Kansallismielisille enteillään kolmasosaa paikoista europarlamenttivaaleissa

Sorosin tukema aivoriihi pelkää euroskeptikkojen voivan lamaannuttaa Brysselin toukokuun vaalien jälkeen ja kartoittaa nyt keinoja vaikeuttaa kansallismielisten nousua

Ulkomaat ma 25.02.2019 22:43
Kuva: Breitbart artikkeli

Uusi tutkimus kertoo, että EU-vastaisten puolueiden arvioidaan saavan kolmanneksen toukokuussa pidettävistä Euroopan parlamentin äänistä.

Globalistisen aivoriihen tekemästä ennustuksesta koskien isänmaataan rakastavien puolueiden tulevaa rynnistystä Euroopan parlamentin näyttämölle uutisoivat muun muassa Breitbart, venäläinen tv-uutiskanava RT ja Voice Of Europe.

Analyytikot varoittavat, että toukokuinen äänestys voi kaataa koko Euroopan poliittisen järjestelmän, jolloin Bryssel jäisi aseettomaksi.

Vasemmistomiljardöörin George Sorosin tukeman globalistisen ajatushautomon, The European Council on Foreign Relationsin (ECFR) 11. helmikuuta julkaisema mietintö on raflaavasti nimeltään "Euroopan parlamenttivaalit 2019: Miten EU-vastaiset suunnittelevat tuhota Euroopan ja mitä voidaan tehdä sen estämiseksi".

"Raportissa" analysoidaan yksityiskohtaisesti kunkin EU:n 27 jäsenvaltion poliittista tilannetta ennen vuoden 2019 Euroopan parlamentin vaaleja, joita kuvaillaan "merkittävimmäksi parlamentin äänestykseksi EU:n historiassa".

Selvityksessä ennakoidaan euroskeptisten puolueiden voivan saada jopa yli 30 prosenttia Euroopan parlamentin paikoista, "jos niiden suosio jatkaa kasvuaan tai jos jotkut valtavirran ulkopuolella olevista jäsenistä liittyvät niihin".

Tällaisen tilanteen syntyessä EU voi saada raportin mukaan "vain hieman lisäaikaa" ja siinä kartoitetaan keinoja, joilla eri EU-vastaiset puolueet voivat asettua toistensa puolelle kerätäkseen enemmän valtaa Brysselissä.

Euroopan epävarma tilanne on seurausta EU:n "yrityksistä päästä eroon kansallisesta itsenäisyydestä" ja siitä, että EU:n toimielimet ovat "liian kaukana yksittäisistä kansalaisista", Iso-Britannian radiojuontaja, toimittaja ja poliittinen kommentaattori Jon Gaunt huomauttaa RT:lle.

Tämä ilmenee myös raportissa, jossa kiinnitetään huomiota EU-vastaisten puolueiden kannattavan paluuta "kansakuntien Eurooppaan" Gauntin kuvaileman "epädemokraattisen supervaltion" sijaan.

Jos valtaapitäviä vastustavat puolueet saavat enemmän vaikutusvaltaa EU:n politiikassa, EU:ta tukevien puolueiden esittämät väitteet siitä, että hanke on "epätäydellinen, mutta kykenevä muutokseen", voisivat raportin mukaan menettää merkitystään.

Huolimatta vakiintunutta valtaa vastustavien puolueiden nopeasta kasvusta, mietinnössä väitetään, että "hiljainen enemmistö" kaikkialla Euroopassa on edelleen EU-myönteinen. Gaunt uskoo kuitenkin, että EU:n suunnitelmat ovat "lopun alkua", ja Euroopan unionia kannattavien puolueiden pyrkimykset uudistaa unionia ovat "riittämättömiä ja jo myöhässä".

Yksi alue, johon nousevan kansallismielisyyden uskotaan voivan vaikuttaa, on niin kutsuttu "oikeusvaltioperiaate" - uskollisuus sille, mitä EU usein kutsuu "eurooppalaisiksi arvoiksi".

Vuonna 2018 7 artiklaa, joka voi johtaa sanktioihin ja äänioikeuksien estämiseen, käytettiin Puolan oikeuslaitoksen uudistuksia ja Unkarin siirtolaispolitiikkaa vastaan. Koska prosessi riippuu Euroopan parlamentin ja neuvoston tuesta, ECFR pelkää, että suurempi määrä kansallismielisiä patriootteja tulee vaikeuttamaan "demokratian puolustamista" rankaisemalla maita, jotka eivät omaksu EU:n perustavanlaatuisa "edistyksellisiä" periaatteita.

Globalistisen aivoriihen mukaan toinen vuoden 2019 Euroopan parlamenttivaalien aiheuttama "suurin uhka" on luonnollisesti EU:n maahanmuuttopolitiikka:

"Kun läsnä on paljon enemmän maahanmuuttovastaisia parlamentin jäseniä seuraavassa parlamentissa, heidän äänensä tulevat paljon vahvemmiksi kuin ne ovat tänään, mikä voisi rajoittaa jäsenvaltioiden ja neuvoston asemaa etsiä humanitaarista ja solidaarisuuteen perustuvaa lähestymistapaa maahanmuuttohaasteisiin."

Vaikka "mietinnössä" ollaan yleisesti sitä mieltä, että eurooppalaiset edelleen "luottavat ja ovat mukana" EU:n hankkeessa, siinä myönnetään, että nykyinen tilanne ei ole yksinkertaisesti puolustettavissa ja että Ranskassa keltaliivit ovat osoittaneet, että tavalliset ihmiset eivät näe "mitään yhteyttä" valtaapitävien piirissä tapahtuvien ja niiden asioiden välillä, mistä he ovat henkilökohtaisesti huolissaan.

Yksi tähän näkemykseen yhtyvä on unkarilaissyntyinen Amsterdamin yliopiston Euroopan tutkimuksen professori ja humanistinen tutkija László Marácz, jonka mielestä Ranskan joukkomielenosoitusliikehdintä kuvastaa EU:n kaavailuja kohtaan olevan meneillään "hyvin syvä luottamuskriisi", joka voisi johtaa jotkut maat "poliittisen romahduksen partaalle", ja erityisesti Ranskan "vallankumoukselliseen tilanteeseen".

Jo vuonna 2016 professori-tutkija László Marácz varoitti muslimimaahanmuuttajien tulvan Eurooppaan muodostavan rinnakkaisyhteiskuntia, jotka muuttavat "kaupunginosamme terrorismin pesäkkeiksi" ja yhteiskunnasta tulevan entistä jakaantuneempi.

Marácz otti tuolloin kantaa Saksassa käytyyn taisteluun pitää sianliha ruokalistalla julkisissa laitoksissa, sen jälkeen kun jotkut olivat ilmoittaneet poistaneen sen välttääkseen muslimien loukkaantumista.

Lihakysymys oli Maráczin mielestä "vain pieni ongelma". Se on osa paljon suurempaa kuviota, ja varsinaisena ongelmana hän näkee "viranomaisten erityisjärjestelyt erityisesti Eurooppaan tuleville muslimeille".

Marácz korosti islaminuskoisten sopeutumattomuutta eurooppalaiseen elämäntapaan ja lakeihin, joista on nähty useita esimerkkejä viime vuosina. Marácz mainitsi silloin muun muassa erilliset uintitunnit musliminaisille ja vaatimukset siitä, ettei lääkäreille kuuluisi muslimien hoito terveydenhuoltopalveluissa.

"Mielestäni tämä on erittäin huono kehityssuunta, ja mielestäni viranomaiset ovat syyllisiä siihen. Poliittiset johtajamme ovat kutsuneet nämä ihmiset", Marácz huomautti.

Maráczin mukaan sallimalla kaikenlaisia tapoja, jotka eivät ole eurooppalaisten lakien mukaisia, rinnakkaisyhteiskuntia syntyy ja se tulee synnyttämään sekasortoa, pirstoutumista ja epäluottamusta yhteiskunnassa.

"En ole vakuuttunut siitä, että poliittiset päättäjämme ovat täysin tietoisia asioista, joita he tekevät… Poliittinen eliitti tekee emämunauksia koko ajan. Emme voi integroida ihmisiä, joilla on täysin erilainen kulttuuri."

Niinpä globalistisen aivoriihen raportissa vähätelläänkin EU:n vastaisia mielipiteitä ja yhä suositumpia kansallismielisiä puolueita määrittämällä ne ryhmiksi, jotka haluavat "tuhota Euroopan" ja antamalla vaikutelman, että nykyisillä vallitsevilla voimilla on enemmän oikeuksia vaikuttaa merkittävästi Eurooppaan.

On huomattava, että raportissa käytetään harhaanjohtavaa nimitystä Euroopan-vastaiset (anti-Europeans) ja "Eurooppaa tuhoavat ryhmät", vaikka he itse edustavat sitä näkökantaa, joka alunperin johti EU:n tämänhetkiseen kriisiin.

Euroopan unionin toimielinten, heidän käyttäytymisensä ja tiiviimpään unioniin (Euroopan liittovaltiot, Euroopan Yhdysvallat) pyrkimisensä vastustaminen ei ole "eurooppalaisuuden vastustamista", vaan se on "EU:n vastustamista".

Raportin mukaan keskeiset taistelut toukokuussa 2019 käydään Saksassa, Ranskassa, Italiassa, Puolassa ja Espanjassa, joiden osuus on yhteensä yli 50 prosenttia Euroopan parlamentin paikoista. EU:lle myötämielisen enemmistön säilyttäminen keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä vaatii kansallismielisten nousun vaikeuttamista muualla, Ruotsista ja Hollannista Viroon ja Kroatiaan, selvityksessä paljastetaan.

Tässä mielessä kaikkien EU:n jäsenvaltioiden EU:n kannattajilla ei ole aikaa hukattavaksi ja jos euroskeptikoille (kansallismielisille) annetaan mahdollisuus käyttää tilaisuutta hyväkseen, luoda rakentavaa keskustelua ja saada lisää poliittista painoarvoa kotimaassa, tämä on strateginen virhe, raportissa hätäillään.

EU-raportin laatijat tarjoavat erilaisia ​​strategioita, joiden avulla EU:ta kannattavat voimat voivat taistella euroskeptisyyttä vastaan. Yksi näistä toimintasuunnitelmista on "iskeä kiilaa" eli aiheuttaa eripuraa EU-vastaisten puolueiden välille ja pyrkiä näin estämään heitä tekemästä yhteistyötä. Toinen suunnitelma on esittää väite, jonka mukaan "EU:n vastaiset" ovat ”Kremlin asialla” - taktiikka, joka on yhä suositumpi valtaapitävien puolueiden ase kaikkialla länsimaissa.

Raportissa väitetään myös, että Venäjän sekaantuminen toukokuun vaaleihin on "erittäin todennäköistä" ja "rakkaus Venäjään" ja "viha sanktioista" voisi yhdistää äärivasemmiston ja äärioikeiston. Näillä olevan riittävän vallan vuoksi yksi suurimmista peloista on se, että nämä puolueet voisivat "vaarantaa EU:n yhteisen Venäjän ulkopolitiikan".

Puolestaan siinä, miten EU-vastaiset puolueet voisivat yhdistää voimansa, on esitetty eri vaihtoehtoja, muun muassa mahdolliset ”vaikeasti murrettavat äärioikeistolaiset EU-vastaiset liittoutumat”. Oletuksena heitetään myös äärioikeistolainen liitto, euroskeptikot, jossa ”kaikki vastustavat valtaapitäviä”, ja äärivasemmisto, mikä voisi "hankaloittaa huomattavasti" EU-myönteisiä voimia - vaikka raportin kirjoittajat näkevät tämän skenaarion vähemmän todennäköisenä.

”Eurooppa on kriisissä, mutta kriisiä eivät ole aiheuttaneet euroskeptiset puolueet.

Syynä siihen ovat ne ihmiset, jotka nyt ovat vastuussa poliittisesta päätöksenteosta”, Amsterdamin yliopiston Euroopan tutkimuksen professori László Marácz kiteyttää.


 


 

Tytti Salenius ma 25.02. 22:43

Pääuutiset

blogit

Petteri Hiienkoski

Miksi ohjusiskujen aloittaminen ylitti kriittisen rajan?

Klo 01:28.

Juha Ahvio

Donald Trump murskavoitolla jälleen USA:n presidentiksi

pe 08.11. 15:49

Mikko Paunio

The Implementation of the Brutal Theosophy - not Science - based Great Reset

ma 28.10. 17:15

Vieraskynä

Tp-Utva historian polttopisteessä

to 03.10. 15:30

Heikki Porkka

Kultamunat ovat kuoriutuneet - Pisa-tutkimus paljastaa

ti 01.10. 14:12

videot