Halla-ahon vaalitentti katosi Yle Areenasta

Halla-ahon torstaisen TV1:n vaalitentin häviäminen Yle Areenasta synnytti kohun ja pakotti Ylen palauttamaan sen takaisin katseltavaksi välittömästi

Kotimaa ma 01.04.2019 00:26

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon torstainen TV1:n vaalitentti pudotettiin Yle Areenan katselusta.

Kaikki muut puheenjohtajatentit näkyivät Ylen Areenassa, kertoi Suomen Uutiset.

Suomen Uutisten mukaan Halla-ahon haastattelua oli ennen sen pois vetämistä katsottu 89 293 kertaa.

Myös Halla-aho itse ehti kommentoida ja ihmetellä asiaa Twitterissä:

”Alkaa olla vaikea uskoa omia silmiään. Yle on poistanut Areenasta minun vaalitenttini. Katseluaika on kuulemma loppunut. Muiden puheenjohtajien tentit ovat tallella.”

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan sisältöpäällikkö sekä eduskuntavaalien verkkotuottaja Ville Seurin vastaukseen, että kyseessä olisi "Yle Areena taustajärjestelmän päivityksessä tapahtunut virhe", Halla-aho vastasi:

"Arvaanko väärin, jos veikkaan, että katsojalaskuri nollataan? Mitäköhän Yle sanoisi, jos tällaista tehtäisiin Venäjällä?"

Suomen Uutiset yritti aiemmin tällä viikolla kysellä Ville Seurilta, miksi Yle Kioski julkaisi räikeätä propagandaa suoltavan, vihervasemmistoa suosivan vaalikoneen "vaalibotin", jossa johdatellaan ja tyrkytetään voimakkaasti valmista mielipidettä siitä, mikä on "oikea vastaus" koskien esimerkiksi ilmastonmuutosta, translakia, "vihapuhetta", perinteisiä arvoja, perustuloa, turvallisuutta ja maahanmuuttoa.

Vastausta ei Suomen Uutiset Ylen Ville Seurilta saanut.

Yle itse sepitti Halla-ahon vaalitentin poistumisen syyksi "viikonlopun aikana tehtyjä teknisiä päivityksiä tv:n julkaisujärjestelmässä".

"Päivityksessä jokin meni sillä tavoin vikaan, että järjestelmä alkoi pudottaa sunnuntaina suuri määriä jo julkaistuja tv-ohjelmia", Yle Areenan palvelukehitystiimin palvelupäällikkö Kari Haakana selitti.

Kansalaisilta tullut valtava määrä negatiivista palautetta ja kohuryöppy pakotti Ylen selvittämään ongelmaa, jota se väitti "parhaillaan korjattavan", ja myöhemmässä päivityksessään Yle ilmoitti, että klo 20 Jussi Halla-ahon TV1:n vaalitentti oli saatu nostettua näkyville jälleen.

Äänestäjät alkavat tosissaan viimeistään nyt huomata, että valtamedia ja tässä tapauksessa Yle todellakin kaikin keinoin pyrkii boikotoimaan perussuomalaisia ja puolueen etenemistä, kun vaaleihin on enää tasan kaksi viikkoa.

Saiko viimeisin Ylen gallupin perussuomalaisten saama 15,1 prosentin kannatus riipaisemaan lopulta niin syvältä, että se sai Ylen sortumaan näin alhaiseen ja läpinäkyvään paniikkiratkaisuun eduskuntavaalien alla?

Kannatushan lisääntyy vain entisestään, kun äänestäjät näkevät Ylen itse mahdollisesti syyllistyvän informaatio- ja vaalivaikuttamiseen. Jussi Halla-ahon valtava suosio kansan keskuudessa on ilmiselvää ja Ylen vaalitentin katselukertojen määrä on tuplat muihin puoluepuheenjohtajiin verrattuna - puhumattakaan muista muissa yhteyksissä tehdyistä Halla-ahon haastatteluista ja vaalitenteistä.

Yle pyysi lopuksi Jussi Halla-aholta anteeksi ja kadonneen vaalitentin ilmestyminen taas Areenaan nähtäville nosti sen kohun saattelemana heti kaikkein katsotuimmaksi.

"Mielenkiintoinen sattuma. Miten sattuukin tekninen virhe juuri yhteen, eikä välttämättä Ylen suosiota nauttivaan puolueeseen. Tuskin tämä ainakaan vähentää joissakin piireissä vallitsevaa epäluottamusta Yleisradiota kohtaan", Halla-aho kommentoi Iltalehdelle.


 


 

Tytti Salenius ma 01.04. 00:26

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Pääkirjoitusskandaali

to 15.04. 23:18

Professorin Ajatuksia

Nyt on tilauksessa lisää somaleita ja afgaaneja

to 15.04. 23:16

Heikki Porkka

Onko pääministeri Sanna Marinilla taipumus valehdella?

ke 14.04. 12:24

Juha Ahvio

Uusi maailmanjärjestys: Mitä käsite oikeasti tarkoittaa?

su 11.04. 21:33

Olli Pusa

Ennustajaukkojen ja -eukkojen valtakausi?

su 11.04. 13:18

videot