Onko Karjalainen valemedia? - ei noudata JSN:n ohjeita

Karjalainen rikkoo JSN-ohjeita, mutta jäätyään kiinni hurskastelee ja kertoo, että jotkut muut eivät ole niihin sääntöihin sitoutuneita.

Kotimaa la 15.12.2018 23:27

Karjalainen-lehden pääkirjoitussivulla oli pitkä kolumni, missä PS:n puheenjohtaja Jussi Halla-ahon kerrottiin marssineen itsenäisyyspäivänä natsilippujen takana, ja tietysti kaikenlaista muutakin roskaa.

Halla-aho vaati juttuun oikaisua, kuten myös PS ja sen oma uutiskanava Suomen Uutiset.

Miten Karjalainen sitten reagoi oikaisupyyntöön?

1) Karjalainen Kertoo Halla-ahon ottaneen Karjalaisen "maalitaulukseen":

"Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho otti sunnuntaina ja maanantaina Karjalaisen maalitaulukseen sosiaalisessa mediassa..."

2) Karjalainen kertoo, että Suomen Uutiset ei ole JSN:n jäsen (tämä ei liity mitenkään itse aiheeseen)

"Perussuomalainen ja Suomen Uutiset ei ole Karjalaisen ja lähes kaikkien muiden suomalaisten tiedotusvälineiden tavoin sitoutuneet noudattamaan journalistin ohjeita eivätkä kuulu Julkisen sanan neuvoston (JSN) sääntelyn piiriin."

3) Karjalainen valittaa, että Halla-aho olisi "ohjeistanut" myös oikaisun jälkeen, kun Halla-aho huomautti, että pääkirjoitussivulla näkyvästi ollutta virhettä ei paikata sillä, että jossain sisäsivulla on pienen pieni oikaisulaatikko. JSN-ohjeet nimenomaisesti velvoittavat tekemään oikaisun niin näyttävästi, että se vastaa alkuperäisen virheen näkyvyyttä ja haittaa.

"Halla-aho ohjeisti twitterissä Karjalaista näistä oikaisua koskevista periaatteista vielä maanantainakin, jolloin oikaisu oli ollut jo lehdessä."

4) Karjalainen uhriutuu ja väittää aina oma-aloitteisesti oikaisevan virheensä ja tekevänsä sen nyt "uudemman kerran vielä tälläkin uutisella", vaikka todellisuudessa he olivat Halla-ahon vaatimuksen jälkeen pakotettuja JSN-ohjeiden mukaan tekemään yhtä näyttävän oikaisun kuin mitä alkuperäinen virheellisen tiedon levittäminen oli.

"Karjalainen oikaisee aina virheensä ja myös oma-aloitteisesti, kuten vastuullisen median kuuluu, ja teemme sen uudemman kerran vielä tälläkin uutisella, Karjalaisen päätoimittaja Pasi Koivumaa tähdentää."

5) Kun Karjalainen on ensin mokannut täydellisesti asian käsittelyn, hidastelleet korjauksessa, ja ensin oikaisseet tarkoituksella mahdollisimman pienesti, ja vasta huomautuksen jälkeen kunnolla tuoneet asian esiin, Karjalainen alkaa märehtiä, että nyt on journalistinen vapaus vaarassa:

"Journalistin ohjeissa todetaan tosin myös, että tämänkaltaiset tiedonvälityksen sisältöä koskevat ratkaisut on tehtävä journalistisin perustein ja että ”tätä päätösvaltaa ei saa missään oloissa luovuttaa toimituksen ulkopuolisille”."

6) Karjalainen valittaa, että Halla-aho "ohjeisti" vielä oikaisun jäljeen, mutta Karjalainen jättää mainitsematta, että Halla-aho viittasi nimenomaan JSN-ohjeeseen, jonka mukaan kritiikin kohteelle on annettava mahdollisuus kommenttiin ETUKÄTEEN, jos kritiikki on omiaan asettamaan hänet erittäin kielteiseen valoon. Tätä Karjalainen ei tietenkään ollut tehnyt.

Karjalainen rikkoo JSN-ohjeita, mutta jäätyään kiinni hurskastelee ja kertoo, että jotkut muut eivät ole niihin sääntöihin sitoutuneita.

Kuten tämä yksi esimerkki jälleen osoittaa, Karjalainen ei ole itse niihin sääntöihin sitoutunut.

Jukka Rahkonen la 15.12. 23:27

Pääuutiset

blogit

Henna Kajava

Rasismiin auttaa ainoastaan tiukka maahanmuuttopolitiikka

pe 03.07. 18:41

Olli Pusa

Ilmastosekoilun hinta?

pe 03.07. 10:49

Tapio Puolimatka

Hermostuiko Seta uuden kirjani paljastuksista?

ke 01.07. 23:07

Juha Ahvio

Vaatiiko evankeliumi tukemaan marxilaista vallankumousta?

ke 01.07. 23:05

Arto Luukkanen

"R-idioottien" riemukinkerit

ke 01.07. 22:54

videot