Toimittajia pidätetty Bilderbergissä Sveitsissä

Salamyhkäinen Bilderberg-seura kokoontuu jälleen sulkemalla raportoivat toimittajat ulkopuolelle

Ulkomaat ma 03.06.2019 22:48
Kuva: youtube

Montreux'n kaupungissa Sveitsissä alkoi torstaina "maailman huippuvaikuttajien", Bilderberg-ryhmän nelipäiväinen salakokoontuminen, johon Suomesta tänä vuonna on kutsuttu osallistujalistan mukaan vain Suomen Pankin entinen pääjohtaja ja ex-komissaari Erkki Liikanen.

Hän on ollut kutsuttujen joukossa aiemminkin. On merkille pantavaa, että hänellä on ollut merkittävä kansanedustajan ura Sdp:ssä vuosina 1972-1990. Vuonna 2008 hänestä tuli Suomen Punaisen Ristin puheenjohtaja ja hän toimi järjestön puheenjohtajana täydet kaksi kautta vuoteen 2014 asti.

Salaperäisestä Bilderberg-ryhmän kokoontumisesta Sveitsissä uutisoivat muun muassa Helsingin Sanomat ja Iltalehti.

30.5 - 2.6.2019 järjestettävään kokoukseen on vahvistanut osallistumisensa tänä vuonna noin 130 osanottajaa 23 maasta. Järjestäjien mukaan osallistujista keskimäärin noin neljännes on poliitikkoja. Osanottajissa on tunnettuja talouselämän, politiikan, tiedemaailman ja median vaikuttajia.

Suomalaisista Bilderberg-kokouksiin ovat aikanaan osallistuneet muun muassa Jyrki Katainen (kok.) toimiessaan Suomen valtiovarainministerinä, demareista Ulf Sundqvist, Paavo Lipponen, Eero Heinäluoma ja Jutta Urpilainen; keskustasta Esko Aho ja Matti Vanhanen sekä presidenteistä Martti Ahtisaari (sdp.) ja Sauli Niinistö (kok.).

Tiedostusvälineiden edustajista voitaneen mainita Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtajana ja vastaavana päätoimittajana toiminut Atte Jääskeläinen sekä edesmennyt Helsingin Sanomien ja Sanoma-yhtiön toimitusjohtaja ja omistaja Aatos Erkko.

Aatos Erkon lukeutumisesta globalististen eliittitoimijoiden verkostoon kuten Rooman klubiin, Trilateraalisenkomissioon ja Bilderberg-ryhmään on ansiokkaasti tehnyt selkoa teologian tohtori ja dogmatiikan dosentti Juha Ahvio.

"Taloudellisesti muista riippumaton rahamies, mediavaikuttaja ja internationalistinen globalisti" Aatos Erkko tunnetaan "salaperäisenä suomalaisena voimahahmona" ja hän kuului Suomen vaikutusvaltaisimpiin henkilöihin. Juha Ahvio selvittää, millä tavalla näiden globalistien edustamaa filosofista maailmankatsomusta ja tästä kumpuavia käytännön poliittisia ratkaisuja Erkko ajoi Suomessa ja tuo esiin Erkon erittäin vahvat yhteydet ylikansallisiin ja suuren yleisön kannalta tavoittamattomissa oleviin niin sanottuihin suljettuihin piireihin.

Kirjassaan Sananvapaus uhattuna Suomessa: Vihapuhe, ihmisoikeudet ja media (Kuva ja Sana, 2018) Ahvio taustoittaa Aatos Erkkoa ja Helsingin Sanomia "poliittisen korrektiuden muokkaajina". Niin vasemmistomiljardööri George Sorosin kuin Aatos Erkonkin mukaan informaatio, media, "luo" todellisuuden. Uutisointi ja uutismediat ja näiden hallinta on siis "avain kaikenlaiseen vaikutusvaltaan".

"Jos me suomalaisina ja isänmaallisina kristittyinä haluamme ymmärtää oman isänmaamme viime vuosikymmenien ja varsinkin tämän päivän kehityskulkuja ja niitä perimmäisimpiä syitä, joiden seurausta Suomen ja Euroopan nykytilanne pitkälti on, meidän on oltava selvillä etenkin Aatos Erkon aikanaan edustamien tahojen pyrkimyksistä ja tavoitteenasetteluista", Ahvio huomauttaa.

Ulkopuolisilta suljettuihin Bilderberg-kokoontumisiin kutsutaan vaikutusvaltaisia henkilöitä eri puolilta maailmaa ja sitä onkin kutsuttu salaseuraksi, koska se ei tiedota keskusteluidensa sisällöistä julkisuuteen eikä päästä mediaa seuraamaan kokouksia.

Verkkosivuillaan se väittää, että Bilderbergin kokoukset eivät ole koskaan tavoitelleet julkisuutta ja 90-luvulle saakka vuosikymmenten ajan kokousta edeltävänä päivänä pidettiin kyllä vuosittain lehdistötilaisuus, mutta "se lopetettiin, koska kiinnostuneita ei ollut".

Niin ikään avoimesti vahvistetaan, että sulkemalla raportoivat toimittajat ulkopuolelle "voidaan edistää korkeimman tason avoimuutta ja vuoropuhelua".

Kokoontumisen keskustelut käydään niin sanotuilla Chatham House -säännöillä, jonka mukaan osallistujat saavat käyttää esitettyjä tietoja, mutta eivät paljastaa tiedon esittäjää eikä hyödyntää tietoa niin, että se voidaan yhdistää esittäjäänsä.

"Suostumalla olemaan lainaamatta toisiaan näin varmistetaan se, että kaikki osallistujat tuntevat voivansa puhua vapaasti luottamuksellisessa ympäristössä."

Tämän vuoden salamyhkäisen kokouksen keskusteluteemat on kerrottu Bilderberg-ryhmän julkaisemassa tiedotteessa.

Kokouksen keskeisiä keskustelun aiheita ovat:

1. Vakaa strateginen järjestys

2. Mitä seuraavaksi Euroopassa?

3. Ilmastonmuutos ja kestävä kehitys

4. Kiina

5. Venäjä

6. Kapitalismin tulevaisuus

7. Brexit

8. Tekoälyn etiikka

9. Sosiaalisen median aseistaminen

10. Avaruuden merkitys

11. Kyberuhat

Bilderberg-tapaamisia on järjestetty vuodesta 1954 lähtien. Tämän vuotinen Bilderberg-kokous on järjestyksessään 67. Ensimmäinen kokous järjestettiin vuonna 1954 Hollannin Oosterbeekissä Hotel De Bilderbergissä, jonka mukaan ryhmä sai nimensä.

Viime vuoden kokoontuminen järjestettiin Italian Torinossa ja vuoden 2017 kokous Chantillyssä Yhdysvalloissa. Viime vuonna Suomesta oli kutsuttu mukaan Koneen hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin, kansanedustaja Elina Lepomäki (kok), sekä Nordean ja Sammon hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos.

Vuonna 2017 järjestetyssä, Bilderberg-ryhmän kokoontumisessa Yhdysvalloissa suomalaisista olivat mukana silloinen liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) ja Wahlroos.

Suomessa Bilderberg-seuran kokoontuminen järjestettiin Helsingissä 2.-5. kesäkuuta vuonna 1994.

Vastamedia Infowars kertoo, että Bilderbergin ensimmäisen päivän aikana useita toimittajia on pidätetty Sveitsin lentokentällä.

Toimittajat Dan Dicks, Press For Truth ja Luke Rudkowski, We Are Change, Yhdysvalloista ja kaksi muuta tiimiläistä pidätettiin Geneven lentokentällä, kun he olivat kuvanneet Bilderbergiin osallistuvien saapumista eliitin kokoontumisen ensimmäiseen päivään ja yrittäneet haastatella heitä.

Press For Truth YouTube -kanavalla julkaistulla videolla nähdään, millaiselta kaksi ensimmäistä tuntia näyttivät osallistujien saapuessa Bilderbergiin.

Viranomaiset pitivät toimittajia Geneven lentoaseman säilössä torstaina 20 minuuttia ja heidän päästyä vapaaksi useat Bilderbergin jäsenet olivat jo menneet. Dicksin ryhmää kiellettiin ehdottomasti kuvaamasta sisällä rakennuksessa, jalkakäytävällä ja pysäköintialueella.


 

Tytti Salenius ma 03.06. 22:48

Pääuutiset

blogit

Laura Huhtasaari

Nyt vain kiltisti maksatte, sanoo herrat EU:n

to 28.05. 14:06

Olli Pusa

EU-huijaus ja laittomuus etenee

ti 26.05. 23:21

Pauli Vahtera

Monikulttuurisuus tuhoaa luottamuksen yhteiskunnassa

to 21.05. 23:28

Juha Ahvio

Se on salaliittoteoria!

to 21.05. 23:17

Matti Viren

Kuka pelastaa kunnat?

to 21.05. 23:15

videot