Blogi: Heikki Porkka, ke 27.04.2022 11:37

Totta vai tarua - mediayhtiö Sanoma tukee sosialismin perintöä kantavan sensuuri-Putinin toimintaa?

 

Venäjä käynnisti hyökkäyksen Ukrainaan 24.2.2022.

Mitä teki jääkiekkojoukkue Jokerit? Entä mediayhtiö Sanoma?

Jokerit ilmoitti seuraavana päivänä, 25.2.2022, jättävänsä kesken KHL-kauden.

Mediayhtiö Sanoma sen sijaan jatkoi venäläisen sanomalehtipaperin käyttöä julkaisuissaan, joita ovat muun muassa Helsingin Sanomat ja Iltasanomat.

Jokerit ilmoitti 5.4.2022 irtautuvansa kokonaan KHL-sarjasta.

Mediayhtiö Sanoma sen sijaan jatkaa edelleen venäläisen sanomalehtipaperin käyttöä julkaisuissaan.

Mediayhtiö Sanoma on epävirallisen tiedon mukaan tukenut Vladimir Putinin Venäjää sanomalehtipaperiostoillaan sadoilla miljoonilla euroilla viimeisten vuosien aikana. Epävirallisen arvion mukaan noin 25 miljoonaa per vuosi.

Ja siis mediayhtiö Sanoma syytää edelleen rahaa Putinin Venäjälle.

Syyttääkö Jokerit mediayhtiö Sanomaa Putinin tukijaksi? Ei syytä.

Entä syyttävätkö mediayhtiö Sanoman toimittajat Jokereita Putinin tukijoiksi? Syyttävät.

Miksi mediayhtiö Sanoman muutamat toimittajat syyllistävät niin ahkerasti Jokereita, vaikka Jokerit on toiminut Venäjän aloittaman hyökkäyksen jälkeen juuri siten kuin pitää toimia?

Olette varmaan kuulleet sanan projisointi? Se tarkoittaa tässä tapauksessa osapuilleen sitä, että Sanoman sisällä tunnetaan nyt suurta syyllisyyttä, joka yritetään keinolla millä hyvänsä kaataa muiden niskaan.

Huomio pois itsestä, kun on tehty vakava ja pitkäkestoinen virhe.

Sanoisin, että niin tyypillistä vasemmistolaisuutta kuin olla ja voi. Juuri tällä tavoin toimittiin aikoinaan Neuvostoliitossa ja samalla tavoin ovat suomalaiset laitavasemmistolaiset toimineet aina.

Projisointia tapahtuu nykypäivän mediassa massiivisesti, erityisen selkeästi se näkyy punaisten ja vihreiden toimittajien sananvapauskäsityksessä.

Heidän mukaan kaikki sellainen, joka on heidän mielestään kivaa ja oikein - on se sitten erimielisten halveksuntaa tai cancelointia – kuuluu sananvapauden piiriin.

Sen sijaan heidän [vasemmistolaisten] kanssa erimielisten harjoittama ikävä kommentointi ei kuulu sananvapauden piiriin, koska se loukkaa vasemmistolaisia ja ties mitä muita kansanryhmiä.

Erimielisten loukkaaminen on punavihreiden (vasemmistolaisten) mielestä sitä parempaa loukkaamista, joka on kaikkien mahtavien ja oikeamielisten maailmanparantajien (etu)oikeus.

Pahuus ja pahat ajatukset, jota vihervasemmistolaiset toimittajat kantavat sisällään, projisoidaan liian avoimesti ja rehellisesti puhuviin erimielisiin, jotka toimivat tällä tavoin vihervasemmistolaisten sisäisen kärsimyksen sijaiskärsijöinä.

Vihervasemmistolainen toimittaja kokee tyydytystä havaitsematta, että tyydytys ei johdu hänen oikeamielisyydestään, vaan siitä, että hän on projisoinut pahuutensa erimieliseen henkilöön, jonka mielipiteistä / asenteista hän ei pidä.

Vasemmistolainen toimittaja on usein myös rasisti. Ja nimenomaan rasisti juuri niitä kohtaan, joita väittää puolustavansa.

Vasemmistolainen toimittaja pitää tiettyjä maahanmuuttajaryhmiä edustavia henkilöitä niin avuttomina ja typerinä, että kyseisten ryhmien jäseniä täytyy jatkuvasti hyysätä, paapoa, rahoittaa ja ymmärtää sen sijaan, että heiltä vaadittaisiin oman elämisensä kustantamista ja työntekoa sekä yhteiskunnan sääntöjen ja normien mukaista käytöstä.

Vasemmistolainen toimittaja kokee ylemmyyttä avuttomiksi ja hölmöiksi kuvittelemiensa henkilöryhmien edustajien suhteen. Ylemmyyden tunnettaan vasemmistolainen toimittaja ei tietenkään tunnusta tai usein edes tunnista, koska hyvä ihminen ei kykene asettumaan itsensä ulkopuolelle havaitakseen toiminnassaan mitään kummallista. Hyvä ihminen on hyvyydessään täydellinen.

Vasemmistolaisen toimittajan harjoittama rasismi suuntautuu myös omia kansalaisia kohtaan.

Kun oman maan etninen kansalainen kritisoi tiettyjen ihmisryhmien elämän rahoittamista sekä paapomista ja ikuista ymmärtämistä vaatien tulijoilta maan tapojen ja kulttuurin kunnioittamista, ryhtyy vasemmistolainen toimittaja tovereineen ampumaan sarjatulta kritisoijaa kohtaan.

Vasemmistolaisen toimittajan mielestä on rasismia kertoa tosiasioita, jos niiden perusteella syntyy ikävä kuva vasemmistolaisen toimittajan ajatuskoukeroista ja toiminnasta.

Vasemmistolainen toimittaja vihaa aitoa sananvapautta juuri siksi, koska aito sananvapaus johtaa aina ajan myötä siihen, että totuus kaivautuu esiin, vaikka sitä yritettäisiin millä tahansa konstilla piilottaa pötypuheen, sensuurivaatimusten tai maalitolppien siirtämisen avulla.

Useille vasemmistolaisille toimittajille on aina ollut vaikeuksia hyväksyä totuutta, jos se [totuus] sotii heidän ideologista ajatteluaan vastaan.

Ja jotta kuvio ei olisi niin selkeäpiirteinen, voidaan sanoa, että entinen oikeistopuolue kokoomus noudattaa useissa sananvapauteen liittyvissä asioissa täsmälleen samaa ajatusmallia, josta vasemmistolaiset (punavihreät) toimittajat ovat tunnettuja.

Entinen oikeistopuolue kokoomus on itse asiassa aidon sananvapauden merkittävin uhka Suomessa, koska se on asettunut sananvapauden suhteen samalle puolelle rajoitettua sananvapautta suosivien punavihreiden kanssa.

Punavihreiden suhteen aidon sananvapauden vastustaminen on pitkä perinne, joka juontaa juurensa neuvostoaikaan.

Sen sijaan entisen oikeistopuolueen siirtyminen sananvapauden vastaiseksi tahoksi on edelleen useille suomalaisille tuntematon asia, koska puolueesta on pyritty jatkuvasti luomaan monenlaisen vapauden prototyyppiä. Todellisuudessa kokoomus on nykyisin vain yksi woke-puolue monien muiden woke-puolueiden joukossa.

Mikä suomalainen eduskuntapuolue toimi aiemmin Putinin puolueen eräänlaisena suomalaisena sisarpuolueena? No joo, vastaus on selvä – kokoomus.

Venäläismediassa kokoomusta on aiemmin kutsuttu Yhtenäisen Venäjän sisarpuolueeksi. Toki nimitystä ei enää Venäjällä käytetä, mutta muun muassa Jyrki Kataisen puheenjohtajakaudella näin tehtiin.

Jotta kokoomus ei näyttäisi tässä suhteessa pölkkypäiden puulaakilta, on todettava, että myös keskustan edustajat ovat aiemmin olleet ahkeria Putinin puolueen puoluekokousvieraita. Ei tietenkään mikään ihme, sillä keskustassa on aina tunnettu vetoa itänaapuriin. Jopa niin voimakasta, että sieltä on hankittu aikoinaan taloudellista ja henkistä tukea kotimaisiin sisäpoliittisiin vääntöihin sekä presidentin valintaan.

Suomi-kommunistien ja keskustalaisten vuosien takaisen Neuvostoliitto-intohimon sekä kokoomuksen ja keskustan myöhemmän Putin ystävyyden merkeissä Suomessa väitettiin vuosikymmenien ajan, että suomalaispoliitikot ovat todellisia Venäjä-asiantuntijoita. Ja toisaalta sanottiin, että virolaiset eivät ymmärrä lainkaan Venäjän modernisoitumista, jonka myötä se marssii länsimaista demokratiaa edustavaksi yhteiskunnaksi.

Niinpä niin, uskoisin, että tänä päivänä Suomessa ainakin 90 prosenttia kansalaisista ymmärtää, että virolaiset ovat olleet koko ajan oikeassa, suomalaiset lähes täydellisesti metsässä.

Miksi suomalaisten ja virolaisten käsitykset ovat poikenneet niin rajusti toisistaan?

Yksinkertainen vastaus: Viro oli venäläisten (Neuvostoliiton) miehittämä lähes 50 vuotta, Suomi sen sijaan suomettui poliitikkojen ja erittäin vasemmistolaisen median voimalla.

Käsitykseni mukaan suurin osa suomalaisista ei vieläkään ymmärrä kuinka vasemmistolainen media Suomessa todellisuudessa on. Olisiko aika vihdoin herätä?

Ai niin, tiesittekö, että Neuvostoliitossa kommunistit kannustivat kansalaisia väärää mieltä olevien ilmiantoihin sen jälkeen, kun Viro oli miehitetty 40-luvulla.

Ja mitä onkaan Suomessa tehty viimeisten muutaman vuoden aikana?

Kannustettu ilmiantamaan ihmisiä ”vääristä mielipiteistä”. Eivätkä asialla ole olleet pelkästään punavihreät, vaan tässäkin asiassa entinen oikeistopuolue kokoomus on osoittanut kiitettävää aktiivisuutta, kuten opetusministerinä istuneen Sanni Grahn-Laasosen ja puolueen nykyisen puheenjohtajan Petteri Orpon toiminnasta Sipilän hallituksessa muistetaan.

Grahn-Laasonen jahtasi ministerinä ilmiantokampanjan voimalla rasisteja lasten ja nuorten keskuudesta, Orpo halusi tukkia kaikkien sellaisten kansalaisten suut, joiden puhetta Orpo epäili vihaiseksi puheeksi.

Kokoomuslainen sananvapauskäsitys kohtasi näin äärivasemmistolaisen sananvapauskäsityksen, jonka mukaan vain sopivat mielipiteet ovat sallittuja. Länsimaiseen sananvapauteen kuuluvat myös loukkaavat ja häiritsevät puheet, jota asiaa kokoomuksessa ei nähtävästi ymmärretä tai haluta ymmärtää. Kivapuhe ei tarvitse sananvapauden suojaa, ikävä puhe tarvitsee, vaikka sellainen puhe ei olisi kenenkään mielestä mukavaa. Väkivaltaan ja / tai rikolliseen toimintaan yllyttäminen ovat sen sijaan sananvapauteen kuulumattomia asioita.

Väittääkö joku vielä, että kokoomuksen uusi koti ei ole punavihreässä kulmassa, mitä tulee niin sanottuun arvopolitiikkaan ja sananvapauteen?

Heikki Porkka ke 27.04. 11:37

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Presidentinvaalin toinen kierros - äänestin pitkin hampain

to 08.02. 11:36

Haavisto ja Stubb, järkevää maahanmuuttopolitiikkaa kannattavan painajaiset

ti 30.01. 16:46

Alexander Stubb ja Elina Valtosen pipo

ke 17.01. 15:08

Mikko Puumalainen - totalitarismin puolella sananvapautta ja suomalaisten etua vastaan

ke 22.11. 17:48

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08. 15:45

Tiitisen listan salailu - pitäisikö Suojelupoliisi vihdoin remontoida länsimaiseksi organisaatioksi?

ke 02.08. 10:38

Harkitsen vakavasti Seiskan tilaamista

ma 31.07. 20:42

Onko nyt niin, että anteeksipyynnöt eivät enää riitä?

su 23.07. 18:17

blogit

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04.2024 17:57

Juha Ahvio

USA:n ääretön valtionvelka ja keskuspankkirahoitus

la 11.05.2024 19:26

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04.2024 15:30

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03.2024 13:04

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04.2024 22:16

Olli Pusa

Kompassi hukassa?

su 05.05.2024 00:58

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44