Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset ei hyväksy erottamistaan HYY:n piiristä

HYY perusteli päätöstään väitteellä, että HAPSU:n näkemykset ovat ylioppilaskunnan yhdenvertaisuussuunnitelman vastaisia.

Kotimaa ma 10.06.2019 23:53
HAPSU - sinivalkoinen valopilkku yliopistoyhteisön globalistisessa pimeydessä

Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset HAPSU otti maaliskuussa kantaa sen puolesta, että suomalaisen yliopiston kuuluukin tuntua suomalaiselta. HAPSU vastusti ehdotuksia, joiden tarkoitus oli saada lisättyä ulkomaalaisia yliopistojen päättäviin elimiin. HAPSU otti myös kantaa jatkuvaan harmitteluun siitä, ”miten hallitsevaa valkoisuus on akateemisessa yhteisössä”, toteamalla, että koska eurooppalaiset kansat ovat valkoisia, on vain luonnollista ja tervettä, että valkoisuus on eurooppalaisissa tiedeyhteisöissä hallitsevaa.

Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset näkivät kannanotoissaan suomalaiset yliopistot kielemme, kulttuurimme ja kansamme turvaajina.

Tämän kannanoton myötä Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan talousjohtokunta puolestaan katsoi, että HAPSU:n näkemykset ovat ylioppilaskunnan yhdenvertaisuussuunnitelman vastaisia, ja päätti erottaa yhdistyksen HYY:n piiristä.

HAPSU ei ole saanut HYY:n tarjoamia tiloja tai rahallista tukea, joten toimenpiteestä ei koidu säästöjä ylioppilaskunnalle. Sen sijaan päätös asettaa HAPSU:n eri viivalle kuin missä sadat muut ylioppilaskunnan piirissä olevat järjestöt ovat. HAPSU ei mm. saa enää esittelytekstiään ja yhteystietojaan ylioppilaskunnan materiaaleihin eikä kojupaikkaa ylioppilaskunnan järjestämästä HYY:n piiriin kuuluvien järjestöjen esittelytapahtumasta.

Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset on tehnyt asiasta oikaisupyynnön HYY:n hallitukselle. HAPSU katsoo, että ylioppilaskunnan tulee kohdella poliittisia järjestöjä yhdenvertaisesti eikä se voi ottaa piiriinsä tiettyjen poliittisten puolueiden opiskelijayhdistyksiä ja sulkea ”väärää mieltä” olevaa pois. HAPSU katsoo, että HYY:n yhdenvertaisuussuunnitelma on ongelmallinen ja erityisen ongelmallinen on tulkinta, jonka mukaan se määrittäisi ylioppilaskunnan piirissä olevalle järjestölle sallitut näkemykset.

HAPSU on myös huolissaan siitä, pyritäänkö päätöksellä vaikuttamaan ylioppilaskunnan edustajistovaalien tuloksiin. Päätös poistaa HAPSU HYY:n piiristä on HAPSU:n kannanoton mukaan "kansallismielisten näkemysten vainoa, jota ei tule suvaita akateemisessa yhteisössä".

 

Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset HAPSU on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan piirissä toimiva poliittinen opiskelijayhdistys. Yhdistys on toiminut vuodesta 2009 lähtien. Se on Perussuomalaisten Nuorten jäsenjärjestö. HAPSU jatkaa Akateemisen Karjala-Seuran kansallismielistä perintöä ylioppilasliikkeessä.

 

Toim.huom: jälleen yksi esimerkki siitä, millaisena mielipidevainon työkaluna organisaatioihin ujutettuja yhdenvertaisuussuunnitelmia käytetään yhä enemmän.

 

Jukka Rahkonen ma 10.06. 23:53

Pääuutiset

blogit

Petteri Hiienkoski

Jos Venäjän vastainen sotapolitiikka ei olekaan menestys?

su 19.03. 01:43

Mikko Paunio

Olin Life Siten päätoimittajan John Henry Westenin ja Frank Wrightin podcast-haastattelussa

to 16.03. 19:33

Tapio Puolimatka

Eduskuntavaalit 2023 ovat vaalit perheiden tulevaisuudesta

su 12.03. 05:13

Olli Pusa

Eläkkeet ja hallitusohjelma?

pe 10.03. 19:05

Heikki Porkka

Kokoomus - turvallisuuden vai turvattomuuden edistäjä Suomessa?

to 09.03. 11:31

videot