Budjetti paljastaa - punakaulukset erkaantuneet duunareista

Junnila: "Valtion vähät resurssit ohjaatte omille eturyhmillenne, joihin työntekijät eivät enää lukeudu ja yritykset ole koskaan kuuluneetkaan."

Kotimaa to 08.10.2020 23:17

Perussuomalaisten valtiovarainvaliokunnan jäsen Vilhelm Junnila moitti pääministeripuolue SDP:tä työntekijöiden unohtamisesta talousarvion lähetekeskustelussa eduskunnassa.

– Entinen työväenpuolue SDP puolustaa budjettiesitystä asioilla, joilla ei ole työllisyyden kanssa mitään tekemistä, kuten oppivelvollisuuden laajentamisella. Suhtautuminen työhön on sekä puheen että budjetin perusteella ylimielinen ja työntekijöitä ylenkatsova, Junnila jyrähti.

Junnila viittasi SDP:n ryhmänjohtaja Antti Lindtmanin puheeseen, jossa hehkutettiin ilmastotoimia ja mainittiin Wärtsilä esimerkkinä.

–  Wärtsilä käy parhaillaan toisia YT-neuvotteluja kilpailukyvyn ja kannattavuuden turvaamiseksi, jonka johdosta yhä useampi jää työttömäksi. Niitä ei Lindtman maininnut. Eikä muitakaan kymmenistä ja sadoista YT-neuvotteluista. Kauas ovat punakaulukset duunareista erkaantuneet, Junnila vastasi.

Työllisyyden ja teollisuuden rooli on jäänyt talousarviossa minimaaliseksi.

– Budjetissa on vain muutama kohta, jotka tukevat työtä ja teollisuutta. Valtion vähät resurssit ohjaatte omille eturyhmillenne, joihin työntekijät eivät enää lukeudu ja yritykset ole koskaan kuuluneetkaan. Miksi keskitytte teollisuuden valojen sammutukseen ja hykertelette tyytyväisenä, kun katkaisijaan saadaan ilmastonmuutoksen vastainen iskulause, Junnila tivasi ryhmänjohtajalta.

 

Jukka Rahkonen to 08.10. 23:17

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot