Vihreät kuvaavat kuolevia jääkarhuja ja syyttävät ilmaston lämpenemistä - "Lähes uskonnollista hysteriaa!"

"Aktivistit käyttävät mitä tahansa metkuja edistääkseen agendaansa ja kasvattaakseen lahjoituksia"

Ulkomaat ke 17.01.2018 18:19
Kuva: Paul Niclenin julkaisema video

MTV Uutiset kertoi joulukuussa nälkiintyneestä ja riutuneesta jääkarhusta ja sen surullisesta kohtalosta uskotellen sillä olevan yhteys ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen.

Uutisessa oli kysymys sydäntäsärkevästä videosta, jonka kanadalainen luontokuvaaja Nicklen oli julkaissut Instagramissa tällä viikolla.

Valokuvaajana ja ympäristönsuojelijana tunnettu Paul Nicklen ja hänen kuvausryhmänsä olivat kohdanneet Kanadan pohjoisosissa sijaitsevalla Baffininsaarella Nunavutissa henkihieveriiin nälkiintyneen jääkarhun, jolla ei ollut toivoa selvitä hengissä.

"Tältä nälkään kuoleminen näyttää. Lihakset ovat surkastuneet, sillä ei ole energiaa. Hidas ja kivulias kuolema", Nicklen julistaa videonsa saatesanoissa ja kuvailee, kuinka jääkarhu kuitenkin epätoivoisesti yrittää etsiä syötävää metalliromun seasta.

Onko yhden karhun kuvausmateriaali todiste ilmaston lämpenemisestä aiheutuvasta nälästä tai elävän olennon kuolemaan johtavien kärsimysten kuvaaminen ja niillä julkisesti mässääminen luonnon- ja eläinsuojelua?

"Ilmastonmuutosuskontoon" innoittavan biologin ja valokuvaajan Paul Nicklen julkaisema video sairaalloisen laihasta, riutuneesta jääkarhusta Baffininsaarella penkomassa jäteastioita etsien ruokaa oli tarkkaan harkittu kuvaushetki. Jääkarhu oli todennäköisesti kuolemaisillaan, kun Nicklen nappasi siitä kuvamateriaalia.

Nicklen on Sea Legacy -ympäristöjärjestön perustaja ja hän sanoo haluavansa korostaa ilmaston lämpenemisen aiheuttamia vaikutuksia tulevilla jääkarhuilla.

Se toimi ja video on levinnyt kuin virus herättäen medianäkyvyyttä jääkarhuista ilmaston lämpenemisen uhreina, kirjoittaa Daily Caller.

"Seisoimme siellä kuvaamassa kyynelten vieriessä poskillamme", Nicklen sanoo National Geographicille.

"Kun tiedemiehet sanovat, että karhut ovat kuolemassa sukupuuttoon, haluan ihmisten ymmärtävän, miltä se näyttää. Karhut ovat kuolemassa nälkään. Tällaiselta näyttää nälissään oleva karhu", Nicklen toistelee ilmastonmuutokseen vedoten.

Nicklen kirjoittaa videonsa esittelytekstissään:

"Yksinkertainen totuus on tämä - jos maa lämpenee edelleen, menetämme karhut ja koko pohjoisen ekosysteemin."

Tosiasiassa asiantuntijat huomauttavat, että jos nälkäkuolema alueella olisi ilmaston lämpenemiseen perustuvaa, siellä täällä olisi raatoja.

Merkille pantavaa on, että Sea Legacyn toinen perustaja Cristina Mittermeier myönsi todellisen kuolemansyyn olevan "merkityksetön".

"On mahdotonta kertoa, miksi se oli tällaisessa kunnossa. Ehkä se on voinut olla loukkaantunut tai sairas", Mittermeier selitti CBC Newsille.

Mittermeierin mukaan asian ydin on se, että jääkarhu oli nälissään.

Jääkarhuasiantuntijat ovat kuitenkin varoittaneet, että tällaiset kuvat eivät ole todisteita ilmaston lämpenemisestä aiheutuvasta nälkäkuolemasta.

"Jotain epätavallista on oltava vaikuttanut sen kykyyn metsästää tai käyttää ravintonaan saamiaan saaliita, kun muut karhut sen ympärillä eivät ole nääntyneet ja kuolleet", eläintentutkija Susan Crockford korostaa blogissaan.

"Se olisi voinut olla jotakin yhtä yksinkertaista, kuin että keväällä ruoasta kilpaillessa vanhemmat eläimet ovat ajaneet sen pois", Crockford kirjoittaa.

"Mutta jos ihmisen aiheuttamasta ilmaston lämpenemisestä johtuva merijään menetys olisi ollut syyllinen, tämä karhu ei olisi ollut ainoa nälissään oleva: maisema olisi ollut täynnä ruhoja", hän huomauttaa.

Crockfordin mukaan tällaista viestintää kuvineen, jossa "tosiasioilla ei ole väliä, kohdistetaan nykyiseen poliittiseen ilmastoon ja saadaan helposti narrattavat ja sinisilmäiset ihmiset lahjoittamaan rahaa aatteelle, joka ei ole tiedettä".

"Ei ole näyttöä siitä, että tämä yksi nälkiintynyt karhu olisi ilmaston lämpenemisen aiheuttaman merijään katoamisen uhri."

"Yksi nälkiintynyt karhu ei ole tieteellinen todiste siitä, että ihmisen aikaansaama ilmaston lämpeneminen on vaikuttanut kielteisesti jääkarhuihin; mutta se on osoitus siitä, että jotkut aktivistit käyttävät mitä tahansa metkuja edistääkseen agendaansa ja kasvattaakseen lahjoituksia", Crockford painottaa.

Vuonna 2013 samankaltaista kuvamateriaalia esitettiin kuolleesta jääkarhusta, joka oli todennäköisesti kuollut nälkään Norjan Svalbardin saarella. Aktivistit käyttivät hyväkseen kyseistä karhua saadakseen aikaan kauhua Arktisen merijään sulamisesta, jossa karhut pyydystävät ja saalistavat.

"He vain odottivat valokuvaajan kanssa, kunnes se kuoli. Se oli järjestetty valokuvaushetki", kirjoittaa eläintieteilijä Susan Crockford osoittaen sen, kuinka häikäilemättömästi eläinten- ja ympäristönsuojelun kaapuun naamioituneet "vihreää valheellista aatettaan" edistävät toimivat ajaessaan poliittista ideologiaansa ja omia etujaan.

Saksalainen luontokuvaaja Kerstin Langenberger julkaisi Facebookissa vuonna 2015 kuvan, jolla hän pyrki osoittamaan Svalbardin jääkarhun joutuneen merijään puutteen takia nälkäkuoleman partaalle.

Kuvan avulla hän väitti, että "ilmastonmuutos tapahtuu suuressa määrin Arktisella alueella" ja että kuva on myös todiste merijään vetäytymisestä, jonka hän ajattelee johtuvan ilmaston lämpenemisestä.

Vaikka ilmastomallit ennustavat Arktisen merijään määrän yhä hupenevan, jääkarhujen lukumäärä on pysynyt vakaana tai se jopa nousee monilla alueilla, joista on luotettavia lukumääriä populaatiosta.

Viimeisimmät populaatioarviot viittaavat siihen, että Baffininsaaren jääkarhujen määrä on kasvussa verrattuna muihin arvioihin, jotka taasen väittävät kannan "todennäköisesti pienenevän" ylimetsästyksen vuoksi.

Daily Callerin mukaan paikalliset inuiitit ovat pitkään kiistäneet väitteet jääkarhujen hupenemisesta Baffin-saarella.

Vasemmistolaista ideologiaa, lähes uskonnollista hysteriaa ja "seuraa rahaa" -korruptiota, ei koskaan tiedettä, toteaa kirjailija-toimittaja James Delingpole.

"Ilmaston lämpeneminen" on myytti - näin todistetaan vuonna 2017 julkaistuissa vertaisarvioiduissa 58 tieteellisessä artikkelissa.

Delingpolen mukaan niin kutsuttu "yksimielisyys" ilmaston lämpenemisestä ja sen syistä on "suurta huijausta".

"Donald Trump oli niin oikeassa irtisanoutuessaan Pariisin sopimuksesta, jossa valtavan valheen teeskenneltiin olevan totta", hän toteaa.


 

Tytti Salenius ke 17.01. 18:19

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

USA:n ääretön valtionvelka ja keskuspankkirahoitus

la 11.05. 19:26

Olli Pusa

Kompassi hukassa?

su 05.05. 00:58

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04. 22:16

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

videot