Perussuomalaisten syrjäyttämisen taustalla liittovaltioprosessin kiirehtiminen?

"Väärät skeptiset mielipiteet työnnetään marginaaliin - nyt isketään armotta ja suljetaan vääräoppisten suut"

Kotimaa ma 12.06.2017 16:21
Euroopan keskuspankki, Frankfurt

Macronin menestys Ranskan parlamenttivaaleissa ja Perussuomalaisten johdon vaihtuminen Eu-kriittiseen nelikkoon sattuivat samalle viikonlopulle. 

"Presidentti Macronin oman puoluekyhäelmän saaman alustavan parlamenttivaalivoiton myötä EU:n yhdistymisessä koittaa aivan uusi aika. On syntymässä kahden parihevosen johtama valjakko, joka vie Unionin kohti tiukempaa federalisaatiota ja yhdentymistä. Saksa johtaa ja Ranska seuraa kiltisti. Tässä ydinreaktiossa toimitaan päättäväisesti. Uusi Barad-dur on pystytetty", analysoi dosentti Arto Luukkanen (Ps) blogissaan eilen illalla.

"Väärät skeptiset mielipiteet työnnetään marginaaliin - nyt isketään armotta ja suljetaan vääräoppisten suut. Suomen Perussuomalaisten puoluekokouksen henkilövalinnat sattuivat siinä mielessä 'onnekkaasti' ja 'epäonnisesti'. PS:n johto aiotaan syödä eurooppalaisen yhteistahdon ilmauksena - Aamiaiseksi."

Luukkasen mukaan Saksa ja Ranska tulevat vaatimaan euromyönteisiltä päättäjiltä selviä toimia kaikkia euroskeptisiä johtajia vastaan. Luukkanen arvioi sen tarkoittavan sitä, että Kokoomuksen "isot pojat"ovat ottaneet Petteri Orpon tiukasti syliinsä ja antavat nyt lähiopetusta siitä mitä pitää tehdä.

"Nyt pelataan härskisti. Jos luulitte, että jonkun puolueen demonisoinnin rajat on nähty, niin te ette tiedä mitään.", dosentti summaa.

Suomea aikanaan Euroopan unioniin puskeneen Sauli Niinistön näkyvä puuttuminen hallituskeskusteluihin saattaa poliittisten asiantuntijoiden mukaan myös viitata taustalla olevan Euroopan liittovaltiota tavoittelevan integraatioprosessin nopeaan kiihdyttämiseen.

Mikäli oletukset pitävät paikkansa, epämääräiset puheet "arvoista" ja "jakamattomasta ihmisoikeudesta" ovat näiden todellisten motiivien peittelyä.

Jukka Rahkonen ma 12.06. 16:21

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Pieniä virheitä???

to 02.02. 15:30

Heikki Porkka

Trump otsikoissa - Yle uutisoi ristiriitaisesti ja pimittää jälleen olennaista tietoa

to 26.01. 11:14

Tapio Puolimatka

Translain uudistusesitys ajaa miesten etuoikeuksia

ke 18.01. 15:42

Mikko Paunio

Helsingin kaupunki priorisoi kielitaidottomien ja somalinkielisten hammashoitoja kantaväestön maksaessa pitkälti tarvitsemansa hammashoitonsa itse

ti 17.01. 13:32

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01. 14:49

videot