Blogi: Heikki Porkka, ma 10.06.2024 11:03

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

 

EU-vaaleissa Suomessa voittajia olivat kommunismi (äärivasemmisto) ja federalismi (kokoomus), häviäjiä kansallismielisyys (persut & muut isänmaallisemmat puolueet) ja demokratia (heikko äänestysprosentti).

Käytän kylmästi sanaa kommunismi, sillä esimerkiksi Li Andersson on kertonut olevansa marxilainen.

Karl Marx on toinen niistä henkilöistä, joka kirjoitti Kommunistisen manifestin ja joka oli myös Neuvostoliiton toteuttaman politiikan esikuva (marxismi-leninismi).

Tänä päivänä vältellään sanan kommunismi käyttöä, joka on tietysti ymmärrettävää, koska kommunismi on tunnetusti tuhon ja totalitarismin politiikkaa. Mutta vältellään sanan käyttöä tai ei, mihinkään ei siitä pääse, että todellisuudessa vasemmistoliiton toivoma politiikka on ollut jo pitkään niin sanottua uuskommunismia.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä pullistelee uuskommunisteja ja henkilöitä, joiden kasvualustana on ollut taistolaiskommunistinen koti.

Suomessa neuvostoajan häpeily on edelleen niin vahvaa, että uuskommunismi voi kukoistaa varsin vapaasti. Häpeily johtuu siitä, että lähes kaikki puolueet, kokoomusta myöten, kumartelivat neuvostokommunisteja ja kantelivat heille henkilöistä, jotka kritisoivat neuvostojärjestelmää.

EU-vaalien merkittäviin häviäjiin Suomen osalta kuuluvat ilman muuta myös gallup-yritykset. Taloustutkimus kertoi hetki ennen vaaleja persujen kannatukseksi 14,8 prosenttia ja Verian (ent. Kantar) 14,3.

Vaaleissa persut sai 7,6 prosentin kannatuksen.

Vasemmistoliitolle Yle (Taloustutkimus) ennusti 10,8 prosenttia ja Helsingin Sanomat (Verian) 9,7.

Vasemmistoliitto sai vaaleissa 17,6 prosenttia äänistä.

Luotatko edelleen Taloustutkimukseen (Yle) ja Verianiin (HS)?

Virossa Kaja Kallaksen Reformipuolue (kokoomuksen kaveripuolue) kärsi tappion, josta Kallas voi syyttää vain itseään.

Kallas valehteli valtavasti eduskuntavaalikampanjassaan muun muassa verotukseen (tulevaan) liittyen.

Verotuksen piti keventyä, mutta tosiasiassa perusverotus kovenee ja lisäksi Virossa astuu voimaan uusia veroja, jotka kohdistuvat kaikkiin kansalaisiin.

Kirsikkana kakun päälle Kallaksen uskottavuus Ukraina-kysymyksessä heikkeni, kun selvisi, että samaan aikaan, kun Kallas puhui voimakkaasti Ukrainan auttamisen puolesta, hänen miehensä oli mukana yritystoiminnassa, joka kävi edelleen Venäjä-kauppaa.

Viime vuoden puolella kansalaisilta kysyttiin mielipidetiedustelussa neljä tai viisi kertaa heidän mielipidettiin Kallaksesta. Jokaisessa tiedustelussa selkeä enemmistö virolaisista ilmaisi haluavansa Kallaksen eroa pääministerin paikalta. Eroa kannatti kyselystä toiseen 66 - 71 prosenttia vastaajista.

Virossa Isamaa-puolue sai EU-vaaleissa eniten ääniä, joka kertoo selkeästi sen, kuinka nopeasti kansalaisten mielipiteet muuttuvat.

Vielä muutama vuosi takaperin Isamaa oli lähellä pudota Viron parlamentista, mutta tällä hetkellä se on parlamenttiin liittyvissä kyselyissä Viron ylivoimaisesti suosituin puolue omaten noin kymmenen prosenttiyksikköä suuremman kannatuksen kuin Kallaksen Reformipuolue, joka kilpailee tällä hetkellä kakkospaikasta EKRE-puolueen kanssa.

Viron parlamentissa oppositiopuolueiden (Isamaa, EKRE ja Keskusta) kannatus on ollut viime kesästä lähtien huomattavasti suurempi kuin hallituspuolueiden ( Reformi, sosialidemokraatit, Eesti200).

Eesti200 on friikkipuolue, LGBT jne. + sateenkaari + Pride -ryhmä, jonka kannatus romahti EU-vaaleissa. Aiemmissa parlamenttipuolueiden suosiota koskeneissa kyselyissä Eesti200 kannatus on liikkunut viiden prosentin äänikynnyksen molemmin puolin, joten seuraavissa parlamenttivaaleissa on hyvin mahdollista, että puolue putoaa kansalaisten murskaavan enemmistön hurraa huutojen myötä pois Riigikogusta (Viron eduskunta).

Suomalainen Virossa asuva miljonääri Joakim Helenius antoi aiemmin satoja tuhansia euroja tukirahaa Eesti200:lla, koska luuli puolueen olevan markkinataloutta vahvasti kannattava oikeistopuolue.

Väärin luuli, sillä todellisuudessa Eesti200 on globalistipuolue, joka tarkoittaa käytännössä EU-alueella sitä, että sosialismilla on selkeä jalansija puolueen politiikassa.

Helenius on sittemmin eronnut Eesti200:sta kulissien pudottua puolueen noustua Viron hallitukseen. Eronsa myötä Helenius haukkui Eesti200:n talouspolitiikan maan rakoon.

Vielä ennen vaaleja Helenius haaveili ministerin paikasta. Hän oli ehdolla viime parlamenttivaaleissa Eesti200:n listalla.

Tämän päivän EU on sosialismin (kohti federalismia ja yhteisvastuupolitiikkaa) kyllästämä, josta kertovat useat tukipakettiratkaisut (Kreikka-paketit ja elpymispaketti sekä pyrkimys tehdä jälleen uusi tukipakettiratkaisu uuden parlamentin voimin).

Talouteen liittyvillä yhteisvastuuratkaisuilla rikotaan selkeästi EU:n omia sääntöjä, joiden mukaan toiset jäsenvaltiot eivät saa auttaa julkisyhteisöjen rahoitusaseman kanssa vaikeuksiin joutuvaa jäsenvaltiota (no bail out -sääntö).

Suomen EU-vaalitulos kertoo karusti, että suomalaiset ovat Euroopan sosialistisin kansakunta, joka tarkoittaa sitä, että oman vastuun ottaminen omista tekosista on hyvin heikkoa, heikompaa kuin missään muualla Euroopassa.

Vastuun väistely on nähtävissä muun muassa veropolitiikassa, joka nojaa ajatukseen, jonka mukaan valtio hoitaa kaiken, teet jotain tai olet tekemättä [mitään].

Huomautan, että vaalivoittaja kokoomus on liittovaltiota kannattava puolue, kuten ovat myös vihreät ja SDP. Ja lisäksi keskusta istuu EU-puolueessa (Renew Europe), joka on ajanut kaikkein innokkaimmin liittovaltiota.

Liittovaltion (ja sen muodostumiseen tähtäävän kehityksen) myötä alue jakautuu entistä selkeämmin maksajiin ja saajiin. Ja tiedätte varmuudella, ketkä ovat maksajien roolissa?

Kansainvälisellä kentällä toimivien Suomi-poliitikkojen ominaispiirre on ollut alamaisasenne jo vuosien ajan.

Omaa kansaa nämä alamaisasenteelliset ovat aina valmiita kurittamaan ja kuten viime vuosikymmeninä on nähty, kansainvälisesti kilttien poliitikkojen maan kansalaiset joutuvat aina kärsijän ja maksajan rooliin.

Etelän veteliä naurattaa, sillä ne korjaavat sadon, jonka suomalaiset kylvävät.

Samoin monia pankkimiehiä ja -naisia naurattaa Saksassa ja Ranskassa, koska suomalaiset ovat makselleet Kreikka-paketeissa heidän erittäin kalliiksi tulleen taloustunarointinsa.

Suomen osalta typeräksi käynyt nöyristely EU-estradeilla ei ole mikään ihme.

90-luvulla hallitus kuritti kansalaiset ja yritykset syvään taloudelliseen ahdinkoon ilman merkittävää protestia. Pankit pelastettiin.

Kansa maksoi, pankkiirit päästettiin pälkähästä.

Islannissa tehtiin toisin ja pankkihenkilöt heitettiin vankilaan. Islanti ei myöskään liittynyt Euroopan Unioniin, vaikka sitä jäseneksi yritettiin lähes pakottaa.

Islanti jätti aikoinaan jäsenyyshakemuksen, mutta veti sen pois, koska siellä ymmärrettiin, että pienen maan vaikutusvalta varsinkin omiin asioihin katoaa olemattomiin jäsenyyden mukana.

Ja kuten tiedetään, Suomi kerää jälleen seuraavat viisi vuotta "luottamuspääomaa", jota ei koskaan käytetä, vaan annetaan periksi.

Tulette näkemään yhteisvastuupaketin, josta todetaan, että oli pakko, koska muut maat eivät suostuneet siihen, että kukin maa budjetoi sisällään Ukrainan tukemiseen tarkoitettua rahaa.

Yhteisvastuupaketti tarkoittaa jälleen kerran sitä, että luikurimaat pääsevät pälkähästä ja suomalaiset maksavat.

Euroopan tasolla EU-vaalit menivät melko tavalla eri tavoin kuin Suomessa.

Saksassa, Ranskassa, Itävallassa, Italiassa ja muutamissa muissa valtioissa etenivät poliittiset puolueet, jotka eivät kannata federalismia, vaan itsenäisempien valtioiden liittoa, joka tarkoittaa puolestaan sitä, että Brysselin ylimielinen valta kapenisi huomattavasti.

Mikäli uusi EU-parlamentti ei noteeraa nyt näkyvää poliittista kehitystä, tarkoittaa se suurella todennäköisyydellä, että seuraavissa parlamenttivaaleissa tapahtuu entistä rajumpi murros.

Tai tapahtuu, jos EU ei sitä ennen repeä osiin voimakkaiden linjaerimielisyyksien seurauksena.

Vääntö tulee olemaan kovaa, sillä sekä Euroopan että Suomen äärivasemmiston (vasemmistoliitto), sosialistien (sdp) ja taistolaistakin perintöä kantavien yleisvasemmistolaisten (vihreät) kauhistelemat mörkö-puolueet menestyivät hyvin vaaleissa.

Poikkeuksena mörkö-ryhmään Suomessa nimetyistä puolueista persut kärsi todella kovan tappion, jonka syyt olivat selvillä jo kuukausien ajan, vaikka persujen sisäpiirissä sitä ei kyetty näkemään.

Persukonttorilla on syytä katsoa peiliin. Suosittelen pohdintaa myös sellaisten henkilöiden kanssa, jotka eivät istu puolueen sisäpiirissä, sillä yleensä on niin, että kuplan sisällä sokaistuu.

Heikki Porkka ma 10.06. 11:03

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

EU-vaalit, maahanmuutto, monikulttuurisuus ja poliittinen vastuu

pe 07.06. 10:17

Islamofobia, Yle, SDP, punavihreät ja Iltalehti

ti 04.06. 17:17

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Presidentinvaalin toinen kierros - äänestin pitkin hampain

to 08.02. 11:36

Haavisto ja Stubb, järkevää maahanmuuttopolitiikkaa kannattavan painajaiset

ti 30.01. 16:46

Alexander Stubb ja Elina Valtosen pipo

ke 17.01. 15:08

Mikko Puumalainen - totalitarismin puolella sananvapautta ja suomalaisten etua vastaan

ke 22.11. 17:48

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08. 15:45

blogit

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04.2024 17:57

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06.2024 22:26

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04.2024 15:30

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06.2024 11:03

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05.2024 08:02

Olli Pusa

Käännytyslaki ratkaisevassa vaiheessa

pe 28.06.2024 10:23

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44