Blogi: Heikki Porkka, ke 31.07.2024 11:59

Yle on epäluotettava media

 

Yle harjoittaa toistuvasti manipulaatiota tai pimittää olennaista tietoa tai jopa valehtelee, kuten tiedämme varmuudella viime viikkojen paljastusten perusteella, joista saa lisää tietoa muun muassa Ivan Puopolon youtube-kanavalta.

Puopolon youtube-kanavan videot "Ylen ex-juontaja: Minua kiellettiin sanomasta edes Andrew Taten nimeä lähetyksessä | J. Sarkkinen" ja "Ylen juontaja DEI-koulutuksista: "Minun on pakko kertoa totuus" | Lloyd Libiso ja Sanna Ukkola" kannattaa katsoa, jos et ole vielä tehnyt sitä.

Ylessä valheisiin ja tiedon pimitykseen eivät syyllisty ainoastaan useat rivitoimittajat (osa pakotettuna), vaan myös johtavassa asemassa olevat henkilöt ylintä johtoa myöten, esimerkkinä päätoimittaja Jouko Jokinen, jonka valheista kerroin ohjaaja Aku Louhimieheen kohdistuneen törkeän toiminnan yhteydessä.

Jokinen ei ole pitänyt huolta siitä, että kaikkien Ylen työntekijöiden ja Ylen johdon palkan maksavat kansalaiset saavat oikeaa ja tasapuolista tietoa, vaan hän on toistuvasti puolustellut valehtelevia / tietoa pimittäviä Yle-toimittajia.

Unohtaa ei pidä sitäkään, kun Yle aiheutti Suomelle maailmanlaajuisen mainehaitan väittämällä Irakin Alin kuolleen, koska hän ei saanut turvapaikkaa Suomesta.

Muistatte varmaan, kun Ylen toimittaja väitti saaneensa satavarmat todisteet Alin kuolemasta?

Ali nousi sittemmin kuolleista, kuten moni aktiivisesti tapahtumia seurannut epäili alusta alkaen.

Ylen toimittajat joko uskoivat tai eivät piitanneet siitä, että ainakin kansainvälisellä kentällä ja Suomen sosiaalisen median aktiivien parissa tiedettiin kuinka helposti Irakista voi ostaa minkä tahansa virallisen "paperin" - kuolintodistuksen tai vaikka blankopassin, johon saa omat tiedot.

Olen pitänyt aika ajoin taukoa Ylen uutisoinnin seuraamisessa, mutta muutaman asian vuoksi katselin eilen ja tänään muutamia Ylen uutis- ja ajankohtaislähetyksiä netistä ja televisiosta. En pettynyt, sillä Yle ei pettänyt tällä(kään) kerralla.

Britannian Southportin lapsiin ja muutamiin aikuisiin kohdistuneiden puukotusten osalta Yle jätti kertomatta asioita, jotka muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi tummennetuin (bold) kirjaimin omassa nettiuutisoinnissaan.

BBC: ”The BBC has learnt the 17-year-old suspect was born in Cardiff to Rwandan parents. He had moved to the Southport area in 2013 - he is still being questioned by police.”

Suomeksi (oma suomennokseni): ”BBC on saanut tietoonsa, että 17-vuotias epäilty on syntynyt Cardiffissa ruandalaisille vanhemmille. Hän oli muuttanut Southportin alueelle vuonna 2013 – poliisi kuulustelee häntä edelleen.”

BBC:n uutisessa kohta ”ruandalaiset vanhemmat” oli korostettu tummennetulla tekstillä. Yle pimitti tiedon kokonaan.

Yle kertoi päivän (31.7.2024) nettiuutisessaan seuraavaa:

”Poliisi pidätti maanantaina iskusta epäillyn 17-vuotiaan miehen. Mies on edelleen pidätettynä. Poliisi ei ole antanut mitään tarkempia tietoja epäillystä miehestä, paitsi kertonut hänen syntyneen Britanniassa.”

Yle ei sinänsä valehdellut, vaan pimitti tietoa jättäen siteeraamatta BBC:n ja The Telegraphin uutiset, joissa kummassakin kerrotaan epäillyn puukottajan olevan ruandalaisten vanhempien jälkikasvua.

Mitä luulette, jos tilanne olisi toisinpäin, valkoihoiseksi oletettu henkilö olisi puukottanut hengiltä tummaihoisia pikkulapsia ja haavoittanut useita muita lapsia ja aikuisia hengenvaarallisesti, olisiko Ylessä ”helvetti irti” ja joka ainoassa uutislähetyksestä vaahdottaisiin rasismista ja tummapintaisten kokemasta sorrosta?

Ruandalaiset ovat yleensä melko tummapintaisia ja ainakin BBC:n ja poliisin julkaisemissa kuvissa näkyvät murhatut lapset näyttävät vaaleaihoisilta.

Yle tekee tämän usein, pimittää tekijään liittyvää tietoa tai vaikenee kokonaan, jos murhaaja / rikoksentekijä oletetaan tummapintaiseksi ja / tai muslimiksi, mutta korostaa ihonväriä, jos oletettu pahantekijä on vaaleaihoinen ja uhri tummapintainen.

Yle taitaa olla varsin rasistinen media suomalaisia (toimintansa maksajia) ja vaaleaihoisia kohtaan sen lisäksi, että se on epäluotettava tiedonlähde, joka kertoo suomalaisille uutisia varsin valikoivalla tavalla.

Ylen toistuva manipulaatio, jossa se väittää olevansa luotettava media, näyttää tänä päivänä entistä ikävämmältä.

Aivan liian moni suomalainen uskoo edelleen Ylen olevan neutraali, tasapuolinen ja luotettava uutisoija.

Tosiasiassa Ylen uutisointitapa on viime vuosina valunut enenevässä määrin kohti ”neuvostoliittolaista” propagandatapaa, jonka mukaisesti kansalaisia ”sivistetään” vain sopivilla uutisilla samalla, kun viestinnässä häivytetään neuvostotyylisesti Ylen näkökulmasta vääriä mielipiteitä omaavia henkilöitä.

Yle-boikotin (henkilön häivyttämisen) kohteeksi ovat viime vuosina todistettavasti joutuneet muun muassa Mamba-yhtyeen Tero Vaara sekä erityisesti media- ja urheilupiireissä tunnettu persoona Aleksi Valavuori.

Muitakin tunnettuja suomalaisia Yle on asettanut mediapannaan, mutta heidän nimiään ei ainakaan toistaiseksi kerrota julkisuudessa.

Toiminnallaan Yle on aiheuttanut vakavaa haittaa joidenkin kohteeksi ottamiensa henkilöiden taloudelliselle toiminnalle.

Pahinta Ylen toiminnassa on kuitenkin se, että se pyrkii ohjaamaan suomalaisten ajattelua kulloinkin hyväksi katsomansa ajatustavan, ideologian tai agendan mukaan sen sijaan, että pyrkisi neutraaliin ja tasapuoliseen uutisointiin, jossa katsojalle / kuulijalle jätetään päätösvalta siitä, millä tavoin hän kuhunkin asiaan suhtautuu.

Tänä aamuna (31.7.2024) katsoin kello kahdeksan tv-uutiset ja uutisten jälkeisen raportin, jossa toimittaja Rain Kooli kertoi Virosta.

Ylen uutistoimittaja kysyi Koolilta mitä suomalaiset tuovat mukanaan (mitä kannattaa tuoda) Virosta, jossa hinnat ovat nousseet huomattavan kovalla tahdilla parin viime vuoden aikana.

Seuraavassa muutama lainaus Koolin vastauksista:

”Jos lasketaan matkustus (laivalipun hinta) mukaan näihin kuluihin, käytännössä mikään ei ole halvempaa [kuin Suomessa], tai ehkä sillä poikkeuksella, että erilaiset huollot, sanotaan joko ajoneuvoille tai ihmisille [ovat edullisia]….”

”Alkoholi on tietysti Suomea halvempaa, mutta vielä kerran, jos lasketaan laivaliput mukaan, niin varta vasten sitä varten ei ehkä enää kannata tänne Viroon tulla.”

Alkoholiin liittyvä kommentti on puppua, joka selviää, kun kerron muutamia hintoja vertailussa Suomen Alkon ja Viron Alcostoren välillä.

Huomionarvoista on lisäksi se, että Alcostoresta saat pienen lisäalennuksen perushintaisista juomista, jos hankit kanta-asiakaskortin.

Alennus koskee perushintaisia tuotteita, ei alennuksessa olevia juomia. Yli 20 euroa maksavista ostoksista saa kanta-asiakaskortilla viiden prosentin alennuksen.

Tässä hintavertailu, jonka tein juuri äsken eli hinnat ovat päivän hintoja Suomessa (Alko) ja Virossa (Alcostore).

Hartwallin lonkero (perus): Alko 12 tölkkiä pack 35,76, Alcostore 24 tölkkiä pack 25,80.

Hintaero on päätähuimaava, sillä Alkon hinnoittelun mukaan 24 tölkin paketti maksaisi 71,52 euroa ollen lähes kolme kertaa Viron hintaa enemmän.

Punaviini: toistuvasti ammattilaisten sokkotestejä voittanut Zenato Ripassa Valpolicella Superiore, Alko 24,49, Alcostore 19,45

Gin: Beefeater 0,7 l, Alko 32,39, Alcostore 14,95 (litran pullo Alcostoressa 19,90)

Konjakki: Braastad XO 0,7 l: Alko 66,98, Alcostore 52,95 (litran pullo Alcostoressa 64,95)

Brandy: kreikkalainen Metaxa 7 tähden 0,7 l, Alko 36,99, Alcostore 22,85 (litran pullo Alcostoressa 32,55)

Ei Viroon viinan takia kannata matkustaa, jos ei käytä alkoholia, mutta jos käytät tai järjestät vähänkään suuremmat juhlat kuin kahden hengen illanistujaiset tai ostat juomia varastoon tulevia aikoja varten, on täysin selvää, että juomat kannattaa noutaa Virosta.

Laivalippuja saa ajankohdasta ja lähtöajasta (sekä jatkuvista tarjouksista) riippuen hyvin halvalla (auto mukaan lukien) ja laivalipun hinta kuittautuu joissain tapauksissa jopa yhden lonkerolaatikon hinnassa.

Älä siis usko mitä Yle kertoo tai suhtaudu Ylen uutisointiin ja raportointiin vähintäänkin epäilevästi eli tarkasta aina tosiasiat Yle-uutisen jälkeen. Rehellisyys ei peri maata Ylessä.

Heikki Porkka ke 31.07. 11:59

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Suomi-media, poliitikot ja rasismi

ke 04.09. 11:31

Raakut ja rasistit Ylen uutisoinnissa

ti 27.08. 22:00

Yle on epäluotettava media

ke 31.07. 11:59

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

EU-vaalit, maahanmuutto, monikulttuurisuus ja poliittinen vastuu

pe 07.06. 10:17

Islamofobia, Yle, SDP, punavihreät ja Iltalehti

ti 04.06. 17:17

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Presidentinvaalin toinen kierros - äänestin pitkin hampain

to 08.02. 11:36

Haavisto ja Stubb, järkevää maahanmuuttopolitiikkaa kannattavan painajaiset

ti 30.01. 16:46

blogit

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04.2024 17:57

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06.2024 22:26

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Somalit orjakauppiaina ja rasistisina orjuuttajina

pe 06.09.2024 17:03

Heikki Porkka

Suomi-media, poliitikot ja rasismi

ke 04.09.2024 11:31

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05.2024 08:02

Olli Pusa

Käännytyslaki ratkaisevassa vaiheessa

pe 28.06.2024 10:23

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44