Joukko KD:n ja PS:n ehdokkaita antoi yhteisen sananvapausjulistuksen

Mika Ebeling: "Perinteisistä eduskuntapuolueista nähdäkseni ainoastaan Kristillisdemokraatit ja Perussuomalaiset puolueina puolustavat jokaisen suomalaisen sananvapautta"

Kotimaa to 04.04.2019 23:54
Mika Ebeling (kd)

Joukko Kristillisdemokraattien ja Perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaita on antanut yhteisen Sananvapausjulistuksen 2019.

Julistus kuuluu seuraavasti: ”Sananvapauden tila Suomessa on huono. Erityisesti konservatiivisia kristittyjä ja kansallismielisiä isänmaan ystäviä syrjitään. Mikäli tulen valituksi eduskuntaan näissä eduskuntavaaleissa, tulen puolustamaan voimakkaasti jokaisen suomalaisen sananvapautta.”

Julistuksen allekirjoittajien joukossa on seitsemän istuvaa kansanedustajaa:

kristillisdemokraateista

Antero Laukkanen,
Päivi Räsänen,
Sari Tanus,
Peter Östman

perussuomalaisista
Mika Raatikainen,
Laura Huhtasaari,
Toimi Kankaanniemi,
Mika Niikko
 


Mukana olevat ovat vaalipiireittäin:
Helsingistä
Mika Ebeling (KD),
Tuulikki Tepora (KD),
Mika Raatikainen (PS),
Pia Korpa (PS)

Uudeltamaalta
Antero Laukkanen (KD),
Jouko Jääskeläinen (KD),
Tiina Tuomela (KD),
Susanna Koivula (KD),
Markku Tenhunen (KD),
Mika Niikko (PS)

Varsinais-Suomesta
Pertti Vallittu (KD),
Sanna Paasikivi (PS)

Satakunnasta:
Jussi Kärmeranta (KD),
Emilia Laihonen (KD),
Simo Korpela (KD),
Laura Huhtasaari (PS),
Minna Güley (KD)

Pirkanmaalta:
Sari Tanus (KD),
Kaisu Paloheimo (KD)

Hämeestä:
Päivi Räsänen (KD)

Kaakkois-Suomesta:
Sakari Smeds (KD),
Ano Turtiainen (PS)

Keski-Suomesta:
Tapio Puolimatka (KD),
Tomi Kuosmanen (KD),
Toimi Kankaanniemi (PS),
Tapani Mäki (PS)

Vaasasta:
Peter Östman (KD),
Aki Ruotsala (KD),
Mauri Peltokangas (PS)

Oulusta:
Evelyn Hynynen (KD)


Aloitteen yhteisestä julistuksesta teki KD:n Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja Mika Ebeling, joka kotisivullaan www.mikaebeling.fi tänään julkaisi listan. Lista täydentyy sitä mukaa, kun uusia suostumuksia tulee. Listan tarkoitus on auttaa eri puolilla maata asuvia löytämään itselleen sellainen ehdokas, jolle sananvapauden puolustaminen on sydämen asia.

”Perinteisistä eduskuntapuolueista nähdäkseni ainoastaan Kristillisdemokraatit ja Perussuomalaiset puolueina puolustavat jokaisen suomalaisen sananvapautta. Siksi kutsuin näiden puolueiden ehdokkaista Sananvapausehdokkaat.”, perustelee Ebeling valintaansa.Toimituksen kommentti:

Ylen vaalikoneessa kaikilta ehdokkailta kysyttiin: "Vihapuhe tulee määritellä ja asettaa rangaistavaksi rikoslaissa".  Perussuomalaisista vain 10% oli Ylen mukaan samaa mieltä väitteestä. Seuraavaksi vähiten väitettä kannattivat Kristillisdemokraatit, mutta kannatus oli jo huolestuttavan korkeat 60%. Siksi erityisesti Kd:n osalta sananvapautta arvostavien kannattaa tarkistaa ehdokkaansa tästä listasta, tai varmistaa ehdokkaansa kanta "vihapuhe"-syytöksillä vainoamiseen kysymällä asiaa henkilökohtaisesti.

"Vihapuhe"-termiä ja -syytöksiä on käytetty erityisesti toisinajattelijoiden vaientamiseen ja kriittisen keskustelun tukahduttamiseen.

"Vihapuheeksi" voidaan Euroopan neuvoston ministerikomitean suosituksen mukaan tulkita kaikki puhe ja kirjoitus, joka pohjaa "suvaitsemattomuuteen". Jokaiselle haittamaahanmuuttoon, islamiin, translakimuutokseen tai sukupuolineutraaliin avioliittoon kriittisesti suhtautuvalle tämä "suvaitsemattomuus"-käsitteellä hutkiminen on tullut hyvin tutuksi. Kriittinen ja perusteltu keskustelu asioista pyritään estämään määrittelemällä kaikki eriävät mielipiteet "suvaitsemattomuudeksi". Toisaalta kaiken "suvaitseminen" ei milloinkaan ole ollut tervettä ajattelua.

"Vihapuhe"-laki antaisi käytännössä joillekin valituille ideoille ja ideologioille täyden suojan kaikelta arvostelulta ja kriittiseltä keskustelulta.

Myös nykyinen "kiihottaminen kansanryhmää vastaan" -pykälä on monitulkintaisuutensa vuoksi osoittautunut ongelmalliseksi ja muodostunut poliittisen vallankäytön välineeksi. Sen tulkintaa on laajennettu alkuperäisestä tarkoituksestaan koskemaan myös erilaisten ideologioiden arvostelua sekä yleisesti tiedossa olevien faktojen julkilausumisia.

Sananvapauden puolustaminen tarkoittaa juuri näihin epäkohtiin puuttumista. Varmista ehdokkaaltasi, että hänen tarkoittamansa sananvapauden puolustaminen tarkoittaa juuri tätä.

 

Jukka Rahkonen to 04.04. 23:54

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Väkivallasta uskalletaan vihdoinkin keskustella?

ke 19.06. 21:28

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

videot