Blogi: Heikki Porkka, pe 26.08.2022 10:39

Tunteisiin takertunut epärehellinen henkilö ei sovi pääministeriksi

 

Sanat 1) ilo, 2) valo ja 3) hauskuus ovat saaneet uudet mittasuhteet pääministeriä leikkivän Sanna Marinin (sdp) itkuisen puheen myötä.

1) Vanha suomalainen sanonta, ilo ilman viinaa on teeskentelyä, on noussut Marinin myötä uuteen kukoistukseen.

Nyt Marinia ihaileva nuoriso ja kaikki voimaantuneet feministit voivat huoletta kallistella pulloa, koska pääministerikin tekee niin kaivatessaan iloa elämäänsä!

2) Valoa pääministeri Marin lähti hakemaan Italiasta, jossa hänen kerrottiin olleen perhelomalla.

Suomi-media kirjoitti perhelomasta, joka on tähän asti tarkoittanut koko perheen voimin toteutettua lomaa tai lomamatkaa.

Italialaismedian mukaan Marin ei kuitenkaan ollut perinteisellä perhelomalla, vaan miehensä ja ystäviensä kanssa matkoilla, ilman pientä lastaan, Emmaa.

Pari kuukautta takaperin, kesäkuun 22. päivä Kotiliesi-lehti kirjoitti Sanna Marinista Anna-lehden artikkelin pohjalta.

Lainaus Kotilieden artikkelista (julkaistu 22.6.2022):

"Kiireisen työnsä ohella Sanna Marin harrastaa juoksemista. Hän juoksee usein Meilahdessa turvamies kintereillään. Vapaa-aika ja hauskanpito ovat tärkeitä myös pääministerille.

”Jokainen kaipaa välillä myös sitä, että joskus on hauskaa. Ilman iloa kyynistyy ja muuttuu tunteettomaksi. Jos on mahdollisuus vapaa-aikaan perheen ja läheisten kesken, saan siitä virtaa.”

Sanna on aikeissa pitää lomaa heinäkuussa, jos maailmantilanne sen sallii. Lomallaan Sanna haluaisi tehdä ”vaikka mitä” Emman kanssa.

”Haluaisimme viedä Emman huvipuistoon ja Muumimaailmaan. Haaveilen myös sellaisista arkisista asioista, joita moni muu ei joudu sen enempää pohtimaan. Toivoisin, että voisin vaikka käydä oman tyttöni kanssa uimarannalla ilman, että joku salakuvaa meidät ja laittaa kuvat lehteen. Toivoisin todella, että ihmisten yksityisyyttä muistettaisiin kunnioittaa”, Sanna Marin sanoo Annassa."

3) Hauskuutta Marin on hakenut ystäviensä seurasta. Ystävät ovat yleensä sitä varten, että heidän kanssaan pidetään hauskaa ja heille voi myös avata elämänsä suruja ja murheita, jos sellaiseen on tarvetta.

Ystäviin voi aina luottaa ja ystävät kutsutaan usein kotiin kyläilemään, aivan kuten Sanna Marin on tehnyt kutsuttuaan ystävänsä Kesärantaan.

Suomessa ja maailmalla on kohistu Marinin seikkailuista festivaaleilla, kotibileissä ja baareissa.

Sen sijaan siitä ei ole kohistu, miksi Marin on ollut hiiren hiljaa poliittisista kysymyksistä, eritoten Uniper-aiheesta, josta koituu suomalaisille kova lasku. Uniper on Suomen taloushistorian suurin yksittäinen moka.

Tai oikeastaan moka on väärä sana, paremminkin kyseessä on miljardiluokan talouskatastrofi.

Yksi miljardi on tuhat miljoonaa = 1 000 000 000 euroa. Tällä hetkellä puhutaan jo yli kymmenen miljardin laskusta ja lisää on asiantuntijoiden mukaan tulossa.

Marinin tukijoukot ovat levittäneet maailmalle viestiä, jonka mukaan Marin-kritiikissä on kyse siitä, että hän ei saisi pitää hauskaa, tanssia ja nauttia alkoholia.

Keskustelua viedään tahallisesti sivuraiteelle, sillä tosiasiassa Marinin kohdalla kyse on

1) erittäin merkittävien poliittisten asioiden väistelystä (vastuunpaosta),

2) reippaasta harkintakyvyn pettämisestä ja

3) pääministeri-instituution arvovallan romuttamisesta sekä kotimaassa että kansainvälisellä kentällä.

Millä tavoin oletatte ulkomaisten kokeneiden poliitikkojen suhtautuvan neuvottelijaan (Marin), joka käyttäytyy vapaa-ajallaan kuin murrosikäinen kakara ja joka uhriutuu ja itkeä tuhertaa, kun joutuu oman toimintansa (tai toimimattomuutensa) vuoksi myrskyn silmään?

Kun Marin esiintyi itkua tuhertaen, hän oli pahoillaan omasta puolestaan, ei kansalaisten vuoksi. Mitä tällainen asenne kertoo pääministerin, maan korkeimman poliittisen henkilön ymmärryksestä suhteessa asemaansa?

On täysin toinen asia kyynelehtiä kansan tai kansakunnan karmeiden kokemusten vuoksi kuin astua yleisön eteen nyyhkyttämään ja kertomaan tulleensa kaltoin kohdelluksi vain siksi, että halusi elämäänsä iloa, valoa ja hauskuutta.

Uskon, että moni leipäjonossa seisova haluaisi myös elämäänsä iloa, valoa ja hauskuutta. Samoin monet suomalaiset, jotka pelkäävät joutuvansa työttömäksi tai joiden palkka ei riitä syksyn ja talven tullen energia- ja ruokalaskun maksamiseen saati työmatkojen kustannuksiin.

Itse asiassa Marinin esiintyminen kertoi myös siitä, kuinka etääntynyt hän on satojen tuhansien suomalaisten arjesta. Vai muistaako joku hänen tuhertaneen itkua siksi, että moni suomalainen on kauhuissaan ja peloissaan ajatellessaan tulevaa talvea?

Onko Marin unohtanut, että hän on itse pyrkinyt asemaansa, ei joutunut siihen siksi, että hänet olisi pakotettu pääministeriksi.

Pääministerin, kuten presidentin, odotetaan kestävän kovia paineita, ei kaatavan henkilökohtaisia ongelmiaan kansalaisten niskaan. Mikäli paineensietokyky osoittautuu tositilanteessa heikoksi, tulee henkilön ihan itse ymmärtää, että pesti on hänelle liian vaativa.

Miksi Marin väitti "ajattelevansa Ukrainaa" lausuessaan Lahdessa pitämänsä puheen viimeisiä sanoja?

Moni epäilee, että kyseinen puheen kohta oli suunnattu kansainväliselle kentälle, jossa kaikki Ukrainaan suunnattu sympatia, aito tai kyynisen taktinen, saa positiivista huomiota.

Kuten alussa kirjoitin, Marinin tukijoukot ovat luoneet kansainväliselle kentälle valheellisen käsityksen, jonka mukaan Marin-kohu johtuu siitä, että pääministeri ei saisi tanssia ja pitää hauskaa.

Tähän kun niitataan lisäbonuksena "tieto", että Marin ajattelee Ukrainaa, synnytetään ulkomaille käsitys, jonka mukaan suomalaiset ovat metsäläisiä ja juntteja toisin kuin pääministeri, joka on supercool pitäen hauskaa, tanssien, bilettäen, nauttien mietoja alkoholijuomia ja ajatellen Ukrainaa.

Suomalaiset ansaitsevat parempaa, paljon parempaa, mutta nähtävästi Suomi-media ei yhdy tähän tahtoon.

On nimittäin niin, että jos Suomessa olisi Viron kaltainen julkinen media, Marin olisi joutunut väistymään paikaltaan.

Samoin olisi käynyt Pekka Haavistolle (vihr) jo aikaa sitten.

Virossa ministeri ei voi valehdella. Tai tietysti voi, mutta jos jää kiinni, tarkoittaa se armotta sitä, että kengän kuva ilmestyy takamukseen.

Suomalaisen median tilasta kertoo erinomaisesti se, että juorulehti Seiskasta on tullut selkeä ykkönen, mitä tulee kansalaisten edunvalvontaan suhteessa ministerien toimintaan.

Vastaavasti Suomen suurin päivälehti Helsingin Sanomat istuu parhaillaan syytettynä käräjillä, jonne joutunee tulevina aikoina vielä toisen kerran Wille Rydmaniin kohdistuneen kunnianloukkausepäilyn myötä (linkki 1 ja linkki 2).

Mutta. Jälleen kerran. Sitä saa mitä tilaa. Ja kuten tiedetään, Suomessa tilauksen voi tehdä toistaiseksi ainoastaan eduskuntavaaleissa.

Jos järjestelmä olisi toinen, Sveitsin mallinen, voisivat kansalaiset vaikuttaa elämäänsä huomattavasti paremmin kuin nykyisin.

Sveitsi on ainoa maailman maa, jonka voidaan sanoa toteuttavan aitoa demokratiaa.

Suomen poliittisella johdolla ei ole ollut uskallusta siirtyä samaan suuntaan, koska suora demokratia pakottaa poliitikot kuuntelemaan kansaa.

Suora demokratia pelottaa nimenomaan suhmuroijia, sumuttajia ja valehtelijoita, jollainen yksikään poliitikko ei myönnä olevansa, vaikka esimerkiksi Sanna Marin ja Pekka Haavisto ovat valehdelleet poliittisen uransa aikana useita kertoja.

Eikö ole hassua, että juuri Marin ja Haavisto ovat olleet melkoisia kansansuosikkeja viime vuosina? Mitä se kertoo suomalaisesta yhteiskunnasta?

Heikki Porkka pe 26.08. 10:39

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Mikko Puumalainen - totalitarismin puolella sananvapautta ja suomalaisten etua vastaan

ke 22.11. 17:48

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08. 15:45

Tiitisen listan salailu - pitäisikö Suojelupoliisi vihdoin remontoida länsimaiseksi organisaatioksi?

ke 02.08. 10:38

Harkitsen vakavasti Seiskan tilaamista

ma 31.07. 20:42

Onko nyt niin, että anteeksipyynnöt eivät enää riitä?

su 23.07. 18:17

Kirkasotsaisuuden paluusta, sananvapaudesta ja mauttomasta huumorista

ti 11.07. 12:37

Mitä Yle ei kerro, se sinun on syytä tietää antisemitismiin, homovihaan ja Ranskan mellakoihin liittyen

ti 04.07. 10:05

Suomalaiset ovat orjuuden maailmanmestareita

ke 14.06. 22:34

Yle - leikattavaa ja poistettavaa riittää

su 11.06. 11:49

Mitä Yle ei kerro, se sinun on hyvä tietää - maahanmuutto muslimivaltioista huolestuttaa Viron Suojelupoliisia

to 01.06. 12:02

blogit

Vieraskynä

Avoin kirje Suomen medialle

su 26.11.2023 21:40

Juha Ahvio

Presidenttiehdokkaiden turvallisuuspolitiikka

pe 22.09.2023 00:24

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Kotouttaminen ei tunnu onnistuvan

ke 18.11.2020 16:56

Petteri Hiienkoski

Vaihtoehdot moninapaisessa maailmassa

ti 06.06.2023 16:58

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Suomeen suuntautuva vammaisturismi uhkaa viedä suomalaisten vammaisten oikeudet - Väestönvaihto hyvin nopeaa Helsingissä

to 30.11.2023 14:08

Heikki Porkka

Mikko Puumalainen - totalitarismin puolella sananvapautta ja suomalaisten etua vastaan

ke 22.11.2023 17:48

Tapio Puolimatka

Lasten vai aikuisten oikeudet

ma 21.08.2023 19:21

Olli Pusa

Totuus murtautuu esiin

la 25.11.2023 20:22

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44