Muslimimaahanmuuton jyrkkä rajoittaminen paras tapa torjua Euroopan terrori-iskuja

"Mikään määrä betonisia esteitä tai pommeja haistavia koiria ei pysty estämään terroristeja"

Kotimaa la 24.06.2017 17:22

Ympäri Eurooppaa ihmiset ovat alkaneet ymmärtää, että heidän hallituksensa eivät aio tehdä mitään terroriongelmalle. Viranomaiset toki tutkivat aina uuden iskun, tunnistavat tekijän, mutta kaikkein perustavimmalla tasolla mikään ei muutu, kirjoittaa Crisis Magazine.

"Monet tavalliset ihmiset ovat epäilemättä tulemassa siihen johtopäätökseen, että jotakin vikaa Muhammadin perustamassa uskonnossa on. Tavallinen maalaisjärjellä varustettu kansa ymmärtää kyllä, että ei ole paljon tehtävissä islamilaisen väkivaltaongelman ratkaisemiseksi, ennen kuin viranomaiset myöntävät, että se on todellakin islamilaista väkivaltaa."

Eurooppalaisille oppitunti on tulossa myöhään. Kun maiden muslimiväestö kasvaa tietyn pisteen yli, on erittäin vaikea hallita enää terroriongelmaa. Tietenkään jokainen muslimi ei ole terroristi, mutta näyttöä ja jotakin matemaattista varmuutta tietylle prosenttiosuudelle on. Ei ole liian myöhäistä tiukentaa rajoja, rajoittaa muslimimaahanmuuttoa ja kehittää edistyneitä tarkastusmenettelyjä. Mutta jos odottaa liian kauan, vaurio on jo tapahtunut, artikkelissa todetaan.

Yhden kulttuurin korvaaminen toisella on hyvässä vauhdissa ja eurooppalaiset eivät oikein tiedä, mitä tehdä asialle.

"On vaikea tietää, mitä tehdä, kun vihollinen on jo omien rajojen sisäpuolella. Vuosien toimettomuuden takia monissa osissa Eurooppaa on nyt tilanne, jossa kaikki vaihtoehdot ovat kauheita edes ajatella."

Mitkä ovat perustiedot, jotka on laiminlyöty ja sivuutettu, kysyy artikkelin kirjoittaja William Kilpatrick. Hän on opettanut monia vuosia Bostonin yliopistossa ja kirjoittanut useita kulttuurisia kirjoja ja uskonnollisia kysymyksiä, kuten Kristinusko, islam ja ateismi: taistelu lännen sielusta ja Poliittisesti väärä opas Jihadiin.

Kilpatrickin mielestä olisi ihan ensimmäisenä hyödyllistä ymmärtää, että terroriteot ovat sitoutuneet muslimeihin, eikä esimerkiksi metodisteihin tai mormoneihin. Lisäksi mitä suurempi osuus tietyssä yhteiskunnassa on muslimeja, sitä todennäköisemmin terrori-iskuja tapahtuu.

"Unkarissa, Puolassa ja Tsekissä, joilla on tiukat maahanmuuttolait ja vain vähän muslimeja, ei ole tapahtunut suuria terrori-iskuja. Saksassa, Belgiassa, Ranskassa ja Englannissa, joissa on liberaalit maahanmuuttolait ja suuri muslimiväestö, terrori-iskuista on tullut lähes viikoittainen tapahtuma", korostaa William Kilpatrick.

Yksi tärkeimmistä tavoista hänen näkemyksensä mukaan torjua terroritekoja on pysäyttää muslimimaahanmuutto tai muuten rajoittaa sitä jyrkästi.

"Mutta Eurooppa onkin sitoutunut avaamaan rajat. Hallintojen johto on myös sitoutunut kertomaan, että kaikki kulttuurit ovat tasavertaisia. Joten jos muslimit kiukuttelevat, sillä ei voi heidän näkemyksensä mukaan olla mitään tekemistä islamilaisen kulttuurin kanssa. Sen täytyy siis johtua syntyperäisen kansan rotuvihasta tai suvaitsemattomuudesta", Kilpatrick kiteyttää.

Manchesterin terrori-iskun tekijä Salman Abedi ei ollut maahanmuuttaja. Tätä väitettä on jo tarjottu todisteeksi siitä, että muslimien maahanmuutolla ei ole mitään tekemistä terrorismin kanssa. Mutta Abedin vanhemmat olivat maahanmuuttajia Libyasta ja osaa Manchesterista on kuvattu maailman suurimmaksi Libyan erillisalueeksi Afrikan ulkopuolella. Kulttuuri jossa Abedi kasvoi oli siis luultavasti enemmän libyalainen kuin brittiläinen.

Joka taas tuo meidät takaisin "kaikki kulttuurit ovat yhtäläisiä" -mielikuvitushaaveilufantasiaan, piikittää Kilpatrick.

"Libya on väkivaltainen paikka. Niin ovat Syyria, Irak, Afganistan, Jemen, Somalia ja Tšetšeniakin. Mikä on yhteinen tekijä, joka yhdistää nämä erilaiset paikat? Olisiko islamofobista sanoa, että islam on yhteinen tekijä?"

"Kyllä se olisi. Ainakin viranomaiset kutsuvat sitä islamofobiaksi. Ja koska he haluavat välttää islamofobian esiintymistä omasta puolestaan, ​​ne välttävät tekemästä mitään yhtäläisyyttä islamin ja väkivallan välille. Tämän takia he eivät ryhdy toimenpiteisiin estääkseen Manchesterin kaltaisia terrorihyökkäyksiä", päättelee Kilpatrick.

Hän pohdiskelee artikkelissaan, mitä nämä toimenpiteet pitäisivät olla.

"Tarkkailla moskeijoita, koraanikouluja ja muslimien opiskelijajärjestöjä, karkottaa radikaalit imaamit, sulkea radikaalit moskeijat ja koulut, shariatuomioistuimet ja ääri-islamilaiset poliittiset järjestöt, kieltää moskeijoiden ulkomainen rahoitus, pysäyttää muslimien radikalisoituminen vankiloissa, estää ulkomaisten taistelijoiden paluu paikoista, kuten Syyria ja Libya sekä suurin ja tärkein kaikista: lopettaa koko muslimimaahanmuutto."

Miksi näihin toimepiteisiin ei ole ryhdytty tai ryhdytä? Koska ne viittaisivat siihen, että ongelma on islamissa, valottaa Kilpatrick.

Manchesterin yliopiston muslimikappalainen Mohammed Ullah sanoi Manchesterin iskun ensimmäisten paheksumisten jälkeen:

"Tehdään myös selväksi tässä, että miksi meidän nyt pitäisi sitten pahoitella. Se ei ole minun vikani eikä uskonnon vika.”

Eikö ole? Onko olemassa jokin tietty uskonto, joka altistaa ihmiset väkivaltaan "vääräuskoisia"​​ ja muslimitovereita vastaan, jotka eivät noudata tietyntyyppistä islamia? ihmettelee Kilpatrick. Terroristit itse sanovat kyllä. He postaavat videoita ja kirjoituksia julistamalla rakkauttaan Allahiin ja haluavansa tehdä hänen tahtonsa. Terroristijärjestöt, kuten Isis, julkaisevat pitkiä lausuntoja selittäen tarkasti pyhiä perusteluja teoilleen.

"Voit sanoa, että he ovat ymmärtäneet väärin uskontonsa, mutta tämä väite on kestämätön. Noin puoli tusinaa suurista terrorijohtajista on filosofian tohtoreita joko islamin tutkimuksessa tai islamilaisessa juridiikassa. Tällainen on myös Abu Bakr al-Baghdadi, Isisin johtaja, joka on islamin tutkimuksen filosofian tohtori Bagdadin yliopistossa."

Entä 22-vuotias Salman Abedi, joka teki raakalaisteon Manchesterissa? Varmaankaan hän ei ymmärtänyt paljon islamista. Ainakaan yhden ranskalaisen islamilaisen terrorismin huippuasiantuntijan Olivier Royn lausunnon mukaan. Royn teoria nimittäin on, että suurimmalla osalla jihadisteja on niukasti tietoa islamista. Eli ”ei juurikaan ymmärrystä uskonnosta tai islamilaisesta kulttuurista".

"Siisti teoria, kunnes kaivaa hieman lisätietoa ja huomaa, että Abedi oli Hafiz. Henkilö, joka oli opetellut ulkoa koko Koraanin", Kilpatrick huomauttaa.

Hän oli täysin varma identiteetistään muslimina. Sitä paitsi Abedi kävi moskeijassa säännöllisesti ja hänen kuvailtiin olevan hyvin harras.

Haastatteluihin perustuvassa saksalaisessa tutkimuksessa, jossa oli 45 000 vastaajaa kävi ilmi että islam on ainoa uskonto, joka saa ihmiset sitä alttiimmaksi ja taipuvaisemmaksi väkivaltaan, mitä "uskonnollisemmaksi" ihminen tulee.

Todisteet osoittavat siis, että ei voida sanoa kuten Mohammed Ullah, että ”se ei ole uskonnon vika”, täsmentää Kilpatrick.

Miten voit estää tai lopettaa tämankaltaiset islamilaiset terrori-iskut, joita on tapahtunut Lontoon ja Westminsterin silloilla, Manchesterin konserttiareenalla, Pariisin konserttisalissa ja kustantamossa, bulevardilla Nizzassa, joulumarkkinoilla Berliinissä, kauppakeskuksessa Münchenissä, Brysselin lento- ja metroasemalla, Kööpenhaminan kahvilassa ja ostoskatualueella Tukholmassa? Pystytätkö betonisia katusulkuja joka neliölle, sillalle ja suurelle valtaväylälle jokaiseen suurkaupunkiin? Sijoitatko joukkoja ympäriinsä pääkaupunkiseudulle? Mitä jos terroristit sitten siirtävät toimintaansa pienempiin kaupunkeihin? Vartioitko jokaista teatteria, koulua, kirkkoa ja synagoogaa? Ja sitten kun terroristit hyökkäävät matkalla ulos teatterista tai kirkosta kotiin, sinäkö siirrät turvallisuusaluettasi edelleen parilla korttelilla? Laajennatko lentokenttien turvallisuutta lentokentän parkkipaikoille? Sisäänkäynnin asemille? Lukuisiin edestakaisin kulkeviin busseihin, joissa mennään sisään ja ulos? pohtii Kilpatrick artikkelissaan ja toteaa lopuksi, että eikö olisi parempi luoda erittäin turvallinen "kehä" maasi rajoille.

"Meillä ei ole varaa antaa muslimimaahanmuutto-ongelman kasvaa siihen pisteeseen, missä ollaan jo suuressa osassa Eurooppaa. On lähes mahdotonta käsitellä sen seurauksia. Kun tietyn pisteen yli on menty, ei mikään määrä betonisia tai muita konkreettisia esteitä ja pommeja haistavia koiria pysty pysäyttämään terroristien hyökyaaltoa."

Suomessakaan.

Tytti Salenius la 24.06. 17:22

Pääuutiset

blogit

Petteri Hiienkoski

Miksi Yhdysvallat haluaa Suomen ja Ruotsin Natoon?

pe 20.05. 17:31

Juha Ahvio

Suomi liittyy ylpeästi NATO:n jäseneksi

ti 17.05. 23:26

Heikki Porkka

Li Andersson ja Petteri Orpo - notkeaselkärankaiset

ma 16.05. 19:32

Mikko Paunio

WEF:n Klaus Schwabin ja Yuval Hararin humpuukiajattelu esti terveysviranomaisia saavuttamasta korkeaa koronarokotuskattavuutta ympäri maailmaa

su 15.05. 13:00

Laura Huhtasaari

Riittävän ajoissa pois EU:sta

pe 13.05. 12:27

videot