sopimuspuoli toteuttaa tarvittavat toimet ja ilmoittaa niistä mahdollisimman pian muille sopimuspuolille.”

Turvallisuuspolitiikan näkökulmasta ihmettelin kyseisessä blogitekstissä (27.7.2017) Suomen hallituksen vastuutonta suhtautumista suomalaisten turvallisuuteen:

”Ehkä Suomen hallitus odottaa ensimmäistä ”islamilaista jytkyä”, jonka jälkeen asiaa harkitaan uudelleen.”

Noin kolme viikkoa ihmettelyn jälkeen terroristi iski Turussa tunnetuin seurauksin. 

Turun terrori-iskuun liittyen supo teki jälleen radikaalin virheen jättäessään huomiotta selkeät varoitukset, joita terrori-iskuun syyllistyneen muslimimiehen radikalisoitumisesta oli annettu.

Terroriuhan taso on edelleen kohonneella tasolla ja satoja tai tuhansia ”turvapaikanhakijoita” on teillä tietymättömillä eikä rajavalvontaa ole aloitettu.

On mielenkiintoista nähdä valvotaanko rajoja huolellisemmin Suomen EU-puheenjohtajuuskaudella, kuten esimerkiksi Viro teki omalla puheenjohtajakaudellaan.

Valkokaulusherrat ja tärkeät EU-tädit ovat nähtävästi tavallisia kansalaisia arvokkaampia ihmisiä toisin kuin juhlapuheissa ja ihmisarvohöpinöissä väitetään. Jos valtion edustajat olisivat huolissaan tavan kansalaisten turvallisuudesta, olisi rajavalvonta normaalia arkipäivää eikä laittomia ja paperittomia paapottaisi kuin pikkulapsia vaan he odottaisivat säilössä siihen asti, että heidät poistetaan maasta tai he poistuvat vapaaehtoisesti.

Kuten yllä kerrotuista tapauksista voi havaita, suojelupoliisin tekemät virheet liittyvät tismalleen saman uskonnollisen ryhmän edustajiin, jotka ovat nauttineet vuosien ajan erityissuojelua poliittisen johdon ja valtamedian taholta. Suojelupoliisi puolestaan on näyttäytynyt koko historiansa ajan poliittisena poliisina, jollainen se vaikuttaa edelleen olevan mitä suurimmassa määrin.

Heikki Porkka to 02.05. 22:00

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Islamisaatio etenee

su 22.09. 11:50

Mies ei voi synnyttää

pe 20.09. 10:55

Iiris ja raiskausrikollisuus

to 19.09. 13:05

Yle matkalla monikulttuurisuudesta ilmastonmuutokseen

to 12.09. 16:12

Poliittinen korrektius [+islam] = sivistysyhteiskunnan itsemurha

ti 10.09. 21:14

Suomi ilman somaleja

ma 09.09. 12:42

Sisäministeri ja poliisiylijohtaja suomalaista poliisia pilaamassa

pe 30.08. 13:19

Elämää Bimbolandiassa

ke 28.08. 13:02

Ylen Pohjoismaiden kirjeenvaihtaja on paljon vartija

ti 27.08. 16:01

Greta-arvo ja Helsingin Sanomien Chemnitz-valheita

pe 23.08. 11:12

blogit

Vieraskynä

Setan propaganda Elämänkatsomustiedon oppimateriaaleissa

su 22.09.2019 23:31

Juha Ahvio

Miksi toisten sana on vapaampi kuin toisten?

su 15.09.2019 22:34

Professorin Ajatuksia

Mistä humanitaarisessa maahanmuutossa tapahtuneet muutokset kertovat?

su 22.09.2019 23:25

Marko Hamilo

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

pe 05.07.2019 00:00

Jukka Hankamäki

Miksi kenenkään ei pidä pukeutua #Suostumus-aloitteen punaviherburkaan?

su 22.09.2019 23:29

Petteri Hiienkoski

Sananvapaus on jakamaton

ti 17.09.2019 01:15

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Rauhan projekti ei etsi vihollisia omistaan

ti 30.07.2019 17:12

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Monikulttuurisuus lisää rikollisuutta

su 18.08.2019 04:14

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Antti - älä lyö!

to 19.09.2019 22:43

Mika Niikko

Väärinajattelijoiden oikeudet

ma 08.07.2019 21:55

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

YK:n ilmastopaneeli IPCC tukeutuu pseudotieteeseen

la 07.09.2019 07:11

Heikki Porkka

Islamisaatio etenee

su 22.09.2019 11:50

Tapio Puolimatka

Yhteiskunnan perusteita murennetaan

to 12.09.2019 23:16

Olli Pusa

Ylen aivopesu ja valehtelu

ti 27.08.2019 04:28

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Ev.-lut kirkosta vasemmiston kivakerho

ti 18.06.2019 13:42

Reijo Tossavainen

Vihreät nuoret haukkuvat väärää puuta

pe 23.08.2019 09:24

Jessica Vahtera

Työhyvinvointia yhteiskunnan piikkiin

to 22.08.2019 16:17

Pauli Vahtera

Mansikanpoimintaa ja sokerijuurikkaan harvennusta

su 14.07.2019 21:43

Timo Vihavainen

Ketkä olemme me?

su 22.09.2019 23:26

Matti Viren

Me elvytetään

su 15.09.2019 22:55