Matteo Salvini: Italiassa on nyt laillista puolustaa itseään ja perhettään asein

Italian senaatin hyväksymä lainsäädäntö laajentaa kansalaisten oikeuksia puolustautua tunkeutujia vastaan, myös asein

Ulkomaat ma 01.04.2019 00:14

Italian senaatti on allekirjoittanut torstaina lopullisesti lain, jolla laajennetaan oikeutta lailliseen itsepuolustukseen niitä henkilöitä vastaan, jotka yrittävät murtautua tai tunkeutua kansalaisten koteihin ja työpaikoille.

"Sanoista tekoihin, kuten luvattiin: nyt puolustus on aina oikeutettua!" Salvini julisti Twitterissä ja viittasi sillä jo vaalikampanjansa aikana antamiin lupauksiinsa.

"Tästä päivästä lähtien konnat tulevat tietämään, että Italiassa on yhä vaikeampaa olla murtovaras", Salvini totesi senaatin hyväksyttyä lainsäädännön kolmannessa käsittelyssä äänin 201 puolesta ja 38 vastaan.

Oikea Media kirjoitti laajasti viime lokakuussa Salvinin suunnitelmista tuoda lisää turvallisuutta Italian kaduille, uudesta turvallisuutta ja maahanmuuttoa koskevasta laista sekä roistojen valvonnan kiristyksistä ja Italian sisäministerin aikomuksesta uudistaa itsepuolustuslainsäädäntöä, jotta asunnonomistajilla kohdatessaan tunkeilijoita on lupa puolustautua.

Salvini on aiemmin julkisesti sanonut toivovansa Italian aselakien vapauttamista ja jopa ehdottanut niiden ihmisten oikeudenkäyntikulujen maksamista, joita on syytetty kotiensa suojelemisesta.

Salvinin uusi LegittimaDifesa -nimellä tunnettu "itsepuolustuslaki" on suoraa jatkumoa hänen laatimansa turvallisuutta ja maahanmuuttoa koskevan lakinsa säännöksille, joiden avulla hän haluaa tehostaa myös taistelua mafiaa vastaan vaatimalla lisähenkilöstön palkkausta vastaamaan järjestäytyneiden rikollisten takavarikoidusta omaisuudesta; mutta myös kansainvälisen suojelun tilan peruuttamista vakavien rikosten tekemisen seurauksena. Niin ikään Italian kansalaisuus voidaan ottaa nyt pois niiltä maahanmuuttajilta, jotka syyllistyvät islamilaiseen terrorismiin.

Salvini havainnollisti yksityiskohtaisesti näitä uudistuksia videollaan jo lokakuussa:

"Joten jos turvapaikanhakija saapuu Italiaan, rantautuu Italiaan, hakee poliittista turvapaikkaa ja sillä välin kaupittelee huumeita, lyö poliisia, hakkaa ja ryöstää eläkeläisiä tai sekaantuu lapsiin, paikallinen piirikunta kutsuu heidät välittömästi kuultavaksi ja kertoo, että rakas, et ole pakolainen, sinä olet rikollinen ja... ensimmäinen kone, ensimmäinen vene, ensimmäinen polkuvene, ensimmäinen kuumailmapallo, ... sillä sinut palautetaan takaisin kotiin."

Hän huomautti perään joidenkin saattavan nyt sanoa "mutta olet syytön, kunnes toisin todistetaan". Salvini tarkensi:

"Jos jäät kiinni teosta ja jos sinut havaitaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle, palaat takaisin maahasi... Italian kansalaisuus otetaan pois niiltä, jotka ovat syyllistyneet terrorismiin."

Italialaiset rakastavat Matteo Salvinin antamaa vahvaa tukea kansalleen ja on helppo ymmärtää, miksi Italian kansa pitää niin paljon tästä miehestä ja muu Eurooppa - Suomi mukaan lukien - on vihreänä kateudesta.

Salvini voi hyvinkin nousta jopa Euroopan kansallismielisten puolueiden ehdokkaaksi EU-komission johtoon, sillä mielipidetutkimukset kuukausi toisensa jälkeen osoittavat Salvinin ja hänen puolueensa yhä korkeampaa kannatusta.

Hän on myös jo suosituin poliitikko Italian historiassa ja maansa todellinen johtaja onnistuttuaan nostamaan puolueensa kannatusta alinomaa huippulukemiin.

Italian sisäministeri Matteo Salvinin johtama Liiga -puolue on kaksinkertaistanut suosionsa vuoden takaisen vaalivoittonsa jälkeen 17 prosentista 33,9 prosenttiin.

”Päätavoitteeni on pelastaa Eurooppa, uudistunut Eurooppa ja Liiga tekee sen”, Salvini vakuutti Sputnik Newsin tuoreessa haastattelussa.

"Meitä kutsutaan euroskeptikoiksi, itsemääräämisoikeuden kannattajiksi, populisteiksi, natseiksi, fasisteiksi, rasisteiksi, muukalaisvihaajiksi, homofobeiksi ja niin edelleen.

Mutta juuri me kaadamme tervettä verta uudelleen Euroopan valtasuoniin!" Salvini vahvisti.


 

Tytti Salenius ma 01.04. 00:14

Pääuutiset

blogit

Mikko Paunio

Tiedolliseen relativismiin perustuva identiteetti-ideologia uhkaa länsimaita

ti 11.08. 11:45

Juha Ahvio

Osoittaako faktantarkistus Trumpin valehtelijaksi?

ma 10.08. 22:19

Matti Viren

Velkaannu ja pelasta maailma!

ma 10.08. 22:15

Arto Luukkanen

Yhteisen "koko kansan hallituksen" aika?

ma 10.08. 22:13

Jukka Hankamäki

Budjetti ja koronapaketti: menetetty mahdollisuus kaataa koko EU

ma 10.08. 22:12

videot