Lääketieteen Nobel-palkinto Covid -rokotteita edistäneille tutkijoille

Toinen Nobel-palkinnon saajista oli myöntänyt vuonna 2018 julkaistussa artikkelissa, että mRNA-rokotteet voivat laukaista sekä tulehduksia että autoimmuunireaktioita

Ulkomaat la 11.11.2023 23:27

Valtamediat ovat hihkuneet lääketieteen Nobel-palkinnosta, joka tänä vuonna myönnettiin tutkijakaksikolle heidän työstään "tehokkaiden" koronarokotteiden parissa.

Maanantaina 2. lokakuuta 2023 Pennsylvanian yliopiston professorit, unkarilainen Katalin Karikó ja yhdysvaltalainen Drew Weissman, pokkasivat lääketieteen Nobel-palkinnon Pfizerin ja Modernan Covid-rokotteissa käytetyn mRNA-teknologian kehittämisestä.

Tukholman Karoliinisen instituutin Nobel-komitea julisti, että Katalin Karikó ja Drew Weissman saavat yhdessä arvostetun palkinnon heidän "nukleosidiemäsmuunnoksia koskevista löydöistään", jotka "mahdollistivat tehokkaiden mRNA-rokotteiden kehittämisen Covid-19 -virusta vastaan".

Nobel-palkintokomitea perusteli valintaansa:

"Uraauurtavilla löydöksillään, jotka ovat muuttaneet perusteellisesti ymmärrystämme siitä, miten mRNA on vuorovaikutuksessa immuunijärjestelmämme kanssa, palkinnonsaajat myötävaikuttivat rokotteiden ennennäkemättömään kehitykseen yhden nykyajan suurimman terveysuhan aikana." 

Nobelin lääketieteen komitean jäsen Rickard Sandberg sanoi: "mRNA-rokotteita yhdessä muiden Covid-19 -rokotteiden kanssa on annettu yli 13 miljardia kertaa. Yhdessä ne ovat pelastaneet miljoonia ihmishenkiä, estäneet vakavan Covid-19 -taudin, vähentäneet yleistä tautitaakkaa ja sallineet yhteiskuntien avautumisen uudelleen."

Vasemmistolehti Guardian teki heti tiettäväksi Nobel-komitean puheenjohtajan, professori Gunilla Carlssonin korostaneen palkinnon julkistamistilaisuudessa Tukholmassa, että tutkijoiden havainnot ovat ratkaisevan tärkeitä mRNA-rokotealustan tekemiseksi kliiniseen käyttöön sopivaksi nopeasti, kun sitä eniten tarvittiin.  

"Mielestäni ihmishenkien pelastamisen kannalta, etenkin pandemian alkuvaiheessa, se oli erittäin tärkeää", professori Carlsson totesi.

Myös New York Times ihasteli parivaljakon työsarkaa, minkä ansiosta "tehokkaiden" Covid- rokotteiden valmistaminen onnistui alle vuodessa, "estäen kymmenien miljoonien kuoleman ja auttamalla maailmaa toipumaan vuosisadan pahimmasta pandemiasta".

Suomessa STT:n uutinen jäi torsoksi, mutta tärkein tuli selväksi: painottaa unkarilaisen Katalin Karikón ja yhdysvaltalaisen Drew Weissmanin tutkimusten edesauttaneen "tehokkaiden" rokotteiden kehittämistä koronavirusta vastaan.

Yle sen sijaan alleviivasi "RNA-rokotteiden uranuurtajien" nousukiitoa ja sitä, että koronapandemian ansiosta heidän työnsä nousi suureen arvoon ja siivitti Nobel-palkinnoille.

Helsingin Sanomat mainitsi rohkeasti, että Karikón ja Weissmanin kehittämä mrna-tekniikka on käytössä lääkeyhtiö Pfizerin ja biotekniikkayhtiö Biontechin yhteisrokotteessa sekä Modernan rokotteessa, mutta muisti Ylen ohella väittää, että kyseisen tutkijakaksikon kehittämät rokotteet ovat säästäneet miljoonien ihmisten hengen.

Parivaljakko on työskennellyt yhdessä pitkään Pennsylvanian yliopistossa Yhdysvalloissa.

Heidän työstään tuli perusta Pfizerille ja sen saksalaiselle kumppanille BioNTechille sekä Modernalle käyttää uutta lähestymistapaa mRNA:ta käyttävien rokotteiden tuottamiseen.

CNN hehkuttaa tätä  "vallankumoukselliseksi teknologiaksi", joka "on kääntänyt uuden lehden lääketieteessä". 

"Se voidaan mahdollisesti valjastaa rokotteiden kehittämiseen muita sairauksia, kuten malariaa, RSV:tä ja HIV:tä vastaan. Se tarjoaa myös uuden lähestymistavan tartuntatauteihin, kuten syöpään", CNN intoili ja inttää edelleen Covid-rokotteiden olevan  "tärkeä työkalu" Covid-19:n leviämisen hillitsemisessä.

Washington Post hypettää mRNA:n voimaa "käsinkosketeltavaksi": 

"Se on ennätysajassa kehitettyjen koronavirusrokotteiden selkäranka, joka tarjoaa elintärkeän suojakilven, joka auttoi pelastamaan miljoonia ihmishenkiä ja antoi ihmisille mahdollisuuden olla taas turvallisesti rakkaidensa kanssa yhdessä." 

Karoliinisen instituutin Nobel-toimikunta nostaa kaksikon töistä esiin myös lisätutkimukset vuosilta 2008 ja 2010.

Karikón ja Weissmanin ajatus mRNA:n käyttämisestä viestinviejänä ei kelvannut johtaville tiedelehdille vielä vuonna 2005. Sekä Nature että Science torjuivat tutkimuksen julkaisemisen. Pieni Immunity-lehti kuitenkin hyväksyi sen.

Lopulta heidän tuloksiinsa havahtui edellä mainitut kaksi lääkeyritystä: Moderna ja BioNTech.

Molemmat tutkijat toimivat yhä Pennsylvanian yliopistossa, minkä lisäksi Karikó työskentelee nykyään myös unkarilaisessa Szegedin yliopistossa professorina.

Vähintäänkin mielenkiintoista on edelleen tietää se, että ennen tuloaan Pennsylvanian yliopistoon vuonna 1997 Weissman työskenteli National Institutes of Healthin stipendiaattina ja tutki HIV:tä tohtori Anthony Faucin laboratoriossa. 

Anthony Fauci tunnetaan Valkoisen talon entisenä Covid-19 -neuvonantajana.

"Kerran valehtelija, aina valehtelija" -sanonta pitää paikkansa ainakin tämän "koronatsaarin" kohdalla. Anthony Fauci nimittäin edelleen edistää   hengityskoneiden käyttöä Covidin hoidossa; huolimatta siitä, että viikkojen kuluessa pandemian puhkeamisesta oli käynyt jo ilmeiseksi sen olevan kuolemantuomio.

Juuri hiljattain The Exposen julkaisema raportti todistaa Faucin valheiden aiheuttaneen yli 120 000 lapsen ja nuoren kuoleman Yhdysvalloissa Covid-rokotusten seurauksena.

Palataksemme Drew Weissmaniin, hän oli opiskellut lähetti-RNA:ta 1990-luvulta lähtien Karikón kanssa, joka vuorostaan tuli mukaan BioNTechiin vuonna 2013 vanhemmaksi varatoimitusjohtajaksi ja oli siellä töissä vuoteen 2022 asti. Hän on nyt yrityksen neuvonantaja. 

Mikä yhteensattuma! Kyllä sillä lääketieteen Nobel-pokaali jo lohkeaa.

Tämä duetto on jo aiemmin voittanut palkintoja työstään, ja kaksikkoa pidettiin myös jo ennakkoon yhtenä voittajasuosikeista.

Yhdessä Karikó ja Weissman ovat saaneet lukuisia kansallisia ja kansainvälisiä tunnustuksia, mukaan lukien Lasker-DeBakey Clinical Medical Research Award, Breakthrough Prize, Princess of Asturias Award, Albany Medical Center -palkinto lääketieteen ja biolääketieteen tutkimuksessa, VinFuture Grand Prize ja biofarmaseuttisen tieteen Tang-palkinto. 

Heidän tutkimuksensa, jota kuvataan "ihmishenkiä pelastavaksi", on mainittu sadoissa uutistoimistoissa ympäri maailmaa, ja heidät valittiin  TIME-lehden "Vuoden sankareiksi" vuonna 2021 korottamalla heidät "ihmeidentekijöiksi".

Monet ovat kehuneet Karikoa ja Weissmania heidän etenemisestään rokoteteknologiassa ja roolistaan Covid-19 -pandemian torjunnassa.

"Täysin ansaittua! Katalin Karikón ja Drew Weissmanin uraauurtava työ on viitoittanut tien valtaville edistysaskelille mRNA-rokoteteknologiassa, joka on kiistatta ollut avainasemassa COVID-19 -pandemian vastaisessa taistelussa.  Heidän panoksensa tieteeseen ja maailmanlaajuiseen terveyteen muistetaan sukupolvien ajan", Antonio Ripa hurrasi X:ssä.

X-käyttäjä Subrata Kar puolestaan onnitteli lääketieteen Nobel-palkinnon saanutta tutkijaparia:

"Heidän osuutensa on ollut käänteentekevä erittäin tehokkaiden mRNA-rokotteiden kehittämisessä Covid-19:ää vastaan, mikä säästää lukemattomia ihmishenkiä maailmanlaajuisesti."

Kysyttäessä, miten tutkijapari itse ensin reagoi kuullessaan uutisen palkinnon voittamisesta, professori Karikó sanoi luulleensa, että se oli aluksi "vain vitsi".

Samaan tapaan professori Weissman puolestaan tokaisi: 

"Tiedättehän, olin tavallaan iloinen ja sitten epäuskoinen ja hieman epäilin, että joku rokotteiden vastustaja (anti-vaxxer) on tehnyt meille kepposen."

Penn Today, joka on verkkopalvelusivu Pennsylvanian yliopiston uutisiin, tapahtumiin ja päivityksiin, suitsuttaa arvatenkin Katalin Karikóa ja Drew Weissmania, Pennsylvanian yliopiston omaa, "historiallista mRNA-rokotteiden tutkimusryhmäänsä":

"Korkein kunnianosoitus suotiin perustavanlaatuisille löydöille, jotka antoivat maailmalle rokotteen taistella Covid-19 -pandemiaa vastaan."

Penn Today nimittää vuoden 2023 lääketieteen Nobel-palkinnon saajia Pennsylvanian yliopiston "mRNA:n pioneereiksi", "joiden vuosien tieteellinen kumppanuus on avannut ymmärryksen mRNA:n muokkaamisesta tehokkaaksi terapeuttiseksi lääkkeeksi – mahdollistaen ottaa käyttöön alustan, jota käytetään hengen pelastavien rokotteiden nopeaan kehittämiseen maailmanlaajuisen COVID-19 -pandemian keskellä".

Lähes kolme vuotta sen jälkeen, kun mRNA-rokotteet otettiin käyttöön eri puolilla maailmaa, neurokirurgian dosentti Katalin Karikó ja rokotetutkimuksen professori Drew Weissman, ovat saaneet palkinnon, Penn Today summaa.

”Katalin Karikó ja Drew Weissman ovat loistavia tutkijoita, jotka edustavat tieteellistä inspiraatiota ja päättäväisyyttä", totesi Pennsylvanian yliopiston rehtori Liz Magill ja kiteytti: 

"Aidoimmalla omistautumisellaan alaansa kohtaan he ovat jo luvanneet, etteivät lopeta tähän, ja se on kaikista suurin inspiraatio. Penn-yhteisömme on valtavan ylpeä heidän uraauurtavista saavutuksistaan ja tästä hyvin ansaitusta tunnustuksesta."

Pennsylvanian yliopiston terveysjärjestelmästä vastaava varapääjohtaja ja Perelman School of Medicine -koulun dekaani  J. Larry Jameson lausui myös kunnioittavasti tutkijakaksikosta toteamalla, että  "elämämme suurimman kansanterveyskriisin aikana rokotteiden kehittäjät luottivat tohtori Weissmanin ja tohtori Karikón löytöihin, jotka pelastivat lukemattomia ihmishenkiä ja avasivat tien ulos pandemiasta". 

"Nyt samaa lähestymistapaa testataan muiden sairauksien ja vaivojen varalta. Yli 15 vuotta visionäärisen laboratorioyhteistyön jälkeen Kati ja Drew ovat jättäneet ikuisen jäljen lääketieteeseen", Jameson kiitteli.

Totisesti "ikuisen jäljen".

Esimerkkeinä mainittakoon Pfizerin asiakirjat, jotka paljastavat     kymmeniä tuhansia vakavia haittatapahtumia ja tuhansia kuolemia Covid-rokotusten jälkeen, sekä rokotteiden haittatapahtumien raportointijärjestelmän (Vaccine Adverse Event Reporting System, VAERS) raportit kymmenistä tuhansista kuolemista ja yli miljoonasta haittavaikutuksesta Pfizerin ja Modernan mRNA-rokotteiden jälkeen.

Julkisesti saatavilla olevat VAERS-tiedot osoittavat selvästi, että Covid-rokotteet ovat vaarallisimpia koskaan luotuja "rokotteita", jotka aiheuttavat enemmän vammoja ja kuolemia, kuin kaikki aiemmat perinteiset rokotteet yhteensä kolmen viime vuosikymmenen aikana.

VAERS-raportteja on ollut myös "kadoksissa" - koronapiikkihaittojen todellinen laajuus yritetään siis piilottaa. VAERS-raporttien poistamisesta Oikea Media kertoi kesäkuussa 2022. 

Penn Today kertoo, että pelkästään Yhdysvalloissa mRNA-rokotteet muodostavat yli 655 miljoonaa SARS-CoV-2-rokotteen kokonaisannosta, joita on annettu sen jälkeen, kun ne tulivat saataville joulukuussa 2020.

Miksi yksikään enää piikittää itseään, kun tehosterokotuksista ei ole hyötyä, vaan haittaa?

Mikä lieneekään todellinen agenda tälle kaistapäiselle kiihkolle rokottaa koko ihmiskunta vauvasta vaariin?

Maailman terveysjärjestön (World Health Organization, WHO) pääjohtaja Tedros Ghebreyesus onnitteli palkittua tutkijakaksikkoa heidän panostuksestaan siihen, mitä hän kuvailee "turvallisiksi ja tehokkaiksi rokotteiksi" Covidia vastaan.

LifeSiteNews huomauttaa, että Covid-injektioihin kriittisesti suhtautuvien mielestä tällainen luonnehdinta Covid-rokotteista "turvallisina" on kuitenkin voimakkaasti ristiriidassa niiden todisteiden kanssa, joita on pilvin pimein, vaikka kuinka paljon, koronapiikkien aiheuttamista vakavista haittavaikutuksista.

Lisäksi LifeSiteNews tuo esiin sen, että lääketieteen Nobel-palkintoa nimetessä ei annettu tunnustusta tohtori Robert Malonen -- joka nyttemmin on Covid-rokotteiden ja p(l)andemian vastatoimien suorasanainen kriitikko -- ja muiden tutkijoiden ratkaisevalle roolille mRNA:n keksimisessä. 

Nyt poistettu kappale Wikipedia-sivulta RNA:n "rokotteista" toteaa, että jo ennen Karikón työtä mRNA:n kanssa P. Felgner ja muut "kehittivät  tehokkaan in vitro- ja in vivo RNA-transfektiojärjestelmän käyttäen kationisia liposomeja", joita käytettiin "viemään RNA suoraan kokonaisiin kudoksiin ja alkioihin" sekä erilaisiin solutyyppeihin.

Malone, jonka missiona on palauttaa rehellisyys hallitukseen, biologisiin tieteisiin ja lääketieteeseen,  tuomitsi äskettäin rajusti Covid-rokotteiden kehittämisen ja markkinoille tuomisen "etiikan heittämisenä suoraan roskakoriin", säännösten hylkäämisenä, jotta voidaan vauhdittaa niin kutsuttujen Covid-rokotteiden hätiköityä käyttöönottoa.

Sen lisäksi, että Covid-rokotekokeiden kestoa ja seurantaa koskevat määräykset sivuutettiin koronapiikkien saattamiseksi nopeasti jaettavaksi, näissä "rokotteissa" käytettiin uutta teknologiaa, joka laajalti tunnettiin turvallisuusriskeistä.

On merkille pantavaa, että Weissman itse yhdessä kolmen kollegansa kanssa totesi Nature Reviews Drug Discoveryn vuonna 2018 julkaisemassa paperissa, että raivotauti- ja influenssa-mRNA-rokotteiden tutkimuksissa "haittavaikutukset eivät olleet vähäpätöisiä" ja että mRNA-"rokotteet" voivat laukaista sekä tulehduksia että autoimmuunireaktioita.

"Mahdollinen huolenaihe voi olla, että jotkut mRNA-pohjaiset rokotealustat johtavat voimakkaisiin tyypin I interferonivasteisiin, jotka on yhdistetty tulehduksen lisäksi mahdollisesti myös autoimmuniteettiin", Weissman ja hänen tutkijakollegansa kirjoittivat. 

"Siten sellaisten henkilöiden tunnistamisessa, joilla on lisääntynyt autoimmuunireaktioiden riski ennen mRNA-rokotusta, voidaan joutua toteuttamaan mahdollisia varotoimenpiteitä."

Tutkijat myönsivät myös, että tutkimukset osoittivat "vähäisiä ja joissakin harvoissa tapauksissa vakavia pistoskohdan tai koko elimistöä koskevia reaktioita".

Kirjoittajat nostivat esiin myös sen, että solunulkoinen RNA voi edistää turvotusta, ja viittasivat tutkimukseen, joka osoitti, että se "edisti veren hyytymistä ja patologista veritulpan muodostumista".

"Siksi turvallisuutta on arvioitava jatkuvasti, koska erilaisia mRNA-menetelmiä ja annostelujärjestelmiä käytetään ensimmäistä kertaa ihmisillä ja testataan suuremmissa potilasryhmissä", he kirjoittivat vuonna 2018 julkaistussa paperissa.

StatNews totesi vuonna 2016, että mRNA-pohjaiset hoidot ovat "erittäin riskialttiita" ja että "suuret lääkeyritykset olivat kokeilleet samanlaista työtä ja hylänneet sen, koska RNA:ta on äärimmäisen vaikeaa saada soluihin aiheuttamatta ikäviä haittavaikutuksia".

Huomionarvoista on, että artikkelissaan, jossa ilmoitetaan vuoden 2023 lääketieteen Nobel-palkinnon myöntämisestä, BBC näyttää yrittävän vähätellä Covid-rokotteen kokeellista luonnetta silloin, kun se toimitettiin julkisuuteen.

"Teknologia oli kokeellista ennen pandemiaa, mutta nyt sitä on annettu miljoonille ihmisille ympäri maailmaa suojaamaan heitä vakavalta Covid-19:ltä", kirjoitti BBC:n terveys- ja tiedekirjeenvaihtaja James Gallagher, ikään kuin tämä "rokote" ei olisi yhtäkkiä enää kokeellinen vain siksi, että se oli saatettu yleisön saataville.

BBC on aiemminkin takellellut sanoissaan ja myöntänyt muun muassa vahingossa, että Covid-19 -rokotteet ovat syyllisiä siihen, että vuosi 2022 on pahin vuosi kuolleiden osalta 50 vuoteen.

Uutinen tämän vuoden lääketieteen Nobel-palkinnosta, joka myönnettiin tutkijaparille heidän työstään, joka johti mRNA Covid-19 -rokotteisiin, on saanut osakseen muutakin kuin riemua ja juhlamieltä.

Se on herättänyt myös suuttumusta ja vastareaktioita.

Tutkijoiden saamaa vuolasta kiitosta ja Covid-19 -rokotteen tehokkuutta on voimakkaan avoimesti ja suoraan kyseenalaistettu.

"Nobel-palkinto rokotteelle, joka ei estänyt ihmisiä saamasta Covid-tautia ja sai tuhansien nuorten, terveiden aikuisten sydämet räjähtämään. Elämme hämärän rajamailla!" X-käyttäjä Vince Langman kirjoitti turhautuneena.

Toinen taas kutsui rokotetta "vaarallisimmaksi lääketieteelliseksi tuotteeksi, joka on koskaan annettu väestölle". 

"Kokeellista geeniterapiaa!"

 

 

Tytti Salenius la 11.11. 23:27

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Käännytyslaki ratkaisevassa vaiheessa

pe 28.06. 10:23

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

videot