PS-Nuoret vetoavat poliitikkoihin juutalaisen seurakunnan turvallisuuden parantamiseksi

Helsingin PS-Nuoret: On aivan uskomatonta, että poliitikot vain katsovat sivusta, kun yhteen uskonnolliseen ryhmään kohdistuu näin vakavaa häirintää

Kotimaa pe 06.12.2019 11:55
Helsingin juutalainen seurakunta

Antisemitismi on ollut kasvava ilmiö Suomessa jo muutaman vuoden ajan. Tämä on tänäkin vuonna näkynyt erityisesti Helsingin juutalaiseen seurakuntaan ja Israelin suurlähetystöön kohdistuvana häirintänä ja ilkivaltana.

Helsingin juutalainen seurakunta käyttää yli 200 000 euroa vuodessa turvallisuusmenoihinsa. Seurakunta on varautunut jopa terrori-iskuihin, eikä pysty järjestämään yhtään tilaisuutta ilman perusteellista vartiointia. Helsingin juutalainen seurakunta on joutunut järjestämään keräyksiä turvallisuusmenojensa kattamiseksi.

”Helsingin PS-Nuoret on hyvin huolissaan juutalaisyhteisön turvallisuudesta. On aivan uskomatonta, että poliitikot vain katsovat sivusta, kun yhteen uskonnolliseen ryhmään kohdistuu näin vakavaa häirintää.” toteaa Helsingin PS-Nuorten puheenjohtaja Teppo Marttinen.

Helsingin PS-Nuoret katsoo, että Helsingin kaupungin tulisi resursoida budjetistaan osa juutalaisen seurakunnan turvallisuuteen. Seurakunnan turvallisuusmenot ovat aivan kohtuuttoman suuret. Helsingin juutalainen seurakunta on Suomen ainoa juutalaisen elämän keskus, jonka yhteydessä toimii juutalainen päiväkoti, koulu, synagoga ja seurakuntakeskus.

”On varsin häpeällistä, mikäli Helsingin kaupunki ei suostu tukemaan kulttuurillisesti näin tärkeän kohteen toimintaa, mikä joutuu käyttämään suuren osan budjetistaan turvallisuusjärjestelyihin. Helsingin PS-Nuoret katsoo, että kaupungin on selkeästi näytettävä, ettei Helsingissä ole tilaa juutalaisvastaisuudelle.” sanoo Helsingin PS-Nuorten hallituksen varajäsen Juha Karjalainen.

 

Jukka Rahkonen pe 06.12. 11:55

Pääuutiset

blogit

Henna Kajava

Pohjoiskorealaiset - pakotettu nauramaan kommunismin kärsimysten keskellä

Klo 18:49.

Tapio Puolimatka

Hermostuiko Seta uuden kirjani paljastuksista?

ke 01.07. 23:07

Juha Ahvio

Vaatiiko evankeliumi tukemaan marxilaista vallankumousta?

ke 01.07. 23:05

Arto Luukkanen

"R-idioottien" riemukinkerit

ke 01.07. 22:54

Matti Viren

Paljonko Suomi maksaa?

ke 01.07. 22:52

Jukka Hankamäki

Valtamedia todisti kirjani väitteet oikeiksi reaktioillaan

ke 01.07. 22:51

Timo Vihavainen

Ennen oli paremmin

ke 01.07. 22:49

Professorin Ajatuksia

Kaksi kansainvälistä sopimusta

ke 01.07. 22:48

Janne Suuronen

Rakenteellinen rasismi

ke 01.07. 13:05

videot