Blogi: Heikki Porkka, pe 02.04.2021 13:47

Valtakunnansyyttäjä Toiviaisessa kulminoituu poliittisen eliitin patologinen sananvapauden vastaisuus

 

(patologinen = sairaalloinen)

Sananvapaus on länsimaisen demokratian toteutumisen ehdoton edellytys. Valtio, jossa sananvapautta rajoitetaan poliittisen johdon toimesta, on totalitaristinen valtio tai matkalla totalitarismiin.

Sanna Marinin (sdp) johtama punavihreä hallitus on kokenut viime aikoina takaiskun toisensa jälkeen. Viimeisin raju epäonnistuminen nähtiin liikkumisrajoituksia koskeneen lakiesityksen perustuslakivaliokunnalta saaman tyrmäysiskun myötä

Marinin hallituksella on suuri ja tuhottoman kallis avustajakunta, mutta siitä huolimatta (tai siitä johtuen) tiedotustoiminta on sekavaa ja ristiriitaista sen lisäksi, että lainvalmistelu on järisyttävän heikolla tasolla.

Ylimieliseltä ja omahyväiseltä vaikuttava pääministeri puhuu kuin pätkivä perämoottori, jonka lisäksi hän välttelee toistuvasti vastaamasta selkeästi kysymyksiin, jotka kokee epämiellyttäviksi tai ideologiansa vastaisiksi. Viime viikkoina on ollut nähtävissä, että myös valtamediassa on vihdoin oivallettu, että sukupuoli (nainen) ja ikä (nuoruus) eivät tee henkilöstä pelastavaksi sankariksi kelpaavaa palvonnan kohdetta.

Marinin hallituksen viimeisin hyökkäys demokraattisen valtion peruspilareita vastaan kohdistuu sananvapauteen. Aiempia, demokratian ja oikeusvaltioperiaatteen toteutumisen kannalta varsin kyseenalaisia toimia ovat olleet muun muassa kuntavaalien siirto sekä yritys rajoittaa kansalaisten liikkumisvapautta.

Sananvapauden vastaisen toiminnan osalta on kyse valtiovarainministeriön ja oikeusministeriön toimeksiannosta toteutetusta ”kansalaispaneelista”, joka on tehnyt 25 konkreettista toimenpide-esitystä vihapuheen ja maalittamisen ehkäisyyn.

Erityisen absurdin asiasta tekee se, että toisin kuin luulisi, sananvapautta käsitelleen kansalaispaneelin työn tuloksena syntyneet toimenpide-esitykset viittaavat vahvasti kaipuuseen DDR - tyyppistä yhteiskuntaa kohtaan, etääntymiseen länsimaisen yhteiskunnan aidosta vapauden käsityksestä.

Kuten tunnettua, Neuvostoliitossa ja DDR:ssä ilmiantokulttuuri kukoisti jopa perhepiirissä. Kansalaispaneelin kaikkiin toimenpide-esityksiin voi tutustua tämän linkin kautta

Kansalaispaneelin toimenpide-esitykset vastaanottanut kuntaministeri Sirpa Paatero (sdp) oli innoissaan ja myötämielinen esitystä kohtaan

Paatero on ministeri, joka sai potkut ministerin tehtävästä Antti Rinteen hallituksessa, mutta nousi jälleen ministeriksi Sanna Marinin vaihduttua Paateron tavoin potkut saaneen Rinteen paikalle pääministeriksi ja sittemmin sdp:n puheenjohtajaksi.

Suomi-demokratiassa (not) kaikki on mahdollista, jos omaat sopivan puoluekirjan (sdp). Hämmästyttävää on, että demareilla on edelleen lähes 20 prosentin kannatus suomalaisten keskuudessa.

Ikään kuin jatko-osana sananvapauden rajoittamiseen tähtäävän kansalaispaneelin toiminnalle, kertoi perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen twitterissä ja facebookissa saaneensa jälleen syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syytteen takana on, kukas muu kuin sananvapauden vastaisen taistelun keihäänkärki, kansallisten ”persuntappotalkoiden” äitihahmo, valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen. Kyseessä on Tynkkysen kohdalla jo kolmas syyte.

Tynkkysen lisäksi Toiviaisen toisena erityismaalitauluna on ollut kristillisdemokraattien Päivi Räsänen

Valtakunnansyyttäjä Toiviaisen kohdalla on syytä tiedostaa, että hän on punavihreitä poliitikkoja miellyttävä kokoomuksen täsmävalinta tehtäväänsä.

Toiviainen nimitettiin valtakunnansyyttäjäksi kokoomustaustaisen presidentti Sauli Niinistön toimesta Juha Sipilän (kesk) pääministerikaudella, kun oikeusministerinä istui Antti Häkkänen (kok). Kokoomuksessa tiedettiin ennakolta (esimerkki 1, esimerkki 2), että Toiviainen on erityisen innokas aidon länsimaisen sananvapauden vastustaja.

Tässä kohdin on hyvä ymmärtää, että jokainen sananvapautta vastustava henkilö on automaattisesti myös aidon vapauden vastustaja. Tarkoitan nimenomaan perinteisen länsimaisen sivistysyhteiskunnan vapauskäsitystä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on syyttänyt valtakunnansyyttäjää harhaanjohtamisesta kyseenalaistaen Toiviaisen toimet toteamalla, että ”on perusteltua kysyä, käyttääkö Toiviainen asemaansa poliittiseen aktivismiin, esittääkö hän paikkansapitämättömiä väitteitä tarkoituksella vai ymmärtämättömyyttään, ja onko hän tehtäviensä tasalla”.

Halla-ahon kommentti liittyy tapaukseen, jossa valtakunnansyyttäjä tavoitteli kansanedustajan syytesuojan purkua. 

Entä mitä sananvapauden sisällään pitävä aito länsimainen vapaus tarkoittaa kokonaisen kansakunnan kannalta? Esimerkiksi sitä, että kansakunnalla, kuten suomalaisilla, on täydellinen oikeus päättää itse oman maansa fyysistä ja henkistä tilaa koskevista asioista.

Kun päätösvalta omista asioista päättämisestä tai edes osasta niitä luovutetaan vapaaehtoisesti tai pakon / uhan alla ulkopuoliselle taholle, siirrytään aidon vapauden tilasta olotilaan, jossa ulkopuoliset määrittävät joko kokonaan tai osittain sen, millä tavoin maassa ajatellaan, puhutaan ja ylipäätään eletään.

Jotta aito länsimainen vapaus toteutuu, täytyy yhteiskunnassa vallita täydellinen sananvapaus. Se ei tarkoita, että voi yllyttää ihmisiä väkivaltaan ja muuhun rikollisuuteen. Sen sijaan aito sananvapaus sallii myös ilmaisut, jotka voivat loukata, järkyttää ja / tai häiritä.

Valtio, jossa sallitaan vain poliittisia päättäjiä tai kansakunnan herkkähipiäisintä ainesta miellyttävä puhe, on totalitaristinen valtio. Jokaisen askeleen kohti sanoja ja ajatuksia kieltävää yhteiskuntaa pitäisi soittaa hälytyskelloja länsimaista sivistysvaltiota arvostavan ihmisen mielessä.

Suomalaista toimittajakuntaa parjataan usein – ja aiheesta, mutta eivät kaikki toimittajat suinkaan ole pelkureita tai ideologisesti sokaistuneita. Sananvapauden merkityksestä sekä siitä, miksi häiritsevä, loukkaava ja ruma puhe tulee sallia, kertoo videon välityksellä toimittaja Ivan Puopolo

Valtakunnansyyttäjä Toiviaisen sekä useiden suomalaispoliitikkojen ja median edustajien intohimolla syyttää / syyllistää suomalaisia kansanryhmää vastaan kiihottamisesta vaikuttaa olevan vankka yhteys noudatettuun maahanmuuttopolitiikkaan. Mitään merkitystä Toiviaiselle ja hänen hengenheimolaisilleen ei tunnu olevan esimerkiksi sillä, kuinka karmeita seurauksia noudatetulla politiikalla on ollut tuhansien tavallisten suomalaisten kannalta.

Karkeasti ottaen voidaan sanoa, että nykypäivän haitallinen maahanmuuttopolitiikka on modernia kommunismia ja stalinismia, jossa Euroopan unioni pyrkii pakottamaan jäsenvaltiot vastaanottamaan itselleen vahingollista maahanmuuttoa. Tukea politiikalleen unionia johtava komissio on Suomessa saanut kokoomukselta sekä keskustalla vahvistetulta punavihreältä falangilta.

Maailmassa on useita esimerkkejä siitä, kuinka kauhistuttavaksi tilanne saattaa kulkeutua, kun ajaudutaan tilanteeseen, jossa kansalaisten ajatukset ja sanat ovat poliittisen johdon mielestä niin vaarallisia, että kansalaisten suut täytyy tukkia erilaisten pelotteiden ja toimenpiteiden voimalla.

Vuoden 1949 maaliskuun 25 – 28. päivinä vangittiin yli 20 000 virolaista sekä yli 70 000 latvialaista ja liettualaista. Heidät ahdettiin kylmiin karjavaunuihin ja kuljetettiin Siperiaan ja muualle Venäjän alueelle vankileirien saaristoon, gulagiin. Valtaosa gulagiin maaliskuussa 1949 viedyistä virolaisista oli naisia ja lapsia.

Venäjän alueen ensimmäinen, äärimmäisen julmasti ihmisiä kohdellut vankileiri oli perustettu jo 1920-luvun taitteessa V.I.Leninin johdolla. Sosialistisen ja kommunistisen pahuuden tunnetuin symboli, oletettavasti maailman eniten oman maan kansalaisia murhauttanut sosialisti-imperialisti Josif Stalin kehitti vallassaolonsa aikana leirijärjestelmän äärimmilleen. Venäläisten lisäksi Stalin murhautti tekaistujen syytteiden avulla muun muassa ukrainalaisia, virolaisia, latvialaisia, liettualaisia, unkarilaisia ja puolalaisia.

Sosialististen neuvostotasavaltojen valtakunnassa rehotti murhakulttuurin lisäksi valtion organisoima ilmiantokulttuuri, jossa edes oman perheen jäseniin ei voinut aina luottaa. Kaikkia tarkkailtiin ja maan rajat pysyivät visusti kiinni muilta paitsi luottokommunisteilta, tosin heilläkin oli ulkomaanmatkoilla seuralaisensa, jotka pitivät huolen, että vieraan vallan edustajille ei puhuttu sivu suun.

On hämmästyttävää, jos suomalaisen politiikan ja median väen enemmistö ei kykene havaitsemaan historiallisia yhtäläisyyksiä vasemmistolaisten totalitarioiden käytännön toiminnan ja ministeri Sirpa Paateron kehuman kansalaispaneelin esityksen välillä.

Annan muutaman esimerkin Paateron ylistämistä kansalaispaneelin toimenpide-esityksistä:

- perustetaan ”Trusted flagger” -tyyppinen organisaatio, joka voisi ilmiantaa vihapuhetta sen esiintyessä

- saatetaan Suomen lain piirissä toimivien verkkoalustojen moderaattorit tai vähintään yksi henkilö henkilökohtaiseen juridiseen vastuuseen alustalla julkaistusta materiaalista (vrt. lehtien päätoimittajat). Velvoitetaan tuomaan keskustelusäännöt ilmi alustalla

- luodaan vastavoima internet-trolleille. Tuodaan eri verkkoalustoille koulutettuja, vihapuhetta ja trollausta vastustavia vaikuttajia (nk. ”some-agentit” tai ”anti-trolli armeija”), jotka kohtaavat vihapuheen ja vihapuhujat sekä sanovat suoraan, että viestintä on vihapuhetta, jota ei sallita.

Toteutuessaan kansalaispaneelin esitykset tarkoittaisivat vapaan keskustelun tyrehtymistä erilaisilla verkkoalustoilla, koska kukaan ei kykene koskaan määrittämään tarkalleen sitä, mitä saa sanoa ja mistä joutuu poliisin pakeille.

Toimenpide-esitykset ovat susia jo syntyessään, sillä jokainen järjissään oleva ymmärtää, että niiden toteuttaminen vaatii täydellisen valvontayhteiskunnan synnyn, toisin sanoen DDR:n uudelleensynnyttämisen.

Voi tietysti olla, että taustalla on aito tahto palauttaa eloon äärivasemmistolainen totalitarismi, jossa vapaus on varsin rajallinen käsite. Kuten Ugandan edesmenneen diktaattorin Idi Aminin kerrotaan todenneen:

“There is freedom of speech, but I cannot guarantee freedom after speech.” ([Ugandassa] on sananvapaus, mutta en voi taata vapautta puheen jälkeen.)

Loppuun liitän suomeksi kääntämäni sanat Curly Strings -yhtyeen kappaleesta Mind nad kätte ei saa (Minua ne eivät kiinni saa). Sanoilla on yhteys Curly Stringsin laulajan ja viulistin Eeva Talsin isoisän Aksel Herbert Lindalin nuoruuskokemukseen - matkaan myllylle ja takaisin paluumatkan saadessa karmean käänteen. Kappaleen on sanoittanut runoilija ja laulaja Kristiina Ehin äitinsä Ly Seppel-Ehinin kanssa.

Aksel Lindal onnistui pakenemaan ja säilytti henkensä toisin kuin tuhannet muut vääriä ajatuksia ääneen lausuneet tai epäilyttävän isänmaallisiksi oletetut henkilöt. Ilmiantokulttuuri kukoisti, eikä kukaan tiennyt varmuudella millaisin perustein naapuri oli noudettu kodistaan väkivalloin.

Linkistä löytyvällä surumielisellä videolla kappale esitetään viron kielellä englanninkielisellä tekstityksellä oheistettuna. Huomautan, että en ole kääntäjä, mutta toivon, että alla oleva käännökseni helpottaa kappaleen hengen sisäistämistä.

Olen myllylle matkannut monet kerrat

kärryissä kauraa ja ruista

mielessä eilisillan harmonikan soitto

ja naapurin tyttöjen nauru

 

Myllyltä kotitietä palatessa

vastaan tuli naapurin mies, joka varoitti:

äitisi ja veljesi on vangittu Siperian tielle

pyssymiehet kodissasi odottaa

 

Mene kotiin, hevoseni hyvä

tunnet tien

yli routaisen maan

Minua ne eivät kiinni saa

 

Mene kotiin, hevoseni hyvä

vie vielä viimeisen kerran rouhittu vilja

Kohtaammeko koskaan

sitä en tiedä

 

Kodista on ansa tullut yöllä

pysykää kaukana siskot ja veljet!

Sulkeutuiko kotiovi ikuisesti,

selviääkö totuus koskaan?

 

Soivatko kitara ja harmonikka vielä joskus

raikuuko talkoissa iloinen laulu?

Vai alkaako aika julma ja synkkä

kasvaako umpeen rakas kotipolku?

 

Mene kotiin, hevoseni hyvä

tunnet tien

yli routaisen maan

Minua ne eivät kiinni saa

 

Mene kotiin, hevoseni hyvä

vie vielä viimeisen kerran rouhittu vilja

kohtaammeko koskaan

sitä en tiedä

 

Mene kotiin, hevoseni hyvä

tunnet tien

yli routaisen maan

Minua ne eivät kiinni saa

 

Tämä on lapsuuteni maisema

maatilat, niityt, lehdot ja suot

Minua ne eivät kiinni saa

Minua ne eivät kiinni saa

Minua ne eivät kiinni saa

Minua ne eivät kiinni saa

Minua ne eivät kiinni saa

Heikki Porkka pe 02.04. 13:47

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Sebastian Tynkkysen tuomio ja Lars Vilksin kuolema todistavat aikamme poliittisesta mädännäisyydestä

ti 05.10. 14:38

Kokoomus on sisäisen turvallisuuden vihollinen numero yksi

pe 24.09. 10:41

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) antaa väärän todistuksen lähimmäisestään

ke 14.07. 12:01

Ruotsin poliisimurha - Yle uutisoi mielipiteen faktana

pe 02.07. 11:29

Kantaväestön korvautuminen ei ole salaliittoteoria vaan tilastollinen fakta

la 29.05. 12:50

Sanna Marinin hallitus poliisia ja yhteiskuntarauhaa pilaamassa

ke 26.05. 20:07

Onko pääministeri Sanna Marinilla taipumus valehdella?

ke 14.04. 12:24

Pois alta, valtioneuvostosta puskee [intersektionaalinen] feministivalta

to 08.04. 11:15

Valtakunnansyyttäjä Toiviaisessa kulminoituu poliittisen eliitin patologinen sananvapauden vastaisuus

pe 02.04. 13:47

Onko pääkaupunkiseutu Suomen itsetuhoisimpien kansalaisten asuinalue?

to 01.04. 16:18

blogit

Vieraskynä

EPIDEMIOLOGINEN TUTKIMUS: Rokotekattavuus ei korreloi COVID-19 tapausten lukumäärään

ma 18.10.2021 21:05

Juha Ahvio

Todellisuus on James Bond -tarua ihmeellisempää

su 10.10.2021 22:18

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Kansalaiset vaarassa! Nyt tarvitaan hätätilahallitus!

su 19.04.2020 22:47

Jukka Hankamäki

Kotouttaminen ei tunnu onnistuvan

ke 18.11.2020 16:56

Petteri Hiienkoski

Ilmastopolitiikka systemaattisessa harhassa

su 23.05.2021 18:06

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

AUKUS yllätti EU:n

ti 21.09.2021 14:41

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Gangsta rap lisännyt väkivaltaisuutta mamunuorissa

pe 15.10.2021 23:00

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Löfvengate - kun Suomen valtiovalta luovutettiin suullisesti Ruotsille

ke 18.11.2020 17:19

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

EU:n vihreä korttitalo romahtanut

pe 08.10.2021 11:15

Heikki Porkka

Sebastian Tynkkysen tuomio ja Lars Vilksin kuolema todistavat aikamme poliittisesta mädännäisyydestä

ti 05.10.2021 14:38

Tapio Puolimatka

Ovatko rokottamattomat itsekkäitä ja moraalittomia?

ti 19.10.2021 21:01

Olli Pusa

Koronarokotukset ja logiikka

la 16.10.2021 12:13

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Jessica Vahtera

Kuuden euron kohtuus missä palkkatasa-arvo?

ma 11.05.2020 17:17

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Luonteikas kansa

pe 08.10.2021 01:15

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44