Blogi: Petteri Hiienkoski, ti 12.03.2019 23:52

Ex-pääministeri vehkeili maataan vastaan Brexitissä - YLE vaikenee

Entisen brittipääministeri Tony Blairin (työv.) kerrotaan juonitelleen ulkovaltojen johtajien kanssa maansa Brexit-kansanäänestyksen mitätöimiseksi. Blair on salaa neuvonut Ranskan presidentti Emmanuel Macronille, miten pakottaa Britannia pysymään EU:ssa.

Brittilehti Daily Telegraph uutisoi tästä näkyvästi sunnuntaina. YLE ja muu valtamedia Suomessa vaikenee asiasta.

Blairin kampanja Brexitin kaatamiseksi

Kaksi vuotta sitten YLE kertoi brittimediassa julkaistuista tiedoista, jotka koskivat Blairin kampanjaa, joka tähtäsi Brexitin kaatamiseen. Uutistietojen mukaan maan entisellä pääministerillä oli suunnitelma, jonka avulla Britannia voisi jäädä Euroopan unioniin.

Blair perusteli EU-eron perumista tuolloin sillä, että "äänestäjillä oli epätäydelliset tiedot Brexitin ehdoista". Hän sanoi "hyväksyvänsä" kansanäänestyksen tuloksen, mutta halusi kansalaisten saavan tietää, millaista vahinkoa Brexit saisi Britanniassa aikaan.

– Suosittelen, että tilannetta pohditaan uudestaan, kun tiedämme tarkasti mikä meitä odottaa, Blair kirjoitti BBC:n mukaan.

Oman maansa vastapuolen neuvonantajana

Antamiaan lausuntoja vasten ex-pääministerin aktiivisuus neuvottelutulokseen vaikuttamiseksi vastapuolen neuvonantajana joutuu entistä nurjempaan valoon. Ei ihme, että saarivaltakunnassa Blairin toimintaa pidetään "täysin mahdottomana hyväksyä".

Työväenpuoluetta edustava entinen pääministeri uskoo, että jos EU pitää joustamattomasti kiinni Brexit-sopimuksesta, brittiparlamentti hyväksyy joko tulliliiton, joka pitää Britannian Brysselin kuristusotteessa, tai toisen kansanäänestyksen, joka voi kumota Brexitin kokonaan.

"Pariisin tietolähteet" vahvistivat Daily Telegraphille, että Blair on keskustellut Brexitistä Ranskan presidentin kanssa. Hänen raportoidaan kertoneen Macronille, että tämän tulee pysyä "tiukkana" ja vain odottaa tapahtumia, jotka päättyvät Lontoossa siihen, että Britannia pysyy EU:ssa.

EU-johto on noudattanut neuvoja ja saanut ajettua britit ahtaalle. EU:sta ei noin vain erota.

Irakin sodan arkkitehti ja ulkovaltojen konsultti

Blair on arkkiglobalisti, jonka tunnetuimpia saavutuksia on maansa johtaminen valheellisilla perusteilla Irakiin kohdistuneeseen hyökkäyssotaan. Sodan seuraukset ovat olleet Lähi-idän ja Euroopan tulevaisuuden kannalta katastrofaaliset.

Jouduttuaan jättämään hallituksen Blair on eräiden muiden maiden ex-pääministerien tavoin rahastanut valtavia rahasummia useilla äärimmäisen tuottoisilla neuvonantaja- ja puhujatehtävillä. Niissä hän on voinut hyödyntää virassaan saamaansa vaikutusvaltaa ja tietoja. Asiakaskuntaan on kuulunut myös saudihallitus.

Daily Telegraph arvioi vuonna 2015 Blairin omaisuudeksi noin 60 miljoonaa puntaa, mikä oli kolme kertaa enemmän kuin mitä hän itse oli aiemmin ilmoittanut. Omaisuuteen kuului "vaatimattomat" 10 asuntoa.

Keinoja kaihtamatta

Toinen tunnettu globalisti, Emmanuel Macron on saanut Blairilta kaipaamiaan neuvoja siitä, miten Brexit-kansanäänestys turhennetaan. Keskusteltuaan Brexitista ensin presidentti Macronin kanssa Blair tapasi brittilehden mukaan Euroopan komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin.

Blair neuvoi Euroopan unionia olemaan antamatta Britannialle lainkaan myönnytyksiä, sillä tällaiset kiven kovat taktiikat johtavat Lontoon lopulta luopumaan Brexitistä.

Neuvoillaan vastapuolen edustajille ex-pääministeri pyrki oman maansa kannalta mahdollisimman epäedulliseen neuvottelutulokseen. Tällä asialla hän sitten puolestaan perusteli maanmiehilleen julkisuudessa uuden kansanäänestyksen järjestämisen tarvetta.

Jos Blairin voi sanoa edes jossain olleen rehellinen, niin lupauksessaan tehdä kaikkensa pysäyttääkseen Brexitin. Hän on toiminut keinoja kaihtamatta.

EU:n Brexit-neuvottelija Michel Barnier, joka tunnetaan kovan linjan EU-federalistina, tavattiin viime kesänä Tony Blair -instituutissa. Havainnon arvioitiin viitanneen siihen suuntaan, mistä Daily Telegraph nyt uutisoi.

Piilototalitaristinen kansanvallan irvikuva

Brittilehden julkaisemiin tietoihin tiivistyy kaikessa irvokkuudessaan koko kuva siitä, mistä Euroopan unionissa on kysymys, ja mikä on sen suhde kansanvaltaan.

Yhdentymisideologian omaksuneille federalisteille ja globalisteille – riippumatta siitä edustavatko nämä muodollisesti keskustavasemmistoa tai keskustaoikeistoa – demokratia on tyhjä kulissi. Se on tarkoitettu hyväksikäytettäväksi Euroopan kansojen alistamiseksi sekä niiden poliittisen ja taloudellisen vallan keskittämiseksi EU-eliitille. Sen jälkeen mahdollisesti sitä ylemmälle tasolle. 

EU-hankkeessa on kysymys niin valtavasta taloudellisesta valtakeskittymästä ilman toimivaa demokraattista vastuuta kansalle, ettei siitä ole voinut olla muodostumatta suunnattoman korruptoituneisuuden pesäpaikkaa.

Jos joku Suomessa vielä kuvittelee, että esimerkiksi suomalaisministerit, jotka virkakautensa jälkeen hakeutuvat korkeapalkkaisiin EU:n huippuvirkoihin, ovat siellä edistämässä Suomen kansan etua, hän erehtyy ja raskaasti. Asia on aivan päinvastoin.

Tuskinpa on Unioniin liittyvää kansanäänestystä, jota EU-eliitti ei olisi tavalla tai toisella manipuloinut mieleisekseen. Ellei siinä ole onnistunut ennen äänestystä, sitä on jatkettu sen jälkeen. Jos toivottua äänestystulosta ei saatu ensimmäisellä kerralla, joko sitä on yritetty toisen kerran tai se on tosiasiallisesti sivuutettu. 

Nämä ovat kuitenkin asioita, jotka ovat myös sinetöineet EU-kokeilun kohtalon. Poliittinen vaihtoehdottomuus, joka hankkeeseen sisältyy, on totalitarismin pettämätön tuntomerkki. Se kertoo siitä, miten etäällä EU on länsimaisen demokratian perusteista.

Valtamedia EU-eliitin talutussuorassa

Valtionmedia YLE näyttää olevan lähes täydellisesti EU-eliitin talutusnuorassa. Sama koskee pitkälti muutakin valtamediaa.

Uutis- ja ajankohtaisjournalismia, joka liittyy Euroopan unioniin, ei voi pitää erityisen tasapuolisena. Se on EU-myönteistä, jopa propagoivaa. Poliittisesti asenteellinen ja yksipuolinen toimintamalli on pelottavan tuttu historiasta, vaikka ilmansuunta suomettuneisuuden aikana oli toinen. Se, jolla on todellinen valta, näyttää olevan arvostelun yläpuolella.

Brexit-uutisointi on lähes säännönmukaisesti kansanäänestystulosta mitätöivää. Ongelmien aiheuttaja ei ole EU vaan britit jotka eivät taivu Brysselin määräysvaltaan.

Tämän näkökulman mukaan toimiessaan valtionmedia näyttää turhentavan myös YLE-laissa sille säädettyä tehtävää.

Kukaan ei tunnu tästä välittävän. Toimittajat kenties vähiten. Miksi?

Petteri Hiienkoski

 

Lähteitä ja lisätietoja:

Former Prime Minister Tony Blair ‘Secretly Advising’ Macron on How to Stop Brexit. Oliver JJ Lane. Breitbart News. 11 Mar 2019.

Tony Blair secretly advising Emmanuel Macron on Brexit as former PM accused of 'unacceptable' behaviour. By Gordon Rayner, Political Editor, Jannat Jalil, in Paris. The Telegraph 10 March 2019 • 7:34pm.

Blair: ‘I’ll Do Everything I Can to Stop Brexit’. Jack Montgomery. Breitbart News. 8 Nov 2018.

EU Negotiator Michel Barnier Met with Anti-Brexit Tony Blair Institute. Liam Deacon. Breitbart News. 3 Aug 2018.

Tony Blair is advising the Saudi government under a £9 million deal between the country and his 'institute'. Edward Malnick. The Telegraph. 21 July 2018 • 9:30pm.

Tony Blair 'not straight' with UK over Iraq, says Chilcot. BBC 6 July 2017.

Ex-pääministeri Blair yrittää pitää Britannian EU:ssa – "Brexitin kannattajat eivät tienneet seurauksista". Pauli Lahti. YLE 17.2.2017 klo 10:09.

Tony Blair calls for people to 'rise up' against Brexit. BBC 17 February 2017.

Tony Blair: Brexit Vote Based on Imperfect Knowledge. Bloomberg  TV Shows. February 17th, 2017, 12:41 PM GMT+0200

Major and Blair say an EU exit could split the UK. BBC 9 June 2016.

Tony Blair: UK should keep Brexit options open. BBC 3 July 2016.

Revealed: Tony Blair worth a staggering £60m. By Luke Heighton. The Telegraph 5:30 PM BST 12 Jun 2015.

Petteri Hiienkoski ti 12.03. 23:52

Petteri Hiienkoski

Elokuva- ja tv-ilmaisun ja käsikirjoittamisen vastuuopettaja. VTM, TaK. Lastentarhanopettajavaimon aviomies ja neljän koululaisen isä. Toiminut aiemmin muun muassa vapaana toimittajana ja Ulkopoliittisen instituutin tutkijana. "Sydän taivaassa, jalat tukevasti maassa".

tuoreimmat

Antisemitismi III: Seemiläisiä, heprealaisia, israelilaisia vai juutalaisia?

la 23.01. 23:04

Poliittisesti epäkorrekti kansanpresidentti

to 21.01. 16:11

Antisemitismi II: Miksi kristitty ei voi olla antisemitisti?

ke 20.01. 00:50

Antisemitismi I: Onko judaismin arvostelu antisemitismiä?

ti 19.01. 00:45

Mitä Yhdysvalloissa tapahtuu keskiviikkona 6.1.2021?

pe 01.01. 05:20

"Lap-top from hell" - mitä uutisointi Joe Bidenin pojan läppäristä paljastaa?

su 13.12. 14:40

Sulaako Bidenin "voitto" laittomien äänien takia?

ma 23.11. 00:04

Trumpin valinta vahvistetaan virallisesti kongressissa 6.1.2021

su 15.11. 03:19

"Unohdetun" ihmisoikeusjulistuksen ja "vihapuheen" kitkemisen vastakkaisuus

la 11.07. 19:59

Koronavirustaudin maailmanlaajuinen tuhovoima pandemiavertailussa

la 09.05. 16:34

blogit

Vieraskynä

Poistettu kirjoitus: Kiusaamisen vastustamisen varjolla

pe 08.01.2021 22:01

Juha Ahvio

Presidentti Trump toistamiseen virkarikossyytteeseen

la 16.01.2021 11:50

Professorin Ajatuksia

Peruuko tositalvi ilmastonmuutoksen?

ti 19.01.2021 11:04

Marko Hamilo

Kansalaiset vaarassa! Nyt tarvitaan hätätilahallitus!

su 19.04.2020 22:47

Jukka Hankamäki

Kotouttaminen ei tunnu onnistuvan

ke 18.11.2020 16:56

Petteri Hiienkoski

Antisemitismi III: Seemiläisiä, heprealaisia, israelilaisia vai juutalaisia?

la 23.01.2021 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Mielisairas ilmapiiri 2020

to 31.12.2020 18:54

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

EU puolustaa etnonationalistista sankaria, Navalnyitä

su 24.01.2021 03:25

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Löfvengate - kun Suomen valtiovalta luovutettiin suullisesti Ruotsille

ke 18.11.2020 17:19

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Petteri Taalaksen epätieteelliset jorinat Osa 11b

to 12.11.2020 21:34

Heikki Porkka

"Oikeusvaltio" Suomi - valehtelevien ja vastuuttomien poliitikkojen maa

pe 09.10.2020 13:52

Tapio Puolimatka

Uusi tasa-arvoajattelu murentaa oikeusjärjestelmän perustaa

to 08.10.2020 22:52

Olli Pusa

Kuka varasti hiilidioksidin?

su 17.01.2021 23:44

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Jessica Vahtera

Kuuden euron kohtuus missä palkkatasa-arvo?

ma 11.05.2020 17:17

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Mikä on kunnioituksen asema arvopohjassamme?

ti 19.01.2021 11:08

Matti Viren

Gallupit eivät äänestä, vai äänestävätkö?

ke 18.11.2020 17:06