Blogi: Heikki Porkka, ti 19.04.2022 10:21

Suomalainen, muista kiristää vyötä, italialaiset tarvitsevat rahojasi

 

Helsingin Sanomat otsikoi 19.3.2022

”Valtio­varain­ministeri Saarikolla on suomalaisille vakava viesti: jokaisen on varauduttava tinkimään elin­tasostaan

MTV 19.3.2022

”Annika Saarikko HS:ssä: Jokaisen suomalaisen on varauduttava tinkimään elintasostaan

Saarikon mukaan asioiden tärkeysjärjestys muuttui, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Niinpä, mutta muuttuiko muualla kuin Suomessa sen suhteen, että hallitus vaatii kansalaisilta sitä, mihin muun muassa keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko ei itse tunnu kykenevän (vyön kiristäminen ja elintasosta tinkiminen).

Mielenkiintoista olisi tietää, millä tavoin hallituksen ministerit tinkivät elintasostaan. Kenties alentavat palkkaansa? Tai luopuvat virka-auton käytöstä? Tai ehkäpä he säästävät asumiskustannuksistaan tai ruokaostoksistaan, kuten köyhempi väki tekee pakon edessä?

Kun kiero poliitikko avaa suunsa, täytyy aina muistaa, että hän puhuu lämpimikseen, leikkiäkseen vastuullista, jota korostaa sanojen lisäksi peilin edessä harjoitelluilla ilmeillä ja eleillä sekä harkitulla äänenpainolla, josta kansalaisen pitäisi aistia syvää huolta.

Italiassa aloitettiin välittömästi talkoot, joista Yle uutisoi maanantaina 18.4.2022.  Italiassa hallitus ei kurita kansaa, vaan jakaa kansalaisille rahaa, tarjoaa edun, josta yksikään viisas ihminen ei voi kieltäytyä.

Lainaus Ylen uutisesta

”Italialaisten vimma laittaa kotejaan uuteen uskoon johtuu valtion ennennäkemättömän runsaskätisistä remonttiavustuksista.

Hallituksen “superbonus 110” -nimellä kulkeva avustus mahdollistaa italialaisille talojensa remontit ilmaiseksi: kaikista kustannuksista saa jälkikäteen valtiolta rahat takaisin.

Tämä tuki on osa Italian koronaelpymisstrategiaa, ja maa rahoittaa siitä suuren osan EU:n elpymisrahoilla.”

(Tekstin tummennus blogistin eli minun tekemäni.)

Muistatteko kun EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kävi hyväksymässä Suomen elvytyspakettisuunnitelman? Sen, jonka mukaan suomalaiset maksavat noin 4,5 miljardia (4 500 000 000 €) euroa, jotta etelän vetelät (mm. Italia, Espanja), jotka eivät ole niin turhan tarkkoja taloudenpidostaan ja verojen keräämisestä, voivat jatkaa lokoisaa elämää?

Kun von der Leyen lehahti hymyssä suin Suomen maaperälle, Suomen pääministeri Sanna Marin (sdp) vastaanotti hänet ja piti hänen kanssaan yhteisen tiedotustilaisuuden medialle. Marin hymyili maireana ja onnellisena von der Leyenin rinnalla.

Entä muistatteko, millä tavoin Petteri Orpo puoluetovereineen kiemurteli elpymispaketin suhteen?

Ollako vai eikö olla, antaako tuki vai ollako kerrankin suomalaisten edun puolella? Vastustaako sosialistista rahanjakoperiaatetta, joka on vastoin EU:n alkuperäistä sopimusta, jonka Suomi liittyessään allekirjoitti?

Vai tukeako yhä sosialistisemmaksi vajoavaa kehitystä, jonka päässä häämöttää liittovaltio pohjoisena provinssinaan ja ikuisena maksumiehenään epäitsenäinen valtio nimeltä Suomi?

Kokoomuksen koko johtotroikka - hups, vasemmistolaisuuteen ja venäläisyyteen !! liittyvä sana kokoomuksen yhteydessä, troikka - puheenjohtaja Orpo, varapuheenjohtaja Antti Häkkänen sekä talousviisaaksi mediassa ja kokoomuslaisten keskuudessa kutsuttu varapuheenjohtaja Elina Valtonen (ent. Lepomäki) äänestivät kokoomustoverien enemmistön mukana elvytyspaketin puolesta.

Käytän kokoomuksen yhteydessä tietoisesti sanaa toveri (venäjäksi tovarištš), jota neuvostoajassa elävät kommunistit ja sosialistit käyttävät aateveljistään ja –siskoistaan.

Kokoomuksen kansanedustajien enemmistö seisoi tanakasti puoluejohtonsa ja Marinin hallituksen tukena, kun Suomen parlamentti päätti lahjoittaa rahaa holtittomasti ja vastuuttomasti talouttaan hoitaville välimerellisille valtioille.

Kokoomus antoi kansanedustajilleen muka vapaat kädet, koska puolueessa laskettiin ennakkoon, että sen sisältä löytyy riittävästi sosialismin ja liittovaltion kannattajia, jotta elvytyspaketti saadaan läpi eduskunnassa.

Viime eduskuntavaaleissa eduskuntaan valituista puolueista vain Perussuomalaiset, Kristillisdemokraatit ja Liike Nyt äänestivät elvytyspakettia vastaan.

Italiaan liittyen suomalaisten veronmaksajien on hyvä tietää, että Italian kultavarannot ovat maailman kolmanneksi suurimmat, 2 451 800 kiloa, edellään vain Yhdysvallat ja Saksa. Suomi tulee kaukana perässä 49 100 kilon kultavarannollaan.

Sveitsiläisen pankkialan yhtiö Credit Suissen varallisuusraportti koskien vuotta 2020 kertoo, että Suomessa varallisuus yhtä aikuista kohti on 167 000 dollaria. Italialaisilla menee paremmin, sillä siellä keskimääräinen varallisuus on raportin mukaan 234 000 dollaria aikuista kansalaista kohti.

Kokonaisverotaakka suhteessa bruttokansantuotteeseen on Suomessa ja Italiassa osapuilleen samalla tasolla. OECD:n mukaan Suomen luku on 42,2, Italian 42,4 prosenttia.

Yllä kerrottujen lukujen valossa luulisi, että Italian tehtävä on tukea suomalaisia ja Suomea, mutta kuten edellä on kerrottu, asia on täysin toisinpäin. Marinin hallitus ja Kokoomus päättivät, että Suomi kantaa vastuuta muun muassa Italian kansalaisten hyvinvoinnista.

Suomalaiset uskovat nähtävästi sosialistipääministeriään, jonka mukaan elpymispakettineuvottelut onnistuivat, jonka lisäksi Marin väitti, että Suomi on vauras maa, jolla on varaa auttaa holtittomia EU-jäsenmaita.

Kokoomuslainen EU-fanatismi puolestaan vaikuttaa täsmälleen yhtä sokealta kuin kommunistien, keskustalaisten ja useiden demarien neuvostomielisyys oli Neuvostoliiton olemassaolon aikana.

Puheet kokoomuksesta oivana talouspuolueena ovat täyttä puppua, kuten elvytyspaketin hyväksynnästä ja tämän tekstin seuraavat rivit luettuasi selviää.

Kun Jyrki Katainen palasi EU-komissaarin palkintovirastaan, jonka vastaanotti toteutettuaan Suomessa äärimmäisen huonoa ja kansallisen edun vastaista talouspolitiikkaa, hänelle petattiin kokoomuksen ja keskustan tuella johtajan paikka Sitrasta.

Ja kuten tiedämme, Sitra viestii toistuvasti suomalaisille vihreää siirtymää, jonka myötä kansalaisten pitäisi ajaa sähköautoilla ja hankkia energiansa lintuja ja maisemaa tuhoavista tuulimyllyistä, luopua turpeesta energian lähteenä sekä lihasta ja maitotuotteista ruokapöydän antimina.

Kataisen talouspoliittisista taidoista kertoi Helsingin Sanomat 11.4.2014 otsikossaan ja ingressissään yksiselitteisen lyhyesti:

”Kataisen ministerivuosien tulos: 47 miljardia euroa velkaa

Kataisen ministerivuosina kansantuote ja tuottavuus polkivat paikallaan, mutta velka paisui”

Kataisen ministerivuosilla viitataan hänen istumistaan pääministerinä ja valtiovarainministerinä.

Oliko Katainen taloustaitava kuin Sanna Marin ja Anneli Saarikko yhteensä? Vai olisiko sittenkin parempi sanoa, että talousviisas kuin Matti Vanhanen (kesk), jonka mukaan velkaantuminen on ihan hyvä juttu ja että Kreikka-laina on mahtava asia, joka tuo Suomelle voittoa.

Tässä kohdin ei pidä unohtaa nykyistä Afrikka-komissaaria Jutta Urpilaista (sdp), joka vannoi Suomen tekevän hyvää tulosta Kreikka-rahoille asetetulla takuus-vakuus –sopimuksella. Urpilaisen vakuuksille nauravat nykyisin naurismaan aidatkin, mutta siitä huolimatta Urpilainen porskuttaa ja voi hyvin EU-komissaarin etuja nauttien.

Kyllä on suomalaisia poliitikoilla paiskattu, ei voi muuta sanoa, kun katsoo millaisia lausuntoja ja millaista jälkeä  kansakunnan kaapin päällä istuvat nerot ovat saaneet aikaan. Täytyy tietysti muistaa, että aina löytyy höynäytettyjä kansalaisia, jotka edellä mainittuja ja monia muita neropatteja eduskuntaan äänestävät.

Mutta nyt takaisin kokoomuslaiseen talousviisauteen, jota puolue on osoittanut Sauli Niinistön, Jyrki Kataisen ja Petteri Orpon puheenjohtajakausilla.

Unohtaa ei tietenkään pidä sitä, että puheenjohtajana piipahtanut Alexander Stubb ehti kailottaa koko maailmalle kuinka hieno maa Suomen länsinaapuri on. Stubbin mukaan Ruotsi on yksi maailman turvallisimmista valtioista. Youtube suorastaan pullistelee videotuotantoa, joka tekee Stubbin valehtelun naurunalaiseksi. Esimerkkeinä videot yksi ja kaksi.

No, valehtelijoita kaikki tyynni, sitähän suomalaispoliitikkojen valtaosa on ollut neuvostoajoista lähtien. Suotta sitä tavoistaan luopuu, koska kansa antaa kuitenkin luottamuksen?

Merkittävimmän talouskuprun kokoomuslaisista teki Sauli Niinistö yhdessä pääministerinä istuneen Paavo Lipposen (sdp) kanssa. Euroon liittyminen on Suomen taloushistorian typerin ja vahingollisin päätös, jonka kaikki taloutta ymmärtävät tiedostavat, vaikka aivan kaikki eivät sitä kykene myöntämään.

Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti eivät kuulu euroryhmään, vaan hoitavat rahapolitiikkansa oman valuutan voimalla. Kun valuutta ei jousta, kuten Suomen kohdalla on tosiasia, joustavat työvoima ja palkat. Niin se vain menee. Ja kuten tiedetään, tavan kansalainen saa tässä mallissa kärsijän roolin, poliitikko sen sijaan porskuttaa vanhaan malliin.

Jyrki Kataisen saldo tuli jo mainittua, mutta ei pidä unohtaa myöskään olympiakomitean nykyisen puheenjohtajan Jan Vapaavuoren (kok) roolia, kun hän yhdessä Kataisen ja vihreiden Pekka Haaviston kanssa näytteli merkittävää roolia, kun Fortumin sähköverkko siirtyi valtiolta yksityisen omistukseen. Katainen vakuutti, että hinnat eivät karkaa, mutta koskapa sitä poliitikon puheisiin kannattaa luottaa? Varsinkaan poliitikon, jonka tärkeimpinä motiiveina politiikassa ovat oma etu, oma etu ja oma etu.

Entä mitä pitäisi ajatella "taloustaituri" Jyri Häkämiehestä (kok), joka kaupitteli Vanhasen hallituksen ministerinä lannoitetuotannon norjalaisille, josta seurasi lähes välitön 30 prosentin hinnannousu lannoitteille. Palkinnon Häkämies sai myöhemmin, kun hänet nimitettiin Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtajaksi.

Hmmm, millaisen tittelin Häkämies olisi saanut, jos olisi onnistunut tuhoamaan maaseutuelinkeinot pohjamutia myöten?

Mutta ei hätää, sillä maaseudun tuhoamisesta huolehtii Häkämiehen vaimo, Sitrassa Kataisen alaisena toimiva Mari Pantsar, joka tviittasi 2. helmikuuta 2022 seuraavasti

”Ilmasto- ja luontotoimet eivät tosiaankaan ole rakettitiedettä ja kulutuksella on iso rooli. Lihan ja maitotuotteiden tuotannon lopettaminen 15 vuodessa ja vapautuvan alan ennallistaminen olisi todella tehokas toimi #ilmastokriisi ja #luontokato vastaan.”

Jyrki Kataisen kontolle menee myös huoltovarmuuden heikentäminen, sillä hänen valtakaudellaan leipäviljan varmuusvarastot puolitettiin ja öljyn varmuusvarastoja vähennettiin. Yhdistettynä Häkämiehen rooliin lannoitetuotannon myynnin kanssa, voidaan sanoa kokoomuksen olleen perin tehokas myös huoltovarmuuden alasajossa.

Paitsi, että kokoomus on ollut ahkera talouden rintamalla, ovat sen edustajat suhmuroineet aktiivisesti myös turvallisuutta tuhotessaan. Muistelkaapa vaikka sitä, millä innolla Sanni Grahn-Laasonen (kok) vastusti ulkomaalaisten (venäläisten) kiinteistökauppojen ehkäisemistä tai sitä, kuinka hanakasti Kai Mykkänen (kok) asettui vastahankaan, kun rajavartiolaitoksen korkeat virat pyrittiin suojaamaan kaksoiskansalaisilta (venäläisiltä). Eikä pidä unohtaa sitäkään, että kaikki kokoomuksen viimeiset puheenjohtajat, Jyrki Katainen, Alexander Stubb ja Petteri Orpo kannattivat sdp:n laitavasemmistoa edustavien Tarja Halosen ja Erkki Tuomiojan märkää päiväunta, jalkaväkimiinoista luopumista (Ottawan sopimus).

Vitsi, vitsi, talouspuolue kokoomus on todellisuudessa puolue, joka on tuhonnut Suomen huoltovarmuutta, taloutta ja turvallisuutta ehkäpä kiivaammin kuin yksikään muu eduskuntapuolue aikana, jolloin Suomi on ollut EU:n jäsenmaa.

Tuntuuko turvalliselta? Kun kuvittelet äänestäväsi porvarillista, ei-sosialistista vaihtoehtoa, saatkin vain hieman erilaista sosialismia, sitä, jota kutsuttiin entisaikaan internationalismiksi.

Itsekin joskus kuvittelin kokoomuksen olevan aitoa markkinataloutta edustava ei-sosialistinen puolue, mutta karvaasti olen saanut pettyä oletukseni kanssa. Voidaan huoletta todeta, että eteläisessä naapurimaa Virossa edes paikallisista sosialidemokraateista maan parlamentissa ei ole löydettävissä niin vasemmistolaista politiikkaa, jota kokoomuslaisten enemmistö nykyisin edustaa.

Suuressa kuvassa näyttää ikävästi siltä, että kokoomus on vain yksi pohjoismainen sosialidemokraattipuolue muiden sosialistipuolueiden joukossa. Puhuu toista ja tekee vallassa ollessaan aivan muuta.

Internationalismi on aate, jonka nimiin kaikki maailman aidot sosialistit vannovat. Ja niin näyttävät tekevän myös Suomen kokoomuslaiset, sillä eivät kai he muuten tukisi jatkuvasti poliittisia päätöksiä, joiden myötä internationalistinen meno etenee Euroopassa.

Kokoomuksen mottona vaikuttaa jo vuosien ajan olleen periaate, jonka mukaan ”sitä parempi, mitä vähemmän itsenäistä päätösvaltaa ja omavaraisuutta Suomi omaa”.

Muistaa kannattaa, että sosialismissa, internationalismin ideologisessa valtiomuodossa, on aina eliitti, jonka poliitikot ja talouden päättäjät muodostavat. Tukenaan tietysti vahvat ja laajoilla oikeuksilla varustetut voimakoneistot - armeija ja poliisi.

Heikki Porkka ti 19.04. 10:21

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Petteri Orpo on puolueensa punavihreän arvosiiven vanki

Klo 11:37.

Kokoomus - turvallisuuden vai turvattomuuden edistäjä Suomessa?

to 09.03. 11:31

Ylen koulukone - hyvää palvelua koko kansalle

ti 21.02. 11:31

Mitä suomalaiset saavat, jos kokoomus ja SDP muodostavat seuraavan hallituksen?

su 19.02. 12:01

Jengirikollisuus puhuttaa - mielikuvapuolue kokoomus huijasi jälleen

pe 17.02. 11:01

Trump otsikoissa - Yle uutisoi ristiriitaisesti ja pimittää jälleen olennaista tietoa

to 26.01. 11:14

Muistatko, kun Yle ja koko suomalainen mediakenttä hehkuttivat Unelmaa?

ke 18.01. 12:29

Yle-sarja, osa 4

su 15.01. 19:23

Yle-sarja osa 3

ke 11.01. 09:17

Onko Suomen seuraava pääministeri selkärangaton, selkärankainen vai selfie

to 05.01. 11:53

blogit

Vieraskynä

Alistamisemme menetelmät

ma 08.08.2022 23:48

Juha Ahvio

Teologia: Oppia ihmisestä vai Jumalasta?

ti 28.03.2023 20:16

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Kotouttaminen ei tunnu onnistuvan

ke 18.11.2020 16:56

Petteri Hiienkoski

Jos Venäjän vastainen sotapolitiikka ei olekaan menestys?

su 19.03.2023 01:43

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Kokoomus ei ole talouspuolue sen enempää kuin muutkaan

ti 14.02.2023 12:04

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Hyvät Helsingin yliopiston edustajat (cc. Helsingin Sanomien Noona Backgren ja Pekka Paunio),

ti 21.03.2023 16:29

Heikki Porkka

Petteri Orpo on puolueensa punavihreän arvosiiven vanki

to 30.03.2023 11:37

Tapio Puolimatka

Eduskuntavaalit 2023 ovat vaalit perheiden tulevaisuudesta

su 12.03.2023 05:13

Olli Pusa

EK:n harha

ma 27.03.2023 23:29

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Jessica Vahtera

Kuuden euron kohtuus missä palkkatasa-arvo?

ma 11.05.2020 17:17

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Suurista erehdyksistä

to 23.02.2023 21:02

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44