Etelä-Pohjanmaan opiston johto yritti pimittää raiskausepäilyjä

Opiston johto ja opettajisto ovat erittäin ammattimaisia turvapaikka-aktivisteja ja kolmansista maista tulleiden miesten kohdalla tehdään kummallisia veivauksia, kertoo PT-media

Kotimaa ma 04.02.2019 22:49
kuvituskuvaa opiston sivuilta

Etelä-Pohjanmaan Ilmajoella sijaitsevan Etelä-Pohjanmaan opiston ympärillä pyörii jatkuvasti kummallinen turvapaikkashow, tiedottaa PT-Media.

Opiston johto ja opettajisto ovat erittäin ammattimaisia turvapaikka-aktivisteja ja kolmansista maista tulleiden miesten kohdalla tehdään kummallisia veivauksia.

Aiemmin syksyllä Etelä-Pohjanmaalla alkoi kiertää huhu, että yksi opistolla opiskelevista turvapaikanhakijoista olisi raiskannut suomalaisen alaikäisen tytön. Opiston johto sai asiasta tiedon muilta opiskelijoilta. Etelä-pohjalaisen llkka-lehden 15.1.2019 kirjoitetun artikkelin mukaan koulun rehtori ja apulasrehtori alkoivat tutkimaan asiaa koulun sisäisenä asiana.

Apulaisrehtori on koulutukseltaan varanotaari. Koulun johto laittoi omat tutkimukset pystyyn. Opiston rehtori kertoo Ilkassa, että he kävivät ”oikeustieteellisestä näkökulmasta” asiat läpi asianomaisten kanssa. Mukana ”oikeustieteellisessä tutkimuksessa” olivat osapuolet sekä alaikäisen tytön vanhemmat.

Opiston johdon itse tehtailemissa selvityksissä tuli Ilkka-lehden mukaan selville, että kyseessä olisi ollut nuorten rakkaussuhteen selvittelystä aiheutunut konflikti, eikä raiskaus. Toisin sanoen opiston johto ei tehnyt asiasta rikosilmoitusta, vaikka se heidän velvollisuuksiinsa olisi kuulunut. Opiston johto hoiti asian ”sisäisesti” viemättä sitä poliisille, vaikka kyseessä oli raiskausepäily ja julkisen syytten alainen rikos.

Ilkka julkaisi kyseisen artikkelin siis 15.1. otsikolla ”Etelä-Pohjanmaan raiskaushuhut eivät pidä paikkaansa”. Juttu perustui siihen, että opiston rehtori kertoi heidän omissa tutkimuksissaan tulleen selville, että mitään raiskausta ei ollut tapahtunut.

Ilkka julkaisi uuden artikkelin 18.1. otsikolla ”Poliisi selvittää Etelä-Pohjanmaan opiston raiskausepäilyjä”. Tässä välissä opiston rehtori oli tehnyt myös rikosilmoituksen Juha Mäenpäästä, joka kritisoi asiaa. Poliisi kertoi nyt, että se aikoo tehdä asiasta esitutkinnan aikaisemman Ilkan jutun perusteella. Rikosylikomissario Urpo Lintala kertoo Ilkan artikkelissa, että poliisi on velvollinen selvittämään mistä on kyse.

Rikosylikomissarion  Urpo Lintalan mukaan rikosepäillyt kuuluvat poliisille, syyttäjälle ja tuomioistuimelle eikä jollekin opistolle, vaikka siellä olisikin juridista osaamista. Lintalan mukaan juridinen osaaminen ei tarkoita sitä, että tällaisilla toimijoilla olisi jokin toimivalta selvittää rikosepäilyjä.  Lintala kertoo niin ikään, että rikoslaissa on muitakin viralliseen syytteen alaisia seksuaalirikoksia kuin yksin raiskaus.

– Kyllä asia nyt on niin, että me aloitamme tästä esiselvityksen, Lintala kertoo Ilkalle.

Etelä-Pohjanmaan opiston rehtori kertoo samassa artikkelissa, että opisto toimi vakiintuneen käytännön mukaan ja vetää esiin rasismikortin. Rehtorin mukaan kyse on siitä, että toinen osapuolista oli maahanmuuttajataustainen ja toinen kantasuomalainen. Rehtorin mukaan jos tapahtumassa olisi ollut osapuolina kaksi maahanmuuttajaa tai kaksi kantasuomalaista kukaan ei puhuisi asiasta mitään.

 

Nyt on tullut ilmi uusi mielenkiintoinen sivujuonne asiassa. Muuan opiston maahanmuuttajataustaisten tulijoiden opettaja kirjoittaa Refugees Hospitality Clubissa seuraavan päivityksen:

Kyseisen päivityksen kirjoittaja työskentelee siis opettajana opistolla ja kertoo, että koulun rehtori on antanut selväsanaisen ohjeistuksen, että opettajien on tehtävä kaikkensa, että opistolla opiskelevia turvapaikanhakijoita ei pakkopalauteta....

Artikkeli editoitu ja lainattu PT-mediasta 4.2.2019

Lue loput PT-mediasta.

 

Jukka Rahkonen ma 04.02. 22:49

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot