Ennätysmäärä jääkarhuja osoittaa ilmastokiihkoilijoiden ennusteet suuresti liioitelluiksi

Kanadan arktiselta alueelta saadut viimeaikaiset tiedot räikeässä ristiriidassa niiden väitteiden kanssa, joita meille on vuosikausia syötetty

Ulkomaat to 12.01.2023 21:04

Ilmastokiihkoilijat ovat vuosien ajan väittäneet, että jääkarhut ovat sukupuuton partaalla ilmastonmuutoksen vuoksi.

Kanadan arktiselta alueelta saadut viimeaikaiset tiedot ovat kuitenkin räikeässä ristiriidassa niiden väitteiden kanssa, joita meille on syötetty, että odotettavissa olisi jääkarhuja kohtaava katastrofi. 

Näin kirjoittaa 4.1.2023 Kennedy Hall LifeSiteNewsin artikkelissaan, jonka otsikko kuuluu:

"Ennätysmäärä jääkarhuja osoittaa ilmastofanaatikkojen hirvittävät ennusteet suuresti liioitelluiksi".

Tuoreista tiedoista kertoo niin ikään Kanadassa asuva toimittaja Peter Wilson 4. tammikuuta 2023 The Epoch Timesin artikkelissaan "Jääkarhujen määrän kasvu Kanadan pohjoisosassa saa aikaan hallintatoimenpiteitä, sanoo liittovaltion ministeriö".

Kennedy Hall nostaa esille Blacklock's Reporterin julkaiseman artikkelin, jossa korostetaan Kanadan ympäristöministeriön tutkimusta.

Raportin mukaan "tiede ja Inuit Quajimajatuquangit (perimätieto, inuiittien tieto ja ainutlaatuinen kulttuurinen oivallus luonnon, ihmisten ja eläinten toiminnasta) havaitsevat nyt kuitenkin enemmän jääkarhuja ja hallintatavoitteet keskittyvät ennemminkin lukumäärän säilyttämiseen tai vähentämiseen".

"Inuiitit ovat huolissaan jääkarhujen kohtaamisten ja omaisuusvahinkojen lisääntymisestä; Tämä voi johtua useista eri tekijöistä, mukaan lukien kannan kasvusta joillakin alueilla ja merijään keston ja laajuuden lyhenemisestä", painottaa Kanadan ympäristöministeriö raportissaan nimeltä "Vaarassa olevat lajit Nunavutissa 2021" (Species at risk in Nunavut 2021), joka on päivitetty viimeksi joulukuussa 2022.

Siinä todetaan myös, että ensimmäiset jääkarhua koskevat pyyntirajoitukset otettiin käyttöön vuonna 1960 ja että eläin on siitä lähtien ollut "kansallisella ja kansainvälisellä tasolla vaarassa oleva tunnusomainen laji".

Raportissa viitataan "Nunavutin jääkarhujen yhteishoitosuunnitelmaan", jonka mukaan viimeisten 50 vuoden aikana toteutetut toimenpiteet jääkarhujen määrän palauttamiseksi alueille, joilla ne olivat käyneet vähiin, on "suurelta osin saavutettu".

"Jääkarhujen hallinnan painopiste siirtyy nyt niiden lukumäärän ylläpitämiseen tai vähentämiseen alueilla, joilla yleinen turvallisuus on huolenaihe ja/tai joilla jääkarhujen määrän lisääntymisellä on haitallisia vaikutuksia ekosysteemiin", sanotaan suunnitelmassa, joka on peräisin lokakuulta 2016.

"Inuiittimetsästäjien havainnot osoittavat, että jääkarhujen määrä on kasvanut 1950- ja 60-lukujen pohjalukemista. Tämän vahvistavat tieteelliset tutkimukset useimmista Nunavutin alapopulaatioista."

Yhteishoitosuunnitelmassa käsitellään edelleen inuiittien ja ulkopuolisten tarkkailijoiden välisiä ristiriitaisia näkemyksiä asiasta, minkä se tiivistää ympäristöjärjestöjen ja "ilmastonmuutoksen kannattajien" painostukseksi jääkarhupopulaatioiden säilyttämiseksi.

"Inuiitit uskovat nyt olevan niin paljon karhuja, että yleisestä turvallisuudesta on tullut suuri huolenaihe", suunnitelmassa huomautetaan.

Merkille pantavaa on kuitenkin Kanadan liittovaltion ympäristöministeriön ulostulot aiheesta. Sieltä oli toistuvasti varoitettu, että ilmastonmuutos uhkaa jääkarhupopulaatiota.

"Jos kasvihuonekaasupäästöjä ei valvota, on erittäin todennäköistä, että menetämme kaikki maailman jääkarhupopulaatiot ennen vuosisadan loppua", Kanadan entinen ympäristöministeri Catherine McKenna twiittasi  vuonna 2020 lainaten uutisartikkelia aiheesta. 

"Tuhoisaa, mutta sen pitäisi motivoida meitä kunnianhimoisempiin ilmastotoimiin!" McKenna kiivaili. 

Kennedy Hall palauttaa mieleen videon, josta muutama vuosi sitten tuli valtavan suosittu ja joka levisi kuin virus herättäen medianäkyvyyttä jääkarhuista ilmaston lämpenemisen uhreina.

Kyseessä oli 9.12.2017 julkaistu, miljoonia katselukertoja saanut video Kanadan arktiselta alueelta, jota vasemmistolehti Guardian videoleikkeellään rummutti otsikkonaaan "Nälkiintynyt jääkarhu -video paljastaa ilmastonmuutoksen vaikutuksen".

Suomessa myös MTV Uutiset tarttui syöttiin ja "uutisoi" tästä nälkiintyneestä ja riutuneesta jääkarhusta ja sen surullisesta kohtalosta uskotellen sillä olevan yhteys ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen.

Otsikkona oli raflaavasti ja kritiikittömästi: 

"Luontokuvaaja kohtasi järkyttävän muistutuksen ilmaston lämpenemisestä – riutuneella jääkarhulla oli vain hetki elinaikaa jäljellä"

Oikea Media peräänkuulutti tuolloin, että onko yhden karhun kuvausmateriaali todiste ilmaston lämpenemisestä aiheutuvasta nälästä tai elävän olennon kuolemaan johtavien kärsimysten kuvaaminen ja niillä julkisesti mässääminen luonnon- ja eläinsuojelua.

"Ilmastonmuutosuskontoon" innoittavan biologin ja valokuvaajan Paul Nicklen julkaisema video sairaalloisen laihasta, riutuneesta jääkarhusta Baffininsaarella penkomassa jäteastioita etsien ruokaa oli tarkkaan harkittu kuvaushetki. Jääkarhu oli todennäköisesti kuolemaisillaan, kun Nicklen nappasi siitä kuvamateriaalia.

Jääkarhuasiantuntijat ovat varoittaneet, että tällaiset kuvat eivät ole todisteita ilmaston lämpenemisestä aiheutuvasta nälkäkuolemasta.

Tämä on vasemmistolaista ideologiaa, lähes uskonnollista hysteriaa - ei koskaan tiedettä.

 

 

Tytti Salenius to 12.01. 21:04

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Olli Pusa

Kompassi hukassa?

su 05.05. 00:58

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

videot