Heteronuoret ahtaalla monessa koulussa - Kuka puuttuu homoseksuaaliseen häirintään?

Mikä on koulun vastuu heteronuoriin kohdistuvissa vastenmielisissä homoseksuaalissävytteisissä lähentely-yrityksissä?

Kotimaa ma 14.10.2019 22:38

MTV uutiset väitti viime viikon perjantaina sateenkaarinuorten olevan "ahtaalla monessa maassa" ja parin vuoden takaiseen kouluterveyskyselyyn perustuen suomalaisten sateenkaarinuorten kohtaavan "edelleen monenlaista syrjintää".

Uutisessa uskoteltiin suomalaisten sateenkaarinuorten kokevan terveytensä heteronuoria huonommaksi, heillä olevan myös enemmän ahdistusoireita ja kohtaavan enemmän väkivallan uhkaa ja koulukiusaamista.

MTV muisti niin ikään toistaa uutisessaan seksuaalivähemmistöjen lobbausjärjestön, Setan alati peräänkuuluttamaa "sukupuolen moninaisuutta", joka pitäisi "näkyä enemmän kouluopetuksessa".

Kuinka paljon heteronuoret joutuvat kohtaamaan kouluissamme syrjintää, uhkailua ja koulukiusaamista sateenkaarinuorten tai opettajien taholta, jotka ovat antautuneet vihervasemmiston suoltaman gender-ideologisen aivopesun vietäväksi? Onko sitä tutkittu?

Oikea Media uutisoi tammikuussa kokkolalaisesta koulusta, joka yritti pakottaa oppilaita katsomaan homoerotiikkaa kahden uhkauksen voimalla: Jos oppilas lintsaisi elokuvan katsomisesta, katsottaisiin se luvattomaksi poissaoloksi. Sen päälle oppilas joutuisi maksamaan 10 euron "sakon".

Oikean Median saamien tietojen mukaan Keski-Suomen harvaanasutuimman kunnan, Multian, yläaste on ummistanut silmänsä koulukiusaamiselta ja seksuaaliselta häirinnältä, kun se on sallinut jo usean vuoden ajan koulussa opiskelevan ulkomaalaistaustaisen pojan lähestyä luokkatovereitaan hiplaten, härnäten ja nimitellen eikä ole puuttunut siihen.

Epämiellyttäväksi koettua koskettelua ja lähelletulemista on tapahtunut muun muassa välitunneilla, uimahallissa ja monissa sellaisissa kohtaamistilanteissa, joissa se on selvästi tulkittu homoseksuaaliseksi häirinnäksi, sillä kiusattujen poikien mukaan kyseinen henkilö ei ole koskaan lähennellyt tyttöjä.

Koulussa ja kiusattujen perheissä on vallinnut kauan jo tulehtunut ilmapiiri, kun pojan terrorisoivista lähentely-yrityksistä on useasti kerrottu rehtorille ja luokanvalvojalle, mutta koulu on osoittautunut täysin hampaattomaksi, kun se ei kykene eikä ilmeisesti edes halua puolustaa hämmennyksissä olevia oppilaitaan mielivaltaiselta käyttäytymiseltä, joka häiritsee jo oppimisilmapiiriäkin.

Ahdistelun kohteeksi joutuneet oppilaat kertovat, että koulu on sen sijaan uhannut heitä koulusta erottamisella, nimittänyt "rasisteiksi", tehnyt heistä "kiusaajia" ja "haukkujia", kehottanut "pitämään turvaväliä" häiritsevään oppilaaseen ja selittänyt sietämättömän käytöksen olevan vain "oppilaan tapa, johon on sopeuduttuva".

On jokaisessa perheessä syytä viimeistään nyt pohtia, onko kouluissa jo yleisemminkin alettu omaksua "punavihreä diktatuuri" ja Setalle tyypillinen kaksinaismoralistinen ajattelutapa. Kuinka moni koulu on selvillä siitä, että asiantuntija- ja ihmisoikeusjärjestönä esiintyvä Seta, joka tituleeraa itseään "sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskukseksi", haluaa nimenomaan edistää seksuaalisia poikkeavuuksia ja ajaa vääristymien normalisointia?

Mikä on koulun vastuu, kun se syyttääkin häirinnän kohteeksi joutuneita oppilaita, mikäli he eivät hyväksy vastenmielisiä ja iljettäviä homoseksuaalissävytteisiä lähentely-yrityksiä?

Härnäämisen ja tungettelun kohteeksi joutuneet pojat ja heidän vanhempansa korostavat, että opettajat eivät ymmärrä tai halua ymmärtää tilanteen vakavuutta.

Onko oppilaan tehtävä "pitää turvaväliä", kun koulu itse ei pysty pitämään kurissa poikkeavaa ja pervoa homoseksuaalista käyttäytymistä liehakoivaa oppilasta, joka saattaa joissakin tilanteissa näyttää luokkatovereilleen vaikka sukuelintään?

Vastausta koulun harjoittamaan erikoiseen positiiviseen erityiskohteluun täytyykin siis lähteä etsimään esimerkiksi koulua ja kiusaajaa mahdollisesti "yhdistävistä tekijöistä".

Ulkomaalaistaustaisen pojan "tapa, johon on sopeuduttava" ja koulun määräämä "turvavälin pitäminen" voivat ehkä selittyä sillä, että hänen vanhempansa tunnetaan poliittisesti aktiivisina julkisuuden henkilöinä, joilla on kunnassa vaikutusvaltaa.

Koulun rehtori on puolestaan Seminaarinmäen mieslaulajien eli tuttavallisemmin Semmareiden, perustajajäsen ja johtaja, opettaja Reima Viitala ja kuuluu puolisonsa, Satu Olkkosen kanssa paikallisen Multiaista satoa -kulttuuritapahtuman järjestäjiin.

Mielenkiintoiseksi - ja vähintäänkin arveluttavaksi - koko yhtälön tekee se, että Multiaista satoa -kunniavieraana on nähty homopropagandaa julistavissa luonnonvastaisissa Pride -mielenosoitusorgioissa säännöllisesti keikkuva vihreiden entinen puheenjohtaja Touko Aalto, joka muistetaan huolettomasta ja estottomasta esiintymisestään muun muassa Ruotsin vihreiden vieraana tukholmalaisella King Kong -homoklubilla, Europride-tapahtuman jatkoklubilla, missä hän paidattomana läiski toista miestä takapuolelle ja poseerasi drag-artistien kanssa.

Ihmetystä herättää hieman myös se, miksi juuri Setan edeltäjää, seksuaalipoliittista yhdistystä Sexpoa perustamassa ollut, entinen demarinaispresidenttimme Tarja Halonen lähetti tervehdyksensä Suomen itsenäisyyden juhlavuoden 2017 kunniaksi Multiaista Satoa 2017 -tapahtumaan.

Mitenkään ei näin ollen voi välttyä ajattelemasta, että fanaattinen seta-aktivismi ja monikulttuurisuuden yltiöpäinen ihannoiminen on sumentanut tässäkin koulussa terveen järjen käytön turvallisen koulu- ja kasvuyhteisön kustannuksella.

Jokaisen oppilaan on saatava olla rauhassa koulussa. Koulun ensisijainen tehtävä on antaa oppilaille tasapainoinen kasvurauha ja tukea tyttöjen kasvua naisiksi, ja poikien kasvua miehiksi.

Koulun ja opettajien tehtävä on puuttua heti kaikenlaiseen kiusaamiseen viittaavaan. Varmasti jokainen opettaja ja rehtori tietää, että siinä vaiheessa, kun opettaja tiedostaa kiusaamisen tai hänet kutsutaan paikalle ratkaisemaan asia, on kiusaamista yleensä tapahtunut jo pitkän aikaa ja tilanne on edennyt liian pitkälle.

Julkisuudessa on viime aikoina toistuvasti käyty paljon keskustelua koulukiusaamisesta. Perustuslain mukaan jokaisella ihmisellä on oikeus myös henkilökohtaiseen koskemattomuuteen.

Keskusteluun olisi nostettava myös homoseksuaalien suunnalta tuleva ahdistelu. Eikö sekin ole kajoamista henkilön koskemattomuuteen?

Kouluyhteisössä opettaja edustaa aikuisuutta, pedagogista asiantuntijuutta ja ylläpitää luokkansa hyvää ilmapiiriä. Hänen odotetaan puuttuvan yhteistä toimintaa häiritseviin tilanteisiin, kiusaamiseen ja syrjivään käyttäytymiseen.

Oikeudenmukaisuus opettajan toiminnassa ilmenee siinä, miten hän ratkaisee konfliktitilanteita. Erityisesti siihen kuuluu tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen sekä syrjinnän ja suosimisen välttäminen.

Toteutuuko silloin aito yhdenvertaisuus, jos ja kun koulu ei pidä oppilaan häiriintynyttä käyttäytymistä sopimattomana ja rangaistavana, vaan ilmeisesti poliittisen korrektiuden pakottamana tekeekin heteroista kantasuomalaisista pojista syntipukkeja ja uhkaa koulusta erottamisella?

 

 

EDIT 23.1.2020: Artikkelista poistettu yksi kappale, jossa oli uutisen kannalta turhaan henkilöihin epäsuorasti viittaavaa tietoa

 

 

Tytti Salenius ma 14.10. 22:38

Pääuutiset

blogit

Henna Kajava

Ollaanko me Ruotsin tiellä? Todistusaineistoa

la 28.11. 20:33

Juha Ahvio

Pitääkö Trumpin kannattajat tutkia, tuomita ja uudelleenkouluttaa?

pe 27.11. 18:34

Timo Vihavainen

Kohti konfliktia?

ke 25.11. 23:32

Professorin Ajatuksia

MTK:n puheenjohtaja: Ylen journalismi on ideologisesti värittynyttä

ke 25.11. 23:28

Olli Pusa

Tarina hiilidioksidista

ti 24.11. 21:44

videot