Blogi: Heikki Porkka, la 25.04.2020 15:38

Irakin Alin valekuolema ja suomalaisvastaiset suomalaiset

 

Keskusrikospoliisi epäilee, että surmatuksi ilmoitettu Saddam Husseinin armeijan majurina ja kuulustelijana toiminut Ali on sittenkin elossa. Suomessa Ali julistettiin kuolleeksi Yleisradion toimesta keväällä 2018.

Alin kuolemasta kertoi helmikuussa 2018 Yleisradio toimittajien Eero Mäntymaa ja Jessica Stolzmann kirjoittamassa tunteisiin vetoavassa artikkelissa, jossa kerrotaan Alin ihmisoikeuksia kunnioittavasta persoonasta ja hänen tyttärestään Noorista, jonka poliisi on nyt vanginnut epäiltynä törkeästä petoksesta ja törkeästä väärennöksestä.

MTV 24.4.2020:

”Vuonna 1996 syntynyt nainen vangittiin epäiltynä törkeästä petoksesta ja törkeästä väärennyksestä.

Rikosepäily liittyy siihen, onko Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelle (EIT) annettu väärää tietoa Irakin kansalaisesta. Surmatuksi väitetyn miehen epäillään olevan sittenkin elossa. Nyt vangittu nainen on MTV Uutisten tietojen mukaan miehen tytär, joka teki EIT:lle valituksen vuonna 2017 tapahtuneesta karkotuksesta.

Ihmisoikeustuomioistuin antoi marraskuussa Suomelle langettavan päätöksen tapauksessa, jossa silloisten tietojen mukaan Suomesta kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut mies olisi surmattu kotimaassaan Irakissa pian paluunsa jälkeen.”

Palataan aluksi ajassa taaksepäin, viime marraskuuhun, jolloin mediassa kerrottiin Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) antamasta langettavasta tuomiosta Suomen valtiolle.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr), Kansan Uutisten mukaan, 14.11.2019: ”On todella vakava asia, että oikeusvaltiomme ei ole onnistunut tässä tapauksessa suojelemaan kaikista tärkeimmän oikeuden, elämän turvaamista. Olen ottanut asian välittömästi esiin ministeriössä ja selvitämme huolella sen, miten voimme varmistaa, ettei tällaista enää tapahtuisi.”

Sisäministeri Ohisalo twitterissä, 14.11.2019: ”#EIT:n langettava päätös on erittäin painava ja vakava.

Turvapaikkajärjestelmän tärkein tehtävä on turvata #ihmisoikeudet ja antaa suojelua sitä tarvitseville. Selvitämme huolella sen, miten voimme varmistaa, ettei tällaista enää tapahtuisi.”

Ex-presidentti Tarja Halonen (sdp) vastasi Ohisalon viestiin twitterissä 15.11.2019: ”Täysi tuki ministerille. Toivon myös pakkopalautusten keskeyttämistä muissakin epävarmoissa tapauksissa.”

Europarlamentaarikko Ville Niinistö (vihr) 14.11.2019, twitter: ”On häpeällistä, että Suomi on lähettänyt vainotun ihmisen kuolemaan rikkoen ehdotonta palautuskieltoa. Tuomio otettava vakavasti.

Hallituksen on purettava Sipilän hallituksen tp-hakijoiden oikeusturvaa vaarantaneet heikennykset ja turvattava ihmisoikeudet.”

Ylen, Helsingin Sanomien ja eduskunnan vakioasiantuntija, arkkikommunisti Martin Scheinin, Iltasanomien mukaan 14.11.2019:

”Pelolla on sitä odotettu, milloin Suomi joutuu siihen kastiin, jossa näiden pykälien loukkaus todetaan. Meillähän on systemaattisesti viime vuosina ja erityisesti Sipilän hallituksen aikana heikennetty turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa niin, että valitusaikoja on lyhennetty, oikeutta avustajaan on rajoitettu tutkinnan alkuvaiheessa ja avustajien korvauksia on karsittu.”

MTV uutisoi ihmisoikeuksiin erikoistuneen asianajaja Markku Fredmanin lausunnosta 14.11.2019: ”Ihmisoikeusasioihin erikoistunut asianajaja Markku Fredman katsoo, että irakilaismiehen tapauksessa voisi olla syytä epäillä kuolemantuottamusta, sillä EIT:n mukaan kahta aiempaa hengenvaarallista tilannetta ei ollut otettu riittävästi huomioon.

Fredmanin mukaan turvapaikasta vastanneiden viranomaisten toiminta vertautuu asiassa hoitovirheeseen lääkärin vastaanotolla.”

Opetusministeri Li Andersson, KU 14.11.2019: ”Opetusministeri Li Anderssonin (vas.) mielestä Suomen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta (EIT) saama tuomio on ”todella traaginen esimerkki siitä, miksi suunnanmuutos suomalaiseen turvapaikkapolitiikkaan on välttämätön ja se tarvitaan kiireellisesti”.”

Kansan keskuudessa yhteiskunnalliseksi Kummeli-hahmoksi nimetty Martin Scheinin tviittasi jälleen Ali-aiheeseen liittyen 16.11.2019

”Päivän ihmisvihaaja -maininnan saa se anonyymi trollaaja, joka yritti mitätöidä vakavan asian tuulesta temmatulla väitteellä, että EIT:n saama kuolintodistus olisi väärennetty.”

Pääministeri Antti Rinne (sdp) otti kantaa Brysselissä. Demokraatti-lehti 18.11.2019:

”Olen todella pettynyt siitä, että meidän tuomioistuimet ja viranomaiset ovat saaneet tämän tuomion ihmisoikeussopimuksen rikkomisesta. Se ei todellakaan ole hyvä asia suomalaisten eikä vähimmässäkään määrin näiden ihmisten näkökulmasta, jotka ovat joutuneet kohteeksi.”

Kuinka moni edellä mainituista henkilöistä on vaatinut julkisesti turvapaikanhakijoilta suomalaisten tärkeimmän ihmisoikeuden, oikeuden elää kunnioittamista? Vastaus on nolla.

Kysyn näin, koska Suomesta palautettuja turvapaikanhakijoita on tapettu vähemmän (oletettavasti nolla kappaletta) kuin turvapaikanhakijoina maahan saapuneet ovat tappaneet ihmisiä Suomessa (surmanneet todistettavasti useita suomalaisia). Ja toisaalta on niin, että Suomen valtio ja suomalaiset eivät voi taata irakilaisille tai muille ulkomaalaisille ikuista elämää heidän kotimaassaan.

Marinin hallituksen myötä suomalaiset saivat ministereitä, joiden toiminta viittaa haluun edistää yhteiskunnallista levottomuutta ja kansallisen koheesion heikkenemistä.

Vihreä ulkoministeri Pekka Haavisto on ottanut elämäntehtäväkseen Isis-terroristeina tai heidän tukenaan toimivien naisten ja näiden lasten Suomeen saamisen.

Vihreän sisäministerin Maria Ohisalon toiminnasta tulee puolestaan toistuvasti mieleen ajatus, jonka mukaan hän on Lähi-idän muslimivaltioiden lähettiläs tehtävänään houkutella Suomeen mahdollisimman paljon ihmisiä, joiden edellytykset sopeutua länsimaiseen yhteiskuntaan ovat äärimmäisen heikot, jopa olemattomat.

Vastauspuheenvuorossaan vasemmistoliiton Veronika Honkasalolle eduskunnan täysistunnossa 14.11.2019 kello 16:17 Ohisalo totesi seuraavaa:

”Arvoisa puhemies! Kiitokset edustaja Honkasalolle tärkeästä kysymyksestä. Tämä [EIT:n langettava] päätös on häpeällinen Suomelle. Kuten mainitsette, kerta on ensimmäinen — ja toivottavasti se on myös viimeinen, siitä tämä hallitus tulee pitämään kiinni. Siinä, mitä mainitsin aiemmin siitä, että hallitus on yhdessä sitoutunut laittamaan tämän turvapaikkaprosessin kuntoon, palauttamaan sinne oikeusturvan, keskeistä on nyt se, että käymme yhdessä läpi ne muutokset, joita viimeisten vuosien aikana on tehty ulkomaalaislakiin ja lakien tulkintoihin. Tämä on hallituksen toimintasuunnitelmaan kirjattu, ja tästä lähtee käyntiin selvityshanke, mitä muutoksia yhteensä on aiheutunut, kun on tehty lukuisia erilaisia muokkauksia eri kohtiin. Tässä on paljon työstettävää, ja hallitusohjelmassa näiden parantamiseen on sitouduttu yhdessä.”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho otti 16.11.2019 Facebook-seinällään kantaa EIT:n langettavaan päätökseen: 

”On hyvin mielenkiintoinen ajatus, että Suomen pitäisi taata kuolemattomuus täältä poistetuille ulkomaalaisille. Kaikki tietävät, että Irak on vaarallinen maa. Maan vaarallisuus ei kuitenkaan ole peruste kansainväliselle suojelulle.

Erityisen mielenkiintoinen on ajatus, että Suomi olisi vastuussa ulkomailla olevien ulkomaalaisten hengestä, kun samaan aikaan kukaan ei tunnu olevan vastuussa niistä Suomessa asuvista suomalaisista, jotka ovat joutuneet turvapaikanhakijoiden uhreiksi.

Vuonna 2016 kaksi irakilaista turvapaikanhakijaa ryösti ja tappoi suomalaismiehen Kajaanissa. 2017 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut tunisialainen tappoi kaksi ihmistä Turussa. 2018 irakilainen turvapaikanhakija leikkasi pään irti iäkkäältä naiselta Porissa.

Näiden tapausten lisäksi voidaan mainita lukemattomat, alaikäisiin kohdistuneet seksuaalirikokset, joihin turvapaikanhakijat ovat viime vuosina syyllistyneet.

Irakissa tapettua henkilöä pidetään suomalaisen turvapaikkapolitiikan uhrina, jonka vuoksi politiikkaa on muutettava. Miksi ylempänä mainitut suomalaiset eivät ole suomalaisen turvapaikkapolitiikan uhreja, joiden vuoksi asioiden pitäisi muuttua?

Miksi Suomen on suojeltava ulkomaalaisia ulkomailla mutta ei suomalaisia Suomessa?”

Kun Helsingin poliisi ilmoitti 16.11.2019 pidättäytyvänsä toistaiseksi Irakiin suuntautuvista palautuksista, kysyi perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä twitterissä Helsingin poliisilta

”Kerrotteko, millä perustein ajattelitte aktiivisesti olla toimeenpanematta lainvoimaisia päätöksiä? Mitä muita lainvoimaisia päätöksiä ajattelitte aktiivisesti olla toimeenpanematta ja oliko muita lain rikkomiseen liittyviä toimia suunnitteilla Poliisissa?”

Helsingin poliisi sai ohjeistuksen Poliisihallitukselta, jota puolestaan ohjeistettiin sisäministeriöstä sisäministeri Ohisalon toimesta. Julkisuudessa kerrottiin 18.11.2019 Ohisalon ja poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen keskinäisestä neuvottelusta EIT:n päätökseen liittyen.

EIT:n virheelliseksi osoittautuneen päätöksen kohdalla on muistettava, että Ali lähti Suomesta vapaaehtoisesti saatuaan kielteisen päätöksen, josta ei voinut enää valittaa, joten sisäministerin ajatuksella palautusten keskeyttämisestä ei ole mitään tekemistä Alin Suomesta poistumisen kanssa. Tämän perusteella vaikuttaa siltä, että Ohisalo käytti Alin ”kuolemaa” keppihevosena estääkseen palautusten jatkumisen.

Halla-aho kommentoi 16.11.2019 twitterissä  Helsingin poliisin  viestintää

”1) Kuka teillä poliisissa harkitsee, mitä viranomaispäätöksiä panette täytäntöön?

2) Jos Irakiin ei voi palauttaa laittomasti maassa olevia, miten sinne voi palauttaa rikollisia? Non-refoulment-periaate koskee KAIKKIA.

3) Montako rikollista on palautettu Irakiin tänä vuonna?”

Vasemmistoliiton kansanedustaja Merja Kyllönen lausui mielipiteensä MTV:n Huomenta Suomi –lähetyksessä 19.11.2019

”Kyllähän tämä herättää surun ja huolen siitä, että järjestelmämme on tällä hetkellä tilanteessa, johon ei voi luottaa. Se ei toimi sen perustuslain mukaan, johon olemme sitoutuneet.”

Entä millä tavoin koko kansan rahoittama Yleisradio tarjoili suomalaisille tarinan Alista, joka lähti vapaaehtoisesti takaisin Irakiin, kun oli saanut lopullisen kielteisen turvapaikkapäätöksen Suomesta?

Yleisradio käynnisti massiivisen kampanjan Alin ”kuoleman” tultua julkisuuteen helmikuussa 2018. Lukuisissa artikkeleissa kerrottiin surusilmäisiä maahanmuuttotarinoita sekä syyllistettiin kaikkia mahdollisia tahoja, jotka kritisoivat maahanmuuttoa ja kannattavat tiukkoja maahanmuuttokriteerejä.

Yleisradion jättikampanjasta saa käsityksen klikkaamalla auki tämän linkin

Ylen toimituksessa ei missään vaiheessa otettu huomioon, että irakilaisiksi poliiseiksi ja armeijan upseereiksi paljastuneet useat tulijat saattavat itse olla pahantekijöitä. Saddamin miehet, kuten kuolleista herännyt majuri Ali, eivät todennäköisesti kunnioittaneet ihmisoikeuksia ja kansalaisten koskemattomuutta hankkiessaan tarvittavia tietoja kuulusteltavilta.

Yleisradiossa maahanmuuttopropagandaa solkenaan suomalaisille syöttäneen toimittaja Mäntymaan tarinankerrontataitoihin voi tutustua edellä kerrotun linkin sekä seuraavien yksittäisten artikkelien avulla. Esimerkiksi tämän (surusilmäinen ali baba -satukertomus) , tämän (mukana mm. Martin Scheinin, professori Koskenniemi ja pakolaisneuvonnan edustaja) tai tämän (toimittaja Mäntymaa Bagdadissa islamilaista tarinankerrontamateriaalia keräämässä) linkin kautta.

Valekuoleman ja siihen liittyvien epäiltyjen asiakirjaväärennöksen ja petoksen noustua julkisuuteen, toimittaja Mäntymaa kaivoi jälleen esiin Martin Scheininin tulkitsemaan EIT:n päätöstä uusien tietojen valossa.

Mäntymaan mukaan tieto Alin kuolleista heräämisestä on ”kolaus uutisoinnin luotettavuudelle”. Mäntymaalta on nyt kysyttävä kuinka moni suomalainen on viime vuosina luottanut Yleisradion maahanmuuttouutisointiin, jonka myötä Ylen kerta toisensa jälkeen maahanmuuttomannekiineiksi nostamat henkilöt osoittautuvat joko rikollisiksi tai länteen sopeutumattomiksi häiriköiksi. Linkistä saa tietoa muutamista Ylen suomalaisille markkinoimista ihmistuonnin hedelmistä. 

Mäntymaan mukaan Alin tapauksessa on kyse ennennäkemättömästä turvapaikkahuijauksesta. Ei ole, sillä todellisuudessa Suomessa ja muualla Euroopassa tunnetaan lukuisia törkeitä turvapaikkahuijauksia, joissa sosiaaliturvan perässä länteen matkanneet ovat tarinoineet mitä sylki suuhun tuo, jonka lisäksi he ovat esiintyneet väärän henkilöllisyyden turvin ja jotkut jopa useiden henkilöllisyyksien alla, kuten Ruotsissa paljastui viime syksynä.

Työkyvyttömänä Ruotsissa aiemmin esiintynyt irakilainen turvapaikanhakija nosti vaimonsa kera korvauksia (asumistukea ja lapsilisiä) Ruotsista toimiessaan samaan aikaan Irakin puolustusministerinä.

Aika velikultia, nämä irakilaiset turvapaikanhakijat, puhuvat niin totta kuin osaavat kulttuuristen tarinankerrontaperinteidensä mukaisesti. 

Toimittaja Mäntymaan raportoinnista ja irakilaisten tarinoista saa usein kuvan, jonka mukaan palautus tai vapaaehtoinen palaaminen Irakiin tarkoittaa varmaa kuolemaa.

Hassua, että rikoksen poluille ajautuneet irakilaiset vilahtavat tuota pikaa Turkkiin tai ”varmaan kuolemaan” Irakiin, kun maa alkaa polttaa jalkojen alla. Näin kävi esimerkiksi sosialidemokraattien EU-vaaliehdokkaalle, vuoden 2009 uusturkulaiselle ja runsaasti suitsutusta saaneelle maahanmuuttomannekiini Ahmed Al Chibibille, joka pakeni isiensä maille syyllistyttyään lukuisiin rikoksiin Turun seudulla.

Helsingistä itäisille maille (Irakiin) matkasi puolestaan vaimonsa murhaamista Helsingin Haagassa yrittänyt Hayder Abduljabbar Al-Hmevadi

Irakin Alin valekuolemantapaukseen liittyy mielenkiintoisia seikkoja, joiden perusteella herää ajatus, jonka mukaan Suomessa on tahoja, jotka hakemalla hakivat Suomelle negatiivista huomiota.

Suomi ei nimittäin missään vaiheessa toimittanut EIT:lle alkuperäistä kuolintodistusta. Ei tietenkään, koska sellaista ei ole olemassa. Julkisuudessa esitelty ja EIT:lle toimitettu todistus on kopio väärennetystä kuolintodistuksesta.

Suomalaistoimijoiden tarkoitushakuisesta toiminnasta kertoo omaa kieltään myös se, että ennen EIT:n antamaa tuomiota Irakin poliisilta ei varmistettu tapahtumien todenperäisyyttä.

KRP on MTV:n mukaan nyt saanut omien tutkimustensa kautta Irakista vahvistuksen, jonka mukaan Yleisradion ja monen muun median vakuuttavana todistuskappaleena esittämä kuolintodistus on väärennös

Epävirallisten tietojen mukaan Suomesta ei oltu ennen EIT:n tuomiota yhteydessä myöskään irakilaiseen sairaalaan, jonka väitetään antaneen kuolintodistuksen. Joidenkin väitteiden mukaan todistuksessa mainittua sairaalaa ei ole edes olemassa.

EIT:lle valituksen tehneen Alin tyttären avustajana ja edustajana on toiminut Pakolaisavun lakimies Marjaana Laine.

Pakolaisapu tunnetaan suomalaisvastaisena yhdistyksenä, joka nauttii vuodesta toiseen merkittävää valtion tukea. Pakolaisapu saa valtiolta (veronmaksajilta) rahaa, jonka avulla se tuottaa yhteiskuntaan ihmisiä, joiden sopeutumisennuste läntiseen yhteiskuntaan on äärimmäisen heikko ja joiden alttius erilaisiin rikoksiin selkeästi kantaväestöä suurempi.

Kuluvalle vuodelle sosiaali- ja terveysministeriön avustuskeskus (STEA) antoi Pakolaisavulle      1 430 094 euroa, jonka lisäksi Pakolaisapu nauttii ainakin ulkoministeriön myöntämää toiminta-avustusta, joka on 496 000 euroa vuosille 2019 ja 2020

Alin tapauksen käänteisiin tutustumisen jälkeen vaikuttaa siltä kuin jotkut suomalaiset henkilöt olisivat tieten tahtoen hankkineet Suomelle EIT:n langettavan päätöksen.

Sisäministeri Ohisalon, opetusministeri Anderssonin, punavihreiden puolueiden useiden muiden edustajien, Pakolaisneuvonnan ja joidenkin suomalaisvirkamiesten sekä Amnestyn edustajan lausunnoista nousee mieleen ajatus, jonka mukaan turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten mikä tahansa oikeus on heille tärkeämpää kuin suomalaisten oikeus elää ja nauttia koskemattomuuden suojasta omassa maassaan.

Irakin Alin tapaus sai uuden käänteen, kun Keskusrikospoliisi (KRP) tiedotti 22.4.2020 aloittaneensa ”esitutkinnan epäillyistä törkeästä petoksesta ja törkeästä väärennyksestä liittyen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) Suomea koskevaan langettavaan päätökseen. EIT antoi langettavan päätöksen Suomea koskevassa ihmisoikeusvalitusasiassa 14.11.2019”.

Vajaa viikko ennen Krp:n tiedotetta, 16.4.2020, useat valtamedian julkaisut hehkuttivat vielä Amnestyn tarjoamaa propagandaa liittyen Suomen turvapaikkapolitiikkaan.

Amnestyn valheellista tiedotusta toitottivat esimerkiksi Helsingin Sanomat: ”Suomi tekee peruuttamattomia virheitä turvapaikkapäätöksissä.” , MTV: ”Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International moittii vuosiraportissaan Suomea muun muassa turvapaikkapolitiikasta ja translaista.” , Iltasanomat: Amnesty International moittii Suomea: ”Peruuttamattomia virheitä” ja Demokraatti: ”Amnesty moittii Suomea ihmisoikeuksia polkevasta translaista ja turvapaikkapolitiikasta” .

Kaikissa edellä mainituissa julkaisuissa viitataan EIT:n langettamaan päätökseen [liittyen Alin feikkikuolemaan], jonka mukaan ”Suomi rikkoi viime vuonna [2019] ensi kertaa Euroopan ihmisoikeussopimuksen (EIT) artiklaa, jossa turvataan jokaisen oikeus elämään”.

Kului viikko Amnestyn ja valtamedian käynnistämästä propagandakampanjasta, jonka jälkeen ”Ali nousi kuolleista”, mutta Amnesty ei suinkaan muuttanut kantaansa Suomen ihmisoikeustilanteesta, vaikka Amnestyn kampanjointi nojasi hyvin pitkälle juuri EIT:n langettavaan päätökseen.

Alin tarinaan liittyy lisäksi se, että hänen Suomeen jäänyt tyttärensä oli saanut hylkäävän turvapaikkapäätöksen. Tämän tiedon perusteella herää ajatus, jonka mukaan Alin vapaaehtoiseen Irakiin lähtöön liittyi selkeä suunnitelma. Alin ei nimittäin olisi tarvinnut lähteä Irakiin, sillä pakkopalautuksia ei tehdä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden irakilaisten kohdalla, koska Suomella ja Irakilla ei ole luovutussopimusta.

Mikä onkaan tässä kohdin Alin näkökulmasta parempi ratkaisu tyttären auttamiseksi kuin piiloon meno Irakissa ja väärennetyn kuolintodistuksen hankkiminen, jotta tytär saa ”isän kuoleman” herättämän myrskyn seurauksena turvapaikan.
Alin ”kuoltua” tytär toimitti väärennetyn kuolintodistuksen Yleisradion toimittajalle ja teki Pakolaisavun avustamana valituksen EIT:lle. Tapauksesta nousseen kohun myötä tytär on jäänyt Suomeen, jossa asuu edelleen – tosin tällä hetkellä KRP:n vangitsemana.

Motiivi valheellisten tapahtumien sarjan takana on mitä todennäköisimmin sama kuin tuhansilla muilla Lähi-idästä ja Afrikasta saapuvilla henkilöillä – hyvä sosiaaliturva ja yleisen ”taikaseinän” täysi nautintaoikeus Suomessa.

Irakin Alin tapausta ja valtamedian pitkän matkan uutisointia seuratessa ei tarvitse ihmetellä miksi yhä useampi kansalainen suhtautuu epäillen ammattitoimittajien uutisiksi naamioituihin mielipidekirjoituksiin. Erityisen ikäväksi asian tekee se, että suomalaiset joutuvat maksamaan veroa siitä hyvästä, että saavat vastaanottaa Ylen manipuloivaa viestintää.

Heikki Porkka la 25.04. 15:38

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Presidentinvaalin toinen kierros - äänestin pitkin hampain

to 08.02. 11:36

Haavisto ja Stubb, järkevää maahanmuuttopolitiikkaa kannattavan painajaiset

ti 30.01. 16:46

Alexander Stubb ja Elina Valtosen pipo

ke 17.01. 15:08

Mikko Puumalainen - totalitarismin puolella sananvapautta ja suomalaisten etua vastaan

ke 22.11. 17:48

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08. 15:45

Tiitisen listan salailu - pitäisikö Suojelupoliisi vihdoin remontoida länsimaiseksi organisaatioksi?

ke 02.08. 10:38

Harkitsen vakavasti Seiskan tilaamista

ma 31.07. 20:42

Onko nyt niin, että anteeksipyynnöt eivät enää riitä?

su 23.07. 18:17

blogit

Vieraskynä

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12.2023 22:32

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04.2024 00:17

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04.2024 15:30

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03.2024 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03.2024 08:51

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04.2024 13:56

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44