PS:n Taviolta kirjallinen kysymys perintäkulujen pienentämiseksi

"perintäprosessi aiheuttaa maksuvelvollisille lisäkuluja, jotka ovat monissa tapauksissa suuria alkuperäiseen maksamattomaan rahamäärään verrattuina."

Kotimaa ma 21.09.2020 23:05

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio on jättänyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen perintäkuluista. Tavio kysyy, mitä hallitus aikoo tehdä huolehtiakseen siitä, että kuluttaja- ja yrityssaatavien perintäkuluja kohtuullistetaan nykyistä matalammalle tasolle.

Tavio huomauttaa, että perintäprosessi aiheuttaa maksuvelvollisille lisäkuluja, jotka ovat monissa tapauksissa suuria alkuperäiseen maksamattomaan rahamäärään verrattuina.

Perintälain nojalla velkojalla on käytännössä aina oikeus saada yrityksiltä ainakin 40 euroa perintäkulujen vakiokorvauksena. Sen yli menevä osuus velallisella on velvollisuus korvata kohtuulliseen määrään asti. Tavion mukaan kohtuullisuus ei kuitenkaan aina toteudu käytännössä.

– Suomeen on syntynyt toimintakulttuuri, jossa perintätoimistot voivat ilmoittaa jopa melkein sadan euron suuruisia kuluja, vaikka tapaukseen ei liittyisi poikkeuksellisen työläitä perintäprosesseja, Tavio sanoo.

Tavio kertoo, että hänen tiedossaan on tapauksia, joissa maksuvelvollisilta on vaadittu perintäkuluina summia, jotka ovat lähes yhtä suuret kuin alkuperäinen maksamaton saatava.

 

Jukka Rahkonen ma 21.09. 23:05

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

Klo 13:04.

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot