Miestä epäillään Espoossa harvinaisen laajasta lapsiin kohdistuneesta seksuaalirikossarjasta - 52 uhria

Hyväksikäytöt ovat tapahtuneet vuosina 2018 ja 2019. Uhrit ovat kotoisin eri puolilta Suomea ja he ovat iältään 9 15-vuotiaita tyttöjä

Kotimaa pe 16.08.2019 00:24

Noin 30-vuotiasta Espoossa asuvaa ulkomaalaistaustaista miestä epäillään 12 törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, 39 lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä kahdesta lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä.

Länsi-Uudenmaan poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan poikkeuksellisen laajassa rikossarjassa, jossa Turkista kotoisin olevaa miestä epäillään yhteensä 52 eri lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta.

Instagramissa ja Snapchatissä lasten kanssa käyty viestittely muuttui nopeasti seksuaalissävytteiseksi

Esitutkinnassa selvisi, että epäilty lähestyi uhrejaan sosiaalisessa mediassa. Instagramissa ja Snapchatissä miehen aloitteesta liikkeelle lähteneet keskustelut alkoivat jutusteluna, mutta kääntyivät nopeasti seksuaalissävytteiseksi. Keskustelun aikana mies pyysi uhreilta video- ja kuvamateriaalia ja lähetti heille sellaista myös itse. Uhrit ja epäilty eivät poliisin tietojen mukaan tavanneet kasvokkain.

"Hyväksikäytöt ovat tapahtuneet vuosina 2018 ja 2019. Uhrit ovat kotoisin eri puolilta Suomea ja he ovat iältään 9–15-vuotiaita tyttöjä", kertoo tutkintaa johtanut rikoskomisario Max Bock.

Vain yksi uhri kertoi asiasta aikuiselle

Länsi-Uudenmaan poliisi alkoi tutkia epäillyn tekemisiä, kun yksi uhreista otti yhteyttä poliisiin alkuvuodesta 2019.

"Kaikki muut tapaukset tulivat esiin oman kattavan tutkintatyömme myötä. Kuten epäiltyjen rikosten ja uhrien suuresta lukumäärästä voi päätellä, työtä tapauksen eteen on tehty todella paljon. Olen tyytyväinen siitä, että tapauksen todellinen luonne selvitettiin ja asia on nyt valmis syyteharkintaa varten", Bock sanoo.

Se, että suurin osa lapsista jätti kertomatta aikuiselle epäillyn yhteydenotoista tai viestittelystä, huolestuttaa Bockia. Yleisesti vaikuttaisi siltä, että syynä oli lasten kokema häpeän tunne.

"Toivon, että vanhemmat keskustelevat lasten kanssa siitä, kuinka sosiaalisen median palveluissa tulee toimia, ja etenkin siitä, mitä tehdä, jos aikuinen henkilö lähestyy lasta niin sanotusti omituisilla viesteillä. Lapsia tulee kannustaa kertomaan välittömästi tapahtumista luotettavalle aikuiselle, joka voi auttaa käsittelemään asiaa ja ottaa tarvittaessa yhteyttä poliisiin", Bock kannustaa.

Epäilty on ollut vangittuna maaliskuun 2019 alusta alkaen. Seuraavaksi juttu siirtyy syyteharkintaan.

HS:n tietojen mukaan mies on kotoisin Turkista eikä ole asunut Suomessa kovin pitkään. Hän on työskennellyt ainakin matkailualalla.

 

Kansalainen.fi

 

Jukka Rahkonen pe 16.08. 00:24

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Giorgia Meloni sekä Jumala, isänmaa ja perhe voittivat Italian vaaleissa

pe 30.09. 21:52

Olli Pusa

Vihreät myyrät

ti 27.09. 16:38

Heikki Porkka

Arvojen pohjasta aitoihin arvoihin - vallankumous käynnissä

ti 27.09. 12:24

Henna Kajava

Pakkoruotsi vahvistuu ja karkottaa erityisosaajia

la 24.09. 13:42

Tapio Puolimatka

Abortin laillistaminen murentaa ihmisoikeusjärjestelmän

ti 13.09. 13:49

videot