Ville Tavio (ps) ihmettelee kuinka pedofiiliringin pääepäilty voi olla vapaana

PS:n Tavio: Oikeusjärjestelmän uskottavuus koetuksella

Kotimaa pe 05.04.2019 19:35

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio pitää täysin kestämättömänä sitä, että lapsiin kohdistuvan raiskausvyyhdin pääepäillyn annetaan olla vapaalla jalalla, eikä epäilty ole millään tavalla poliisin seurannassa.

57-vuotiasta miestä epäillään muun muassa törkeästä raiskauksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisestä. Poliisi epäilee, että ainakin osa uhreista oli huumattu metamfetamiinilla tekojen aikaan.

Rangaistuksia kovennettava ja oikeuslaitoksen resursseja lisättävä

Tavio nostaa esiin, että löysien rangaistusten lisäksi ongelma on oikeuslaitoksen liian vähäisissä resursseissa. Tavio pitää tärkeänä, että tulevaisuudessa poliisin esitutkinta ja rikosoikeudenkäynti saataisiin hoidettua nopeammin.

Tavio on tehnyt eduskunnassa lakialoitteen, jossa vaaditaan törkeiden rikosten tuomioiden kärsimistä kokonaisuudessaan vankilassa.

- Lapset ovat turvassa pedofiileilta parhaiten, kun pedofiilit pidetään vankilassa, Tavio sanoo.


Tuomittujen pedofiilien kuvat julkisiksi

Tavio ehdottaa, että tuomittujen pedofiilien henkilöllisyyksien salailu lopetetaan Suomessa. Tavio nostaa esiin ongelmallisena varsinkin ne tilanteet, joissa vankilasta vapautuva pedofiili pyrkii myöhemmin työskentelemään tai viettämään aikaansa lasten parissa.

- Tuomituista pedofiileista tulisi tehdä julkinen rekisteri ja tuomittujen työskentely lasten parissa estää täysin, Tavio vaatii.

 

Jukka Rahkonen pe 05.04. 19:35

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot