Somalitaustainen Ayaan Hirsi Ali: Islam ei voi olla osa Eurooppaa!

"Kansa ymmärtää jo tämän ja se näkyy vaalituloksissa. Kansa tietää, mitä on tapahtumassa ja sanoo ei!"

Ulkomaat ti 02.04.2019 23:18

Hungary Journal uutisoi somalialaissyntyisen, entisen radikaalimuslimin, hollantilais-amerikkalaisen musliminaisten oikeuksien puolustajan ja kansainvälisesti tunnetun puhujan, Ayaan Hirsi Alin vierailusta Unkarissa ja hänen osallistumisestaan kunniavieraspuhujana Mathias Corvinus Collegiumin (MCC) järjestämään kansainväliseen maahanmuuttokonferenssiin, joka oli ensimmäinen ja ainoa laatuaan Euroopassa toteutettu konferenssi maailmanlaajuisesta muuttoliikkeestä.

MCC:n maahanmuuttoa käsittelevä Budapestin huippukokous pidettiin 22.-24. maaliskuuta ja sen päätavoitteena oli puhua kansainvälisille päätöksentekijöille ja diplomaattisille eliiteille, tieteellisen ja akateemisen elämän edustajille sekä yleisölle ja tiedotusvälineille, jotka voivat esittää uskottavan ja laadukkaan selvityksen maahanmuutosta.

Jotta islamista voisi todella tulla rauhan uskonto, enemmistön muslimeista olisi muututtava hyvin monessa asiassa, Hollannin ex-parlamentaarikko ja nykyään USA:n kansalainen Ayaan Hirsi Ali totesi unkarilaiselle blogi- ja mielipideverkkosivusto Mandinerille, joka toimi Budapestissa järjestetyn kansainvälisen maahanmuuttokonferenssin yhtenä mediakumppanina.

Hirsi Alin mukaan muslimien pitäisi muuttaa suhtautumistaan Koraaniin ja Muhammediin sen sijaan, että kaikki islamissa otetaan kirjaimellisesti kyseenalaistamatta yhtään mitään.

"Heidän pitäisi nähdä, että jotkut ajatukset eivät ole enää päteviä ja niitä tulisi vertailla."

Toinen ongelma Hirsi Alin mielestä on se, että muslimit ihannoivat kuolemaa enemmän kuin elämää.

"Jos tarkastelemme islamin filosofista olemusta, voimme todeta, että se on kuoleman kultti, koska elämällä ei ole väliä ja se keskittyy vain kuolemaan."

Kolmantena huolestuttavana asiana Hirsi Ali näkee islamilaisen oikeusjärjestelmän, sharia-lain.

"Se on joukko ihmisoikeuksien loukkauksia, ulkoista ja sisäistä aggressiota. Islamilaisen valtion toiminta voi antaa siitä vähän esimakua, mutta näkemämme on vain jäävuoren huippu", Hirsi Ali huomauttaa.

Noin 20-vuotiaana Hirsi Ali itse liittyi muslimiveljeskunnan jäseneksi, mutta kertoo pettyneensä sen tarjoamiin ristiriitaisuuksiin ja epäjohdonmukaisuuksiin.

Ennen kaikkea hämmennystä aiheutti islamin "kauhean hyödytön maailmankuva". Käytännönläheisissä kysymyksissä "Koraani sotkettiin kaikkeen eikä annetut vastaukset toimineet millään tasolla 1900-luvun lopulla".

22-vuotiaana hän koki Alankomaihin saapuessaan kulttuurishokin:

"Tutustuin yhteiskuntaan, jollaisesta en voinut kuvitellakaan aiemmin. Kaikkein yllättävin asia oli miesten ja naisten välinen tasa-arvo. Naisilla oli yllään kesällä shortsit ja he silti pystyivät liikkumaan turvallisesti kadulla miesten kanssa. Eikä vain päivällä, vaan myös aamuvarhaisella."

Se ei välttämättä ole enää nykyään mahdollista islamin vallattua Alankomaiden suurimmat kaupungit.

"Hollanti ei tiedä, mitä tarkoittaa taistella jonkin puolesta tai mitä uhri tarkoittaa. He eivät enää muista, milloin heidän viimeisin sotansa oli.

Opin vapaudesta, hallinnon erillisistä rooleista ja minusta se oli mahtavaa. Opin tuntemaan länsimaisen yhteiskunnan arvot", Hirsi ali muistelee alkuaikojaan saavuttuaan Eurooppaan.

Alankomaissa hän tiesi pystyvänsä aloittamaan itsenäisen elämän ja hän piti yhteiskunnasta, sen elämäntavasta ja laeista.

Hirsi Alin mielestä läntisen sivilisaation ydin on oikea käsitys vapaudesta.

"Kukaan ei voi ottaa meiltä vapautta, koska olemme syntyneet vapaiksi. Länsimaisella kulttuurilla on sananvapaus, lehdistönvapaus, liikkumisvapaus ja yhdistymisvapaus."

Hirsi Alin mukaan "hallituksen tehtävä on suojella vapauttamme, ei ottaa sitä pois".

"Mikään muu kulttuuri ei tunne tätä käsitystä laillisesta vallasta, vain länsi. Ja hallitus on lakien alainen. Kaksi käsitettä: vapaus ja valta, kolmas on tasa-arvo."

Islamilaisessa laissa naisen todistuksen arvo on vain puolet miehen vastaavasta. Sharia-lain mukaan naisilla kuuluukin olla vähemmän oikeuksia kuin miehillä.

Hirsi Ali selittää tasa-arvon lain edessä tarkoittavan hänelle esimerkiksi nyt sitä, että hänen todistuksensa oikeuden edessä on yhtä arvokas kuin miehen.

"Minulle nämä kaikki asiat olivat uusia ja ihania. Tänään näen, miten nämä arvot kuolevat lännessä. Kivulias näky", Hirsi Ali summaa. Hän on syyskuun 2002 jälkeen elänyt pysyvästi poliisin suojeluksessa ja hänelle on määrätty henkilökohtaiset turvamiehet.

Yhdessä hollantilaisen elokuvaohjaaja Theo van Goghin kanssa Hirsi Ali teki kesällä 2004 11-minuuttisen lyhytelokuvan "Submission", joka kertoi neljän musliminaisen tarinan. Filmissä kuvattiin musliminaisten asemaa ja heihin kohdistuvaa väkivaltaa islamilaisessa kulttuurissa.

Ayaan Hirsi Ali oli käsikirjoittanut dokumentin ja toimi sen kertojaäänenä.

Elokuvassa esiintyvien naisnäyttelijöiden vartaloihin oli maalattu naisten pahoinpitelemistä ja alistamisesta kertovia Koraanin säkeitä.

Koska islamissa mielipiteitä ei suvaita, elokuva herätti luonnollisesti suuttumusta muslimipiireissä, joten marokkolaistaustainen muslimi Mohammed Bouyeri päätti murhata van Goghin 2. marraskuuta 2004 ampumalla tämän kadulle Amsterdamissa tämän ollessa pyöräilemässä töihin. Bouyeri ampui van Goghia kahdeksan kertaa, viilsi tämän kurkun auki ja kiinnitti veitsellä ruumiiseen uhkauskirjeen, jossa hän julisti Amerikalle, Euroopalle, Alankomaille ja "vääräuskoisille" tuhoa sekä uhosi Ayaan Hirsi Alin olevan seuraava uhri.

Hirsi Ali varoittaakin islamin vallan olevan todellinen uhka Euroopassa - ilmiö, jonka taustalla olisi tunnistettava myös sitä rahoittavat Qatarin ja Saudi-Arabian kaltaiset valtiot.

"Saudi-Arabia, Qatar ja vastaavat maat perustavat uskonnollisia kouluja, moskeijoita, islamistisia koulutuskeskuksia Euroopassa, ja me annamme luvan tehdä niin. Heidän annetaan ohjata ja kouluttaa maahanmuuttajayhteisöjä. Sitä juuri ei pitäisi antaa tapahtua", itsekin aikanaan islamin aivopesun kohteeksi joutunut Hirsi Ali korostaa.

Ayaan Hirsi Ali taistelee shariaa vastaan, koska hän ei hyväksy islamilaisessa laissa sallittua alistamista.

"Oleellista on, että 2000-luvulla meitä ei voida ohjailla 600-luvulla eläneen miehen käskyillä. Uskonnollisten johtajien olisi otettava tämä huomioon", hän viittaa islamin profeetta Muhammediin.

Mutta koska sharia-laki sallii alistamisen sekä naisten että lasten seksuaalisen hyväksikäytön ja raiskaamisen, islamin "uskonnollisilla johtajilla" ei ole tarvetta pahoitella esimerkiksi nyt maaliskuussa Oulussa esille tullutta oululaismoskeijassa tapahtunutta pikkutytön raiskausta - ellei se ole islamin edun ja valtapyrkimysten vuoksi välttämätöntä.

Valtamedialla on käsittämättömän huono islamin "lukutaito" edelleen eikä se joko halua myöntää tai se ei käsitä vieläkään sitä, että islam ei tule koskaan mukautumaan länsimaiseen demokratiaan - miksi se siis noudattaisi suomalaistakaan oikeustajua.

Koska raiskaus ei ole rikos islamin mukaan, on selvä asia, miksi Oulun "kohuimaami" on puolustuskannalla ja pitää kahdeksanvuotiaaan tytön raiskannutta miestä täysin "kunniallisena muslimimiehenä".

Somalian pakolaisena Hollantiin tullut Hirsi Ali huomauttaa, että vaikka kompromisseihin voidaan päästä demokratian eri ryhmien kesken, se ei ole mahdollista muslimien kanssa.

Hän pohtii sitä ristiriitaa, mikä liberaalilla eliitillä on, kun se hyökkää omia arvojaan vastaan. Nyt vallassa olevien, mutta jopa ennen heitä edeltäneen sukupolven ei Hirsi Alin näkemyksen mukaan tarvinnut taistella vapauden puolesta.

"Heidän mielestä meidän on neuvoteltava, tehtävä kompromissi, mutta tämä on mahdollista vain, jos on olemassa yhteinen perusta", Hirsi Ali painottaa ja vihjaa islamiin, joka ei tule tunnustamaan koskaan länsimaista juutalais-kristilliselle arvopohjalle perustuvaa demokratiaa.

"Euroopassa yhä uskotaan myönnytyksiin. Se on virhe. Muslimit eivät pidä tätä hyvänä aikomuksena, vaan heikkoutena", Hirsi Ali tietää ja tyrmää täysin joidenkin poliitikkojen viime aikoina esittämät harhaiset ajatukset eurooppalaisen islamin luomisesta.

"Se on mahdotonta, eurooppalaista islamia ei ole olemassakaan. Pikemminkin pitäisi sanoa, että Euroopan muslimien olisi hyväksyttävä liberaalin demokratian säännöt...

Islam ei ole vain uskonto, vaan filosofia ja poliittinen aate eikä islamilainen hallitus yksinkertaisesti voi olla osa Eurooppaa. Tietysti voimme laittaa päämme pensaaseen, mutta asia on niin. Kansa ymmärtää jo tämän ja se näkyy vaalituloksissa. Toisin kuin poliittinen eliitti, kansa todellisuudessa tietää, mitä on tapahtumassa ja sanoo ei!"

Hirsi Ali ottaa esimerkiksi Ruotsin, joka on epäonnistuneella kotouttamisella "ajautunut tähän mestarilliseen hulluuteen":

"Olen hyvin huolissani ruotsalaisten naisten puolesta ja siellä asuvista juutalaisista."


 

Tytti Salenius ti 02.04. 23:18

Pääuutiset

blogit

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Heikki Porkka

Presidentinvaalin toinen kierros - äänestin pitkin hampain

to 08.02. 11:36

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01. 18:08

videot