Junnila: Eduskunnan keskityttävä vain välttämättömiin lakiesityksiin

"Meille on tuotu esitys, joka pakottaisi taloyhtiöt hankkimaan sähköautojen latauspisteitä ja ministeriössä valmistellaan henkilötunnusten muuttamista sukupuolineutraaleiksi"

Kotimaa su 19.04.2020 23:06
Vilhelm Junnila (ps)

Reilu viikko sitten pääministeri Sanna Marin (sd.) totesi, että Suomessa on kyetty poikkeuksellisen yksituumaiseen yhteistyöhön. Esimerkiksi valmiuslain käyttöönotosta neuvoteltiin kaikkien puolueiden kesken yhdessä. Kuitenkin Uudenmaan sulku poistettiin yksipuolisesti. Hallitus vain ilmoitti asiasta muille eduskuntapuolueille.

Eduskunnan kyselytunnilla perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila pyysi pääministeriltä selvitystä.

- Eduskunnalle on kerrottu, että nyt viedään eteenpäin vain kriisin hoitamiseen liittyviä välttämättömiä lakiesityksiä. Kuitenkin meille on tuotu esitys, joka pakottaisi taloyhtiöt hankkimaan sähköautojen latauspisteitä ja ministeriössä valmistellaan henkilötunnusten muuttamista sukupuolineutraaleiksi, Junnila kuvaili tilannetta.

Vilhelm Junnilan mukaan vastaavat lakiesitykset kuulostavat politikoinnilta, koska samaan aikaan oppositiolta on edellytetty lähes varauksetonta tukea hallitukselle.

- Keskitytäänkö koronakriisin hoitoon jatkossa yhdessä vai erikseen, ja aikooko hallitus vetää poliittisesti värittyneet esitykset takaisin ja keskittyä suomalaisten terveyden ja toimeentulon turvaamiseen, yhdessä, Junnila kysyi pääministeriltä.

Pääministeri myönsi ongelmat.

Pääministeri Marin tukeutui Uudenmaan osalta perustuslakivaliokunnan mietintöön. Marin kuitenkin myönsi ongelmat lakiesitysten kanssa ja kertoi käyneensä keskustelua puhemiehistön kanssa.

- Olenkin tästä asiasta keskustellut eduskunnan puhemies Vanhasen kanssa, ja meillä on yhteinen käsitys siitä, että ei tuotaisi sellaisia asioita eduskunnan käsiteltäväksi, jotka herättäisivät ehkä ristiriitaisuuksia ja keskustelua salissa, koska myös edustajat ovat pidättäytyneet osallistumasta tänne salikeskusteluun, Marin vastasi.

Suurempaa vastuuta pääministeri ei kuitenkaan halunnut asiassa ottaa.

- Katson, että tämä on myös eduskunnan asia, enkä lähde sen enempää siihen sörkkimään, Marin päätti.

 

Jukka Rahkonen su 19.04. 23:06

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Kohti pinnan katkeamista

to 16.09. 23:47

Vieraskynä

Koronakriittinen lähdekritiikki ei horju

ma 13.09. 22:43

Mikko Paunio

Valeisradio hämärtää tarkoituksellisesti (?) uutisoinnillaan Interceptin uuden WUHAnin laboratorioraportin poliittisen merkityksen

pe 10.09. 11:09

Tapio Puolimatka

Rokotepassien avulla kohti digitaalista diktatuuria?

to 09.09. 21:09

Olli Pusa

Ilmastonmuutoksen kulissi putoaa?

ma 06.09. 11:19

videot