Blogi: Heikki Porkka, su 23.12.2018 18:49

Joulu on hyvien ihmisten juhla

 

Aivan aluksi toivotan kaikille aidosti hyville ihmisille rauhaisaa joulua. Vähemmän hyviä ihmisiä haluan muistuttaa erityisesti siitä, että monet suomalaiset viettävät edessä olevan joulun ahdistavissa ja surullisissa tunnelmissa.

Viime vuosina useat suomalaiset ovat menettäneet sukulaisen tai ystävän Suomen poliittisen johdon tekojen, tai pikemminkin tekemättömyyden vuoksi. En luettele tarkemmin surullisia tapahtumia, joissa suomalainen ihminen on joutunut surman suuhun vain siksi, että poliitikot ovat heikkouttaan päästäneet pahan valtion rajojen sisäpuolelle.

Suomen nykyinen sisäinen tilanne ja joulun aika toivat mieleen lapsuuteeni liittyvän tositapahtuman, joka on syöpynyt ikuisesti mieleen.

Olimme perinteiseen talviseen tapaan hiihtämässä Helsingissä, minä ja jo 20 vuotta sitten edesmennyt veljeni sekä eräs toinen veljeskaksikko. Ikävuotemme vaihtelivat seitsemästä yhdeksään vuotta, minä nuorimmaisena. Ajankohta oli 1960-luvun alkupuoli.

Mukana oli pieni reppu, joka piti sisällään termospullollisen kuumaa kaakaota, neljä kuppia ja pussillisen äitini leipomia korvapuusteja, joiden veroisia leivon vain itse (omakehu, mutta minkäs teet tosiasialle!).

Pakkanen paukkui lähempänä kahtakymmentä astetta, mutta se ei haitannut, sillä olimme kaikki vähäisestä iästä huolimatta tottuneita hiihtäjiä, osalla takana esimerkiksi 20 kilometrin hiihtoretki, josta sai palkinnoksi Tahko Pihkalan kunniaksi tehdyn mitalin.

Retkemme suuntautui erikoiseen paikkaan, jonka vilkasluonteinen veljeni oli havainnut ympäristössä aiemmin liikkuessaan. Hiihdimme Maunulasta muutaman kilometrin päässä Pasilan suunnassa olevalle alueelle, josta lapsia usein varoiteltiin. Paikka oli asutuksesta syrjässä, melko avoimella rakentamattomalla alueella, joka sijaitsi tiheähkön metsäalueen vieressä.

Keskelle karua ympäristöä oli pystytetty aaltopahvista, kovalevystä, puurimasta ja hylätystä rakennusmateriaalista valmistettuja majoja, joissa asusti arviolta 10 – 20 miestä. Osa heistä istui nuotion ääressä lämmittelemässä kun saavuimme paikalle.

Itseäni pelotti hiukan, mutta joka paikkaan uteliaan nenänsä työntävä velipoika vain naureskeli ja vinoili todeten minun olevan ikuinen itkuiikka. Harmitti, mutta pidin suun supussa.

Otimme sukset pois jalasta ja kävelimme miesten luo. Osa heistä oli pukeutunut vanhoihin, huonokuntoisiin vaatteisiin, toisilla oli normaali aikuisen miehen talvinen asu, paksu talvipomppa ja siistit talvikengät. Nuotiolla vallitsi hiljainen, haikea tunnelma.

Miehet kyselivät mitä pojille kuuluu ja mistä tulemme. Kerroimme olevamme hiihtoretkellä ja tulleemme varta vasten katsomaan mitä täältä löytyy.

Lyhyen sananvaihdon jälkeen avasimme mukana olleen pienen repun, tarkoituksena nauttia matkaeväistä nuotion ääressä. En muista kuka, mutta joku meistä kysyi miehiltä haluavatko he korvapuusteja. Hetken empisen jälkeen saimme myönteisen vastauksen. Muistelen, että joidenkin miesten silmät olisivat kostuneet. En ole varma, mutta tällainen mielikuva minulle on jäänyt.

Kovin pitkään emme nuotiolla viihtyneet, osasyynä kylmyys, mutta merkittävimpänä syynä lienee se, että kotiintuloajasta oli sovittu eikä siitä kannattanut tinkiä. Heitimme hyvästit ankeissa oloissa eläville miehille ja hiihdimme alkuillan hämärässä takaisin kotimaisemiin.

Silloin en ymmärtänyt tarkalleen miksi he asuivat kovien talvipakkasten aikaan pahvimajoissa, mutta myöhemmin oivalsin, että he olivat sodan käyneitä miehiä, jotka olivat ajautuneet syrjään yhteiskunnasta, kuka mistäkin syystä, osa fyysisesti, mutta kaikki henkisesti vammautuneina.

Tapaaminen on noussut usein mieleen. Esimerkiksi hetkinä, jolloin 70-luvun kommunismibuumi oli korkeimmillaan ja kuulin, kuinka kommunistit syyllistivät sodan käyneitä alkoholisoituneita miehiä.

Mitäs menitte, oma vika. Tällaisia sanoja saivat useat elämässään järkyttäviä kärsimyksiä kokeneet miehet kuulla. Kommunistit eivät antaneet minkäänlaista arvoa sille, että elämän sivupolulle ajautuneet miehet olivat juuri niitä, joiden ansioista heillä, äärivasemmiston edustajillakin oli sanomisen vapaus sekä oikeus poliittisen mielipiteen ilmaisuun.

Sivupolulle ajautuneilta miehiltä vietiin viimeinenkin kunnia sen lisäksi, että he olivat jo menettäneet terveytensä. Yhteiskunnalle heidän arvonsa oli puhdas nolla, ei armoa, ainoastaan säälin, halveksunnan ja inhon sekaisia katseita.

Reilu viisikymmentä vuotta myöhemmin Suomen nykyinen poliittinen johto päästi maahan tuhansia länsimaista elämäntapaa ja demokratiaa vihaavia miehiä. Ei vain päästänyt vaan suorastaan houkutteli, hoivasi ja huolehti.

Yksikään rajan yli tulleista ei ollut pannut tikkua ristiin Suomen hyväksi, osa heistä oli jättänyt vaimonsa, lapsensa, isänsä ja äitinsä sotaisaan maahan. Osa heistä oli rikollisia, osa sotilaskarkureita, jotkut jopa terroristisessa toiminnassa mukana olleita.

Pahvimajojen miehet olivat sen sijaan antaneet kaikkensa, jotta Suomi säilyttää itsenäisyytensä. Heidät valtiovalta hylkäsi.

Kiitokseksi turvasta, hoivasta ja avusta useat viime vuosina rajan ylittäneet miehet ovat kohdelleet kaltoin suomalaisia naisia, miehiä ja lapsia. Valtiovallan reaktiona on ollut täysi hiljaisuus.

Ja ikään kuin kantaväestön kohtaamassa hyväksikäytössä ja väkivallassa ei olisi riittämiin siedettävää, poliittinen eliitti ja media ovat ”potkineet maassa makaavaa”, toisin sanoen solvanneet kritiikkiä esittäneitä suomalaisia erilaisin törkein nimityksin.

En kykene toivottamaan hyvää joulua yhdellekään ihmiselle, joka on tuottanut päätöksillään tai tietoisella toiminnallaan suuria kärsimyksiä tuhansille suomalaisille. Raiskaus, tappo, murha ja terrori eivät tuhoa vain kohteeksi joutuneen elämää vaan vaikuttavat monin tavoin heidän läheistensä ja ystäviensä elämään.

Kymmenet tuhannet suomalaiset liikkuvat nykyisin täysin erilaisen tunteen vallassa kuin vielä neljä vuotta aiemmin. Yhteiskunnasta on tullut turvattomampi paikka vain siksi, että poliittiselta johdolta puuttui rohkeus ja halu suojella omaa kansaa.

Kun mietin pahvimajojen miehiä, nousee heidän arvonsa korkeuksiin nykyisten poliittisten johtajien rinnalla. En näe mitään hienoa ja sankarillista henkilöissä, joilla on silmien paikalla euron, ruplan tai dollarin kuva ja pään sisällä jäätä.

Suomen poliittinen johto on unohtanut, että aitoa vapautta ei ole ilman turvallisuutta. Eikä se [poliittinen johto] tunnu ymmärtävän, että vähälläkin rahalla tulee tarvittaessa toimeen, mutta hengettömänä millään ei ole enää mitään arvoa.

Virolainen laulu Isamaa ilu hoieldes, Pidä huolta isänmaan kauneudesta, sisältää viisautta, jonka valtaosa suomalaisista tuntuu kadottaneen vaeltaessaan haaveiden ja turhuuksien markkinoilla. Seuraavassa ote kappaleen sanoista vapaana suomennoksena :

”Jos vaivut valheisiin, unohdut unelmiisi, taivut pakkovallan edessä, myyt kunniasi rahasta [taivut ruplan/ euron edessä],

saat kirppuja kupeillesi, syyhytaudin sydämeesi, paiseita päähäsi, luita mahaasi, joudut helvettiin.”

Tänä aamuna nuorehko virolainen mies totesi ETV:n ohjelmassa ”Igal rahval peab olema oma riik”, jokaisella kansalla täytyy olla oma valtio.

Hetken päästä ruutuun ilmestyi nuori poika, joka kertoi pitävänsä Ivo Linnan ja Tõnis Mäen musiikista. Mägi ja Linna ovat ikämiehiä, yli 70-vuotiaita, poika oli korkeintaan viidentoista. Mägi ja Linna tunnetaan isänmaan miehinä, Laulavan vallankumouksen sankareina ja oman maan kulttuurin aktiivisina tukipylväinä, joita arvostetaan Virossa edelleen erittäin laajasti.

Hyvää joulua kaikille aidosti hyville suomalaisille sekä kaikille niille Suomessa asuville ulkomaalaisille, jotka ovat ottaneet maan tavat ja kulttuurin sisäänsä iloisella mielellä.

Heikki Porkka su 23.12. 18:49

Heikki Porkka

Ulkosuomalainen, jonka mukaan realismi ja tosiasioiden tunnustaminen ovat ainoat oikeat lähtökohdat yhteiskunnallisista asioista päätettäessä.

tuoreimmat

Turkkilainen espoolainen, marokkolainen helsinkiläiseno ja muita kiellettyjä aiheita

pe 16.08. 15:29

Kööpenhaminassa ja Ruotsissa räjähtelee, Suomessa raiskataan lapsia

ma 12.08. 12:02

"Haaveilen vahvasta ja urheasta kansakunnasta, joka kukistaa painajaisen nimeltä monikultturismi"

ti 30.07. 12:34

Viina oli ennen kortilla, nykyisin kahlitaan sanoja

ma 29.07. 14:08

Arvoton [Länsi-] Eurooppa

to 25.07. 11:55

Ohjaaja Aku Louhimies vastaan päätoimittaja Jouko Jokinen (yle)

pe 05.07. 13:39

Nationalismi ja kansallismielisyys ovat isänmaan ystävien aatteita

ma 01.07. 12:57

ISIS-lapsista

pe 28.06. 10:50

Lapset Ylen propagandan välineinä

to 27.06. 19:27

Facebook rakastaa minua

ke 26.06. 21:53

blogit

Vieraskynä

Tanskan sosiaalidemokraattinen hallitus lipsuu lupauksistaan

to 25.07.2019 21:43

Juha Ahvio

Sananvapaus on entistäkin uhatumpi Suomessa

pe 16.08.2019 00:09

Professorin Ajatuksia

Rinteen hallitus on marokkolaisen enon ja turkkilaisen espoolaismiehen kaltaisten asialla

la 17.08.2019 22:06

Marko Hamilo

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

pe 05.07.2019 00:00

Jukka Hankamäki

Kant: monikulttuurisuuskriittinen filosofi ajallemme

ma 29.07.2019 23:29

Petteri Hiienkoski

Kunnioitetaanko koululaitoksessa enää ihmisoikeuksia?

ti 13.08.2019 00:15

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Rauhan projekti ei etsi vihollisia omistaan

ti 30.07.2019 17:12

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Monikulttuurisuus lisää rikollisuutta

su 18.08.2019 04:14

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Toverien valkopesu

la 17.08.2019 22:10

Mika Niikko

Väärinajattelijoiden oikeudet

ma 08.07.2019 21:55

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Hussein Al Taee, Taqiya ja muslimipoliitikkojen perimmäiset lojaliteetit

su 18.08.2019 09:12

Heikki Porkka

Turkkilainen espoolainen, marokkolainen helsinkiläiseno ja muita kiellettyjä aiheita

pe 16.08.2019 15:29

Tapio Puolimatka

Asetun ehdolle Suomen Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajaksi

ma 12.08.2019 22:21

Olli Pusa

Uusi Eurooppa tuhoon tuomittu?

su 18.08.2019 11:57

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Ev.-lut kirkosta vasemmiston kivakerho

ti 18.06.2019 13:42

Reijo Tossavainen

Toimittajien mielestä mediat tarkoituksella vääristelevät!

to 08.08.2019 20:22

Jessica Vahtera

Tapaus vihreä poliisi

to 15.08.2019 14:00

Pauli Vahtera

Mansikanpoimintaa ja sokerijuurikkaan harvennusta

su 14.07.2019 21:43

Timo Vihavainen

Vaikea tapaus

la 17.08.2019 22:07

Matti Viren

Väärään suuntaan

la 17.08.2019 22:11